Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חושב בדיוק הפוך. נהגים חייבים לקחת אחריות על מעשיהם.

נהיגה במצב של עייפות, שכרות או התעסקות בטלפון צריכה להיות באחריותו הבלעדית של הנהג מכיוון שהמדינה לא צריכה להיות בייבי סיטר של אף אחד.

http://www.themarker.com/opinion/1.2303230

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

המדינה כן צריכה להגן מפני נהגים כאלה אבל לא על הנהגים עצמם אלא על הסביבה. למה אני צריך להיפגע בגלל נהג עייף?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

"הדרך הכי טובה להציל נהגים מעצמם היא לפזר יותר מצלמות מהירות שיכניסו כסף בעקיפין לעמותה שלי"- ש. אבואב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה לא צריך להיפגע מנהג עייף כי נהג עייף לא אמור לנהוג. אותו דבר לגבי נהג שיכור או כל צורה אחרת של נהיגה שאינה בתפקוד מלא של הנהג.

אני לא אומר לא להשקיע בתשתיות וכו' כי ברור שהשקעות אלה תורמות ומצילות חיים.

כמו שמישהו רשם פה בשרשור אחר שנוגע לבנקים, בחורה נכנסת וצועקת על הפקיד שהיא גיהצה את הכרטיס מעבר למסגרת שלה. הפקיד אחראי לשטויות שהיא עושה ?

אנשים צריכים להתחנך לכך שיש תוצאות למעשיהם ושהם אחראים לתוצאות אלה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני מצטער, אבל ראיתי שכתוב שם רק:

"מאת: שמואל אבואב"

"יש להציב 300 מצלמות קבועות, גלויות, משולטות ומובלטות במוקדי סיכון"

"ומעל לכל, יש להשיב לתוכנית הלאומית לבטיחות בדרכים את תקציבה המקורי - 550 מיליון שקל בשנה"

היה כתוב שם עוד משהו?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה המשך ישיר להורדת אחריות, לא רק בכביש, בכל תחומי החיים, מעבירים את האחריות על חיי הפרט למדינה.

ד"א יפה שהוא קורא להשקעה בתשתיות, אבל מבחינתו תשתיות זה מצלמות מהירות, מטומטם ושקוף, אבל יפה שהוא מנסה, לפחות זה מבדר אותי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שכן יכול לעזור להורדת המהירות , זה להוסיף 300 רכבים סמויים שמצוידים במצלמות מהירות ושכל כמה שעות יעברו מקטע כביש אחד לשני ככה בכל רחבי הארץ.

ככה אף אחד לא יכול לדעת את המיקום שלהם ורוב האנשים השפויים יפחדו לנסוע מעל המהירות המותרת, עלי לפחות זה היה עובד.

פורסם

ואיך זה יעזור נגד נהג שיכור עייף מסטול או סתם כזה שלא מבין שפונים ימינה מהנתיב הימני ולא מהשמאלי או אחד שלא שומר אפילו טיפת מרחק?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם נהג מחליט לנהוג שיכור, עייף או מסטול אין לזה פתרון תמיד יהיו את המפגרים האלה, זה גם לא משנה אם יחמירו את העונשים.

פורסם

מצד אחד אם להתייחס לתוכן הדברים כפי שהם כתובים- אני בעד.

מצידי שיוסיפו לא רק 300 מצלמות, שיוסיפו 326 מצלמות, מצלמה אחת לכל קילומטר של כבישים אדומים, אבל רק כבישים אדומים, כדי שהם אכן יסייעו להוריד את המהירות בכבישים אלה ויתרמו לבטיחות.

הבעיה היא שהאזרח הממוצע קורא את המאמר הזה של מר אבואב ואומר לעצמו "זה נשמע טוב", הוא לא מבין שמה שכתוב שם זה "תנו לנו לשים עוד 300 מצלמות שרובן יפוזרו בכבישים בטוחים מאוד וישמשו כמס שימוש בדרך " (בליווי נקודות+נהיגה מונעת ולימים שלילת רשיון נהיגה).

having said that, אני חייב להודות שנוכחות המצלמות החדשות לא היתה גבוהה כפי שציפיתי (חשבתי שאראה הרבה יותר) ולמען האמת לא הרגשתי שהן פוגעות לי בנסיעה, וזה לא שאני הנהג הכי איטי.

