Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

נתקלתי בבעיה שבה המגב האחורי שלי הפסיק לתפקד, פרקתי את המנוע ואת המנגנון המצורף, פתחתי את המנגנון "גירזתי" מעט,

וחיברתי את המנגנון למקור חיצוני של 12V המנגנון עבד כשורה, ככל הנראה הבעיה היא בסוויץ ידית \השד יודע,

מכיוון שהרכב מיועד לברזל בשנה הבאה אני מעוניין לבצע אילתור פשוט ישירות מהמצבר(לחוששים מבנינו הכבל שיעבור יהיה מספיק עבה ומצופה כנדרש ופיוז 15A לביטחון).

נתקלתי רק בבעיה אחת, המנגנון מקבל 3 חוטים ופה אני תקוע, אני מניח שאחד החוטים אחראי לתת למנגנון החזרה של המגב "פולס" וכתוצאה מכך המגב צריך לחזור לנקודת ההתחלה, כיצד אני מבצע העברה של חשמל גם לחוט הנוסף? או מה אני עושה איתו?

כמו כן למנוע יש רק מהירות אחת, מה שמקל בעניין החיווט.

צירפתי תמונה של מה שמצוי בידיי:

$_57.JPG

כחול אדום 12V

חום?

עריכה אחרונה על ידי KFC

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם (נערך)

לא מכיר את הפרטים אצלך אבל עקרונית אני מנחש שהחוט מספק פלוס או מינוס המבטיחים עצירת המגב בדיוק במצב חנייה, וזאת בסיוע מתג המקצר את מגעי המנוע בטווח הנדרש, והמורכב בתוך המערכת.

הסבר תיאורטי קצר:

למנוע מגב יש אינרציה, כלומר גם כשתפסיק לו את המתח הוא ימשיך להסתובב זמן קצר. כשהשמשה רטובה והחיכוך של המגב נמוך, התופעה בולטת יותר.

הפתרון טמון בטריק די פשוט - מנוע חשמלי מהסוג המותקן במגב הוא גם דינמו. אם סתם תנתק לו מתח, המנוע ימשיך להסתובב וייעצר רק בגלל החיכוך בנקודה לא מוגדרת. אם תקצר את חוטי ההזנה שלו, הוא ייבלם כמעט מיד, כי צריכת הזרם שהקצר יוצר מעמיסה את הדינמו כלומר את המנוע המקוצר.

ועכשיו התמונה מתבהרת - מתג ההפעלה של המגב הוא מתג מחליף, כלומר הוא מספק מתח גם במצב מופעל וגם במצב מנותק, אבל המתח בין שני המצבים הללו מגיע דרך חוט אחר בכל פעם. החוט השלישי מספק חיבור קבוע שלא דרך המתג.

כך, כשאתה מפסיק את פעולת המגב, המנוע ממשיך לקבל מתח דרך החוט הנוסף (כנראה החום במקרה שלך) עד לרגע שבו המתג הפנימי המורכב בתוך הגיר של המגב מנתק את המתח ומקצר את קצות המנוע, להשגת עצירה מיידית ובנקודה מוגדרת מראש.

תזהר ותוודא אם החוט הנוסף הזה אמור לספק פלוס או מינוס. הקל ביותר זה להפעיל את המנוע לא בגסות ישירות מהמצבר אלא דרך ספק מוגבל זרם וכך אם תטעה בחיבור לא יקרה נזק.

התהליך לצורך הבדיקה: חבר את הפלוס והמינוס ובשלב מסוים נתק את אחד החוטים. המנוע יעצור. עכשיו חבר במקום החוט שניתקת את החוט הנוסף. המנוע אמור לזוז ולעצור בנקודת החנייה של המגב, במדויק.

אם אין לך ספק כוח מוגבל מתאים הייתי מנסה להשתמש בנורה ראשית בטור למנוע כדי להגביל את הזרם במהלך המשחקים.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...