Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, ממש לפני כמה דקות סיימתי לנקות את המערכת יניקה בסיוויק שלי, וההבדל - משמעותי!!

הרכב (סיוויק 2004) מטופלת במוסך אהרון ויהושוע בהרצליה ממש מהטיפול הראשון שעבר בחייו, הבעלים הקודמים הציג בפני ספר רכב והמוסך באמת מכיר טוב את המכונית. הבעיה במוסכים מורשים כאלה זה שהם עובדים בדיוק לפי הספר, ולא מתלהבים לטפל בבלאי סביר אלא רק בתקלות. ואם כבר יסכימו אז במחיר מופקע.

למרות שאין לי ניסיון אמיתי במכונאות, מחקר קטן באינטרנט על מה שקורה לה מתחת למכסה מנוע הכניס בי ביטחון והראה לי שחלק מהדברים שם בכלל לא מסובכים.

ועכשיו לתכלס :)

אני די בטוח שעד היום לא הבית מצערת, ולא סעפת היניקה עברו שום ניקוי מאז 2004. ולמרות שלא הרגשתי בעיות רציניות כמו השתנקות, סל"ד סרק מאוד גבוה או מצערת דביקה, החלטתי לנקות פשוט בגלל שהיא מלוכלכת ולראות מה יהיו התוצאות.

קפצתי לאוטודיפו וקניתי ב-40 שקלים ספריי קרבוקטורים של BG (מספר 412). בדקתי כמובן שהוא בטוח לשימוש על חיישני חמצן.

לפני הטיפול סיבובי סרק עמדו על בערך 1000, המנוע הרגיש בריא אבל מעט עצל ותמיד היו לי ספקות לגבי תגובת המצערת.

במהלך הניקוי השתמשתי במטלית מיקרופייבר, מברשת שדומה למברשת שיניים רק שחלק המברשת ארוך יותר, וכמובן בספריי :)

אצלי בסיוויק מספיק להוריד את כיסוי פילטר האוויר כדי לחשוף את המצערת, אז היה ממש פשוט לעשות את זה עם מברג פיליפס רגיל.

בשלב הראשון עם מנוע דומם פשוט ריססתי על המטלית ושפשפתי טוב טוב את כל החלקים שהגעתי אליהם.

אחרי זה ריססתי על הבית מצערת כשהיא סגורה כדי לתת לו כמה שניות להמיס הכל ושוב עם המטלית.

אחרי זה נכנסתי עם המברשת לעומק בית המצערת ופשוט לא הפסיק לצאת פיח, מידי פעם ניקיתי את המברשת עם הספריי עצמו וכך הלוך ושוב מברשת - תרסיס - מטלית.

כשמיציתי את שלב בית המצערת התנעתי אותה ויצאתי לסיבוב קצר כדי להביא את המנוע לטמפרטורת עבודה.

חזרתי, חניתי, לא דוממתי מנוע, ושוב חזרתי אל מתחת למכסה.

עכשיו כבר אין שימוש במטליות ומברשות. חיברתי לתרסיס את הצינורית שמגיעה איתו, ותוך כדי שאני שולט על המצערת עם היד פתחתי אותה קצת, ריססתי, ואז פתחתי עוד יותר לכמה שניות כדי לא לתת למנוע להשתנק.

כמובן, הגיע שלב שבו ריססתי קצת יותר מידי והמצערת לא הייתה פתוחה מספיק - והמסכן נחנק..

קפיצה לתוך האוטו, מצערת פתוחה לרווחה, סטרטר 6~7 שניות והיא חזרה לחיים :)

המשכתי לשחק עם הספריי לעוד איזה דקה או שתיים, מוודא שאני משפריץ מכל זווית אפשרית, וגם קצת בסל"ד גבוה, ובעיקר מקווה לטוב.

החלטתי שמספיק, דוממתי מנוע, סגרתי את מכסה פילטר האוויר, סגרתי מכסה מנוע, ויאללה - להתניע ולעשות סיבוב ! להרגיש מה נשתנה!

כשהתנעתי חטפתי שוק, היה שקט והסל"ד סרק היה ממש קרוב לאפס... "מה נכבה המנוע? לא הייתה רעידה..." מנסה לשים גז והופה - הוא חי! הייתי בטוח שהרכב כבוי מרוב שהוא היה שקט, נטול רעידות, וסל"ד נמוך.

יצאתי לדרך וכבר בהתחלה הרגשתי תגובת מצערת משופרת מאוד, והמנוע הרגיש כאילו דחפו לו פילפל חריף לאגזוז :) נמרץ ולא נרתע מסל"ד גבוה! VTEC הפך למורגש כשהוא נכנס לפעולה בניגוד למה שהיה לפני הניקוי.

