Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

בספטמבר הקרוב אני ומשפחתי נוסעים לטיול של כ-9 ימים בגרמניה.

התכנון הוא ללון באיזור מינכן ומשם לצאת בכל בוקר למקום אחר בעזרת רכב שנשכיר.

הבנתי שהכי כדאי לקחת סוג של דירה ולהתגורר שם - יש לכם המלצות? מה טווח המחירים המומלץ? אולי עדיף בכלל מוטל?

בנוגע לרכב, אני עוד לא בן 20 ולכן יש עליי הגבלות.

בנתיים מצאתי בסיקסט את קלאס הCPMR שכוללת בתוכה רכבים מהנים ונראה לי שאלך על זה.

האם יש לכם המלצות אחרות? גם פה, מה טווח המחרים המומלץ?

מתכננים לנהוג על הרכב 3 אנשים שונים, אחד נהג וותיק, שניים צעירים (לא חדשים) אז אני מניח שהמחיר יהיה גבוה.

מעבר לכך, יש לכם המלצות ודברים שחייבים לעשות שם? אטרקציות מתחום הרכב גם כן יתקבלו בברכה.

תודה.

פורסם

1. כמה אנשים אתם? זה מגדיר את קבוצת הרכב שתתאים לכם.

2. לדעתי צריך לבחור שני מוקדים - אחד במינכן ואחד נוסף - הייתי בוחר או ביער השחור או באיזור זלצבורג.

3. לפני מספר שנים שהיתי במלון של רשת Azimut והייתי מרוצה מהמחיר ומהשירות. כעבור שנה שהיתי במלון שכן, שהיה מלון דירות של אותה רשת - ככל הנראה בינתיים החליף בעלות. היתרון של מלון הדירות היה מטבחון שאפשר בישול למשפחה וחסכון עצום בעלויות הארוחות (מחיר ארוחת בוקר, אם אינה כלולה בעסקה, היה 15 אירו לאם ליום). יתרון המקום: קרוב מאד ליציאה מהעיר על האוטובאהן A94, כך שנוח להגיע הן מנמה"ת והן לצאת לכל מקום מחוץ לעיר, יש סופרמרקט די קרוב (צריך לחצות לצד השני של האוטובאהן, יש מעבר מתחת לגשר), יש אוטובוסים המובילים לאיזור מסחרי מצויין וכן לתחנה של התחתית, שממנה לוקחים תחתית למרכז העיר. החסרון הוא הריחוק היחסי ממרכז העיר (30-45 דקות באוטובוס+תחתית), לנו לא הפריע במיוחד שכן יש אוטובוס כל 20 דקות והקישור לתתית טוב.

4. בחזרה לעניין הרכב - עד כמה שאני מכיר חברות השכר הן אינן מאפשרות נהיגה ליותר משני אנשים, עדיף להשאיר את הנהיגה לנהגים הותיקים, גם יוזיל את המחיר וגם יאפשר שכירת רכב יותר מרווח.

5. מה לעשות: בתחום הרכב יש לך מוזיאון ב.מ.וו. (ובסמוך גם איצטדיון אליאנץ והפרק האולימפי). כמוכן מוזיאון מדע וטכנולוגיה עצום (ימלא לך לפחות יום מלא), ויש "עיר סרטים" שבה יש מיצגים של פעלולים, כולל פעלולי רכב. די מגוחך לראות מיצג עם ב.מ.וו בתלבושת בסגנון משטרה אמריקאית. דברים מעניינים אחרים יש הרבה מאד, ממלי לך לפנות למדריכי תיירים הקיימים בלי סוף ברשת או לרכוש ספר הדרכה, שכן לכל אחד יש תחומי עניין והעדפות משלו. כמוכן יש הרבה מה לראות ברדיוס של 100-200 ק"מ מהעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסופו של דבר מדובר על היער השחור ולא על מינכן, אבל כמובן שיש אופציה גם לאטרקציות במינכן.

כל מה שכתבתי בקשר למינכן, יש להתייחס ליער השחור.

פורסם

לא כתבת כמה אנשים אתם. מכל מקום - אם אתם 4 או יותר, וצריכים לנסוע עם ציודכם ממינכן ליער השחור (וחזרה) כנראה יהיה עליכם לבחור ברכב מקבוצה של מונדיאו סטיישן, או פאסאט סטיישן ומעלה. אלה מוגבלים לנהגים מעל גיל 21. אם אתם שלושה תוכלו להסתדר עם רכב יותר קטן (נניח פוקוס), שניתן לנהיגה מגיל 18.

