Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסאב אצלי חתוך דרך הHU, ושמתי לב למשהו ואשמח להסבר.

ככל הסאב חתוך יותר נמוך כך הוא נשמע / מורגש פחות כלומר,

ב65 הרץ הוא בקושי מורגש, אבל ב200 הרץ הוא נשמע הרבה יותר חזק,

כנ"ל לגביי סלופ ב6 הוא חלש וב24 הוא ממש יותר מורגש.

אני חושב שהערכים הם בHPF (אני לא מכיר בHU אפשרות לשנות מHPF ל LPF).

מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק זה עובד?

פורסם

אם החיבורים אצלך בין הHU למגברים קשורה, כלומר בין יציאת הWOOFER למונו שלך במקרה זה, אז מדובר בLPF. אין מצב שמדובר בHPF, אחרת היית שומע את כל טווח הצלילים דרך הסאב. ראה עוד על כך כאן.

מה שאתה אומר נשמע הגיוני כי התדרים הגבוהים שמיעים יותר והסאב עדין מסוגל לנגן אותם יחסית טוב. לגבי הסלופ, מאחר ומדובר בLPF, למעשה אתה משטח את ההנחתה (לכיוון ה-6DB) כך שתדרים גבוהים יותר, שמיעים יותר.

אין סיבה לעלות כל כך גבוה איתו או לרדת כל כך נמוך. כתלות בכמה נמוך הקומפוננט שלך יורד ולאן שהוא מכוון במגבר/חתוך מהHU הייתי מכוון את הסאב בין 80-160HZ.

פורסם

הסלופ הוא מתלול החיתוך - בכמה אוקטבות אתה מנחית את הסאב בכל כפולת תדר מנקודת החיתוך.

במילים אחרות - נניח חתכת את הסאב ב100 הרץ בLPF בסלופ 6

בתדר 200 הרץ הסאב שלך יונחת ב6 דיבי.

בתדר 400 הרץ הסאב שלך כבר יונחת ב12 דיבי וכאן כבר זה נהיה על גבול הלא שמיע אבל את תדר 200 הרץ הסאב שלך ינגן עדיין בעצמה שמיעה לאוזן.

עכשיו - נגיד וחתכת את הסאב ב100 הרץ בLPF בסלופ 24

תדר 200 הרץ כבר יונחת ב24 דיבי ואתה לא תשמע אותו מתנגן בעצם.

זה ההבדל.

עוד שני דברים שהסלופ עושה:

1. הראשון הוא הסטה בפאזה - כל 6דיבי של סלופ אתה מסיט את הפאזה ב90 מעלות - כלומר אתה תתחיל לנגן את גל הקול באיחור של רבע אורך גל לעומת סלופ 0 (ללא חיתוך בעצם)

בסלופ 12 בנקודת החיתוך אתה בעצם מסיט את הגל ב180 מעלות ולכן אתה הופך פאזה!

בסלופ 24 אתה בפאזה ישרה אבל אתה באיחור של אורך גל שלם!

2. ככל שהסלופ תלול יותר האלמנט שאתה חותך ינגן פחות את תחום התדר שמחוץ לתחום החיתוך (ברור) וזה בעצם באופן אפקטיבי עובד כמסנן רעשים כאשר עובדים עם אלמנט בנקודות חיתוך שנמצאות קרוב מידי לנקודות בהם האלמנט כבר לא נשמע טוב - מגיע לפיקים, רול אוף, תדר תהודה עצמית וכו' וכו'

אז, מה אנחנו להבין מכל מה שכתבתי מעלה?

1. בחירת הסלופ ונקודת החיתוך תשפיע כל כמה צליל הסאב ינגן, בכמה הוא יונחת ובכמה הוא יוסט על ציר הזמן לעומת הרמקולים האחרים במערכת - החשיבות כאן היא להתייחס לסלופ של המידבאסים.

2. סאב שינגן פחות תחום תדר יהיה יותר מדוייק, ינגן בפועל יותר חזק אבל - גם ינגן פחות תדרים במקביל ולכן במקרים מסויימים יורגש כאילו ושומעים אותו פחות - אבל! כנראה שמה שקרה כאן זה לא שאתה שמעת פחות את הסאב אלא אתה שמעת פחות את המידבאסים!

ולמה זה? כי כנראה שהסלופים שבחרת בין הסאב לבין המידבאסים תזמנו את הסאב להגיע ביחד עם המידבאסים בדיוק באותו הזמן ואז יש חוק פיסי שאומר שגל הקול החזק יותר יבטל את גל הקול החלש יותר כלפי האוזן שלך - בקיצור, הסאב כנראה ביטל לך את המידבאסים.

תנסה לשנות פאזה למידבאסים כשזה קורה ותגיד לי אם פתאום יש לך יותר באס - כנראה שכן. גם כאן יש השלכות אחרות כלפי הסט הקדמי שצריך לקחת בחשבון אבל זה כבר נושא אחר.

מהנסיון שלי לחתוך סאב וופרים מעבר ל90 הרץ נותן תוצאות לא טובות, בעיקר משיכה אגרסיבית של מיקום התדרים הנמוכים בבמה לחלקו האחורי של הרכב.

סאב וופרים לרוב ישמעו טוב יותר על סלופים גבוהים - לא בהכרח אבל לרוב, שכן הם מנגנים תחום תדרים מדוייק יותר, נקי יותר ויעיל יותר ובסאב וופרים בהרבה מקרים זה קריטי בכדי שישמעו טוב, בייחוד כשיש לך סאב וופר שהוא לא הכי מדויק בעולם או בתיבה שלא מחמיאה לו נאמר זאת כך.

אני מעדיף לחתוך סאב וופרים בנד-פאס ולא רק LPF ברגע שמדובר בקוטר קטן מ12 אינטש

הסיבה לכך היא שקוטר 12 אינטש כבר מנגן תדרים שהם מורגשים הרבה יותר מאשר הם שמיעים ולכן אין ממש צורך לחסוך אותם גם בHPF אבל סאב 10 אינטש אני מעדיף לחסום בHPF גם כן בתדר 30 הרץ בסלופ גבוהה בכדי לסנן ממנו תחום תדרים מתחת ל20 הרץ מהסיבה שקוטר ממברנה שכזה במקרים רבים פשוט מעוות מתחת ל30 הרץ.

דוגמא אישית:

אני משתמש בשני סאב וופרים 8 אינטש - שניהם חתוכים בBPF בין 40 הרץ ל90 הרץ בסלופ 24 כאשר את משחקי התזמון בינם אני עושה בעזרת TIME CORRECTION ומתגבר כך על מגבלות הסלופים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...