Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח חברים.

אנחנו כותבים הרבה על אירועים לא נעימים שקורים בכבישי ארצנו המאובקת - "ההוא שחתך", "ההיא שנכנסה" וכן הלאה.

לכולנו לפעמים בורחת התנהגות כזו, אבל בתכלס לא כולנו נוהגים בפראות או בחוסר תשומת לב תמידי.

חשוב לדעתי לתת במה גם למנהגים של נהיגה טובה ואדיבה מול נהגים אחרים. הכוונה אינה שנפאר את עצמנו, נספר איך אנחנו תוקפים אייפקסים או שומרים על הימין, אלא נתן דוגמאות ברות אימוץ לדברים בהם אנחנו מקלים על נהגים אחרים.

אשמח מאד אם השרשור יתפוס תאוצה.

כראוי לשמי, אתחיל:

בעלייה ברחוב עזה בירושלים לכיוון מרכז העיר יש רחוב צידי ממנו נכנסים תמיד אוטובוסים לכיוון הנגדי לי (רח' ארלוזורוב נדמה לי). כשאני יכול, אני עוצר 15-20 מטר לפניהם כדי לתת להם להשלים את הסיבוב לתוך הרחוב בבטחה ובלי תמרונים מסובכים. כמובן שאני נוהג כך בכל הזדמנות בכבישים.

תמיד יש הנפת יד לתודה או הבהוב פנסים. לא שזו המטרה אבל יש תחושה טובה בזה שעזרת למישהו ככה בקטנה על הדרך.

ואתם?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בטבריה בירידה מהרחוב המרכזי שמעון דהן אל רחוב יהודה הנשיא יש זרם שלא פוסק. באמצע הירידה הזאת יש צומת שמתחברת עם רחוב טורמפלדור. הבעיה היא שאנשים אף פעם לא מצליחים להכנס לרחוב טרומפלדור בגלל זרימת הרכבים הבלתי פוסקת והצורך לתת להם זכות קדימה. ואז מגיע צדיק כלשהו,עוצר ומאפשר ל3-4 רכבים לעבור לטרומפלדור.

צירפתי תמונה של רכב צדיק כזה:

לכידה.jpg

אני תמיד דואג לעצור שם כשיש רכבים שמחכים ונותן להם לעבור,הם מניפים את היד וממשיכים,כיף בסה''כ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הרבה כבישים כפריים בהולנד הם צרים ודו סטריים. אני עוצר במפרצים היעודיים ומאפשר לתנועה ממול לעבור, תמיד מקבל הנפת יד לתודה :-P

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

כשאני נוסע ברחוב דו סיטרי ורואה מישהו שנמצא מולי ורוצה לפנות שמאלה ומחכה הרבה זמן ויש אחריו כבר כמה רכבים אני מאט ומהבהב לו שיעבור. התחלתי לעשות את זה לאחר שמישהו עשה את זה בשבילי לפני הרבה זמן :)

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

מי שמכיר את היציאה מתחנה מרכזית גדרה (מכיוון צומת גדרה לתוך גדרה), האוטובוסים שם תמיד נתקעים הרבה זמן

משתדל תמיד לאפשר להם לצאת אם אני רואה אוטובוס תקוע שם.

מי שמכיר יש גם מעבר חציה שם שאנשים יכולים להתייבש הרבה זמן בגלל שטף המכוניות, גם עוצר כל עוד העצירה לא מסוכנת

מתכון ל קפה נוטלה

פורסם

כשאני עומד ברמזור בכביש דו נתיבי או חד נתיבי ואני רואה מימיני או משמאלי רוכב אופנוע שלא מצליח לעבור בין המכוניות ולהגיע לתחילת הצומת, אני מזיז קצת את הרכב בשביל לתת לו לעבור בבטחה, תמיד זוכה לתודה מהרוכבים,לא יודע אם זה שומר על הביטחון של הרוכבים אבל אני לא אוהב שתקוע אופנוע בין רכבים, גם מבחינתי זה מפריע.

Miata ND2

פורסם

בכל כביש שהוא נותן לכל מי שמאותת (ולא חותך תוך כדי. על מה קורה עם אנשים שלא מאותתים אני לא אכתוב בשרשור מנהגים טובים) להשתלב לנתיב שלי, כולל להאיט את התנועה מאחורי.

כדי להגיע לעבודה שלי צריך לפנות שמאלה מכביש דו מסלולי שמאוד עמוס בשעות הבוקר. אני תופס את הנתיב השמאלי הרבה מראש (ק"מ לפחות ולא מעניין אותי אנשים שחייבים לנהוג מעל ל-100 קמ"ש על הבוקר בקטע הזה) ופעם נתתי למישהי להשתלב לפני ממש קרוב לצומת (לא שמתי לב למי) והסתבר שזו הייתה מישהו שעובדת איתי (במחלקה אחרת, בעלה היה באותה תקופה הבוס שלי)- היא נגשה אלי אחרי כמה שעות ואמרה לי תודה. מסתבר שהיא ניסתה להשתלב חצי ק"מ ואף אחד לא נתן לה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

התלבטתי אם לרשום על דברים שקרו לי בתקופה בה היה לי אופנוע, אבל אז שמתי לב שבכותרת רשום "בכבישי ישראל" והיי, אופנועים גם נוסעים על הכביש אז למה לא.

יצאתי מכיוון היישוב צרופה (על כביש 4, טיפה צפונית לצומת פוריידיס) לכיוון דרום. מגיע לצומת פוריידיס, פונה ימינה כדי לעלות על כביש החוף.

