Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה עדיין פחות מחצי ולא מדובר בפלטפורמה בלעדית כמו שהיה ב-LS אלא בכזאת שחולקת הרבה אלמנטים עם הדארט והצ'ירוקי.

וההשקעה אכן השתלמה. ה-200 החדשה היא, על פי דיווחים, אכן קפיצת מדרגה משמעותית ביחס לקודמת ומכונית מאוד מוצלחת בפני עצמה הן בביקורות והן במכירות (מעל 130 אלף בצפ' אמריקה במהלך שנת 2013. יותר מכפול מכלל המכירות של מותג אלפא באותה שנה).

אני ועוד איך יבוא אליך בטענות. מרשים ביותר.

למען הסדר הטוב כדאי לציין שהדגם החדש של קרייזלר 200 אינו זה שנמכר במהלך 2013. כך שקפיצת המדרגה, הגם שכנראה קיימת לטענת היצרן, עוד טרם באה לביטוי בשווקים.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

צודק. בלבלתי בין הדורות.

ה-200 הקודמת היא זאת שמכרה 130 אלף בשנה האחרונה וזכתה כאמור לביקורות מאוד חיוביות.

הנתונים של ה-200 החדשה (זאת שחולקת את הפלטפורמה החדשה של פיאט) מאוד מרשימים, בגרסתה היקרה היא מגיעה עם מנוע ה-V6 הטוב של הקונצרן במהדורת 295 כ"ס, גיר 9 הילוכים החדש לגמרי של ZF והנעה כפולה. נקווה שזה מגיע בשילוב התנהגות טובה ובידוד הרעשים והמהמורות של הקודמת.

אני די בטוח שגם הדגם החדש ימכור יותר מכפול מכלל המכירות של אלפא-רומיאו. לא שמדובר באתגר גדול כל כך.

ד"א - האם לא מדובר בבסיס מכובד לאלפא רומיאו הבאה? האם חייבים הנעה אחורית? פלטפורמה חדשה לחלוטין? התיבה של ZF תומכת במנועים עד 480 ניוטון/מטר כך שיש עוד מקום לשיפורים. האם מכונית שבנויה על הרצפה של ה-200, כיול מתלים בהתאם, עם מנוע 2.4 טייגרשארק מוגדש בעל 250-280 כ"ס, הנעה כפולה והגיר הנ"ל לא תהיה ראויה לשאת את סמל אלפא בחזית ולהתמודד מול אאודי A4?

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

זה יהיה מצחיק, אלפא שמבוססת על קרייזלר שמבוססת על פיאט.

אשכרה The general who became a slave. The slave who became a gladiator. The gladiator who defied an emperor

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

באמת היה קיסר בשם קומודוס והוא באמת התחפש לגלדיאטור ונלחם בזירה.

הוא נרצח על ידי מי שהיה מאמן הכושר והשותף שלו לאימונים - המתאבק נרקיסוס.

היה באמת גנרל מאוד מצליח בשם מקרימוס בתקופתו עליו מבוססת דמותו של מקסימוס, אם כי הוא לא הפך לעבד.

פורשה באמת מכרו ג'יפ פולקסווגן בתחפושת והרוויחו מזה הון שאיתו קנו המון מניות של פולקסווגן.

המציאות עולה על כל דימיון.

פורסם

לא בא להגן על פורשה, בטח לא בשרשור אלפא, (פוטנציאל הנפיצות גדול ממחבל חמאס ששופך נתרן למים) אבל לקרוא לקאיין "פולקסוואגן בתחפושת" זה עוול אדיר לרכב שאם נתעלם מטהרנים שגורסים ש"פורשה היא יצרן רכבי ספורט ולכן חל עליו איסור מוחלט לייצר משהוא אחר", בכל פרמטר קיים, מדובר ברכב מעולה.

פורסם (נערך)

זה אמנם SUV מעולה. אבל יש בתוכו הרבה מאוד טוארג. לא תחפושת - נקרא לזה ניתוח פלסטי ובילוי במכון כושר.

אז כמו שפורשה כיילו ועיצבו מחדש את הטוארג והשתילו בו מנועים שלהם (בחלק מהגרסאות), כך אין בעיה שאלפא תכייל ותעצב מחדש את ה-200 תשתיל בה מנועים אחרים.

זה יותר זול מלפתח פלטפורמה חדשה לחלוטין. אני בטוח שמנהלי פורשה יסכימו איתי בעניין זה.

