Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שם פה קישור לסירטון ויש לי כמה שאלות לגבי חומרים/ פעולות שהבנאדם מבצע (כבר עשית סירטון, אתה לא יכול להסביר?!:evil:):

להלן השאלות:

0:39 האם זה flux מה שהוא מנקה איתו?

0:44 למיטב הבנתי הוא מוסיף חומר על מנת שיהיה לו "בשר" להוריד אח"כ עם ה solder wick. האם המעבר עם המלחם לא פוגע בלוח אם או במגעים עצמם?

1:14, האם זה צמר גפן?

3:24 האם זה שוב פעם flux? אם כן למה הוא שם לפני ההלחמה? ואם לא אז מה זה?

תודה לעוזרים

פורסם (נערך)

0:44 המעבר ככה עם המלחם לא מומלץ בכלל ויכול בקלות להרים פדים, מעברים כאלה עושים עם חום מאוד נמוך.

1:14 זה אכן צמר גפן, אחרי הניגוב, צריך לעבור עם זכוכית מגדלת ולראות שכל המגעים נקיים ושלא נשאר אף סיב מהצמר-גפן.

3:24 זה בדיל בצורת משחה (לא משחת הלחמה), זו הדרך להלחים רכיבי BGA.

http://en.wikipedia.org/wiki/Solder_paste

הלחמת BGA זה לא קל בכלל, וגם לי, עם ניסיון רב בלחמות וכלים מיקצועיים זה לא תמיד מצליח, BGA זה רחוק מאוד מ"הלחמות למתחילים".

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

להלן השאלות:

0:39 האם זה flux מה שהוא מנקה איתו? פלאקס לא נועד לניקיון הוא בשביל שהביל (חומר הלחמה) "ייתפס" יותר טוב,להערכתי התשובה היא כן.

אחרי זה "הכבל" בצבע נחושת שהוא מצמיד עם המלחם נקרא "שואב בדיל" הוא סופג לתוכו את הבדיל מה שלא נראה לי הגיוני כי הוא בדיוק הלחים ואחרי זה הוא ניקה אותו.

1:14, האם זה צמר גפן?

כן,נהוג לטבול באלכוהול תעשייתי לפני הניקוי של ההלחמה.

תודה לעוזרים

תגובותיי באדום.

פורסם
0:44 המעבר ככה עם המלחם לא מומלץ בכלל ויכול בקלות להרים פדים, מעברים כאלה עושים עם חום מאוד נמוך.

1:14 זה אכן צמר גפן, אחרי הניגוב, צריך לעבור עם זכוכית מגדלת ולראות שכל המגעים נקיים ושלא נשאר אף סיב מהצמר-גפן.

3:24 זה בדיל בצורת משחה (לא משחת הלחמה), זו הדרך להלחים רכיבי BGA.

http://en.wikipedia.org/wiki/Solder_paste

הלחמת BGA זה לא קל בכלל, וגם לי, עם ניסיון רב בלחמות וכלים מיקצועיים זה לא תמיד מצליח, BGA זה רחוק מאוד מ"הלחמות למתחילים".

3:24 זה לא משחת בדיל, אלא משחת הלחמה. משחת בדיל שמים על פדים לפני הלחמת SMT (למשל נגדים וקבלים), כי אין להם בדיל משלהם על המגעים.

לרכיב BGA יש את הכדוריות בדיל שלו עצמו שנמסות, ולכן לא חייבים למרוח משחת בדיל על הפדים (למרות שיש כאלה שכן עושים את זה).

כאן הוא שם משחת הלחמה כדי לעזור לבדיל של הכדוריות להדבק לנחושת של הפדים בקלות ולא להדבק אחד לשני.

אתה יכול לראות קודם כל שהצבע של המשחה צהוב, ושהוא מורח אותה בחופשיות רק על החלק האמצעי ולא בקפידה על כל הפדים כמו שאמורים למרוח משחת בדיל. הוא שם מספיק כמות שבזמן הלחיצה והחימום תתפשט לכל השטח של ההלחמה.

אני אישית גם לא הייתי עושה הלחמה כזאת, בטח לא על מכשיר שאני לא מוכן לאבד, זה דורש מיומנות רבה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אכן צודק, בצפייה הראשונית ריפרפתי על הסרטון והתבלבלתי בין משחת הבדיל שהוא שם ע"מ לנקות את האיזור לבין ההלחמה עצמה.

אני נוהג לשים משחה מפני שזה נוח יותר, אתה יודע שכל הכדוריות יוצרות מגע וגם זה עוזר להורדת טמפרטורת ההמסה, עוזר בהלחמת רכיבים רגישים.

הלחמות BGA זה דבר מאוד-מאוד קשה, דורש המון סבלנות וטכניקה, זאת בערך צורת ההלחמה הקשה ביותר, יותר קשה מ-SMD, בטח שלא למתחילים.

פורסם

לפי מה שראיתי צריך אקדח אוויר חם, פלאקס, שואב בדיל, מגבוני אלכוהול לציוד אלקטרוני, ומיקרוסקופ דיגיטלי.

אני מברר לגבי השאלת הציוד הנ"ל.

פורסם

אפשר להסתדר גם ללא מיקרוסקופ. קנה או תשיג לופה טובה.

הדבר הכי חשוב שאתה לא יכול לקנות או להשאיל זה יד יציבה והרבה סבלנות.

הלחמה זה מקצוע וכמו כול מקצוע צריך ללמוד את היסודות ולהתחיל בקטנה ולא לעוף ישר להלחמת רכיבי SMD.

אם המלחם שברשותך או אקדח האוויר החם שונה בנתונים שלו וגם הפלקס שונה אתה כבר במצב לא דומה לזה שבסירטון ביוטויב.

ישנם סוגים רבים של פלקס להלחמת רכיבי SMD כאשר לכול פלקס יש את התכונות המיוחדות שלו לכן שים לב לבחור פלקס מתאים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ורק לשים לב, שהבנאדם ביוטיוב מקצועי מאוד, ולא סתם הסרטון מואץ, זה תהליך שלוקח זמן, והבאסה בעניין BGA, זה שלא ניתן לבחון את העבודה שלך (בלי רנטגן), כמו כן אין אפשרות לתיקונים קלים, צריך להוריד את השבב ולהתחיל מהתחלה.

בעבודות BGA אני משתמש במשחת בדיל עם כדוריות קטנות ופלאקס NO CLEAN.

• תוכן חדש...