Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פורד פיאסטה רובוטית בת שנה.

רק מילים טובות יש להגיד על הרכב פרט לתיבה הרובוטית:

התיבה החלה לעשות בעיות כבר מספר חודשים לאחר הקניה, ובשנה מאז הקניה כבר הייתי מספר פעמים במוסך.

כל פעם במוסך "רק" מכוונים משהו, מחליפים משהו קטן, ופעם אחת אף החליפו את הגיר כולו. גם עכשיו זמן לא רב לאחר שהגיר

הוחלף במלואו צצו שוב בעיות.

עכשיו, לפני שמעבירים אותי לפורום תמיכה טכנית אגיע לעניין :wink:

מחיפושיי ברשת יצא לי לראות המוני המונים של תלונות על התיבה הזאת, הן על ההתנהגות והן על האמינות.

נראה כי רוב בעלי הפיאסטה/פוקוס סובלים מבעיות חוזרות ונשנות בתיבה הרובוטית.

בינתיים טפו טפו הכל מטופל במסגרת אחריות והסבל היחידי הוא הטרחה, אך מה יקרה בעוד שנה כאשר תגמר האחריות?

רכב שבנוי מלכתחילה בצורה לא אמינה אין סיבה שיהפוך להיות אמין בהמשך, ומי שיאכל את המחיר הוא כמובן הצרכן.

יש צורך ברור שפורד יקחו כאן אחריות נוספת וירחיבו את האחריות על התיבה לעוד מספר שנים.

מה דעתכם בעניין?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי זה מתחיל להיראות כמו הDSG,היום גם מישהו עם פוקוס ביקר מספר פעמים במוסך וגם אצלו זה רכב חדש,והיו עוד מספר פוסטים עם תלונות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההשוואה לdsg לא לעניין לדעתי.שהתיבות עובדות כמו שצריך או חדשות(אני לא נכנס כרגע לריקול או להחלפת קלאצים) תיבת הdsg מתפקדת הרבה יותר טוב וחלק .זה

לאור הניסיון שלי עם פולו dsg, פוקוס סטישין מנוע 2000 )ליסינג. ולשמחתי ממש לאחרונה אוקטביה dsg (כן בחרתי לחזור לגיר הזה) בליסינג. גילוי נאות-בפולו(היתה פרטית לא ליסינג) החליפו לי קלאצים ועשו ריקול מוח גיר,לא ביג דיל מבחינתי אבל היבואן של פולסוגן בכללי היה גרוע לדעתי.

פורסם

אני לא מדבר מבחינת הפעולה,למרות שפה אני מסכים הגיר יותר נעים משל הפורד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
רעידות, בעיקר בהילוך שני ורעשים מתכתיים שנשמעים במהירות נמוכה, בעיקר בעת מעבר על מהמורות.

כל גיר רובוטי עושה את הרעשים האלו.

רעידות זה בטורים נמוכים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן, בעת המעבר מהילוך ראשון לשני. לרוב ניתן יהיה להרגיש אותן בשליש הנמוך של הסל"ד.

לעניין הרעשים ותיבות רובוטיות: בתיבה הרובוטית של פיאט לא היו רעשים כאלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בפוקוס יש 'מחלה' נוספת של רעש מתכתי שלא קשור לגיר, היה לי את זה ולי זה היה נשמע קשור לסעפת פליטה, לא טרחתי ללכת למוסך על זה.

בפורום האמריקאי יש ת'רד של 277 עמודים על הרעש הזה.. מסתבר שזה מגיע מהבולמי זעזועים הקדמיים, או שזה לפחות אחת הסיבות.

הנה TSB רשמי שיצא על זה (בארה"ב לפחות, לא יודע מה לגבי הארץ).

tsb13-12-09.pdf

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

רעידות בסל"ד נמוך היו ויהיו בדיוק כמו שזה בגיר ידני.

טויוטה למשל החליטו להנמיך את הקלאץ' כך שבנסיעה איטית הוא יחליק ויהיה חצי משולב.

זה עובד מצויין רק שצריך להחליף את הקלאץ' כל 40-50K והעלות היא אלפי שקלים.

פורסם
לעניין הרעשים ותיבות רובוטיות: בתיבה הרובוטית של פיאט לא היו רעשים כאלה.

הרעשים המתכתיים קיימים גם בתיבות החד-מצמדיות של פיאט. הן בהעלאה והן בהורדת הילוכים, לרבות שילוב לרוורס, שם הם נשמעים בבירור גם לחירשים.

אחרי הכל מדובר במערכת הידראולית. הגיוני שהיא תפיק רעשים.

פורסם

קיים בפורום, שרשור ארוך ושמו:

"לובי נפגעי פורד פוקוס".

כדאי ש פותח השרשור הזה יקרא אותו גם.

יעשו בשכל ויחסכו לעצמם תביעות וצרות רבות בעתיד, כאשר יאריכו את תקופת האחריות לגירים הללו ל-5-שנים, כפי שאחרים עשו.

אבל נכון לעכשיו הם "עדיין" לא מודים שיש בעיה גורפת, וגם לא נמצא שום פתרון רציני לבעיה הזו.

הם מעדיפים את השיטה:"כל מקרה לגופו". אין בעיה עם זה, העיקר שיאריכו את האחריות. גם ללא פתרון קבוע של הבעיה, להראות שלפחות אכפת להם מהלקוחות ששילמו ממיטב כספם. זה יהיה התחלה טובה וצעד מבורך. ובזמן הזה לחקור את תופעה לעומק ולמצוא פתרון.

• תוכן חדש...