Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לא ממש הבנתי, הרעידות האלה הן תקלה או שמדובר באופי הפעולה של הגיר? גם אצלי בפיאסטה יש רעידות קלות בתחילת נסיעה, אבל לא כאלה שמזעזעות את הרכב. כלומר, תחושה דומה לגיר ידני. סך הכל הגיר דוחף את הרכב יפה, אבל השאלה הגדולה היא אם הוא עלול לשבוק חיים בעוד כמה שנים, אחרי שהאחריות תמה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אנשים כנראה לא עשו נסיעת מבחן ואז בוכים,וגם לא מבינים שהרעידות קיימות ויהיו בכל מצב כי ככה פועל הגיר,שום עדכון שום החלפה של קלאצ'ים לא יעזרו.

הגיר הזה קצת מחוספס גם שהוא תקין לחלוטין.

כן, בעת המעבר מהילוך ראשון לשני. לרוב ניתן יהיה להרגיש אותן בשליש הנמוך של הסל"ד.

לעניין הרעשים ותיבות רובוטיות: בתיבה הרובוטית של פיאט לא היו רעשים כאלה.

התיבה של הפיאט כפולת מצמדים?

אם לא אז אין מה להשוות.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני ממש לא מסכים שהרעידות זה משהו מובנה והכרחי. אצלי בפוקוס, כשהכל היה תקין - לא היו שום רעידות. היו בעיות קטנות אחרות, כמו העברות לא חלקות מדי פעם (בעיקר במעבר מבלימה להאצה בהילוך שני).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ברשותי הרכב הנ"ל עם מנוע 2ל. הגיר רועד משמעותית בהעברות הילוכים בין ראשון לשני ובמיוחד בין שני לשלישי. הרכב היה בין 7-8 פעמים במוסך והכל הוחלף, אולם כלום לא עזרץ גיר גרוע ביותרץ ממליץ להתרחק. אצלי לא הצליחו לפתור את הבעיה שאפילו בוחן של פורד טען שזה לא תקין. מכיוון שהרכב בליסינג, קשה הרבה יותר להתמודד מול דלק מוטורס. האמת שלי נמאס....עוד מספר חודשים אעיף את הרכב.

פורסם

הרעידות קורות רק בהילוך 1 ו 2 במהירות זחילה של עד 10 קמ"ש וזה היה ב 4 רכבים שנהגתי עליהם. SMAX, מונדאו ו2 פוקוס (ואני מודע לזה שמדובר בגירים שונים).

זאת לא תקלה, זה אופי התנהגות התיבה. שוב, גם לקוחוות הקורולה התלוננו על זה בדיוק והפתרון היה החלקת קלאץ'. פתרון שעולה יקר מאד לאורך זמן.

מי שקונה רכב עם תיבה רובוטית לא יכול לצפות לתיבה אוטומטית.

בניגוד לתיבה האוטומטית אין ממיר מומנט שמחליק את ההעברות. יש קלאץ. ככה מתנהג קלאץ.

מי שזה לא מתאים לו, שיקנה רכב אחר..

פורסם (נערך)

תובנה מעניינת שעולה -

דווקא בעלי רכבים ממותג "נחשב" ובעלי תדמית/סטיגמה איכותית בהווייה הישראלית (טויוטה, פולקסווגן, סקודה, פורד) מתלוננים על התנהגות ואמינות התיבה הרובוטית/דו מצמדית ואילו בעלי מותגים שנוצרה להם תדמית "בלתי אמינה" בסטיגמה המקומית (רנו,פיאט) דווקא נשמעים מרוצים מתיבות הילוכים זהות טכנולוגית.

הכיצד ?

אפשרות אחת - תדמיות האמינות שוות ל*** ודווקא תאגידי רנו ופיאט יצרו מוצרים עדיפים על טויוטה , VAG ופורד.

אפשרות שנייה - צרכני התאגידים "הנחשבים" ציפו לקבל מוצר מושלם ועל כל חריגה ואפילו קטנה ברהיטות המוצר צועקים , ולעומתם צרכני המותגים שדבקה בהם סטיגמת אי האמינות המובנית מרוצים שהעסק בגדול עובד ולא מתרגשים מאי מושלמות המוצר.

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
פורסם

לדעתי בפורד עשו טעות לגבי אי הארכת האחריות כמו בפולקס, אני לדוגמא לקוח ותיק ונאמן של פורד פוקוס כבר כמה וכמה שנים, החלפתי כבר מס׳ פוקוס ים ואני מאד מרוצה. ברור לי מעבר לכל ספק, ועקב נסיון של אוטוטו 3 שנים עם הפוקוס החדשה (ליסינג, חוזה מסתיים בדצמבר) שלא אקנה אותה כפרטית לעצמי שזה מה שהייתי עושה עד היום בדרך כלל.

הרכב טוב, אבל כמות הפעמים שהיה במוסך על הרעשים מהגיר ,החלפות לא חלקות, רעדות מוגזמות, תחושה של חוסר סחיבה, וכן הלאה, זה קצת טו מאץ׳ בשבילי. להוסיף לזה איכות תא נוסעים שלא בעננים, מחשב רכב שהוחלף אחרי שיום אחד הרכב פשוט סירב להניע ונתקעתי שישי אחה״צ בכנרת....

