Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמירה על אמצע נתיב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תצחקו.

בן +27 ורק לפני כחודש הוצאתי רישיון. נוהג על אוטומט ודווקא לא רע. אוהב את איילון ועובר נתיבים בלי בעיה ובאופן בטוח מאוד.

נוסע רגוע ולא עושה שטויות.

כן יש לי בעיה אחת, שאני מניח שתיפתר עם הזמן, קשה לי לשמור על אמצע הנתיב.

פחות בכבישים מהירים (כי באמת אפשר פשוט להסתכל רחוק ולדמיין את עצמך באמצע), אלא יותר בכבישים צרים עם מכוניות בצד ימין.

אם הכביש דו נתיבי ויש קו מקוקו, אני תמיד מנסה להישאר כמה שיותר ליד הקו (רואה במראה השמאלית) ואם מגיע רכב מולי, אני ממש מאט..

אני ממש ממש מפחד להוריד איזה מראה או 2 מצד ימין שלי. אני מרגיש שאני ממש לא מבין את רוחב הרכב ואיפה צד ימין שלי נגמר.

וכן, ניסיתי הרבה פעמים פשוט לעצור לי מכוניות מצד ימין ולהבין איפה אני בנתיב, אבל זה לא עוזר. בייחוד שיש הרבה שחונים קצת יותר החוצה וקצת פחות.

אני יודע שזה נראה כמו איזו שטות לנהג וותיק, אבל אם יש בכל זאת איזה טיפ או משהו, אשמח.

(פעם איזה מורה לנהיגה שלי אמר לי לשים מטבע על הדשבורד ולראות את המדרכה, אבל לא כל כך הבנתי איך זה עובד).

פורסם

זה טבעי,אתה עוד לא התרגלת להרגיש את הרכב,זה רק ניסיון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה רק חודש על הכביש, ממש תינוק. אל תדאג, זה יבוא עם הנסיון, מה שחשוב הוא שתמשיך לנסות ולנהוג בצורה נכונה ובטוחה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם זה המצב, ואם אתה מפחד לשפשף רכבים, אז כדאי שתסע לאט יותר עד שתצבור בטחון וניסיון, על אף שזה יעצבן את הנהגים מאחוריך, אין מה לעשות, אתה נהג חדש. (אל תעצבן בקטע שתסע ברחוב של 50 קמ"ש במהירות של 20 קמ"ש, תסע 35-40 קמ"ש, זה נסבל).

אין משהו פסול בהאטה. אני גם נוסע בכבישים צרים בתוך העיר במהירויות יותר נמוכות, ואני אמנם בן 21, אבל יש לי רישיון 4.5 שנים ועשרות אלפי ק"מ על הכבישים בארץ שכוללים את כל סוגי הכבישים.

תנסה אולי לחפש כבישים ריקים יחסית ולתרגל את הנושא הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
שאלת תם...

ההגה נמצא בצד שמאל של הרכב, אז אם ההגה יהיה במרכז הכביש, האם לא יוצא מכך שהרכב יותר מדיי ימינה?

לא , אתה יושב על הנתיב שלך בדיוק .

זה גם עוזר לתלמידי נהיגה שלומדים על משאית ולא שומרים על הנתיב שלהם , עד שהם צוברים ניסיון .

פורסם
תוודא שגלגל ההגה נמצא במרכז הכביש .

הגה במרכז הכביש = אתה נמצא בדיוק על הנתיב שלך .

אני משער שהכוונה להגה במרכז הנתיב ולא מרכז הכביש. מה גם שאין בעיה לקרוץ מדי פעם למראה הימנית ולראות מה מרחק דופן הרכב מהשוליים ולתקן בהתאם.

פורסם

אני מכיר את הבעיה, חברה שלי שהוציאה רישיון לפני מספר חודשים גם נתקלה בזה, היא נהגה מאוד קרוב למדרכות (אפילו עלתה על אחת תוך כדי יציאה מחניון), היא התקרבה מאוד לנתיב השני אך לא עברה אותו, פשוט לא הייתה במרכז הנתיב.

לאחר אין ספור הערות ופחדים מצידי, אני יכול להגיד שהזמן עושה את שלו וצבירת הניסיון עוזרת בכך.

הכל בסדר, קח את הזמן ואפילו תעבוד על חניות בחניון ריק, זה יעזור לך להבין את גודלו של הרכב, זה מה שעזר לנו בין היתר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

משהו שאולי כדאי להוסיף: כל מה שכתבו לך הוא נכון, והבטחון מגיע עם הזמן (אני אומנם הוצאתי רישיון לפני 12 - 13 שנה, אבל עדיין זוכר איך הרגשתי בתקופה הראשונה). עם זאת, אני לא חושב שתמיד כדאי לחפש את אמצע (מרכז הנתיב). להפך, עם הזמן, כשתצבור יותר ניסיון ובטחון, תמיד כדאי להיות קרוב לצד כזה של הנתיב, שמאפשר לך לראות את כל התנועה קדימה (אם יש) ולא רק את הרכב לפניך. זה משהו שמאוד עוזר לצפות את הנולד, ולחסוך בבלימות אגרסיביות מיותרות או כל הפתעה אחרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תיקח כמה בקבוקים עם קצת מים לכביש נטוש או מגרש חניה, תיישר אותם ותנסה ליסוע צמוד אליהם כמה שאפשר בלי לפגוע בהם. אל תסתכל ימינה כשאתה עושה את זה.

פורסם

הוצאת רישיון לפני חודש. זה נורמלי לגמרי שיקח לך זמן להתחדד עוד קצת.

תן לזה זמן, אתה תכיר יותר טוב את המימדים של הרכב ותדע להתמקם יותר טוב.

V5

פורסם
תיקח כמה בקבוקים עם קצת מים לכביש נטוש או מגרש חניה, תיישר אותם ותנסה ליסוע צמוד אליהם כמה שאפשר בלי לפגוע בהם. אל תסתכל ימינה כשאתה עושה את זה.

+1, רעיון מצוין. תיסע לאורך הבקבוקים מספר רב של פעמים, זה יתן לך הרגשה טובה לגבי מימדי הרכב.

בתקופה שהייתי נוסע בתח"צ בתור חייל, התפעלתי מהמיומנות של נהגי אגד, כשהם לוקחים פניה חדה בעיר במהירות ונראה שעוברים סנטימטרים בודדים מהפגוש של איזה רכב חונה. (לא חסר מקרים שהם גם גילחו פינות של רכבים) בסה"כ ההרגשה של מימדי הרכב באה לאחר תרגול. היא משהו אינסטינקטיבי ולא מודע כמו נגינה של מנגינה מוכרת היטב.

si vis pacem, para bellum

• תוכן חדש...