פורסם
האם מכונית שבנויה על הרצפה של ה-200, כיול מתלים בהתאם, עם מנוע 2.4 טייגרשארק מוגדש בעל 250-280 כ"ס, הנעה כפולה והגיר הנ"ל לא תהיה ראויה לשאת את סמל אלפא בחזית ולהתמודד מול אאודי A4?

לא, וזה בכל מקרה לא מה שהולך להתרחש.

ברור ששתי החברות צריכות להיות רווחיות. איך זה קשור?

אתה לא מבדיל בין שני רכבים זהים בעלי badge אחר ששייכים לאותו קונצרן לבין שני רכבים המבוססים על אותה פלטפורמה ונמכרים ע״י חברות שונות. באמת לא הגיוני לך שבמקרה השני הרכבים יכולים להתחרות אחד בשני אם יהיו בעלי יעוד דומה ומחיר דומה?

התמורה של מאזדה בסיפור ברורה מאוד והם לא הסתירו אותה. קשה להצדיק מבחינה כלכלית פלטפורמה המשרתת רכב נישתי כמו המיאטה. כמה מוצלחת שהיא לא תהיה, היא נמכרת במספרים מאוד נמוכים (http://www.goodcarbadcar.net/2011/01/mazda-mx-5-miata-sales-figures.html).

זה לא אותו קונצרן (פוג'י וטויוטה) - לטויוטה יש כ-16%.

כך או אחרת, נראה לי שאתה מייחס חשיבות יתר למיתוג הרכב מהצד של פיאט. גם אם היה נמכר כאלפא, סביר שמחירו לא היה גבוה בהרבה וייתכן שיבחרו למכור אותו כאבארט באותה רמת מחיר כמו בתכנון המקורי. אם נחיה, נראה...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לא, וזה בכל מקרה לא מה שהולך להתרחש...

מנסיון העבר אני הייתי משנה את הדעה הנחרצה למשהוא בסגנון של:

"יש מצב, עפ"י מסיבת העיתונאים האחרונה, נראה שיש מצב שאולי, עד למסיבת העיתונאים הבאה, ייתכן ויבשילו התנאים לכך שיכול להיות שיום אחד, בעזרת השם, אולי נזכה לראות אלפא הנעה אחורית על בסיס רצפה עצמאית. אןלי!...יש מצב...נראה לי!"

:wink:

פורסם (נערך)
את מאזדה מעניין האינטרס שלהם בעסקה זו. ממש לא מעניין אותם איך פיאט ימתגו את המיאטה של פיאט.

להפך; זה מעניין אותם מאוד. הרכב היה אמור להיות אלפא (=יוקרתי) ולא פיאט (=עממי).

ההחלטה הזו תחזור לקונצרן כבומרנג. הם צריכים שותפים שיסייעו להם בתוכנית הגרנדיוזית להחיות את אלפא וככה הם לא ימצאו כאלה.

אגב, יכול להיות שלאלפא פשוט אין מקום בקונצרן פיאט ויוצרת מעין כפילות מיותרת. הרי מזראטי היא זו שאמורה להתחרות בגרמנים, אז איזה מין דגם ביניים אלפא אמורה להיות? כאילו המתחרות בסדרה 1-3 של במו יקבלו תג של אלפא, ו4-7 יקבלו קלשון.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
לא, וזה בכל מקרה לא מה שהולך להתרחש.

אני לא חושב. זה בדיוק מה ש-VAG עשו עם ה-A3 המקורית. אותה רצפה (בשינויים כמובן) אותם מנועים ואותם תיבות הילוכים של אחת המכוניות היותר משמימות בנוף האירופאי.

ה-200 בגרסתה החזקה עם מנוע 3.6 והנעה כפולה עולה סביב 30-33 אלף דולר (והמחיר אצל הסוכן ירד בהמשך).

זה אומר שפיאט יכולים, באופן עקרוני, להציע באירופה אלפא מבוססת 200 עם עיצוב וכיול שונה כאמור (זול יותר מרצפה חדשה), מנוע 2.4 טורבו חזק ואותו גיר של ZF עם הנעה כפולה ב-30 אלף יורו לפני מיסים - סכום שמגלם בתוכו mark-up וכמובן אמור להחזיר את ההשקעה בכיול מחדש.

זה ד"א המחיר של BMW 320. לפני תוספות.

המחיר בישראל יהיה (בתנאי שהיבואן לא יהיה חמדן מדי) כ-300 אלף ש"ח. מנוע חזק, גיר ZF בעל 9 הילוכים, הנעה כפולה, אבזור עשיר, בידוד רעשים מצוין. לא תיקח רק בגלל שהרכב חולק רצפה עם קרייזלר?!