מעבר לזה, מדברים פה המון על "לשדרג את התשתיות", צאו מהסרט, אמנם מע"צ או איך שקוראים היום למי שסולל כבישים לא יזכו בתואר מצויינות אבל מצד שני רוב הכבישים המהירים בהחלט ברמה סבירה+ וזה עוד לפני שמגיעים לכבישים כמו כביש 6 או 431 מתחילתו באיזור ראשל"צ ועד איזור מודיעין שהם כבישים כל כך טובים שהיה ראוי לפחות בהם להעמיד מגבלת מהירות באיזור 130-140 קמ"ש, כל מהירות מתחת לזה מרגיש שנוסעים ממש לאט מדי.

סה"כ התשתיות ברמה סבירה ואפילו טובות מאלה שראיתי בכמה מדינות קצת יותר מתקדמות מישראל.

לדעתי הבעיה הכי גדולה ב"כבישי ישראל" זה לא המצלמות או התשתיות, הבעיה טמונה בנהגים, הם עולים על ההגה ונכנסים למעיין מוד של קרב, לא יודע להסביר את זה, אין אדיבות, אין סבלנות, אין תרבות, אין נסיון להבין באמת את הדבר הזה שנקרא נהיגה, פשוט חוראנים על הכביש.

מר אבואב כבר יצר לעצמו (ובצדק) שם של קשקשן בלתי נלאה בענייני בטיחות בדרכים, או יוצא בהצהרות שפונות בערך לאותו קהל יעד של הפרסומות של מ.מפגרת וג.יפית, אנשים שלא מבינים יותר מדי ומה שאומרים להם הם עונים ב"אמן", אבל בואו לרגע נהיה כנים עם עצמנו, אבואב הוא לא הבעיה, הוא סה"כ טרמפיסט על הבעיה.

הנה נקודה למחשבה:

אחד הדברים הראשונים שאישתי שמה לב אליו בחופשה שלנו זה ש-90% מהרכבים על הכביש עם סימני פגיעות כאלה ואחרים- החל משפשופים בכל פינה של הפגושים, עיקומי פח, פנסים שבורים ועוד.

אבואב לא אחראי לכל אלה, אחראים לכל אלה הנהגים בכבודם ובעצמם, יש קשר חזק בין איך שנראים הרכבים בכביש לבין תרבות נהיגה, כבוד לרכוש של אחר, סבלנות וכן הלאה.

מזל שה-10% הנותרים של הרכבים ששלמים וללא פגיעות שייכים כנראה לחברי הפורום....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן אם תיקח כבישים אדומים והסיבות העיקריות לתאונות הן אי-ציות לרמזור אדום, אי מתן זכות קדימה, סטייה מהנתיב ואי שמירת מרחק (ואתה תגלה שזו המציאות).

איך תעזור מצלמת מהירות בכביש כזה? מה היא תיתן? סבבה הכביש אדום, אבל איך המצלמת מהירות תהפוך אותו לפחות אדום?

והבעיה בישראל היא בהחלט בנהגים, בהכשרה שלהם, בהתנהגות שלהם.

אבל את מי אפשר להאשים? את משרד התחבורה שההכשרה שלו לפני קבלת רשיון לא מספיק טובה, ואת משטרת התנועה (ביחד עם אור ירוק והרשות לבטיחות בדרכים), שבהתמקדות שלה בעבירות מהירות משדרת שכל עוד אתה נוסע במהירות החוקית הכל בסדר, אתה לא צריך לאותת, לא לשמור על הנתיב שלך בפניות, לא לתת זכות קדימה, לא לשמור על מרחק מהרכב שלפניך, לא לציית לתמרורים ולא לרמזורים, אתה יכול לנהוג עייף, שיכור, צמוד לרכב שלפניך, לחתוך רכבים אחרים על ימין ועל שמאל, אבל כל עוד תעשה את זה על 80 קמ"ש אתה בסדר.

ואני לא מדבר באוויר, זו בדיוק מה שמעבירה לך המדינה ב"רענון נהיגה", זה בדיוק מה שמפומפם לתקשורת נון-סטופ, והמצאת הנתונים של הרשות לבטיחות בדרכים ואור ירוק כמובן עוזרת לזה (

"קיימת הסכמה כי מהירות נסיעה גבוהה מהווה גורם סיכון לתאונות ולהחרפת תוצאותיהן", מסבירים ברשות. "על-פי הערכות מקובלות, מהירויות נסיעה גבוהות מהמותר או מהירויות מופרזות בהתאם לתנאי הדרך והתנועה, גורמות לשליש ממספר ההרוגים".).

