Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב.

בשעה טובה הגיעה השעה להחליף את הבאלנו 98 האהובה. התקציב הוא 22-23K, יכול להימתח טיפה למעלה במקרה של מציאה אמיתית.

הצרכים הם:

רכב לזוג, בתקווה לזוג +1 בשנה הקרובה. נסיעה ממוצעת 20-30 ק"מ ביום, פעם בשבועיים בערך נסיעה של 120 ק"מ.

מה חשוב? אמינות בעיקר, ותחזוקה זולה, לכן המועמדות הן היפניות. מבחינת נוחות נסיעה - זה פקטור משני, אחרי הבאלנו כל דבר יהיה שדרוג, אחרי נהיגת נגמ"ש במילואים על אחת כמה וכמה...:-D

מקריאה בפורום ובדיקה ביד 2 הדעתי לפיינאליסטיות האלה-

ניסאן אלמרה (כנראה אצראך למתוח את התקציב קצת...), 2005-6

מיצובישי לאנסר קלאסיק, 2007

סוזוקי ליאנה, 2006, הבנתי שבשנה זו נעשתה לה מתיחת פנים שעשתה אותה קצת יותר נוחה ופחות רועשת.

דעתכם המלומדת?

פורסם

מיצובישי לנסר נמכרת במחירים נמוכים ויכולה להתאים לך מאוד.

נהגתי על שני אקזמפלרים כאלה.מרגישה קצת חלשה,מזגן גם כן לא משהו,אמינה כמו כל יפנית,תחזוקה זולה.

סה''כ רכב סביר.

האם הייתי קונה אותו? לא.

כי בצד השני יש את האלמרה 1.8 שכנראה מרגישה טוב יותר מכל בחינה אבל בחיים לא עליתי על אחת כזאת.

תשקול אולי גם מזדה 3 שלפחות נוסעת טוב יותר מהלנסר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה, טוב לדעת... לגבי המזדה 3, הבנתי שהיא אוהבת דלק. האם בצורה משמעותית יותר מהדגמים שהזכרתי? או שאין הבדל גדול?

בעלי האלמרות, אתם מוזמנים להתייחס ...:lol:

פורסם

אל תעליב את הלנסר...היא צמאה לא פחות :hihi:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

האלמרה צורכת כמו מאזדה 3 ואולי אפילו קצת יותר חסכונית בעיר.

לא נהגתי בלאנסר או מאזדה 3 אבל האלמרה שלי מרגישה זריזה למדי (יחסית למשפחתומטית).

המאזדה מרגישה הרבה יותר מודרנית לעומת האלמרה וממה שאני רואה החלפים זולים יותר מלניסאן (יש הרבה הרבה יותר מאזדות 3 מאלמרות).

פורסם

הייתה לי אלמרה מליסינג - רכב עם הרבה מומנט ומורגש חזק יותר מהאחרות.

החיסרון שלו מבחינתי היה מיתלים מאד נוקשים ולא נוחים, אני לא יקנה כזה רכב לעולם, הגב שלי לא מסכים..

Kia Niro 2017

פורסם

טפו טפו טפו הגב שלי לא מביע התנגדות עקרונית לשום רכב או צורת נהיגה עד עכשיו...:-Dתודה על התגובות, נראה לי שאמקם את האלמרה במקום הראשון בחיפושים נכון לעכשיו... אשמח גם לשמוע חוות דעת על הליאנה ממישהו שמכיר..

פורסם
הייתה לי אלמרה מליסינג - רכב עם הרבה מומנט ומורגש חזק יותר מהאחרות.

החיסרון שלו מבחינתי היה מיתלים מאד נוקשים ולא נוחים, אני לא יקנה כזה רכב לעולם, הגב שלי לא מסכים..

