Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש המלצה לכבל RCA שיהיה נורמלי.

רכשתי מחבר פורום מגבר, ולאחר הרכבתו הסתבר לי שיש לי תקלה בכבל RCA הקיים שמחבר בין ה HU למגבר, אחד הערוצים לא עובד.

מדובר בכבל RCA ש"מלווה" אותי שנים רבות (עבר כמה רכבים).

בניסיון שעשיתי עם כבל RCA מצ'וקמק מהבית (אלו שיש להם חיבור אדום\לבן עם חוט שחור דק), נראה ש: או שיש להם הנחתה מטורפת בעוצמה - או שיש משהו שגורם לבעיה בעוצמה, שאני לא מודע אליו. מדובר במגבר שני ערוצים מדגם crunch pzi 100.2 שאמור לספק כ 100 וואט לערוץ, ובגישור - כמעט כפול. כל זה אמור להזיז סאב קטן 8" שצריך 200RMS, לא סיפור, באמת.

נכון לזמן הבדיקה עם הכבל המאולתר, המגבר לא הזיז בשיט את הסאב. האופציות הן: או שהמגבר חלש מידי ולא עומד בהצהרות שלו (אולי תקול ?) - או - שיש בעיה בעוצמת הסיגנל מה HU -או- שהכבל גורם להנחתה מטורפת בעוצמת הסיגנל.

ה HU עצמו הוא של פיוניר עם יציאות של 4V (לכאורה ? אני כבר לא באמת יודע. יש דרך למדוד האם הסיגנל הוא בעוצמת הזו באמצעים ביתיים פשוטים - כמו למשל - וולטמטר ?)

בחיפוש בפורום מצאתי כל מיני המלצות, אבל לא משהו עדכני מהזמן האחרון.

היה כאן מישהו לפני הרבה שנים שלקח כבל קואקס RG59 (של אנטנה) ובנה ממנו כבל RCA לרכב. למעט העובדה שהוא קשיח זה כבל שמסכך מצויין רעשים, אבל לא ברור מהם ההשפעות שלו על אות אנלוגי בתדרים נמוכים (או שאולי אנחנו לא אמורים להסתכל על זה בצורה הזו והוא כן יעשה עבודה טובה ?).

שאלת השאלות !!! ->

לכבל קואקסיאלי אמורה להיות התנגדות של 75 אוהם.

האם מערכת של רכב (בין ה HU למגבר) אמורה לעבוד עם כבל RCA קואקסיאלי עם התנגדות ספציפית של 75 אוהם, או שהיא אמורה לעבוד עם *כל* כבל נחושת מסוכך "פשוט" (למניעת רעשים) או אפילו "סתם" כבל (לצורך בדיקה) ??

שבוע טוב

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רוקפורד RFI\T-16

סבבה, 90 שח זה לא הרבה לכבל טוב.

יש המלצות איפה אפשר להשיג באיזור המרכז ? (פ"ת\רה"ע\כפ"ס\ר"ג וכד')

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
http://alexsander.co.il/

ייעלה לך כ 70 ש"ח אם אני לא טועה, לא 90.

הוא כבר עלה לי בחיפוש בגוגל עוד לפני שרשמת :) ואגב באתר רשום 90 ש"ח, יכול להיות שהמחיר ירד והוא לא עדכן ?

פשוט ניסיתי להימנע מלהגיע לתל-אביב, לא המקום האהוב עליי ;-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל המגילה הזאת בישביל כבל RCA?, בכל אופן

הינה כבל RCA מבית היוצר רוקפורד (Rockford) כבל מצוין שאני השתמשתי בו

בהתקנת המערכת שלי. בדיוק מאותו חנות,אם אינך רוצה כ"כ להגיע לת"א (גם אני לא מת על המקום.. :p)

תזמין אותו ונגמר כל הסיפור.

http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=12471

HU : Pioneer AVH-X5750BT AMP1 : Soundown Sax 100.4

AMP2 : Celestra FA475X Sub : Hertz ES300 Comp : Rainbow GL-C6.2

פורסם

יכול להיות שהוא לא עידכן, אני קניתי את אותו כבל כלפני 3 חודשים ושילמתי 70 על 2 RCA (הוא הביא לי אחד במתנה כי הוא מכיר את אבא שלי)

בכ"מ סך הכל כבל מבית טוב, במחיר מצויין. כמובן שיש לך עוד כבלים כמו KNUKONCEPTZ בהזמנה מאיבי\קנייה מיד 2 פה בפורום, אבל ב 90\70 לכבל אתה לא יכול לטעות.

פורסם
כל המגילה הזאת בישביל כבל RCA?, בכל אופן

הינה כבל RCA מבית היוצר רוקפורד (Rockford) כבל מצוין שאני השתמשתי בו

בהתקנת המערכת שלי. בדיוק מאותו חנות,אם אינך רוצה כ"כ להגיע לת"א (גם אני לא מת על המקום.. :p)

תזמין אותו ונגמר כל הסיפור.

http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=12471

המגילה לא היתה רק בשביל RCA, אלא לבדוק האם לחברי הפורום שמגדירים את עצמם יודעי דבר, יש מידע מעבר ל"לך לקנות קבל RCA".