כל כל עוד הם בליס אין בעיה, אבל מי שיקנה אחר כך, צפוי לדעתי לבעיות פה ושם.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
הרעשים המתכתיים קיימים גם בתיבות החד-מצמדיות של פיאט. הן בהעלאה והן בהורדת הילוכים, לרבות שילוב לרוורס, שם הם נשמעים בבירור גם לחירשים.

אחרי הכל מדובר במערכת הידראולית. הגיוני שהיא תפיק רעשים.

נכון ולא נכון. נכון, כי יש רעשים, בעיקר בעת שילוב הילוך בעמידה ובעיקר להילוך אחורי. לא נכון, כי בזמן נסיעה כאשר לא מתבצעת העברת הילוך, לא תשמע שום רחש מהתיבה.

תובנה מעניינת שעולה -

דווקא בעלי רכבים ממותג "נחשב" ובעלי תדמית/סטיגמה איכותית בהווייה הישראלית (טויוטה, פולקסווגן, סקודה, פורד) מתלוננים על התנהגות ואמינות התיבה הרובוטית/דו מצמדית ואילו בעלי מותגים שנוצרה להם תדמית "בלתי אמינה" בסטיגמה המקומית (רנו,פיאט) דווקא נשמעים מרוצים מתיבות הילוכים זהות טכנולוגית.

הכיצד ?

אפשרות אחת - תדמיות האמינות שוות ל*** ודווקא תאגידי רנו ופיאט יצרו מוצרים עדיפים על טויוטה , VAG ופורד.

אפשרות שנייה - צרכני התאגידים "הנחשבים" ציפו לקבל מוצר מושלם ועל כל חריגה ואפילו קטנה ברהיטות המוצר צועקים , ולעומתם צרכני המותגים שדבקה בהם סטיגמת אי האמינות המובנית מרוצים שהעסק בגדול עובד ולא מתרגשים מאי מושלמות המוצר.

לאחר עשרות אלפי ק"מ הן עם התיבה של פיאט והן עם התיבה של פורד אני יכול לומר בפה מלא ששתי התיבות הללו כלל אינן ברות השוואה - התיבה החד-מצמדית של פיאט ה-ר-ב-ה יותר טוב מהתיבה של פורד.

הייתי אומר את אותם הדברים גם על התיבה הרובוטית החד-מצמדית של סיטרואן C1 ועל כפולת המצמדים של קיה ביחס לתיבה של פורד, אלא שאין לי ניסיון של עשרות אלפי ק"מ איתן, אלא משהו בכיוון של בקושי כמה מאות בודדות, ולכן ההתייחסות שלי אליהן היא יותר זהירה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

בתיבה של פורד זה לא רק הרעידות.

יש החלקות מנרגשות לא פעם.

הפוקוס אצלנו במשפחה עברה (לכאורה - זה ליסינג אין באמת אפשרות לדעת) שתי החלפות מצמדים ב55 אלף קילומטר.

בפעם הראשונה זה קרה אחרי שהרכב כבה(!) ברוורס, ממש כמו שזורקים קלאץ בידני.

אחרי זה נסענו עוד איזה 20אלף קילומטר ואז שוב חזרו החלקות בתחילת נסיעה.

שוב החולפו קלאצ'ים, ובנתיים קרוב ל 12 אלף קילומטר שקט , אבל מורגשת "הססנות" בין ההחלפות.

כנראה ששינו את אופי הפעולה של התיבה ועכשיו היא מעלה הילוכים מהר, ויש השייהיה מורגשת בקיק-דאון.

מה שלא היה לפני.

בניגוד לגירים הרובטים האחרים גם החד מצמדים, זה פשוט גיר גרוע אין מילה אחרת.

אפילו הDSG עם כל המחלות שלו , היה שנות אור הרבה יותר טוב,

גם מבחינת מהירות העברה, גם מבחינת רעידות בתחילת נסיעה וגם מבחינת אמינות.

עריכה אחרונה על ידי Nightstalker

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
ושאלה נוספת. אם זה האופי של גיר רובוטי כפול מצמדים, למה אין תלונות דומות על הגיר של רנו?

שאלה טובה היות והגיר בפוקוס ובפלואנס זהה. כפי הנראה הכיול הסופי יותר מוצלח ברנו.

התיבה ברנו לא רהוטה בזמן מעבר מהאטה להאצה במהירות זחילה, וכן בעת קיק דאון במהירות נמוכה, לוקח לה המון זמן להגיב. חוץ מזה אין לי טענות לגביה

פורסם
הרעידות קורות רק בהילוך 1 ו 2 במהירות זחילה של עד 10 קמ"ש וזה היה ב 4 רכבים שנהגתי עליהם. SMAX, מונדאו ו2 פוקוס (ואני מודע לזה שמדובר בגירים שונים).

זאת לא תקלה, זה אופי התנהגות התיבה. שוב, גם לקוחוות הקורולה התלוננו על זה בדיוק והפתרון היה החלקת קלאץ'. פתרון שעולה יקר מאד לאורך זמן.

מי שקונה רכב עם תיבה רובוטית לא יכול לצפות לתיבה אוטומטית.

בניגוד לתיבה האוטומטית אין ממיר מומנט שמחליק את ההעברות. יש קלאץ. ככה מתנהג קלאץ.

מי שזה לא מתאים לו, שיקנה רכב אחר..

הרעידות שאני מדבר עליהם הם בפירוש במהירות של 30-40 קמ"שץ בדרך כלל באיזור ב 2000 סל"ד.

• 6 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...