Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דב - תודה. הרצתי חיפוש קטן לגבי מה שאמרת, וכרגע לא מצאתי משהו ביד2. אמשיך לעקוב.

ספידרמן - תודה על ההמלצה, אבדוק גם את זה.

אם אני מגדיל את התקציב ל-35K, נפתחות בפניי אופציות טובות נוספות?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממליץ על פונטו\206, שנתון גבוהה במחיר נמוך וכשמוציאים את הגיר האוטומטי מהמשוואה, האמינות בסדר גמור, נסה לחפש אחת שלא הייתה בהשכרה או ליסינג.

גם הפנדה אופציה מאוד מעניינת!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ברור שכן

אתה יכול לקנות רכב טוב יותר וחדש יותר

השאלה היא איזה ;)

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז קצת יותר מחודש עבר, ולא הצלחתי למצוא שום דבר נורמלי! או שאני עושה משהו לא נכון או שמצב הרכבים בשוק פשוט זוועה (יש הרבה מאוד רכבים אבל עם נתונים לא טובים בכלל)!

כל מה שמצאתי עד היום זה פונטו גרנדה 1.4 שנפסלה לאחר שעשיתי לה בדיקה.

אני מגדיל את התקציב ל- 35-40 אלף!

אשמח לקבל המלצות ואפילו הפניות לרכבים ספציפים שנמצאים עכשיו במכירה.

ראיתי כמה I10 ידניות עם נתונים נחמדים באיזור ה-35-40 אלף, הבעיה שאני מפחד שהרכב לא יתפקד טוב בכל העליות של ירושלים (נוסע כל יום בכל העליות של הקסטל + העליות הרגילות באיזור ירושלים).

מה דעתכם? מה עוד אפשר להכניס בתור אופציה טובה?

מנהלים: אשמח אם תוכלו לערוך את הכותרת שהתקציב גדל ל-35-40 אלף. תודה!

פורסם

בתקציב הזה אתה יכול לבדוק כמה אופציות:

סוויפט 2007-2008 עם ק"מ\יד גבוהים (כנראה גם מאזדה 2 עם נתונים די דומים).

פונטו גרנדה 2011, הבעיה שכל הידניות ברמת גימור אקטיב ועם המנוע החלש 1250 (65 כ"ס) לא יודעת איך תהיה החוויה בעליות של ירושלים.

אם מכוניות המיני באות בחשבון אז יש לך את פנדה\ספארק\C1\107 משנתונים מאוד מתקדמים (2011-2012), חווית הנסיעה לא תהיה כמו ברכב סופר מיני אבל החסכון יורגש (בספארק אולי קצת פחות מאשר באחיות הצרפתיות ובפנדה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

היי

כמה שאתה מזכיר לי את עצמי שחיפשתי רכב... יד 2 מלא בגרוטאות שחוטות וסחורים מפולפלים.

אז ככה:

1. מבחינת איזה רכב? אני חושב שI10 ידנית, כן תצליח לעשות עבודה טובה עם העליות לירושלים...

2. אני ממליץ לך על פיג'ו 206. כמו כן, לדעתי 107, 207, סיטרואן C3, סוזוקי אלטו--כל אלה בגרסאות הידניות יתאימו מאוד. אפשר לקחת בחשבון ניסאן מיקרה, יונדאי גטס ידנית...

3. ממליץ לך בחום לקרוא את הסקירה הבאה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם (נערך)
אז אחרי שנים על גבי שנים שאני והאוטובוסים ידידים טובים, החלטתי שהגיע הזמן לרכוש רכב.

קצת נתונים:

תקציב: עד 25K (התגמשות קטנה במידה ושווה את זה, אך רצוי שלא).

ק"מ צפוי בשנה: 10-12K.

גיר: עדיפות לידני.

דרישות: אמין, חסכוני ובטיחותי. מראה הרכב לא עקרוני לי.

רוב הנסיעות יהיו באיזור ירושלים (הרבה עליות).

הצפי הוא שבד"כ אני אסע לבד ברכב, או אני +1, כך שלא משנה לי מיני, סופר מיני או משפחתית קומפקטית.

אשמח לקבל המלצות. תודה!

אם כבר הגעת לתקציב של 40K, ואם אתה נוסע רק 10-12K בשנה, ואם רוב הנסיעות שלך בינעירוני (אמרת שאתה תיסע באיזור ירושלים, לא הבנתי אם הרוב עירוני/בינעירוני)

אני הייתי לוקח כבר רכב נורמלי, חזק, טוב ואמין, אחד כזה שיושב על הכביש ולא איזה צ'יקמוק כמו כל המכוניות מיני/קומפקטיות האלה (פונטו/גטס/סיריון/פיז'ו למניהן).