מצד שני גם המתחרות שהוא הציע הן לא להיט בנושא של נוחות נסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הליאנה, במיוחד בדגמים המוקדמים, לא נוחה במיוחד, וכן יש לה נטיה לתגובה עצלה ללחיצה על הדושה הימנית. יתרונה באמינות, וכן בשימושיות (במיוחד בדגם 4 הדלתות עם הבגאג' העצום).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל המכוניות שהוא שאל עליהן כאן נחשבות אמינות,

את האמת שאם זו הייתה הבחירה שלי הייתי בוחר באלמרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות. רק בשביל הכיף - יש רכבים אחרים שלא רשמתי שיכולים לענות על הצרכים שלי בתקציב 22-23K? לא כל כך דחוף לי לקנות, יש לי זמן לבדוק כמה אופציות..

פורסם

כן,סובארו אימפרזה אבל היא ממש גרועה יחסית לאחרים.

פורסם (נערך)

כל הדגמים שעלו כאן אמינים מאוד, לא ממש רגישים לתחזוקת שבר וזולים יחסית לאחזקה.

האלמרה מיושנת ביחס לשאר הדגמים כאן ולמרות שיש לה מנוע נחמד היא לא מרגישה ברמה של הלאנסר או ה-3. אכן מדובר ברכב די זריז, לא שתיין דלק יותר מדי והמנוע מציע פעולה יחסית שקטה ונעימה. מצד שני תא הנוסעים שלה מיושן וזול, האבזור בסיסי, נוחות נסיעה לא טובה, מושבים זולים ולא נוחים לישיבה ממושכת, היגוי כבד מדי בתמרוני חניה וקל מדי ובעל שטח מת גדול במהירות גבוהה, מרווח לא נדיב, בידוד רעשים לוקה בחסר והתנהגות הכביש סבירה ובטוחה, אבל מיושנת ורחוקה מהיכולות של ה-3 ואפילו משל הלאנסר. בסך הכל רכב שמביא תמורה הוגנת למי שמחפש אחזקה זולה, ביצועים סבירים וצריכת דלק סבירה. אבל לא מביא שום דבר מעבר ומרגיש מיושן ביחס למתחרות (לא רק שהוא מרגיש כך, הוא אכן כזה...). היתרון הגדול של האלמרה הוא שמבוגרים בדרך כלל אוהבים את הרכב הזה ולכן לא כ"כ קשה למצוא אקזמפלר שמור יחסית.

האימפרזה נכנסת לתקציב בצורה יפה וגם היא אמינה מאוד. אבל מלבד נוחות נסיעה גבוהה יחסית לקטגוריה (ולא רק ביחס לרכב יפני) אין לה בכלל מה להציע. היא צפופה, זללנית דלק לא נורמלית, חלשה ומיושנת. הלאנסר תהיה עדיפה והמחירים זהים.

הליאנה לאחר מתיחת הפנים היא מכונית סבירה לגמרי והנוחות אכן השתפרה ביחד עם התנהגות הכביש בזכות פעולת מתלים עדיפה. הליאנה מכונית די מרווחת (בעיקר לראש בזכות הגובה), בעלת מושבים סבירים, ביצועים סבירים, צריכת דלק טובה יחסית ועלויות אחזקה נמוכות מאוד (למעט חלפים). תא הנוסעים שלה די נעים לשהייה (בדגמים שלאחר מתיחת הפנים) והיא שימושית מאוד. חסרונות: יציבות כיוונית לא טובה. הרכב רגיש לשינויי כיוון במהירויות קצת גבוהות מהממוצע. בנוסף בכבישים בין-עירוניים ישנה רגישות יתר לרוחות צד והדף ממשאיות במהירות גבוהה יחסית. נוחות הנסיעה אמנם השתפרה ביחס לדגם שלפני מתיחת הפנים, אך עדיין היא לא ממש טובה ויש הרגשה זולה-מה בנהיגה בה. ההיגוי גם הוא לא משרה בטחון ומרגיש מנותק לגמרי.