נשאלו שאלות כמו:

איך באמת אפשר לבדוק מתח יציאת RCA ב HU, אבל אף אחד לא יודע\התייחס, וכנ"ל לגבי כבל RG59 שיכול לעשות את העבודה אבל כעיקרון יש לו התנגדות פנימית של 75 אוהם - והאם זה תקין או צריך להיות (או לא) - אבל גם כאן אף אחד לא יודע\התייחס - וחבל. בנוגע לכבל שחור דק פשוט - האם באמת יש לו הנחתה רצינית או שיש כאן בעיה אחרת ? שוב, גם כאן, לא היתה תשובה.

אני לא חושב שזה צריך להיות פורום מכירתי (לך תקנה את זה, לך תביא את ההוא) כי חוץ מלקנות ולחבר גם צריך לדעת מה עושים ומה עומד מאחורי זה (ולא רק תיאוריה, אלא גם לנסות ולבדוק).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לא אמורה להיות הנחתה רצינית במתח של 4V, העניין הוא שהאות שעובר בכבלים הללו הוא לא מוגבר ולכן יש פוטנציאל גבוה לרעשים בשימוש בכבל בלי סיכוך נאות, הבעיה שלך היא כנראה אחרת.

אני לא מבין גדול באודיו, אבל עד כמה שאני יודע, מדובר באות AC, ולכן ההגיון אומר שכל מולטימטר TRUE RMS שמסוגל למדוד AC יעשה את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
לא אמורה להיות הנחתה רצינית במתח של 4V, העניין הוא שהאות שעובר בכבלים הללו הוא לא מוגבר ולכן יש פוטנציאל גבוה לרעשים בשימוש בכבל בלי סיכוך נאות, הבעיה שלך היא כנראה אחרת.

האם יש לי דרך, באמצעים ביתיים, לבדוק שמה שהיצרן טוען (4V ביציאות של המגברים) אכן מתממש במציאות ?

יש הטוענים שמדידה בוולטמטר על AC נותנת מושג על העניין. מישהו התנסה בזה ?

עריכה: ראיתי שגם אתה ערכת והגבת. תודה :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטרף להמלצה על הכבל של ROCKFORD, כבל מעולה מנסיון.

ולגבי השאלה השניה שלך:

כוון לAC VOLT ותעשה את המדידה כאשר הרדיו מנגן תדר של 40 הרץ קבוע בווליום 3\4 מהמקסימום.

JL Audio

פורסם

ע"מ למדוד עם מולטימטר שהוא לא TRUE RMS, על הגל להיות לא רק קבוע, אלא גם סינוסיאלי לחלוטין.

אני לא הייתי סומך על מדידות כאלו עם מולטימטר שהוא לא TRUE RMS.

פורסם

איציק - תקפוץ לבלצר אלקטרוניקה בשדרות הר ציון תל-אביב

תקנה ממנו כבל RCA עבה לפי מספר המטרים שאתה צריך וארבעה מחברי RCA מצופים - אתה יכול גם לקנות אצלו מחברים עם נעילות - ברגע שאתה מחבר למגבר ומבריג - אין יותר להוציא אותם החוצה אם אתה לא משחרר את הנעילה :-D

אם אתה ממש רוצה סיכוך והגנה טובים לכבל פשוט תקנה שרוול אריג - היום היצרן הכי מוכר הינו TECHFLEX

קצת בידוד כוויץ בקצוות והשרוול האריג נתפס היטב על הכבל (תקנה את העוביים שאתה צריך לפי מידות הכבלים).

ואם אתה מצליח למצוא מחברי RCA עם לחיצות (ללא הלחמה) דאגת שההתנגדות הכוללת תישאר נמוכה.

אני השתמשתי בכבלי RCA הכי פשוטים שיש וגם בכמה מהיקרים יותר וכל עוד שאין רעשי אלטרנטור - אתה לא תשמע הבדל.

אולי במערכת שהסיגנל בה הוא מאוד מאוד נקי אתה תוכל אולי אולי להרגיש הבדל קטן בעוצמה אבל נגיעה בכפתור הווליום וסיימת - זה עד כדי כך זניח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יכול להיות שהוא לא עידכן, אני קניתי את אותו כבל כלפני 3 חודשים ושילמתי 70 על 2 RCA (הוא הביא לי אחד במתנה כי הוא מכיר את אבא שלי)

התקשרתי אליהם (ל"אלכסנדר") ווידאתי שיש להם את הכבל במלאי. הבחור שענה לי היה נחמד ושירותי. הם נמצאים בתל-אביב.

יומיים לאחר מכן החלטתי לנסות לקפוץ לחנות קרובה לבית (יוני סטראו - טופ סאונד, באיזור התעשיה הישן בראש העין) ולבדוק אם יש להם כבל כזה.

לשמחתי פגשתי בחור מאוד נחמד, מקצועי ושירותי. הראה לי 2 סוגים של הכבל הנ"ל (twisted pair ו-double twisted pair) וגם הראה לי את ההבדלים. בסופו של דבר קניתי את ה twisted pair הרגיל ושילמתי עליו 70 ש"ח.

עדיין לא קיבלתי מחירים בנוגע ל line driver, שהוא הקריטי לכל הסיפור כאן. את הכבל אתקין מחר, לא סיפור.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...