Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני כחודשיים מאזדה 6 פרימיום שנת 2007, ביום שישי האחרון נתקלתי בבעיה להניע את הרכב. הצלחתי לארגן כבלים ולהניע מרכב אחר.

ניגשתי לסניף של אוטו דיפו ע״מ להחליף את המצבר. התברר לי שם שהמצבר מתאריך 9-10 שנת 2013.

בדקו את טעינת האלטרנטור והיא הייתה תקינה, כמו״כ המצבר נבדק גם כשהרכב היה מכובה והוסבר לי שהמצבר תקין.

האם סביר להניח שהמצבר עשה את שלו? או שמא יש בעיה בחלק אחר?

יש לציין שלפני כחודש התקנתי מגבר וסאב. האם יש קשר אולי לזה?

במידה ואכן צריך מצבר, כמה אמפר מומלץ?

תודה רבה

פורסם

רצוי לגשת לחשמלאי רכב ולא לאוטו דיפו. אם המצבר והטעינה תקינים רצוי לבדוק מה הבעיה לפני שרצים להחליף חלקים. אולי יש זליגה או בעיה במגעים. בכל מקרה יש לך אחריות על המצבר ואם הוא לא תקין תוכל להחליפו ללא תשלום בכל בית עסק שמוכר מצברים מהחברה שמותקן ברכבך.

פורסם (נערך)

אין על המצבר שום מדבקה. ככה קניתי את הרכב. איך אוכל לדעת של איזה חברה הוא?

במידה ואני מצליח לאתר של איזה חברה המצבר. אני יוכל לדרוש מהם לתת לי שירות למרות שאין ברשותי את תעודת האחריות?

הרי המינימום של האחריות עבור מצבר היא שנה.

נראה לך שאכן אין בעיה במצבר?

עריכה אחרונה על ידי HakarisH
פורסם

צלם את המצבר מכל הכיוונים אולי נצליח לזהות.

ועוד, לדבריך הרכב הניע עם כבלים. אין ספק שיש בעיה. או במצבר, או בזליגה, או במגעים. תשובה "המצבר תקין" ניתנה לך על סמך אילו בדיקות? בדיקה במכשיר אלקטרוני ייעודי שמדפיס תוצאה חד משמעית? בדיקה עם מכשיר עומס? האם יש גישה לנוזל האלקטרוליט לבדוק ריכוז חומצה?

האם בדקו זליגה?

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

אז ככה:

היה חסר לי 800cc מים במצבר. השארתי את הרכב דלוק כחצי שעה ונסעתי עליו בערך כ 3 ק״מ. אני מקווה שהבעיה נפתרה.

ד״א הייתה מדבקה על צד המצבר, הוא של שנפ.

יש מצב שהבעיה אכן נפתרה?

או שמא עליי לגשת בכ״א לסניף שנפ?

(במידה וכן, הם לא יעשו לי בעיות שאין לי את תעודת האחריות? היות ומינימום האחריות היא ל 12 חודשים).

תודה רבה

פורסם

אני מקווה שמילאת מיים מזוקקים ולא מיים.

אחריות ניתנת למצבר ובתנאי שהוא עומד בתנאים של מצבר "מת" ולא מצבר "פרוק" או שחסרים בו מיים מזוקקים.

כמות המיים המזוקקים שהיתה חסרה מעלה תמיהה רבה שכן אין אמור לקרות מצב שכזה שאופייני בדרך כלל לטעינת יתר.

[תופעה שהיתה אופיינית בתקופות עבר למצברים אף חדשים שהותקנו ברכבים בעלי מנוע דיזל גדול בתא מנוע מאוד אטום.]

נראה שכרגע לא תהיה לכאורה בעיה. אולם, יש לעקוב אחרי עניין חוזר לחוסר מיים מזוקקים במצבר שיתכן והפגם דווקא בו ושלא תחלוף תקופת האחריות.

לעניין האחריות, יש הטבעת חום על המצבר ושנפ יתייחסו בחיוב לדעתי גם ללא תעודת האחריות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...