Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח ושנה טובה.

בבעלות המשפחה רנו מגאן 2005 שעד עכשיו הייתה מטופלת במוסך מרכזי של רנו. הרכב עבר 130,000 קמ ועד לטיפול הבא יש עוד 18k בזמן האחרון יש מחשבות להפסיק לטפל המוסך המרכזי ועלתה השאלה הבאה : אחרי טיפול במוסך מרכזי הם איכשהו מעדכנים את המחשב כך שיראה בדיוק כמה זמן נשאר לטיפול הבא (סוג של איפוס ) האם מוסך לא מרכזי של רנו אלא מוסך רגיל ידע גם כיצד לעדכן את הנתון בכדי שתצוגת הרכב תראה כמה נשאר לטיפול הבא או שזה רק ניתן לעדכון במוסך של רנו? תודה לעונים :wink:

פורסם

רוב המוסכים יודעים, ואם לא אני בטוח שאחד מחברי הפורום יידע לענות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדכון תצוגת הרכב זו הבעיה הקטנה ביותר שלך כשאתה מטפל במוסך לא מורשה - זו פעולה שניתנת (למיטב זכרוני) לביצוע אפילו לבד בבית על ידי מספר לחיצות מסויים על כמה כפתורים.

הבעיה היא שהמכוניות האלו הן כל כך ממוחשבות, וכל כך דורשות ידע ספציפי, שאם זה לא טיפול פשוט של שמן + מסנן שמן, אני הייתי מתעקש על מורשה יבואן טוב (כי יש גם מורשי יבואן גרועים).

פורסם

טיפולים שוטפים לרכב לא כוללים נגיעות באלקטורניקה, אין שום מניעה מטיפול ברכב במוסך שאינו מורשה, גם בכזה העמוס אלקטרוניקה ומחשבים.

כאשר יש תקלה זה סיפור אחר, כדאי לגשת למוסך מתמחה בדגם / יצרן, מוסך מורשה הוא לא תמיד הכתובת הראשונה לגשת אליה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש את שאפט וגבע שמתעסקים עם צרפתיות ולפי התגובות בפורום הם לא פחות טובים מהמורשה של היבואן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
טיפולים שוטפים לרכב לא כוללים נגיעות באלקטורניקה, אין שום מניעה מטיפול ברכב במוסך שאינו מורשה, גם בכזה העמוס אלקטרוניקה ומחשבים.

היתרון במוסך מורשה - גם בטיפולים שוטפים - זה שהם מבצעים (או אמורים לבצע) גם סריקת תקלות באמצעות המחשב. אז נכון שזה לא קריטי בטיפול "שמן + פילטר", אבל לפחות ברכב כמו שלי, שמחמת מיעוט קילומטראז' מבצע טיפול פעם בשנה, אני אישית מעדיף שתבוצע גם קריאה של התקלות מהמחשב.

ולמה לא במוסך לא מורשה (הרי חלקם גם מצויידים בסורקי תקלות)? אחרי שפעם אחת נכנסתי למוסך כזה שמומלץ במקומות הנכונים (והם באמת היו אדיבים מאוד ועשו רושם מקצועי), וראיתי שבשניה שהם חיברו את המחשב לשקע דיאגנוסטיקה הרכב שלי התחיל להשתגע - הוישרים התחילו פתאום לעבוד בלי שנגעו בידית, המחשב הציג תקלות כאילו כל הנורות בלוח השעונים אמורות היו לדלוק, וכו' - הבנתי שגם כשיש ידע טוב במכונאות, כמו שאני בטוח שיש לחבר'ה האלו, יש חשיבות גם למיחשוב הנכון (וכנראה גם לעידכון השוטף שלו).

זו, מן הסתם, רק דעתי האישית - אבל אני מהמחמירים ולכן אני מגיע מאזור השרון עד ת"א בכדי לטפל באוטו במוסך (מורשה יבואן) שאני מאמין שהוא ברמה גבוהה יותר מהשאר.

פורסם (נערך)

עידכון מונה טיפולים ברנו מגאן פשוט :

יש להגיע לחלונית שמראה על הק"מ הנותר עד לטיפול (service) ואז ללחוץ על הכפתור הקטן שליד מד המהירות כ 10 שניות עד שהצג מתחיל להבהב ואז הוא מתאפס. ומראה 30,000 ק"מ לטיפול הבא.

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
תיקון
פורסם

מוסך מורשה לא מחבר מיזומתו כל רכב שנכנס בשעריו ועושה עדכוני תוכנה. הלוואי וזה היה המצב.

חוץ מזה אנחנו עוסקים ברנו מגאן שיוצרה לפני 10 שנים, לא ברכב חדש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן בדרך כלל לא מחברים סורק תקלות, כל עוד לקוח לא מתלונן על בעיה מסויימת ואין נורת תקלה דולקת.

אבל אם אתה מרוצה מהשרות, הרכב מטופל כבר הרבה שנים באותו מוסך, מכירים אותך שום ואתה מכיר אותם וסומך עליהם - ממליץ להמשיך לטפל שם.

איפוס מונה שרות זה בכלל לא פונקציה. כל אחד יכול לאפס. הנוהל שרשם חבר פורום בתגובה מס' 7 מופיע בחוברת נהג שמסופקת עם הרכב. את החוברת אפשר להוריד מאתר של קרסו. תרשום בגוגל "ספרי נהג רנו".

פורסם

בתור בעלים של הרנו מגאן השנייה כבר (2005 ועכשיו 2007), ממליץ לטפל במוסך כללי שאתה סומך עליו. הטיפולים השוטפים לא מסובכים יותר ברנו מאשר מבכל רכב מקביל, כולל טיפול טיימינג . בעיות חשמליות (שדי נדירות אצלי..) אני מתקן אצל חשמלאי רכב שיש לו מיכשור בדיקה.

לגבי מוסך מורשה יבואן, השיקול שלך בלבד.. אבל הרבה יותר יקר שם ולגבי רכב שעלותו במקרה הטוב כ 15K זה די מיותר לדעתי.

פורסם

ממה שאני רואה ברכבים.מה שחשוב זה שמן איכותי וחלפים כדי שישמרו על הרכב.

מניסיוני אני יכול להגיד שרכב שמטפל כמו שצריך מחזיק יותר זמן ויש לו פחות תקלות.

• תוכן חדש...