במקומך הייתי בודק רכבים עם מנועי 1600-2000, כמו הונדה סיוויק/סובארו B4/טויוטה קורולה- מדובר ברכבים די בטיחותיים, יושבים טוב מאוד על הכביש וכח זמין (במיוחד הB4) יותר מכל הקטנות האלה, וכמובן- אמינות בטירוף. הB4 שנתונים 2008 עוד שניה מגיעים למחירי מכירה מגוחכים לדעתי של 40K, מחיר שממש לא משקף את מה שאתה מקבל (בקטע טוב.. הרכב פצצה והמחיר נמוך).

יש כאן בפורום הרבה שיחלקו עלי, אבל לדעתי החשש שלך מהצרפתיות במקום, אני אישית לא הייתי לוקח עכשיו פיז'ו/מגאן עם כל הקשקושים שיש להם בגיר. כן, אני מסכים שיש כאלה שמאוד מרוצים מהן ,אבל לי אישית יש ניסיון מאוד רע עם פיז'ו (אני מטפל בכל הרכבים אצלנו כמו שעון ככה שאיא פשר להאשים בתחזוקה לקויה אלא רק את... הרכב עצמו) ומכיר כמה חברים עם מגאן- לכן לדעתי לא כדאי להשקיע את הרכב ברכב כזה אלא ברכב אמין יותר כמו הונדה/סובארו/טויוטה (נשמע זקן ומיושן אבל אצלי במבחן התוצאה ואצל הרבה מכרים- אין מה לעשות, הרכבים האלה פשוט אמינים ובלי הפתעות יותר מדי).

לגבי הדלק: כתבת שאתה הולך לנסוע 10-12 בשנה, נאמר 12K בשביל החישוב (ניקח את הגבול העליון).

במקרה אני מכיר אישית את צריכת הדלק של הרכבים האלה כי היו אצלנו את כולם, הצריכה נמדדה כמו שצריך (אני מדגיש שרוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות). צריכת הדלק של ההונדה והטויוטה היו סביב ה1:13-14 וב B4 סביב ה1:13 (כן כן מנוע 2000, לא לוקח הרבה בבינעירוני.. בעירוני זה סיפור אחר לגמרי).

אם תיקח רכב שיצרוך 1:15, מדובר בהוצאה של 5500 ש"ח לשנה על דלק (עם מחיר הדלק הנוכחי).

1:14 - הוצאה של 5900

1:13 - הוצאה של 6350

1:12 - הוצאה של 6900

1:10 - הוצאה של 8250.

לכן, כל הרכבים הקטנים אולי יתנו לך צריכה של 1:14, אבל אם אתה לוקח את אחד הרכבים שהצעתי, ההבדל השנתי בצריכת הדלק יהיה זניח- משהו כמו 1000 ש"ח לשנה! ואולי 2000 אם ממש הגזמתי עם חישוב הצריכה. עכשיו אתה מבין למה אני לא אוהב את המכוניות הקטנות האלה? לנסוע במשך שנה שלמה בשביל "לחסוך בדלק" וכל השנה אתה נוסע ברכב קטן, לא הכי נוח בעולם, במקום לנסוע במשפחתית מרווחת, אמינה וחזקה יותר?

לגבי טיפולים- טיפולים שוטפים בכל הרכבים אמורים להיות במחירים דומים (שמנים, פילטרים, פלאגים, ברקסים- מחירים דומים מאוד לכולם) כך שלדעתי זה לא יכריע את הכף.

מקווה שעזרתי

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

שלומי, בגדול אני מסכימה עם זה שלרוב זה די מיותר להתכלב ברכב מיני ספרטני בשביל עוד 2 ק"מ\ל' אבל אני חולקת עליך כשאתה מדבר על רכבי סופר מיני כ"לא יושבים על הכביש". אני גם אסביר למה, במהלך שנת 2013 עברתי מפאסאט ובורה TDI (אומנם שנת 2000) לפיאט פונטו שנת 2010 ואני לא מרגישה ירידה מטורפת באיכות הנסיעה\נהיגה ואיך שתבחר לקרוא לזה. הרכב שקט, נוח ולא נותן תחושה של חוסר ביטחון או יציבות גם בכבישים בין עירוניים. לגבי רכבי המיני, אני בהלחט מסכימה איתך.

