Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כל כך הרבה דרכים להגיד "אני לא יודע". נדמה לי שהשתמשתי במרביתן... בטוח שהחברים יוכלו לעזור.

בהצלחה בכל מקרה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה שי, חברים אני אשמח לעזרתכם. בטח אחד ממכם נתקל בסיטואציה דומה

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

כשאני ערכתי חישוב דומה את ירידת הערך חישבתי כהפרש בין מחיר הקניה בפועל אל מול השווי לפי מחירון יד 2. במקרה וערך הרכב לא גבוה הסטייה בשקלים לא תהיה גדולה ממחיר המכירה בפועל ובכל מקרה החישוב נועד לתת לך אינדיקציה בלבד ולא סכומים מדויקים.

לחישוב הוספתי עלויות ביטוח וטסט. טיפולים ותיקונים חישבתי כהערכה פסימית ועל סמך השנים הקודמות, לבסוף אל תשכח את עלות הדלק כתלות בנסועה שלך.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

ויתרתי על ליסינג לפני 5 שנים. החישוב הקר הוא נכון וכדאי עד תאונה או תקלה רצינית ראשונה שבשניה הופכת את כל החיסכון ללא ררלוונטי.

אבל אני עדיין בלי ליסינג.

פורסם

תתחיל מחישב "קר" של עלויות אחזקה ממוצעת של המגאן בשנתיים האחרונות (ירידת ערך תחושב לפי מחירון ברגע הקנייה פחות מחירון כיום) לעומת אחזקה ליסינג לשנתיים.

ההפרש שייצא לך בין החלופות הוא "אלמנט ההפתעה", כלומר זה הסכום שאם תעבור אותו בתיקונים על המגאן בשנתיים הקרובות (אתה יכול גם לנרמל לשנה) אז הליסינג יותר משתלם.

עכשיו השאלה היא עד כמה אתה רוצה להיות קטנוני. יש הטבות נוספות לליסינג שאין לך ברכב פרטי, כגון רכב חליפי באותו רגע במקרה של תאונה או תקלה, העובדה שאתה לא צריך להתעסק עם מכירת הרכב ויש לך בנק של ליטרים שאתה יכול לנצל אז עכשיו אפשר לעשות קצת יותר טיולים עם החבר'ה/משפחה, העובדה שאתה נוסע ברכב חדש יותר ובטוח יותר וכו'.

את כל הנ"ל לא ניתן לכמת בכסף ולכן אתה צריך לשבת עם עצמך ולחשוב האם אתה מוכן לוותר על הסכום שיצא לך בהפרש רק בשביל הדברים הנ"ל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עזוב, בוא תדבר איתנו במספרים.

כמה שהמגאן עלתה לך בזמנו, זה לא רלוונטי כי את הליסינכ כביכול אתה מתחיל מעכשיו, לכן גם החישוב אמור להתבצע מעכשיו(לא ממה שהיה כשקנית את הרכב)

כיום רנו מגאן עם קילומטראג' מעט מעל הממוצע נסחרת בסביבות ה-23 אלף, ואני מאמין שבפועל היא תימכר בערך ב-20 אלף.

בעוד 3 שנים היא תעלה כבר 10 אלף. ירידת ערך של 10 אלף ב-3 שנים/ 280 שקל לחודש.

ביטוח- מקיף +צד ג , תעשה חישוב אבל לא ניראה שהוא יהיה יותר מ-2500 שקל בשנה/ 70 שקל לחודש

צריכת דלק - נגיד שהמגאן עושה 1 ל-10, לקילומטראג' שלך זה עולה 1560 בחודש

תקלות - משתנה X לא יודע מה המגאן שלך כבר עברה , אבל רכב שנת 08 זה עדיין לא רכב סופר ישן, ואין סיבה שהוא יהיה כול יומיים במוסך גם אם הוא עבר הרבה קילומטרים , רק אתה תדע בכמה המגאן שלך מטרידה אותה מבחינת תחזוקה.

לסיכום- 280+ 70 +1560 +X(שאתה מחשוב בערך מה הוא יהיה) = 1910 + X

תעשה את החיושב עכשיו מול הקיה ריו שמציעים לך, ותעשה חושבים

פורסם

אוקיי, זה בדיוק איך שחישבתי. העניין הוא שבגלל שהרכב ספג כבר את רוב הירידת ערך הליסינג לא משתלם בכלל, גם בק"מ שנתי הרבה יותר גבוה, מה שמתנגש עם היכולת להעריך הוצאות עתידיות. שלא יהיה ספק, הרנו רכב מעולה כמעט ללא תקלות. יש בעצם 2 דברים שאני לא מצליח לכמת , כיצד יהיה ניתן למכור רכב צרפתי עם ק"מ מנופח, כמה כסף שווה הראש שקט של הליסינג?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

שמע בעוד כ-3 שנים המחיר של הרכב יהיה 10 אלף. לאן כבר יש עוד לרדת?

לא יהיה לך כוח להתעסק עם המכירה? תציע את הרכב ב-5 אלף שקל(תוסיף של 140 שקל לחשבון הירידת ערך). מבטיח לך שהיא תימכר מהר יותר מיאריס/קורולה/כול רכב סחיר אחר.

בזמנו, מכרתי תוך 3 ימים, סיטרואן קסרה עם 220 אלף קילומטר וגיר דופק, ב-5 אלף. (המחירון היה 12 אלף)

פורסם

תלוי במקום העבודה והסכם הליסינג אבל לעיתים ליסינג גורר פגיעה בהפרשות הסוציאליות ובבונוסים (אם יש), גם עלויות אלו צריכות להילקח בחשבון.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...