מי שמכיר את הכניסה לכביש החוף באזור הזה, יודע שההשתלבות לכביש מלוות בחתיכת עיקול מטורף של 270 מעלות.

מתחיל את העיקול עם האופנוע, ורואה אופנוע אחר (נינג'ה 600 למי שזה מעניין אותו) עומד בשול השמאלי, עם הפנים נגד כיוון התנועה.

לא הבנתי איך זה קרה, ופתאום הוא מתחיל לנפנף לי עם הידיים כמו משוגע. מיד עצרתי בצד, בשול הימני.

רץ אליו, ומה הוא אומר לי? שהוא לא מבין איך לא נפלתי כי עליתי על כתם שמן, ושככה הוא החליק.

אז גם אני באמת לא יודע איך לא נפלתי, אבל בכל מקרה, התעקם לו הכידון, נשברו כמה פלסטיקים, ומיכל הדלק קיבל מכה.

הוא אמר שהוא לא יודע מה לעשות ושאי אפשר לרכב על האופנוע ככה, אז התקשרתי לאחי הגדול, שגם הוא אופנוען, הוא הגיע, חיברתי ביניהם כי הייתי חייב לזוז כבר, ואחי הגדול דאג לו שיגיע גרר וייקח את האופנוע ואותו למחוז חפצם.

בזמן שחיכינו גם הגיע הניידת משטרה שהזמנו, עצרה לפני הכתם שמן, שמה קונוסים כאלה קטנים כדי שנהגים ייאלתו לעקוף את כתם השמן מהצד ושלא יעלו עליו, והזמינה את מע"צ בשביל לטפל בזה. מסרנו לרוכב גם את הפרטים שלנו בשביל שאם יצטרך לתבוע מישהו ויצטרך עדים, יוכל ליצור איתנו קשר. הוא לא עשה את זה עד היום ועברו כבר כמה שנים.

אחרי זה, קצת לפני מחלף הסירה אני נתקעתי בלי דלק. חבר של אחי הגיע מהוד השרון עם בקבוק של ליטר וחצי עם דלק, וליווה אותי עד לתחנת דלק כדי לראות שאני לא נתקע שוב.

זהו. כל זה באותו ערב, בזמן שחברה שלי (אז עדיין לא חברה) מחכה לי בפאב הקבוע שלנו. מזל שהיא לא ברחה :p

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כשאני בכביש בינעירוני חד סיטרי עם השתלבויות בדרך, אם יש אפשרות אתן לרכבים להשתלב בבטחה, ואעקוף אותם מהנתיב השמאלי (בתנאי שהוא פנוי כמובן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הרבה כבישים כפריים בהולנד הם צרים ודו סטריים. אני עוצר במפרצים היעודיים ומאפשר לתנועה ממול לעבור, תמיד מקבל הנפת יד לתודה :-P

בחו"ל זה לא נחשב :)

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
בטבריה בירידה מהרחוב המרכזי שמעון דהן אל רחוב יהודה הנשיא יש זרם שלא פוסק. באמצע הירידה הזאת יש צומת שמתחברת עם רחוב טורמפלדור. הבעיה היא שאנשים אף פעם לא מצליחים להכנס לרחוב טרומפלדור בגלל זרימת הרכבים הבלתי פוסקת והצורך לתת להם זכות קדימה. ואז מגיע צדיק כלשהו,עוצר ומאפשר ל3-4 רכבים לעבור לטרומפלדור.

צירפתי תמונה של רכב צדיק כזה:

[ATTACH=CONFIG]378504[/ATTACH]

אני תמיד דואג לעצור שם כשיש רכבים שמחכים ונותן להם לעבור,הם מניפים את היד וממשיכים,כיף בסה''כ.

זה מקום מפורסם. תמיד הייתי נדחף שם. נדיר שמישהו היה עוצר.

בהרצליה [לא יודע איפה בדיוק, ליד שבילי אופניים ומאוחרי הבין-טחונים] הייתה פעם כיכר מגעילה [עכשיו הפכו אותה לצומת מרומזרת, הדבר הכי טוב שקרה שם]. מדי פעם היה צדיק תורן שהיה עוצר בתוך הכיכר ונותן לשיירת הרכבים שזכות הקדימה לא שלה לעבור.

תמיד נחמד לראות רכב נוסע בנתיב הימני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

נהג מתחיל,גם אני כמוך - בד"כ בכבישים עירוניים\מהירים נותן לאוטובוסים\משאיות ארוכות להשתלב,בעוד אלה שלפני עסוקים בלטוס קדימה ולא לתת להם.

מה שגורר שהכלי הכבד נשאר אוברטיים על השוליים במהירות איטית,אז עדיף "לעכב" את אלה שמאחורי לעוד 3-4שניות ולתת לכלי הגדול להשתלב בכיף :)

תמיד מלווה כמו שציינת בהבהוב הורות\צפירונת\הרמת יד לתודה.

זהו. כל זה באותו ערב, בזמן שחברה שלי (אז עדיין לא חברה) מחכה לי בפאב הקבוע שלנו. מזל שהיא לא ברחה :razz:

אשת חיל מי ימצא,זכית :) (אבל אתה כבר יודע את זה..;) )

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כשמישהו מאותת לעבור לנתיב שלי, תמיד אבל תמיד (אלא אם כן מדובר בסכנת נפשות כמובן) אני מסמל לו עם האורות לעבור ונותן לו להכנס. אבל אני משער שרובנו ככה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...