פורסם (נערך)

^ על מה אתה מדבר?

הם מפתחים פלטפורמת הנעה אחורית וזו עובדה ידועה.

אם כבר, הקרייזלר הזו אחרי עבודה נרחבת של צוות מהנדסים מיומן יכלה, תיאורטית, להיות אחלה לנצ'יה.

Keyser, הקשלון יתקוף מלמעלה והנחש (Serpent) מלמטה. בהחלט יש מקום לנחש.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

כן אני יודע, הג'וליה המהוללת, זאת שכל פעם דוחים את מועד ההשקה שלה.

המכונית שכבר ב-2009 הודיעו שתצא ב-2011. אמורה לצאת לכבישים עוד השנה, רק שלא נשארו עוד הרבה חודשים בשנה הזאת ויחסית לזמן שנותר פיאט די מסתוריים וסודיים ביחס למכונית. כאשר בעולם הרכב מקובל בד"כ לעשות טיזינג של שנה לפחות (קונספטים בתערוכות, תמונות ריגול וכו').

אני מקווה שאכן יש ג'וליה מדהימה שאוטוטו הולכת להחשף לעולם הגדול. אם כן - אז מה טוב. אם לא, אני חושב שקרייזלר 200 היא בסיס מצוין להשאיר את אלפא בחיים בקטגורית המשפחתיות הגדולות.

פורסם
לא בא להגן על פורשה, בטח לא בשרשור אלפא, (פוטנציאל הנפיצות גדול ממחבל חמאס ששופך נתרן למים) אבל לקרוא לקאיין "פולקסוואגן בתחפושת" זה עוול אדיר לרכב שאם נתעלם מטהרנים שגורסים ש"פורשה היא יצרן רכבי ספורט ולכן חל עליו איסור מוחלט לייצר משהוא אחר", בכל פרמטר קיים, מדובר ברכב מעולה.
למה עוול, מדובר אחרי הכל בעובדה. גם המאקאן החדש של פורשה שלפחות ע"פי הביקורות הוא רכב פנטסטי יושב על ריצפה של Q5 שנולדה כידוע אצל פולקסוואגן. אני גם לא משוכנע כלל שהמהנדסים שהגו את המכוניות הללו מתביישים במקור ורואים באיזכורו משום עוול.
פורסם
^ על מה אתה מדבר?

הם מפתחים פלטפורמת הנעה אחורית וזו עובדה ידועה.

.

כן, אנחנו כבר שמענו על העובדות של האיטלקים האלה.

עליהם (וכנראה גם עליינו) טבעו האמריקאים את המשפט SEEING IS BELIEVEING

למה עוול, מדובר אחרי הכל בעובדה. גם המאקאן החדש של פורשה שלפחות ע"פי הביקורות הוא רכב פנטסטי יושב על ריצפה של Q5 שנולדה כידוע אצל פולקסוואגן. אני גם לא משוכנע כלל שהמהנדסים שהגו את המכוניות הללו מתביישים במקור ורואים באיזכורו משום עוול.

אכן, מדובר בעובדה בשטח, אבל העבודה של המהנדסים של פורשה כ"כ טובה והתוצאה על הכביש כ"כ מצוינת, שלהגיד עליה "טוארג בתחפושת" זה כמו להגיד על טריביוטו פרארי, "פיאט פנדה בתחפושת". עובדתית זה נכון, מעשית, הקשר קלוש.

פורסם
כן, אנחנו כבר שמענו על העובדות של האיטלקים האלה.

עליהם (וכנראה גם עליינו) טבעו האמריקאים את המשפט SEEING IS BELIEVEING

מסכים בהחלט. הג'וליה נדחתה כבר אינספור פעמים.

מה שונה הפעם? כמה דברים:

- ההשתלטות על קרייזלר עברה בהצלחה יתרה וזה מקנה יציבות מה שמאפשר להפוך תוכניות למציאות ביתר קלות.

- החל שיווקה של אלפא רומאו בארה"ב (4C). זה הכי קרוב שהם הגיעו בשני העשורים האחרונים.

- הפרידו את אלפא רומאו והפכו אותה ליח' עצמאית בתוך הקונצרן החדש.

- יש שמועות ממגוון מקורות אודות מנועים, פלטפורמות וכו'.

אז נכון, בסופו של דבר אפשר לכתוב כאן אינספור דברים והדבר היחיד שמשנה הוא מבחן המציאות, אך נראה שהפעם הם יותר רציניים מאשר בעבר. כך או אחרת, להבנתי בעוד כשנה כבר נדע.

• תוכן חדש...