Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שנים על גבי שנים שאני והאוטובוסים ידידים טובים, החלטתי שהגיע הזמן לרכוש רכב.

קצת נתונים:

תקציב: עד 25K (התגמשות קטנה במידה ושווה את זה, אך רצוי שלא).

ק"מ צפוי בשנה: 10-12K.

גיר: עדיפות לידני.

דרישות: אמין, חסכוני ובטיחותי. מראה הרכב לא עקרוני לי.

רוב הנסיעות יהיו באיזור ירושלים (הרבה עליות).

הצפי הוא שבד"כ אני אסע לבד ברכב, או אני +1, כך שלא משנה לי מיני, סופר מיני או משפחתית קומפקטית.

אשמח לקבל המלצות. תודה!

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב שלך הייתי ממליץ ללכת על יונדאי גטס או גרנדה פונטו, שנתון 2008-9 שתיהן.

שתיהן אמינות ובטיחותיות.

לגבי דלק, הפונטו יותר חסכונית ולדעתי יותר מרווחת ונוחה ממנה. הגטס מאוד אמינה.

קח בחשבון שאם תיקח משפחתית הביטוחים, טסט ודלק יעלו לך יותר לכן הצעתי לך סופרמיני.

וקח בחשבון גם עוד דברים מסביב חוץ מטסט וביטוחים, תצטרך לעשות לרכב יישור קו לכן חובה לקחת את הרכב לבדיקה ולבדוק שאין תקלות גיר/מנוע/שילדה/נזילות ועוד רבים וטובים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בבדיקה שעשיתי ביד2, רוב היונדאי גטס עד 25K הן משנתונים 2003-2007. יש כמה 2008 בודדות עם ק"מ מעל 200K. גם השנתונים הקודמים עם ק"מ יחסית גבוה (רובן מעל 170K). וכמובן שרובם מהשכרה/ליסינג ביד הקודמת.

המצב של הפונטו גרנדה קצת יותר טוב. יש הרבה משנתון 2008 ובממוצע הקילומטרז נמוך יותר. גם כאן רוב הרכבים מגיעים מהשכרה/ליסינג ביד הקודמת.

מה נחשב כקילומטרז טוב-סביר לשנתונים 2006-2008 ולשנתונים 2003-2005?

האם כמעט בלתי אפשרי למצוא את הדגמים האלו מיד פרטית בלבד? קצת מפחיד אותי העניין שרוב הרכבים מגיעים מהשכרה/ליסינג אחרי שאני רואה מה עובר על הרכבים האלה שמגיעים להשכרה/ליסינג.

פורסם

הממוצע השנתי בארץ הוא 15K ק"מ. תעשה את החישוב לכל שנתון שתרצה.

בגדול אין בעיה לרכוש רכב שעשה יותר מהממוצע {כמובן לא בהגזמה} בתנאי שהוא טופל היטב ולא זלזלו בו.

לפי דעתי תבדוק ביד 2 את הגרנדה, תראה מה הכי נורמלי שלא יצא מהשכרה או ליסינג, תרים לבן אדם טלפון, שאל שאלות. במידה ומוצא חן בעינייך לך לראות את הרכב, תעשה בדיקה ויזואלית שהכל תקין ולאחר מכן לך למכון בדיקה או מוסך מומחה פיאט שיבדקו את הרכב ויראו היסטוריה של הרכב.

פורסם

תודה אוהד.

מלבד שני הדגמים האלה, יש עוד דגמים שכדאי לקחת בחשבון?

פורסם

כמובן.

יש את הסיריון, שהוא בדיוק באותו סגנון של מה שהצעתי לך למעלה.

גם אמין, חסכוני, נראה קטן אבל מבפנוכו הוא יחסית סבבה.

אם היית שואל אותי הייתי בוחר בסיריון או בפונטו. אישית הגטס לא עושה לי את זה אבל זה רק אני, כמובן שאתה צריך לדעת מה יותר מתאים לך.

פורסם

הרצתי חיפוש ביד2 על סיריון ידנית עד 25K (ניסיתי אפילו 30K למרות שזה מחוץ לתקציב), וכל מה שיש זה שנתונים 99-00.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סיריון זה רכב בסיסי מאד שהמחיר שלו לא משקף את התמורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כמובן.

