Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשעה טובה נמכרה הפוקוס שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כשבועיים וחצי קיבלתי החלטה למכור את הפוקוס שלי. שמורה ויפהפיה, יד שניה מליסינג. כן כן, אותה פוקוס ש"יש כמו זבל במגרשים, מי נותן מחירון? מה השתגעת? אני קונה רק מפרטי..."

הרכב לא פורסם אפילו ביד 2 אלא רק פה ובפייסבוק, מתוך מטרה לגשש ולהריח את השוק. התכנון היה למכור אותה אך ורק לאחר סוכות.

היו לא מעט מתעניינים גם פה מחברי הפורום, אבל יום אחד בלבד לאחר שפרסמתי בפייס (בדיוק שפרסמתי פה לפני שבועיים), הגיע אלי בחור נחמד מאד, היתה כימיה, הוסבר לו המחיר ונתוני הרכב, עשה סיבוב, התלהב מאד ורצה לסגור עסקה.

מאחר ולא רציתי להשאר ללא רכב בסוכות, אמרתי לבחור הנחמד שאני לא ממהר. אם יש לו סבלנות, ואם הרכב מוצא חן בעיניו, יתכבד ויחכה עד אחרי החג

היום עשינו בדיקה בקומפיוטסט בראשל"צ. לאחר הבדיקה, ניגש הבוחן הנחמד :" מי הקונה? ובכן דבר ראשון רואים שזה רכב שאוהבים אותו.

הרכב שמור ויפה פנימית וחיצונית. כל החלקים מקוריים, לא עבר שום מכה/ תאונה, לא הוחלף שום חלק פח הכל מקורי. העברת כוח תקינה לחלוטין. קומפרסיה מצויינת. מבחינתך (פונה לקונה), זה אומר שהרכב שורף דלק בצורה אופטימלית..., בולמים תקינים. הכי הכי חשוב הוא שהרכב יבש לחלוטין , שום נזילה, הזעה, או איבוד נוזלים. צימיגים חדשים ולא צריך אפילו פרונט. כל החוונים ועזרי הנהיגה ברכב תקינים לחלוטין

תתחדש"

אפילו אני הייתי מופתע, פשוט לא היו רג'קטים בדף, ממש בדיקה מוזמנת!:-)

מה אני רוצה לאמר?

לא מעט פעמים אני רואה פה אנשים שמתלבטים לגבי קניית רכב עם עבר ליסינג, אחרים מנסים לשחוט במחיר. יש את החכמולוגים של " מי משלם מחירון היום?"

ואני טוען שאם יש לך רכב טוב ביד, ויהיה נפוץ ככל שיהיה, שמור ומטופל ומטופח. גם אם הוא עם עבר ליס, גם אם זה דגם סופר נפוץ, אין שום בעיה למכור בקלילות. לפעמים זה יקח יומיים, לפעמים זה יקח שבוע.

3 פוקוסים היו לי, שלושתם מליס, ואת שלושתם מכרתי בזריזות.

המחירון של הרכב היה 39,000, ביקשתי 37,000, הבהרתי למוכר שלא ץהיה ירידה נוספת מעבר לכך. ובנוסף הוא יאלץ להמתין מעט לרכב. ועדיין הוא עשה זאת בשמחה, כי הבין שיש לו פה הזדמנות לרכב מצויין.

שורה תחתונה היא שחוץ מכה חבר'ה, בעיקר ביננו פה בפורום שבשבילם רכב מליסינג הוא רכב עם "כתם", כי הם קונים ניירת, הם כנראה לא קונים רכב, אין מה לחשוש מרכב עם עבר ליסינג אם הוא במצב מצויין.

עריכה אחרונה על ידי eransh1

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דבריך אני מבין שמי שיש לו רכב ליסינג שומר עליו כמוני ?

כל חצי שנה ווקס , שטיפה ידנית בלבד , טיפול עם השמנים הטובים בשוק ונסיעה רגועה ?

הבלאי של רכב שהיה בליסינג הוא הרבה יותר גדול מרכב פרטי .

כמובן שיש יוצאים מן הכלל אבל מעולם לא ראיתי מישהו שיש לו רכב ליסינג ופותח את מכסה המנוע .

פורסם

אחזיר לך בשאלה,האם מדברייך אני יכול להבין שכל מי שיש לו רכב פרטי, עושה כל חצי שנה ווקס, שוטף ידנית בלבד, ומטפל רק עם השמנים הכי טובים ?

את התשובה אתה כבר יודע לבד...

ההמצאה שהבלאי של רכב ליסינג הוא הרבה יותר גדול, זאת המצאה מונפצת שהולכת ופוחתת עם הזמן.

