Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה התחייבות בבדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר חודש וחצי בחיפושים אחר רכב (בתקציב של עד 30, בכוונה לא מתחיל מסכום מסויים כי גם פונטו ספייס ב15 אלף תתאים לי),

מצאתי רכבים שמוצאים חן בעייני

פונטו ספייס - עונה כמעט על כל הדרישות שלי

פולקסווגן פולו - עונה על חלק מהדרישות, אבל מעלים עין בגלל שמאוד אהבתי את המראה שלו (וכן זה חשוב לי)

סיוויוק (עד 2006) - באמת שנראה לי שיהיה מושלם בשבילי, אבל רוב המודעות לא מפתות במיוחד

פיג'ו 206 - גם מתאים

הבעיה היא שנפלתי על כל כך הרבה סוחרים, ועד שמצאתי אנשים פרטיים הם לא מוכנים להתחייב בבדיקה לעומת חבריהם הסוחרים שאיכשהו מוכנים להתחייב לי בבדיקה (?), עד שפרטי אחד הצליח לשכנע אותי שעומדת לו מציאה בחניה לקחתי לבדיקה, התאכזבתי הוא לא התגמש בעקבות הליקויים שנמצאו ו500 ש"ח לפח.. עכשיו מה הלאה?

אספתי עוד כמה מודעות שמשכו לי את העין מהרכבים שציינתי למעלה, אבל שוב פרטיים שלא מתחייבים בבדיקה,

"זה אוטו משנת 2001, לא היה אצלי כל הזמן לא יכול להתחייב אבל הוא עבר טסט והוא לא היה עובר אם היו לו בעיות"

"אני לא מכונאי, אין לי איך להתחייב לך"

עכשיו אני לא יודע אם מורחים אותי, או שהם אשכרה מתכוונים למה שהם אומרים

רובם הציעו לבוא לבדוק תרכב לעשות סיבוב ואז להחליט אם לקחת לבדיקה, זה יכול לתת לי ביטחון מסויים שהבדיקה תצא תקינה (במה שחשוב)?

להמשיך לחפש פרטיים שיתחייבו בבדיקה?

אשמח להמלצות :-D

פורסם

הבדיקה במכון בדיקה לא תיתן לך תמונת מצב אמיתית של הרכב.

מכונים רבים ירשמו לך- "לא תקין" עם כסת"חים רבים- רעש תזמון שסתומים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, נקישות מהגיר וכו'.

אני ממליץ לך לחפש רכב מהנ"ל בעל כמה שפחות ידיים, היסטוריית טיפולים מלאה מהרגע שהרכב על על הכביש ולקחת למוסך לבדיקה.

ממליץ לך לקרוא את הסקירה הבאה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
הבדיקה במכון בדיקה לא תיתן לך תמונת מצב אמיתית של הרכב.

מכונים רבים ירשמו לך- "לא תקין" עם כסת"חים רבים- רעש תזמון שסתומים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, נקישות מהגיר וכו'.

אני ממליץ לך לחפש רכב מהנ"ל בעל כמה שפחות ידיים, היסטוריית טיפולים מלאה מהרגע שהרכב על על הכביש ולקחת למוסך לבדיקה.

ממליץ לך לקרוא את הסקירה הבאה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

כמה אמורה לעלות בדיקה במוסך, האם היא תיתן לי את כל המידע על הרכב שאני צריך לדעת? ותוכל לסכם לי לקחת / לא לקחת וכד'?

ותכלס הרי גם פה יכול להיות ששילמתי בדיקה ויצא לא תקין אז מה עשיתי בזה?

פורסם

פשוט מאד:

המוכר הפרטי לא מוכן להתחייב על מידע שאין לו, וגם אם הוא בעל הרכב מיומו הראשון יכולים להיות פגמים שאינו מודע להם.

סוחר הרכב עשוי להיות בעל "קשרים" עם מכוני הבדיקה, ולסמוך על סיועם בהחלקת הרכב. זה מתקשר לסעיף הקודם שכן אם הקונה הוא סוחר המכון יכול לצבוע את הרכב בשחור משחור כדי להוזיל אותו.

לפני די הרבה שנים הפסדתי אי אילו אלפי ש"ח בדיוק בצורה זו: כאשר קניתי את הרכב הוא תואר בצבעים זוהרים ושילמתי מחירון פלוס, (במבט לאחור - כנראה שהמוכר היה סוחר, אבל לא הייתי מספיק מודע לפוילע-שטיק בענף). כאשר מכרתי את אותו רכב הוא תואר כגרוע גם בקנה מידה של גרוטאה ונמכר בפרוטות. כעבור שבוע הופיע במודעה בעיתון עם מספר הטלפון של הקונה, שאין לי ספק שהיתה סוחרת המקושרת למכון הבדיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בעל המרגש מוכן לחתום על חוזה שהבדיקה תקינה? אולי הוא יכוון אותך למכון שהוא עובד איתו? על מה אתה מבקש מהמוכרים להתחייב?

לפני כשלוש שנים מכרתי פולו 2003 ידנית 1400 אני הייתי יד 2 עם 88000 ק"מ.