וזה בדיוק מה שמבינים הנהגים בכביש, אמיתי אמיתי, זה מה שהם אומרים כשאומרים להם שהם לא שומרים מרחק, שהם חותכים נתיבים, שהם לא נותנים זכות קדימה או אפילו כשהם עוברים ברמזור אדום ("אבל זה בסדר, לא נסעתי מהר").

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ברור לך שאין צורך לשכנע אותי שמהירות מופרזת אינה גורם מרכזי לגרימת תאונות דרכים, בתור אחד שלרוב נוהג במהירות לא חוקית (למעט תנאי דרך שלא מאפשרים או בתוך העיר) אני כמובן יודע ומפמפם לכל מי שמוכן לשמוע שמהירות לא באמת הורגת ולמעשה היא גורם שולי יחסית בגרימת התאונות.

אבל אני אומר בוא "נזרום" עם המאמר של מר אבואב ו"נאמין" שהוא כביכול התכוון למקם את המצלמות באותם כבישים אדומים כפי שהיה עשוי להשתמע מהמאמר במטרה לתרום לבטיחות ולא ליצור מסחטת כספים.

לגבי המשטרה, שוב אומר, בוא נהיה לרגע כנים עם עצמנו ונשים עצמנו בנעלי אותו שוטר תנועה שקבעו לו מכסת דו"חות שעליו למלא, נניח 20 דו"חות על עבירות תעבורה ביום.

סטטיסטית, העבירה הכי נפוצה ובמקרה הכי קלה לתפיסה זו עבירת מהירות, מה גם שזו אחלה דרך לשוטר לנוח, עוצר לו בסבבה באיזו נקודה ותוך 4 דקות ממלא את המכסה.

לך תיתן לו עכשיו לחפש נהגים כדי לתת דו"ח על חגורת בטיחות, או לדוג מישהו שחצה פס הפרדה רצוף, אם הוא תפס עבירה כזאת זה פוקס, עבירת מהירות זה באנקר.

יצא לי פעמיים לנסוע עם אנשים ובגמר הנסיעה הם שאלו אותי שאלה, הנוסח היה שונה אבל הכוונה זהה- איך זה שאתה "מצפצף" על הגבלות המהירות אבל מקפיד על כל חוק אחר כאילו כל החוקים הם בל יעברו למעט מהירות?

התשובה שלי ב-2 המקרים היתה דומה:

אני מתחזק את הרכב שלי ברמה הגבוהה ביותר, הוא מתאים למהירויות בהם אני נוסע וליתר ביטחון יש לו את הצמיגים הטובים ביותר שכסף יכול לקנות, אני לא מפחד מהמהירות כי היא לא זו שמסכנת אותי. מאחר ואני מקפיד ומחמיר עם יתר החוקים הסכנה העיקרית שלי בכביש היא פחות אני ויותר הנהגים האחרים שלא מקפידים על החוקים כי תמרור עצור, פס לבן, רמזור אדום, חוסר ריכוז, חוסר הבנה של הרכב והכוחות המופעלים עליו- אלה באמת מסכנים חיים.

ובשורה התחתונה אנחנו בסופו של דבר חוזרים לשורש הבעיה- "אנחנו הנהגים".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ברור לך שאין צורך לשכנע אותי שמהירות מופרזת אינה גורם מרכזי לגרימת תאונות דרכים, בתור אחד שלרוב נוהג במהירות לא חוקית (למעט תנאי דרך שלא מאפשרים או בתוך העיר) אני כמובן יודע ומפמפם לכל מי שמוכן לשמוע שמהירות לא באמת הורגת ולמעשה היא גורם שולי יחסית בגרימת התאונות.

ברור לי כי אני מכיר אותך.

אבל אני אומר בוא "נזרום" עם המאמר של מר אבואב ו"נאמין" שהוא כביכול התכוון למקם את המצלמות באותם כבישים אדומים כפי שהיה עשוי להשתמע מהמאמר במטרה לתרום לבטיחות ולא ליצור מסחטת כספים.

זרמתי, האמנתי, מיקמתי תיאורטית מצלמה כל 100 מ', אבל בלי להוציא אפילו סנט אחד אני יכול להגיד לך כמה השפעה תהיה לזה על תאונות הדרכים, פחות מ-2%, מהסיבה הפשוטה, שזו כמות התאונות שנגרמות בגלל מהירות, אי אפשר להוריד את כמות התאונות שנגרמות בגלל סטייה מהנתיב ע"י מצלמת מהירות.