ואגב, אני הייתי מרים מכסה מנוע רק שהייתי ממלא מים לוישרים. לא נדלקת שום נורה, האוטו לא מאבד שום נוזל, אין שום סימן להזעה או טפטוף, אז לא רואה סיבה יותר מפעם בחודש וחצי חודשיים לפתוח מכסה מנוע.

וזה בסדר. אני לא מעביר ביקורת. מי שיש לו אג'נדה לקנות רק מיד פרטית זה בסדר. שימשיך ככה. אני לא משכנע.

רק בא להראות שאין לי אלפא רומאו 650 כ"ס עם מושבי עור יחידה בארץ. גם לא ג'מני שנחטף או מיאטה.

רק פוקוס 1.6 ליטר, כזאת פשוטה. מליסינג. שיש בערימות. שהיה צריך לקחת לי חצי שנה למכור. אבל שמורה, מטופחת, ומטופלת

נמכרה במהירות כמעט במחירון. Surprise surprise!

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

איזו שנה?

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

מקרה אחד לא מעיד על הכלל.

רכבי ליסינג מתוחזקים ע"י החברות ליסינג בצורה מזעזעת,אין גבול כדי לחסוך כמה שקלים.

מרבית נהגי רכבי ליסינג נוהגים ברכב בצורה שלא היו נוהגים לעולם ברכב הפרטי שלהם,לא חסרים מקרים של רכבים שהפכו לדיפנדר וחולצו מהשטח,אחוז הפגיעות במרכב גבוה בהרבה לעומת רכבים בבעלות פרטית,צורת נהיגה אגרסיבית,ועוד.

מעבר לכך מדובר ברכבים בגרסאות עם אבזור מינימלי שבמקרים רבים אפילו לא נמכרים ללקוח הפרטי.

אני לא הייתי נוגע ברכב ליסינג אפילו במחיר מאד מאד אטרקטיבי!.

פורסם (נערך)

זה עניין של מזל ותזמון. אין בכך להצביע על כלום.

באת למישהו בזמן וזה חסך לו לרוץ במגרשים או לקנות מגורמים יותר עלומים דרך יד 2.

אני בכלל לא מדבר על כך שנראה שהרכב שלך היה ברמת איבזור גבוהה מהרגיל, עם ק"מ נמוך ומטופל במורשה (לא הרבה אנשים יטפלו במורשה ברכב של 30-40 אלף שח)

בדיוק הייתי היום במגרש של אלדן עם חבר שמחפש רכב, לא ראיתי שם רכב אחד שלא עבר תיקון/צביעה כלשהי, רובם ככולם מוזנחים יחסית מבפנים. ומדובר ברכבים שעברו הכנה למכירה.

מצד שני, הלכתי השבוע לראות עבור אמי טויוטה אוריס פרטית , יד 1 עם 20 אלף ק"מ מודל 2011.

הרכב נראה כמו מזבלה מבפנים, האינטריור במצב מחריד. אלף נהגי ליסינג לא היו משחיתים אותו כמו שהוא היה מושחת.

כל מקרה לגופו.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מקרה אחד לא מעיד על הכלל.

רכבי ליסינג מתוחזקים ע"י החברות ליסינג בצורה מזעזעת,אין גבול כדי לחסוך כמה שקלים.

מרבית נהגי רכבי ליסינג נוהגים ברכב בצורה שלא היו נוהגים לעולם ברכב הפרטי שלהם,לא חסרים מקרים של רכבים שהפכו לדיפנדר וחולצו מהשטח,אחוז הפגיעות במרכב גבוה בהרבה לעומת רכבים בבעלות פרטית,צורת נהיגה אגרסיבית,ועוד.

מעבר לכך מדובר ברכבים בגרסאות עם אבזור מינימלי שבמקרים רבים אפילו לא נמכרים ללקוח הפרטי.

אני לא הייתי נוגע ברכב ליסינג אפילו במחיר מאד מאד אטרקטיבי!.

אחזקת רכבי ליסינג לא אחידה (כפי שאחזקת רכבים פרטיים לא אחידה), אלדן אני יודע שמטפלת לפי הספר במוסכים מורשי יבואן למשל.

גם נהיגה ברכבי ליסינג לא אחידה, אני למשל אחת לחצי שנה אפילו עושה וקס לרכב ליסינג.

גם הגירסה היא הגירסה הידנית הרגילה.

אגב באופן כללי אין דבר כזה גירסה שנמכרת רק לליסינג, זה פשוט לא קיים.

יש גירסאות עם הפרשים קטנים שכנראה לא ידברו ללקוח הפרטי, והן מוכוונות לליסינג, אבל אם תיכנס אל הסוכנות גם אתה יכול להזמין כזו ולחסוך איזה סכום כלשהו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל תשווה את הרכב שלך למה שמוכרים בליסינג. הרכבים שראיתי לפני השבחה פשוט פח אשפה.