המנוע שקט יותר, נמרץ יותר, נעלמו הרעידות, ומרגיש שהוא נושם הרבה יותר טוב! ואני חושב שלא מוגזם להגיד - חזק יותר.

הרכב היה ללא תקלות משמעותיות, ובכל זאת השיפור גדול!

צריכת הדלק הממוצעת לפני הניקיון הייתה 1:10.5 בערך, לפעמים 1:11 .

אוסיף עדכון לגבי צריכת הדלק לאחר הטיפול כשאדע מה היא :)

ממליץ לכל אחד שחושב שהמצערת שלו מלוכלכת לעשות את אותו דבר, זה קל, זה כיף, זה ממש בלי כסף, אתה לומד עוד קצת את האוטו, ומשפר פלאים! (משפר בתנאי שבאמת יש לכלוך)

פורסם

אני עושה את זה ברכב שלי כל כמה זמן שמשעמם לי, באמת הרכב מרגיש אחרת לגמרי אחרי שמורידים שם איזה ספריי אחד או שניים. ממש חוזר לחיים!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

זה לא הניקוי הכי מקצועי [emoji3]

אם יש ברכב גיר אוטומטי שים לב שאתה עכשיו עלול להתקל בתופעה הבאה:

ב D ללא גז הרכב לא מתקדם קדימה או מתקדם לאט מאוד וכל עליה הכי קטנה שיש עוצרת את ההתקדמות.

מקודם כשסיבובי סרק עמדו על 1000, הוא היה מתקדם קדימה בנחישות והרבה יותר מהר, גם בשיפוע מתון.

פורסם

בוקי, אתה צודק לגבי התקדמות ב-D ללא גז לפני הניקוי. לגבי מה שקורה אחרי הניקוי, אני עדיין לא בטוח... לא יצא לי לנסות להתקדם איתה בלי גז כל כך.

אבל ברוורס הדביקות של המצערת הייתה באה ממש לידי ביטוי, ועכשיו יש לי שליטה הרבה יותר טובה על הרכב בסל"ד נמוך :)

פורסם

גם אני מכיר ההמלצה להזהר לא להכניס את החומר למנוע. אבל לפרק מצערת זו לא פעולה שמתאימה למכונאי החובב.

פורסם

לא נגרם שום נזק , הפיח משפיע על המצערת אך הוא בכמות קטנה מאוד ואינו יכול לעשות שום נזק למנוע , בהנעה ראשונה הכל עף דרך שסתומי הפליטה.

פות"ש חסכת לעצמך כמה מאות שקלים על חארטה של מוסכים, רבים מהם עושים בדיוק כמוך.

פורסם
גם אני מכיר ההמלצה להזהר לא להכניס את החומר למנוע. אבל לפרק מצערת זו לא פעולה שמתאימה למכונאי החובב.

בדיוק,

אין לי כלים, אין לי ניסיון, ואין לי אטם לבין המצערת לסעפת (הבנתי שהונדה ממליצים להחליף אחרי כל פירוק של הבית מצערת)

פורסם (נערך)
לא נגרם שום נזק , הפיח משפיע על המצערת אך הוא בכמות קטנה מאוד ואינו יכול לעשות שום נזק למנוע , בהנעה ראשונה הכל עף דרך שסתומי הפליטה.

פות"ש חסכת לעצמך כמה מאות שקלים על חארטה של מוסכים, רבים מהם עושים בדיוק כמוך.

זאת אחת הסיבות שהתלהבתי לרוץ לספר בפורום :) המוסך רצה 150 שקל על ניקוי מצערת.

עריכה אחרונה על ידי OrFux
פורסם (נערך)

כנל. אומנם כבר שנים לא ביקרתי במוסך ואולי הגיע הזמן כבר... אך ראיתי כבר לא פעם ושמעתי שבמוסכים עושים בדיוק אותו הדבר ולוקחים על זה 300 שקל.

זה מזכיר לי את עניין החלפת שמן בלמים. לוקחים מזרק ודואבים מהצלוחית מתחת למכסה המנוע. מנגבים יפה וממלאים חדש. קוראים לזה החלפת שמן בלמים. ולוקחים עבור זה 200 שקל ועוד מחייבים על מיכל מלא כשבפועל נכנס שם חצי. זה עולה בדיוק 10 שקלים ההחלפה הזאת.

אז שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

טוב, תאמין שהמוסכים אומרים לך שהם פירקו את המצערת כשבפועל הם ריססו את התרסיס הזה.

אם תעבוד במוסך תראה שיש לא מעט "קומבינות".

מה שטוב בניקוי מצערת מהנסיון שלי שזה גם מפחית רעידות ולא רק "ממריץ" את המנוע.

• תוכן חדש...