לגבי המשטרה, שוב אומר, בוא נהיה לרגע כנים עם עצמנו ונשים עצמנו בנעלי אותו שוטר תנועה שקבעו לו מכסת דו"חות שעליו למלא, נניח 20 דו"חות על עבירות תעבורה ביום.

סטטיסטית, העבירה הכי נפוצה ובמקרה הכי קלה לתפיסה זו עבירת מהירות, מה גם שזו אחלה דרך לשוטר לנוח, עוצר לו בסבבה באיזו נקודה ותוך 4 דקות ממלא את המכסה.

לך תיתן לו עכשיו לחפש נהגים כדי לתת דו"ח על חגורת בטיחות, או לדוג מישהו שחצה פס הפרדה רצוף, אם הוא תפס עבירה כזאת זה פוקס, עבירת מהירות זה באנקר.

הוא שאמרתי, חו"ח לא האשמתי את השוטר הבודד, אלא את משטרת התנועה כגוף.

אבל אם כבר דובר על כך, אז לתפוס על עבירות אחרות זה הרבה יותר קל מאשר מהירות, תשאל את השוטרים שעומדים אחת לשנה בערך בכביש 4 צפון במחלף מסובים, בפעם האחרונה היו שם לא פחות מ-8 שוטרים, שנתנו דו"חות על עבירה אחת עם שלושה סעיפים (נסיעה שלא בהתאם לחץ, חציית אי תנועה מצויר ואי מתן ז"ק), ולמרות שהם היו 8 (6 רשמו דו"חות, 2 סימנו לנהגים לעצור) היה להם תור של כ-7-8 רכבים שמחכים ועוד 5-6 רכבים שכרגע מקבלים את הדו"ח.

לעולם אתה לא תתפוס כמות כזאת של נהגים על מהירות, רק ללזר אותם ייקח לך הרבה יותר זמן.

וחוץ מזה הם לא צריכים לדוג שום דבר, יש מקומות ידועים ומועדים לפורענות עבור כל עבירה שאתה יכול לחשוב עליה, צריך פשוט להתמקם שם (ע"ע מחלף מסובים).

יצא לי פעמיים לנסוע עם אנשים ובגמר הנסיעה הם שאלו אותי שאלה, הנוסח היה שונה אבל הכוונה זהה- איך זה שאתה "מצפצף" על הגבלות המהירות אבל מקפיד על כל חוק אחר כאילו כל החוקים הם בל יעברו למעט מהירות?

התשובה שלי ב-2 המקרים היתה דומה:

אני מתחזק את הרכב שלי ברמה הגבוהה ביותר, הוא מתאים למהירויות בהם אני נוסע וליתר ביטחון יש לו את הצמיגים הטובים ביותר שכסף יכול לקנות, אני לא מפחד מהמהירות כי היא לא זו שמסכנת אותי. מאחר ואני מקפיד ומחמיר עם יתר החוקים הסכנה העיקרית שלי בכביש היא פחות אני ויותר הנהגים האחרים שלא מקפידים על החוקים כי תמרור עצור, פס לבן, רמזור אדום, חוסר ריכוז, חוסר הבנה של הרכב והכוחות המופעלים עליו- אלה באמת מסכנים חיים.

ובשורה התחתונה אנחנו בסופו של דבר חוזרים לשורש הבעיה- "אנחנו הנהגים".

הנהגים אשמים בכך שהם לא מבינים, זה נכון.

אבל המדינה (ככלל, משרד התחבורה ומשטרת התנועה) ו"אור ירוק" ו"הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים" אשמים במשהו הרבה יותר חמור, וזה אכיפה סלקטיבית עד לרמה של הזניית העבירות המסוכנות באמת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שהתקלקלו לי העיניים. ניסיתי לקרוא את הכתבה, אבל לאחר 2 שורות, כל מה שיכלתי לראות זה שורות-שורות של קללות עסיסיות בשלל שפות, מתגלגלות להןם כמו כותרות החדשות בעמוד של "וואלק" או "וואיוואיוואינייט". זה תוסף פלאש חדש, או שאני צריך ללכת לרופא?

הביא לי את הסעיף האדיוט הזה, לא יכלתי לקרוא את הכתבה. אין לי מילים. [ציניות באבוע-בוע] מסכן הנהג השיכור.[ציניות\]

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...