אתה נתת דוגמאות על צריכת דלק בין עירונית, אבל מדובר בבחור ירושלמי, כל עוד לא יצאת מגבולות שער הגיא אתה לא יכול להגדיר את הנסיעה כבין עירונית. אתה נמצא בכביש יחסית מפותל, עמוס, צר שגם נמצא כרגע בשיפוצים וישאר במצב כזה כנראה עד שפות"ש יסיים את התואר. ככה שלא הייתי מצפה מהרכבים שציינת צריכת דלק טובה יותר מ1:10. לפי החישוב שלך, ההבדל בין 1:10 ל1:12 עומד על 1350 ש"ח בשנה, זה לפני שדיברנו על ביטוחים ואגרות ועל בלאי מוגבר עקב גיל מתקדם יחסית של רכב משפחתי\מנהלים (בשביל סיוויק הוא יצטרך להתפשר על שנתון 2006 לכל היותר, הטיפול בה קצת יותר יקר מאשר במשפחתיות מקבילות) וגם לא כדאי לשכוח שB4 מגיעה עם מערכת 4X4 שבדר"כ התחזוקה שלה עולה יותר מרכב 2X4 פשוט (למשל, הדרישה להחלפה של 4 צמיגים במקביל).

כמובן שאין דבר כזה רכב מושלם מכל הבחינות וכל אחד צריך לבחור את הפשרה שמתאימה לו, בשביל בחור צעיר רכב סופר מיני נשמע כמו פשרה מעולה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא ידעתי אם מדובר בנסיעה עירונית או בינעירונית ולכן כתבתי את הצריכה הבינעירונית.. ברור שנסיעה עירונית באיזור הזה זה סיפור אחר לגמרי.

בקשר לכביש 1 - אני נוסע 3 פעמים ת"א ירושלים דרך הכביש המדובר וזו הצריכה שקיבלתי.. אמנם כביש מפותל בחלקו אך לא באופן קיצוני וגם יש לא מעט ישורת וירידות הדרך ככה שזה די מאזן את הנסיעה ו שרף נסיעה בינעירונית.

התחושה עם הרכבים הקטנים- אני אישית מרגיש שזה פשוט אחרת, פחות נוח ופחות "יושב" על הכביש, ונהגתי בלא מעט מכוניות. אם את לא הרגשת אז תיהני מזה.. יכולה לחסוך עוד כמה שקלים ;)

ה4x4 בסובארו לא מצריכה טיפול מיוחד מי יודע מה ולא כל כך מייקר את עלות התחזוקה- מדובר סה"כ בהחלפת שמן דיפרנציאל פעם ב60k km סה"כ 2 ליטרים ככה שזה בערך 80 ש"ח. לא ביג דיל. בכללי יש טעות רווחת בארץ שלנו בכל הנוגע לפערי עלויות תחזוקה.. רכב עם מנוע 1600 ו 2000 או הנעה כפולה לא בהכרח אומר תחזוקה יקרה יותר. ממש לא.

בקשר להחלפת 4 צמיגים יחד- בכל הרכבים שהיו אצלי (הנעה קדמית בלבד) החלפתי פעם בכמה שנים את כל הצמיגים יחד כי מטבע הדברים והזמן הם נשחקו יחד.. במקרה שבסובארו באמת יש צמיג אחד בעייתי אז כן ניתן להחליף זוג צמיגים על אותו סרן ולא את ארבעתם (טעות רווחת נוספת)

בנוגע לבלאי המואץ של השנתונים המדוברים- עם דגמי הרכבים שהציעו לו כאן, אני ממש לא בטוח שהם יפגינו אמינות גדולה יותר מהרכבים ה"ישנים" יותר (והאמינים יותר..) אני ממש לא מתרשם משנתונים גבוהים רק בגלל שזה שנתון גבוה יותר.. לדעתי צריך לשים לב לאופן הטיפול ברכב וכמובן לסוג הרכב עצמו, אין ויכוח על כך שיש דגמי מכוניות פשוט אמינים יותר כלומר פחות תקלות כלומר פחות עלויות תחזוקה. לא אוהב שמתרשמים יותר ממלפפון חמוץ שנת 2014 על פני טויוטה קורולה שנת 2008 שמטופלת רק בחברה לפי הוראות יצרן. כשאנחנו קונים רכבים אז תמיד אני אוהב לרדת בשנתון, להרוויח את ירידת הערך הגבוהה אצל הקונים הקודמים, להינות מרכב שמור אמין ונוח על פני רכב בדרגה נמוכה יותר משנתון חדש. באמת שרכב מתוחזק נכון בן 4 שנים על הכביש לא שונה בהרבה מרכב חדש מהחברה.

