Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה ערוך להחזרים של 5,100-5,200 בעוד 5 שנים, 5,500 בעוד 10 ומעל 6,000 בעוד 20 שנה?

אגב, אתה חייב לקחת בחשבון שאם השמאי יעריך במחיר נמוך יותר את הדירה, אתה תקבל מקסימום 75% מהערכת השמאי את הדירה, את היתרה תצטרך לגרד ממקום כלשהו.

ממש לא ערוך. אני מחפש משכנתא כמה שיותר יציבה, ההחזר ההתחלתי שנתנו לי הוא 4200 אין לי בעיה שיעלה לכיוון 4500 אם התמהיל יהיה יותר יציב. השאלה אם זה אפשרי בכלל בגלל ההון העצמי הנמוך?

פורסם

התמהיל שלך צריך להיות שליש פריים שני שליש קל''צ

שני המסלולים לא צמודים למדד, אך הפריים נזיל מאוד - וכרגע ברמה נמוכה עד אפסית, כך שאכן צפויה עליה וודאית - שתשפיע רק על שליש מהמשכנתא.

כמובן שתמהיל כזה מראש יהיה יקר יותר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
התמהיל שלך צריך להיות שליש פריים שני שליש קל''צ

tomer21, משכנתא כזו תביא אותך להחזר התחלתי של 4700. הולך?

משכנתא זה קל

פורסם

די גבולי בשבילי מכיוון שההכנסה נטו שלי ושל אישתי 14500 ובנוסף עדיין ללא ילדים מה שאמור להקפיץ את ההוצאות שלנו בעתיד. אך אם לטווח קרוב-רחוק יטיב איתי ביציבות המשכנתא אולי עדיף.

פורסם

הבנק נותן לך ריביות זוועה כי אתה נראה בעיניו לקוח מסוכן.

היום כאשר אין ילדים כמה אתם יכולים להחזיר? תתפרע כלפי מעלה.

צפי לנחיתת החסידה הראשונה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הבנק נותן לך ריביות זוועה כי אתה נראה בעיניו לקוח מסוכן.

היום כאשר אין ילדים כמה אתם יכולים להחזיר? תתפרע כלפי מעלה.

צפי לנחיתת החסידה הראשונה?

כיום ללא ילדים מקסימום 5000. אשתי כרגע בתחילת הריון חודש 2.

פורסם

שב על האקסל ותבדוק איך אתה מקטין הוצאות דרמטית,

הוצאות על ילד שנולד זה בשקט 1000+ שקל בחודש מעבר למיטות/לולים/עגלות וכו' וכו'

וכמובן לפני שהתחלנו לדבר על מעון/גן/משפחתון.

פורסם

בוא נתמהל 4500 ש"ח ושיעזור מי שיעזור לשאר

300K בפריים ל 30 שנה ריבית נשך של1.6%

600K בקל"צ ל 25 שנה ריבית 4.7 אם תקבל

אל תפרע את הקה"ש, מקסימום קח הלוואה מהקרן בעוד שנתיים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בוא נתמהל 4500 ש"ח ושיעזור מי שיעזור לשאר

300K בפריים ל 30 שנה ריבית נשך של1.6%

600K בקל"צ ל 25 שנה ריבית 4.7 אם תקבל

אל תפרע את הקה"ש, מקסימום קח הלוואה מהקרן בעוד שנתיים

תודה רבה! שאלה אחרונה (מקווה..) האם כדאי לשלב דמי זכאות של משרד השיכון (80 אלף 3% צמוד מדד) לתמהיל שהצעת?

phpclub - שמתי בצד משהו כמו 15,000 בעז"ה להולדת הילד להוצאות הראשוניות. לגבי מעון\גן\משפחתון אני ואשתי מקבלים כמעט השתתפות מלאה מהמקום העבודה.

פורסם

יש שיאמרו לך ש15,000 זה לא מספיק להוצאות ראשוניות ללידה, ויש שיאמרו שזה יותר מדי.

זה כבר נושא לשרשור אחר, אבל אם כבר הזכרת את זה (ובצדק) - אין חובה לרכוש בוגבו קמיליון ולמשכן כליה עבורה. בייבי ג'וגר סיטי מיני בהחלט תעשה את העבודה לא פחות טוב (מנסיון עם שתיהן) ובשליש המחיר.

לגבי ריהוט, כן מומלץ לקחת מחברה איכותית (משכל למשל). תו תקן לתינוקות ועמידות לשנים ארוכות זה משהו ששווה את הפרמיה.

שוב, לעניות דעתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה נכון.

לפעמים עניין של טיימינג, אבל בגדול זה תחום עם שוק יד 2 / חינמי מאוד חזק.

אישית השאלנו את הבייבי ג'וגר שלנו לזוג ללא אמצעים, ולפני שהם הספיקו להחזיר לנו כבר שאלנו מזוג חברים בוגבו קמיליון.

ריהוט במצב באמת טוב קצת יותר קשה למצוא בחינם, אבל ביד 2 זה כן אפשרי.

אין צורך לומר שפו''ה של רהיטי עץ לא בדיוק מיטיבים איתם, אבל שידת החתלה למשל נכנסת בטנדר גדול ללא פירוק.

בהצלחה בכ''א.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אכן זה לנושא אחר, בכל מקרה 15K זה מה שהצלחנו לשים עד עכשיו למטרה, ייתכן שיהיה לנו קצת קצת עודף מחודש פה חודש שם ונוכל לשים יותר בצד, בכל מקרה לא מחייב שנבזבז את כל הסכום. לא פוסל יד שנייה\חברים וכמובן שלא מתכוון לקנות מותגים יקרים סתם. שיהיה רלוונטי אבצע סקר שוק כמובן.

פורסם
תודה רבה! שאלה אחרונה (מקווה..) האם כדאי לשלב דמי זכאות של משרד השיכון (80 אלף 3% צמוד מדד) לתמהיל שהצעת?

אני לא נוגע במסלול מדדי ( אלא במקרים מאוד מיוחדים ) גם אם היום הוא מאוד קורץ.

לא רלבנטי אצלך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

היי יש לי כמה שאלות כלליות>

האם משכנתא בגובה 800,000 ש"ח (על נכס בשווי 1,400,000, 5 חד מקבלן) היא ריאלית -באופן כללי-? יכולת החזר נוכחית של כ-4500-5000 שזה לא יותר מ25% מההכנסה נטו

האם מסלול בוליט אגרסיבי בשנים הראשונות יהיה חכם, כשיכולת ההחזר עדיין גבוהה? - עוברים כרגע לדירה ללא דמי שכירות,נשואים אך ללא ילדים. יכולת החזר של כ-10,000 ש"ח בחודש כנראה

מה סדר הגודל של הסכום שכדאי לשים בצד כרזרבה? האם כדאי לפתוח קרן השתלמות או לקחת הלוואה על חשבונה?

תודה!

• תוכן חדש...