הלאנסר גם לא מיוחדת יותר מדי ואף פעם לא הייתה ממצטיינות הקטגוריה (בדומה לאלמרה, לאימפרזה ולליאנה), אך למעשה היא מכונית בסדר גמור. נוחות הנסיעה סבירה, התנהגות כביש סבירה, מושבים בסדר, שדה ראייה טוב, היגוי סביר, עלויות אחזקה מאוד נמוכות (בממוצע נראה לי הנמוכות ביותר מבין כל אלה שמוזכרים כאן). החסרונות שלה מסתתרים בעיקר ביחידת ההנעה. המנוע חלש (רק 98 כ"ס) ושתיין. הגיר קצת מציל את המצב בזכות הילוכים ראשון-שני קצרים שנותנים תחושה זריזה לפחות בכבישים מישוריים ועירוניים, אך ברגע שיש עליה ארוכה או שצריך לצאת לעקיפה המנוע מתגלה כחלש מאוד ולא הכי מספק.

מאזדה 3 תהיה המודרנית וה"בשלה" יותר מבין כל המכוניות המוזכרות וכמוצר היא הכי איכותית כאן. הנוחות מספקת והמרווח גם הוא לא רע (אנחנו 5 נפשות במשפחה ואנחנו מסתדרים טוב איתה). התנהגות הכביש טובה מאוד ומהנה, למעשה במובן הזה היא הכי טובה בקטגוריה ביחד עם הפוקוס. צריכת הדלק ממוצעת לקטגוריה, הביצועים סבירים ב-1.6 והתחושה זריזה מאוד במהירויות חוקיות. ההיגוי טוב, חד, בעל משקל טוב ומתקשר, תא הנוסעים מרגיש מודרני (גם אם לא הכי איכותי שיש) והאבזור טוב יחסית. חסרונות: גישה לא נוחה למושב האחורי, נסיעה מעט נוקשה מדי בתוך העיר (מחוץ לעיר המצב טוב בהרבה והיציבות גבוהה מאוד), תא מטען סביר בגודלו אך בעל פתח הטענה צר וגבוה, רק 2 כריות אוויר בגרסה הפשוטה (אקטיב) שלפני מתיחת הפנים של אמצע 2007, תצטרך להתפשר קצת על שנתון וביטוחים יקרים יחסית. למרות שלדעתי מדובר ברכב מאוד טוב שנותן תמורה טובה למחיר, אני חושב שבתקציב כמו שלך עדיף שתחפש משהו אחר. אמנם יש הצפה של ה-3 בלוחות ודי קשה למכור אותן, אבל במחיר הזה אתה תמצא רק שחוטות ובעלי ק"מ גבוה או כאלה שעברו תאונה כזאת או אחרת. רק שנתון 2005 מדגם האקטיב הפשוט יכנס לך בתקציב בצורה גבולית ולכן אני ממליץ לך לחפש משהו אחר.

טויוטה קורולה והונדה סיוויק יקרות מאוד ולא בצדק. השנתונים האלה שנכנסים לך בתקציב שני הדגמים הגיעו מטורקיה ויש עליהם לא מעט דעות לא טובות. הקורולה מכונית די טובה למעשה, אך לא שווה את המחיר ודגמי 2003-2004 שהגיעו מטורקיה לא הכי מומלצים (אם כי אני מאמין שמחלות הילדות של אותן שנים נעלמו). הסיוויק מיושנת ולא מספקת תחרות אמתית בקטגוריה. מצד שני שתיהן די חסכוניות ומאוד זריזות.

על דגמי יונדאי בתקציב הזה אין מה לדבר. האלנטרה מכונית די חלשה, זוללת דלק ולא נוחה.

כולן למעשה מכוניות די טובות. הלאנסר, הליאנה והאלמרה גם די דומות בסך הכל והבחירה ביניהן צריכת להיות לפי איזה רכב מביניהם אתה מוצא במצב הכי טוב. אישית הייתי בודק הכי הרבה את הלאנסר או את הליאנה, אלא אם כן הייתי מוצא 3 שמורה או קורולה 2003-2004 שמורה ומטופלת במחיר נמוך.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
  • תוכן חדש...