יש את הסיריון, שהוא בדיוק באותו סגנון של מה שהצעתי לך למעלה.

גם אמין, חסכוני, נראה קטן אבל מבפנוכו הוא יחסית סבבה.

אם היית שואל אותי הייתי בוחר בסיריון או בפונטו. אישית הגטס לא עושה לי את זה אבל זה רק אני, כמובן שאתה צריך לדעת מה יותר מתאים לך.

הסיריון (החדש) - לא חסכוני (1:13), חלש (בהלצחה לכל מי שרוצה לעקוף בכביש מהיר עם שיפוע חיובי קל), מבפנים תחושה של פלסטיק והגה צעצוע. הדבר היחיד שסבבה "בבפנוכו" זה יכולת העמסה.

הסריון (הישן) - אם מצאת כזאת ידנית שמורה ויפה, שלח לי פרטית אני אקנה אותה ואשלם לך תיווך. לא אוטו מדהים, אין היצע כמעט וגם לא נפוץ בפירוקיות (בעיה).

תוסיף לזה שיצרן ויתר על השוק פה לפני 4 שנים (לא מפריע לסיריון וטריוס להחזיק מחירון גבוה בהרבה ממה שהם שווים לדעתי)

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אוקיי, אז הסיריון ירדה מהרשימה.

יש עוד דגמים שכדאי לשים עליהם עין?

פורסם

אם כל כך לא איכפת לך מה, וכבר ראית מה אפשר לקנות ב"חסכוניות" בתקציב שלך, הנה מה שכדאי לשים עליו יד:

רנו מגאן דור שני, 2008-9. אם תחפש בסבלנות תמצא אחת שלא היתה בליסינג, טופלה באהבה ותשרת אותך בנאמנות, בחסכוניות, בבטיחות, בנוחיות וברווחה, אפילו שאתה רק 1+1.

אל תוותר על היסטוריה מלאה (הכי טוב למצוא רכב שטופל כל ימיו רק במוסכי היבואן), ואל תתפשר על קילומטראז, אתה יכול למצוא אקסמפלרים עם קילומטראז' נמוך למדי.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

האמת שאני קצת חושש להתקרב לרכבים הצרפתיים. אני שומע עליהם יותר מדי דברים רעים מבחינת אמינות (במיוחד על רנו).

פורסם

תחרוש כאן את הפורום ותראה כמה "דברים רעים" אתה תשמע מהאנשים היותר רציניים.

בסופו של דבר צרפתיה מטופלת ושמורה היטב תהיה הרבה יותר אמינה מהיפנית שאתה יכול לרכוש באותו סכום (כי תצטרך לרדת בשנת הייצור ו/או במצב הרכב).

כשיודעים מה לקנות (אנחנו מציינים שנים בהן אנחנו יודעים שהדגמים יותר מוצלחים) ואיך לקנות (רכב שמור ומטופל), לא נופלים, לא משנה מה קונים.

שים לב שאף אחד כאן לא ממליץ על דגמים לא מוצלחים (למשל, במקרה שלי, רנו מגאן דור ראשון 1998-2000, או דור שני שלפני 2008)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

פיאט פנדה יכולה להתאים לדרישות. סה"כ אמינה, חסכונית, סוחבת לא רע, קלה לתמרון ואחזקה זולה, בסביבות 25000 ש"ח תוכל למצוא אחת משנת 2007 או 2008 במצב טוב עם קילומטרז' שפוי ומידיים פרטיות.

קח בחשבון שאם במודעה דורשים 27000 או 29000 בפועל עם כסף ביד ולאחר מיקוח עדין ומנומס, תקנה אותן במחיר שהקבת בתחילת השרשור ואולי אף פחות.

ולמשל אחת יפה עם 45000 ק"מ בלבד ויד שנייה פרטית-(אין לי שום קשר משום סוג שהוא למודעה והבאתי אותה כדוגמה בלבד):

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=53&ModelID=38&SubModelID=349&FromYear=2007&UntilYear=2007&Auto=-1&fromPrice=&untilPrice=&Info=

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...