שלומי

פורסם

לא אוהב שמתרשמים יותר ממלפפון חמוץ שנת 2014 על פני טויוטה קורולה שנת 2008 שמטופלת רק בחברה לפי הוראות יצרן. כשאנחנו קונים רכבים אז תמיד אני אוהב לרדת בשנתון, להרוויח את ירידת הערך הגבוהה אצל הקונים הקודמים, להינות מרכב שמור אמין ונוח על פני רכב בדרגה נמוכה יותר משנתון חדש.

לא יכולת לתת דוגמא טובה יותר על מנת להמחיש את הסגידה המוגזמת לתוצרת היפנית. טויוטה קורולה 2008 הגיעה עם גיר רובוטי נוראי, שטויוטה בעצמם ויתרו על ה"פלא הטכנולוגי" הזה מהר מאוד, מדובר בגיר שמתנהג בצורה מזעזעת (נהגתי על 2 קורולות ויאריס אחת שמצויידות בגיר כזה, כל הרכבים יד1 פרטית מטופלים במוסכים מורשים עפ"י הספר) ואני משווה לשני גירים רובוטיים חד מצמדיים אחרים שנהגתי בהם. הכרתי לא מעט אנשים שהחזיקו ברכב הזה כפרטי\ליסינג ודיווחו על כניסות מרובות למוסכים ואחזקה יקרה (לפרטיים מהם כמובן).

האמת שכל המשפחה הקרובה שלי מתניידת ברכבים יפניים ואני ה"כבשה השחורה" היחידה שמעדיפה תוצרת אירופאית טרייה יותר (בינתיים, אני לא משלמת יותר על האחזקה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

פות"ש,

ראיתי מודעה ביד 2, פיאסטה ידנית 2012 33K ק"מ 44K ש"ח גמיש. אוהד זכי נוהג בכזה והוא ירושלמי.

יש גם מיקרות 2012 במחירים דומים. ב2014 נכנס דגם עם מתיחת פנים, ולקראת סוף השנה היבואן מכר אותן במבצעים ב60K. זה גורם לאנשים להיות משמעותית יותר גמישים במחיר. ראיתי מיקרה 2013 שבהתחלה פורסמה ב59K, עכשיו ב52,700.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
לא יכולת לתת דוגמא טובה יותר על מנת להמחיש את הסגידה המוגזמת לתוצרת היפנית. טויוטה קורולה 2008 הגיעה עם גיר רובוטי נוראי, שטויוטה בעצמם ויתרו על ה"פלא הטכנולוגי" הזה מהר מאוד, מדובר בגיר שמתנהג בצורה מזעזעת (נהגתי על 2 קורולות ויאריס אחת שמצויידות בגיר כזה, כל הרכבים יד1 פרטית מטופלים במוסכים מורשים עפ"י הספר) ואני משווה לשני גירים רובוטיים חד מצמדיים אחרים שנהגתי בהם. הכרתי לא מעט אנשים שהחזיקו ברכב הזה כפרטי\ליסינג ודיווחו על כניסות מרובות למוסכים ואחזקה יקרה (לפרטיים מהם כמובן).

האמת שכל המשפחה הקרובה שלי מתניידת ברכבים יפניים ואני ה"כבשה השחורה" היחידה שמעדיפה תוצרת אירופאית טרייה יותר (בינתיים, אני לא משלמת יותר על האחזקה).

בכוונה הבאתי דוגמא ליפנית עם "פגם" מהותי לכאורה.. שגם אותו אעדיף על פני רכבים חדשים יותר, בהתחשב באמינות של הקבוצה ובמחיר של השנתון. :wink:

שלומי

פורסם (נערך)

האמינות של הקבוצה? הסמל של טויוטה על ההגה בינתיים לא גרם לרכב להיות אמין יותר\איכותי יותר בנסיעה, אבל אם זה מה שאתה מעדיף, לבריאות.

1+ לפיאסטה שSTONE הציע, מדובר ברכב חדש יחסית שהקונה שלו עדיין יהנה מאחריות יצרן.

רק הערה קטנה, אוהד נוסע בפיאסטה מהדור החדש יותר, למרות שנראה לי שמדובר באותו המנוע.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...