כל הטיפולים במחסך מורשה כמו שעון. הרכב נמכר תוך יומיים מעל המחירון, בא בחור, בדק את הרכב חיצונית, פנימית, עשה סיבוב, ראה את כל המסמכים וסגר עיסקה. אני לא חושב שהוא מטומטם, היא קיבל את הרכב אחרי טיפול גדול, צמיגים חדשים וטסט ארוך.

יכול להיות שאם הוא היה לוקח את הרכב לבדיקה היו אומרים לו שיש רעשים קורוזיה וכל מיני כסתח"ים למיניהם, לכן מה שאני מנסה להגיד לך שאל תצפה לבדיקה נקייה לרכבים ישנים כי אפילו לרכבים חדשים יחסית רושמים מלא כסתח"ים.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
פורסם

שהסברתי למוכר שצריך למצוא את עמק השווה בירידה במחיר בעקבות הליקויים הוא התחיל לספר לי על הדברים שיש לו ברכב (דיבורית ומערכת) למרות שהן היו כלולות במחיר לפני שנמצאו הבעיות

פורסם

מי שמוכן להתחייב על הרכב כאשר הוא משנת 2014 ומטה עושה טעות.

אי אפשר לדעת מה באמת עבר על הרכב בבעלים הקודמים שלו, וכל הבדיקות במוסך הם כסתח אחד גדול

פורסם
מי שמוכן להתחייב על הרכב כאשר הוא משנת 2014 ומטה עושה טעות.

אי אפשר לדעת מה באמת עבר על הרכב בבעלים הקודמים שלו, וכל הבדיקות במוסך הם כסתח אחד גדול

הבנתי, אבל מדבר איתך בתור קונה?

מה אני יכול לעשות כדי לא לשרוף עוד 500 שקל על עגלה שנראת טוב?

פורסם

זה טבעי שמוכר פרטי לא יתחייב בבדיקה. כשאבא שלי מכר את הרכב הישן שלו (מאזדה לנטיס שנת 2000), למרות שהוא היה היד הראשונה, אמרתי לו במפורש שלא יתחייב על שום דבר לאף אחד. אתה לא יודע על מי טיפול (ע"ע הסיפור של sperial).

איך אתה ממזער את הנזק של הבדיקות, תשתדל למצוא רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת קודם כל. יש לך תקציב מספיק גבוה בשביל לעלות לשנתונים 2007-2008 (שם יש יותר סיכוי למצוא רכב שמור ומטופל) ולא להתעסק עם רכבים בני יותר מעשור.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ללמוד לבדוק את הרכב בעצמך, או לסמוך על חבר שמבין. איןכל דרך אחרת.

בדיקת הרכב כוללת גם התרשמות מהמוכר, אבל יש ביניהם שחקנים מוכשרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבנתי, אבל מדבר איתך בתור קונה?

מה אני יכול לעשות כדי לא לשרוף עוד 500 שקל על עגלה שנראת טוב?

בתור מוכר, לא הייתי מוכן בחיים להתחייב לך לכלום מעבר למילה שלי.

קניתי פעם פיאט אונו שנה על הכביש. הלכה לבדיקה במכון משלי... נקייה . כלום.

שמכרתי כעבור כמה שנים טובות, נדהמתי בבדיקה שנערכה שאמרו לי שיש פגיעה בקצה שילדה. אפילו הבוחן לא ידע מאיפה זה בא. לא היה סימן לתיקונים ולהחלפת חלקים... פשוט כי בחיים לא היתה תאונה.

בסיכומו של דבר, אולי היתה פגישה כתוצאה מעליה/ירידה ממדרכה.

ואם הייתי מתחייב... היו הולכים כמה מאות שח.

פורסם

כשמכרתי רכבים שהיו להם בעלים לפניי אני לא התחייבתי. כי לך תדע איזה "הפתעות" ייימצאו בבדיקה של הקונה (למרות שכל המשומשים שקניתי נבדקו על ידי)

כן התחייבתי כשמכרתי רכב שקניתי חדש מהסוכנות.

V5

פורסם

בוא אני אשאל אותך אחרת, אני המוכר ו״התחייבתי שהכל תקין״, מצאו במכון מכה בשלדה, מה תעשה לי? במקרה הטוב אני אצחק לך בפרצוף, במקרה הרע אני אתנצל ״ שלמיטב ידיעתי״ לא הייתי מודע לכך שיש מכת שלדה....מבין את הרעיון? תרוץ לבית משפט? תתבע אותי?

אלא אם אתה חושב לתומך שתחתים אנשים על מסמך שהכל תקין, אני לא מכיר מישהו שיחתום על משהו כזה לקונה פוטנציאלי.

אין פתרון קסם, צריך סבלנות, אינטואיציה טובה עם המוכר, בדיקה גם מול מכון, אבל יותר חשוב עם מוסך שאתה אולי מכיר שיתן חוות דעת, בדיקת היסטוריית טיפולים , וכן הלאה וכן הלאה וגם....מזל.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...