תביא בחשבון שהמרקיםן גדולים, מהיגה של 300 ק"מ ביום לא תהיה חריגה בטיול זה, ולכן חשוב רכב נוח ומרווח, ולפחות הנסיעות ממינכן ליער השחור וחזרה ארוכות (סדר גודל של 400 ק"מ ויותר בכיוון, תלוי במיקום המלון \צימר). לנסיעות כאלה חובה לבחור ברכב עם תא מטען מספק, שכן לנסוע כמה שעות עם מטעל על הברכיים או בין הרגליים יהיה מעייף מאד.

אם יש ביניכם מי שמעוניין בקניות - הכניסו לתוכנית את העיירה Metzingen הסמוכה לשטוטגרט. תענוג לחובבי האאוטלטים.

בשטוטגרט עצמה יש תצוגות של כמה יצרני רכב גדולים, כדאי לתכנן מראש. אני לא ביקרתי כיון שעברתי ליד העיר ביום ב' - וביום זה כל המוזיאונים סגורים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איפה בדיוק ראית דבר כזה?

באתר של Avis.com רשום שבתחנת מינכן השכרת רכב היא מגיל 21 ומעלה בלבד, למעט רכב בקטגורית A/Economy (פולו וכיוצב') שמותרת מגיל 18.

פורסם

שכח מזה. אתה צריך רכב סטיישן שיוכל להכיל את ארבעת הנוסעים על מטענם בנהיגה נוחה לאורך 2000-3000 ק"מ (כולל קטעים של 400-500 ק"מ ביום). שום רכב סדאן לא יתאים למטרה זו, אתה צריך סטיישן גדול, ולהתפלל שיהיה מצוייד במנוע דיזל כדי לחסוך בעלויות הדלק - גם כך אתה צריך להביא בחשבון הוצאה של כמה אלפי ש"ח על דלק.

פורסם

תום, אתה צודק.

אם כך, נשארת אופציה של השכרת רכב בסיקסט, או הBMW 1er או באמת ללכת על Focus Station שגם כן אפשרי בגילי.

האם לקחת את הבימר תהיה טעות גדולה?

הרי יש רק 2 נסיעות עם כל הציוד, משדה התעופה ליער השחור ומהיער השחור לשדה התעופה.

שאר הנסיעות יהיו עם ציוד מינימאלי ביותר (ציוד ליום אחד) ואני לא חושב שתהיה בעיה.

מה אתם חושבים?

פורסם (נערך)

חד משמעית - לא פחות מהפוקוס סטיישן. ראה הדעתי הקודמת. אני מניח שיהיו לכם 3-4 מזוודות בגודל מלא + ציוד נלווה, ואתה מדבר על לפחות שתי נסיעות של 400 ק"מ עם מלוא הציוד. כמוכן - גם בטיולים יהיה לכם שימוש בבגאז', תקחו אתכם שישיות מים, מעילים (שיכנסו לבגאז' כאשר מזג האויר יאפשר), מזון ואולי ציוד נוסף, עדיף שיהיה בגאג' מרווח גם לטיולים אלה שיכולים להגיע בלי שום קושי ל-300 ק"מ ביום. ולא לשכוח קניות!!

עוד דבר חשוב - כבר עכשיו החל ללמוד את כללי הנהיגה בגרמניה בכלל ובאוטובאהן בפרט. העקרונות דומים לאלה שבארץ, אבל בכל זאת שונים (למשל - נושא הרמזורים), והמשטרה קפדנית ביותר. עבירות כמו אי שמירת מרחק או נסיעה שלא בנתיב הימני ביותר הפנוי זוכות לאכיפה נוקשה ביותר. לכן אני חוזר וכותב לך - מצא כמה אתרים המדריכים בנהיגה בגרמניה ולמד אותם היטב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מינכן והיער השחור זה לא כ"כ קרוב.

בכל מקרה, גם אם טסים דרך מינכן, או ישנים שם יום - יומיים, עדיף למצוא מקום אחר באזור היער השחור עצמו (אזור פרייבורג והכפרים הסמוכים).

המחירים נמוכים פי כמה וגם לא צריך לנסוע מאות קילומטרים בכל יום.