אני בודק רק רכב אחרי,אחרת אני לא אקנה לעולם.

אם הייתי רואה את המודעה שלך גם אני הייתי מתעניין.

פעם אמר לי איש עסקים " אל תסתכל כמה הוא מרוויח, תסתכל כמה אתה מרוויח"

מה הצריכת דלק שהייתה ?

פורסם

eransh1

השרשור שלך מלא שמחה לאיד מול ה"חכמולוגים" בשביל מה? לא חידשת. הנושא של כל מקרה לגופו מוזכר כאן כמעט בכל שרשור בפורום ייעוץ ברכישה.

יש לך אפילו את המקרה של ITAMARG שקנה רכב יד 1 מפרטי קשיש וק"מ נמוך מאד, ובדיעבד הצטער על כך.

כשאתה קונה רכב אתה קונה גם ניירת. בלית ברירה כולם צריכים לחשוב על העלות התפעולית של הרכב, וזה כולל גם מכירה. אני מכרתי רכב שבעלות מקורית שלו הייתה השכרה עד 12 חודש. לא צריך אפילו את הנייר שהיה לי, היה אפשר לבדוק ברישום בעלים קודמים ולראות כמה זמן הוא היה בבעלות חברת השכרה. עדיין זה לא עזר. מצד שני, גם אני את ההפחתה שלי קיבלתי כשקניתי.

יפה מאוד שיצאה בדיקה טובה ושמכרת מהר, ברכות לך ולקונה :-D בהחלט יכול להיות שזאת עסקה מצויינת לכולם.

סיפור לסיום:

עזבתי פעם דירה מגעילה למדיי, ונדרשתי בידי בעל הבית למצוא לו שוכר, והעלה את המחיר ב 15% (עזבתי חוזה מוקדם בהסכמה). פרסמתי אותה יום אחד. הגיעו 8 זוגות, כולם היו בהלם מהדירה ומהמחיר הגבוה. זה היה קיץ ובדירה אין מזגן, חצי קומה מתחת למפלס הרחוב ברחוב ראשי בר"ג. בסוף היום הגיעה גברת ואמרה שזה מתאים. הורדתי את המודעה.

עכשיו אני שוכר דירה מפוצלת ואחת מהן עמדה ריקה כמעט שנה עד שבעל הבית מצא שוכר בתנאים שלו.

בנאדם צריך להבין מה משתלם לו בהתאם לנסיבות וזהו. מה זה מחירון בכלל? נייר שאומר שמעבר לשנה מסויימת מס' ידים שרכב עבר לא רלוונטי? מישהו בטח פתח כבר שרשור "הברקות המחירון" פעם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני עם נקמיצ'י. כנראה גם הוא חיפש בפייס לפני שחיפש ביד2... :-)

אגב, זה רכב שקנית במגרש או שידעת מי היו הבעלים שלו קודם?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המקרה שלך הוא חריג, בגלל זה אתה מתלהב.

לי לקח 3 ימים למכור פולקסווגן פייטון. זה לא מעיד על הכלל, פוקס, קורה...

נ.ב.

הסיכוי שרכב ליסינג עבר התעללות גבוה מהסיכוי שרכב פרטי עבר התעללות, זאת עובדה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

נראה לי שפספסו פה נקודה...

אני אישית לא הייתי רץ לקנות רכב מליסינג ישירות, אבל אם היד הנוכחית היא פרטית והיד הקודמת ליסינג- יתכן שכן במידה והבעלים הנוכחיים סופר קפדן והרכב אצלו מעל לשנה. הסיבות:

1.רכב מעל לשנה - כנראה שלא מדובר ברכב "לימון" שהבעלים מנסה להתפטר

2. אם אכן הבעלים קפדן והחזיק בו לתקופה ממושכת אז אני מניח שכל הבעיות טופלו על ידו.

פורסם
נראה לי שפספסו פה נקודה...

אני אישית לא הייתי רץ לקנות רכב מליסינג ישירות, אבל אם היד הנוכחית היא פרטית והיד הקודמת ליסינג- יתכן שכן במידה והבעלים הנוכחיים סופר קפדן והרכב אצלו מעל לשנה. הסיבות:

1.רכב מעל לשנה - כנראה שלא מדובר ברכב "לימון" שהבעלים מנסה להתפטר

2. אם אכן הבעלים קפדן והחזיק בו לתקופה ממושכת אז אני מניח שכל הבעיות טופלו על ידו.

- מסכים מאוד, במיוחד כשזה מאפשר לקנות רכב משנתון די מתקדם בפחות מ40K.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.

• תוכן חדש...