Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות TSI + DSG במודלים החדשים 2013-2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא לי לנסוע הרבה במגוון המוניות שלהם,פאסט,גטה,אני אשאל אותם לגבי האמינות,מעניין לשמוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למרות הכניסה של קיה לשוק המוניות, תוצרת VAG עדיין הדומיננטית בקרב נהגי המוניות בארץ. בכל הדגמים המצויידים במנוע 1.6TDI, קיים גיר ה-DSG7. אם הבעיה בגיר היא כרונית, סביר להניח שנהגי המוניות היו מצביעים ברגליים.

שים לב שעד לפני שנה בערך, הדיזלים היו מגיעים עם DSG6.

פגשתי בעל מונית ג'טה עם DSG7, אחרי שיצא שוב מהמוסך המרכזי...

חשוב מאוד לשאול את הנהגים, לכן, באיזה גיר הם עושים שימוש...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מנוע 1.6TDI קיים כבר לפחות שנתיים (אוקטביה קודמת, ג׳טה, גולף פלוס), ומהיום הראשון שהמנוע הזה יצא הוא שודך עם DSG7. DSG6 שודך רק למנועי ה2.0TDI.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כן, לדעתי כדי לדחוף למוניות את הראפיד, מה שדווקא הולך להם נראה לי. עוד לא פגשתי נהג מונית שהיה משוגע מספיק לרכוש את האוקטביה החדשה. לדעתי זה תהליך מיצוב, בשל הדחיפה של האוקטביה לליסינג.

פורסם
מנוע 1.6TDI קיים כבר לפחות שנתיים (אוקטביה קודמת, ג׳טה, גולף פלוס), ומהיום הראשון שהמנוע הזה יצא הוא שודך עם DSG7. DSG6 שודך רק למנועי ה2.0TDI.

את ההדועה הקודמת כתבתי דרך האייפון, אז הבהרה:

• מנוע 1.6TDI - גיר DSG7
  • מנוע 2.0TDI - גיר DSG6

פורסם

תרומתי הצנוע לשרשור

בחברתנו רכשנו רכב לאחד הסוכנים - ראפיד שנת 2013 עדין עם 5 שנות אחריות על הגיר שמשודך ל1.4 tsi הישן. הרכב עם 60k ולא היו בעיות למעט זימון למוסך לשדרוג תוכנה והחלפת שמן גיר. הרכב זריז מאוד אבל אני חייב לציין שהוא מרגיש פשוט מחורבן מכל בחינה אחרת , חסכו בצורה מגוחכת על האבזור , הנוחות מחורבנת וכך גם בידוד הרעשים. על הנייר זאת נראית עסקה טובה אך לדעתי לפחות על הכביש היא לא מספקת את הסחורה הרכב מרגיש לאורך כל הדרך כרכב שחסכו בכל חלק שהרכיבו בו למעט המנוע והגיר בקיצור מכונית לשוק הסיני עם הרבה פח ומעט רכב . שוב לגבי האמינות בינתיים הכל עובד אני רק חייב לציין שמרווח טיפולים של כל 15k הוא קרוב מדי בימים אלו והופך את האחזקה ליקרה משמעותית מרכבים מתחרים{ הפיאט שלי נכנסת פעם ב30k ועלות הטיפולים לא גבוהה מהטיפולים בצמפיון}.

לגבי המוניות סקודה שעלו כאן בסוף השרשור - שוב מנסיון של דוד שלי שהיתה ברשותו אוקטביה דור ראשון {אני חושב שהיתה שנת 2006} עם מנוע tdi2.0 וdsg6 . עד לפני שנתיים הרכב עבר אצלו 500k עם מנוע וגיר מקוריים , ממש בחודש האחרון החלו בעיות אלקטרוניות מדי פעם לגיר שצצו אחת לתקופה {הילוכים לא עוברים , נפתר בדימום והתנעה מחדש} . הרכב נמכר לשכן שלו ונוסע עד היום על המכלולים המקוריים. לטענת הדוד שלי כל מי שרכש אוקטביה ב2013 בתחנה שלו {עדין מדובר באוקטביה הקודמת} סבל מבעיות עם המכטרוניק שההחלפה שלו היא יקרה מאוד למי שנגמרה לו האחריות על הרכב { שנה אחריות בלבד למוניות} . לדבריו היום המחיר שהוצמד לסקודה כמונית והגיר הבעייתי הפכו את העסקה למסוכנת ולא כלכלית.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בתור מי שעבר לאחרונה לDSG6 , לאחר שכל חייו נהג בידניות - הגיר לא פחות ממדהים.

לגבי אמינות קשה לי עדיין לומר. (הרכב עם 50K ק"מ מודל 2010)

לגבי ה DSG7 כנראה שעדיף להתרחק עד שיוכח אחרת .

מצד שני אם מסתכלים על המתחרים שכן ניתן איכשהו לשקול :

בעיות הגיר הרובוטי בפורד פוקוס החדשה לא פחות מקטסטרופה, בצי הרכב של החברה בה אני עובד אין רכב שלא הוחלף בו גיר

ובחלק מהרכבים הוחלף גיר גם פעם שניה.

האסטרה נוסעת יפה מאוד עם הגיר הפלנרי אבל זה עדיין לא זה לחובב הרכב.

כל היונדאים למיניהם והיפניות זה ז'אנר שונה שאני אישית לא מוכן להסתכל עליו.

רק שווה לציין לטובה את הגיר הרציף של הטויוטה.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה טוב בגיר הרציף של טויוטה ? בעיניי הוא בלתי נסבל, רועש וגס, בעיקר בנסיעה אגרסיבית, וזה בנוסף על התחושה הבלתי נוחה שאתה מרגיש שהגיר 'תקוע' על אותו הילוך כל הזמן כי הסל"ד קבוע והמהירות עולה. אולי מתרגלים לזה, אותי זה עיצבן מאד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אייל-

באיזה ק"מ הוחלפו הגירים?

misterb

למי שלא נהג אף פעם ברציף זה באמת מוזר בהתחלה במיוחד בעליות,אבל אחרי כמה ימים מתרגלים,אני מאוד אוהב את הרציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק שווה לציין לטובה את הגיר הרציף של הטויוטה.

איך יכולת להגיד משהו חיובי על טויוטה בפורום הזה? ועוד על גיר אוטומטי, ללא קלץ'? ממש בושה.

פורסם

כל היונדאים למיניהם והיפניות זה ז'אנר שונה שאני אישית לא מוכן להסתכל עליו.

אני מציע לך לקחת סיבוב על הקיה סיד החדשה, אתה תופתע - מכונית ׳אירופאית׳ לכל דבר, אשר ברמה ההנדסית מציעה רמת ליטוש גבוהה מאד המתבטאת בנוחות מצויינת, התנהגות טובה מאד ובכלל לא מאד רחוקה מהגולף. גם היא מצויידת בגיר רובוטי כפול מצמד שרהוט יותר מה-DSG (אם כי החלפת ההילוכים מעט איטית יותר).

פורסם

הגיר של טויוטה אכן סביר מאוד, ובכלל לא מיועד להתגרזנות. אבל אני מחבב גירים רציפים עוד מאז ימי רובר 25...

אגב לא שמעתי בעיות על הדו מצמדי של רנו.

ואחרון חביב - של האלפא טפו טפו טפו. ושם דווקא כן יש התחרעויות, ע״ע איליה ;-)

• תוכן חדש...