לגבי אטרקציות: זה בטח כבר השרשור השלישי שאני כותב בו את זה, אבל בכל מקרה, חובה לבקר ב-טירת נוישוונשטין

מעבר לזה, אני מאוד חיבבתי את העירה לינדאו, שנמצאת על גדות האגם קונסטנץ, שזה די בדרך (אם רוצים) ממינכן ליער השחור. בכלל, הנוף שם עוצר נשימה באגם הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני - האתרים שאתה מציע מתאימים לטיולים שונים: טירת נוישוונשטיין מתאימה למינכן (אישית פספסתי בגלל מזג האויר), אגם קונשטנץ כבר רחוק, אם כי אולי משתלב בחזרה מדרום היער השחור למינכן. נסיעה ממינכן ללינדאו זה כ-200 ק"מ לכל כיוון, אבל לקוננשטנץ ומיינאו זה כבר מעל 250 ק"מ לכיוון.

לא לשכוח שחוץ מהמרחק ממינכן גם היער השחור עצמו עצום - אאל"ט אורך כ-200 ק"מ ורוחב כ-70 ק"מ, יותר גדול מהנגב ואם כבר מגיעים לשם רוצים להגיע לפרק אירופה, אולי לשטרסבורג או קולמאר, אולי להיידלברג - כל אחד מהם טיול מעניין אבל המרחקים גדולים. לכן אם הטיול הוא ל-7-10 ימים הייתי ממליץ להתרכז ביער השחור וסביבתו ואולי 2-3 ימים במינכן, אם יותר ארוך - לחפש עוגנים נוספים לטיולי כוכב.

פורסם

נכון, אתה צודק מבחינת מרחקים.

זה אפשרי רק כנקודות עצירה בדרך ממינכן, או בחזרה אליה. אבל אם נוחתים שם ומשם נוסעים ליער השחור, אז זה אפשרי. את הטירה,בכל מקרה, לא הייתי מפספס :)

אני אגב את הטיול שלי שם חילקתי בערך כמו אה מתאר: 4 לילות ביער השחור,ליד פרייברג, ועוד 2-3 במינכן.

אגב, קולמאר שהזכרת זה גם יעד מגניב לבלות בו יום, במרחק מאוד סביר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אפשר לסבול קצת במשך שלוש השעות שניסע ממינכן ליער השחור.

בנסיעות רגילות ללא מזוודות תהיה בעיה עם הבימר סדרה 1?

מדובר ב4 אנשים בוגרים.

פורסם

סדרה 1 נשמעת לי קטנה מדי (מבחינת הבגז') למטרות שלך, לך על ה-3 אם כבר. בניגוד ל-sperial, אני חושב שתצליחו להסתדר גם בלי סטיישן, אם לא ארזתם את כל המדינה איתכם. אמנם נוח זה לא יהיה אבל מקסימום תדחפו כמה דברים במושב האחורי. אני גם לא שותף להלחצה לגבי הנהיגה בגרמניה, אני נהגתי כמה פעמים באיזור מינכן והיה בסדר גמור, לא שונה מהארץ, פשוט אל תהיה דושבג והכל יהיה בסדר.

אגב, אין איזו מגבלה גלובלית לגבי גילאי הנהג המינימליים וקבוצות הרכב המותרות לכל גיל, כל חברה לגופה. תבדוק בכל חברה מה המגבלות (ועל הדרך תשווה גם מחירים, הפערים בין החברות יכולים להיות עצומים). רק שים לב שלפעמים תוספת הזמבור עבור הנהג הצעיר משוקללת רק בסוף, איפה שאתה בוחר את ה"אקסטרות", למרות שאת הגיל שלך הזנת כבר מוקדם יותר באתר.

פורסם

הם 4 מבוגרים. הרכב מוגדר כמתאים לשתי מזודות סטנדרטיות ואחת קטנה, בדומה לפולקסואגן גולף.

אין לי נסיון אישי עם הבימר סדרה 1, אבל יש לי נסיון בשכירת גולף - מבחינת המזוודות הוא בקושי הספיק לי כאשר היינו שני מבוגרים ונער בן 15 - עם 2 מזוודות סטנדרטיות ואחת קטנה.

אני יכול להבין את ההתלהבות של הבחור, אבל יש לי קצת נסיון בטיולים משפחתיים - הרבה יותר חשוב לשכור רכב מרווח מאשר רכב עם סמל יוקרתי.

פות"ש - אתה מנסה לטפס על עץ גבוה. רד ממנו לפני המכשול הראשון. אני מהמר שתגיע לתחנת ההשכרה, תקבל מפתחות לבימר, תלך חצי קילומטר עם המזוודות עד שתמצא את הרכב, לא תצליח להכניס את המזוודות לבגאז' ותרד חזרה למשרד של חברת ההשכרה (שוב הליכה של חצי קילומטר) כדי להחליף את הרכב. והחלפת הרכב תגזול עוד שעתיים עד שיימצא אחד מתאים ופנוי.

• תוכן חדש...