Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בניאגרת פלסטיק - ליפסקי.

בזמן האחרון אני שומע את הניאגרה 'עובדת' שעות נוספות מעבר למה שהיא אמורה.

אני שומע רעש זרימה חלש מאוד של מים מהברז שמתחבר לניאגרה, פתחתי אותה 'יישרתי' את המצוף (עם הבורג שלו - עד הסוף) שמתי לב שזרימה מאוד מאוד חלשה של מים ממשיכים לזרום פנימה והניאגרה מתמלאת יותר מהקו הרצוי.

עד כאן הייתי בטוח שמדובר באטם המצוף, לוודא בדקתי אם באסלה לא זורמים מים (אחרת הניאגרה היתה עולה על גדותיה אבל זה עדיין לא קרה) ואכן יש זרימה חלשה מאוד של מים גם באסלה.

עכשיו איפה הבעיה? באטם הפעמון?

אני מבין שהוא כנראה שחוק וזאת הסיבה שיש קצת נזילה לאסלה, אבל הגיוני שהניאגרה מתמלאת יותר ממה שהיא אמורה (מהקו, למרות סיבוב הבורג של המצוף עד הסוף - לכיוון הנכון כמובן-לסגירה) למרות הנזילה?

או שהיא אמורה בכל מקרה להגיע רק אל הקו וכל התרוקנות היא ממלאת עד הקו?

אגב - באותו נושא, ראיתי שיטה לחסכון - להכניס בקבוק (סגור) מלא מים לניאגרה, זה מועיל במשהו?

פורסם

דווקא אם מיישרים את המצוף יכנסו יותר מים לניאגרה, עדיף שהוא יהיה מכופף למטה ככה שיכנסו פחות מים לניאגרה לחיסכון.

אם תכניס בקבוק מים בפנים יכנסו פחות מים לניאגרה (בנפח של הבקבוק) וזה יחסוך מים, עדיף פשוט להשתמש בידית הקטנה.

אם יש נזילה לאסלה תחליף את הגומיה התחתונה, זה עולה גרושים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

כשאתה מרים את המצוף ביד הזרימה בברז נפסקת?

אם כן אז אטם הפעמון אבל אם לא אז זה אטם שסתום הבריכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אגב - באותו נושא, ראיתי שיטה לחסכון - להכניס בקבוק (סגור) מלא מים לניאגרה, זה מועיל במשהו?

באותה מדה אפשר לכוון את המצוף נמוך יותר. התוצאה זהה: פחות מים בכל הדחה.

:turn-l:
פורסם
דווקא אם מיישרים את המצוף יכנסו יותר מים לניאגרה, עדיף שהוא יהיה מכופף למטה ככה שיכנסו פחות מים לניאגרה לחיסכון.

אם תכניס בקבוק מים בפנים יכנסו פחות מים לניאגרה (בנפח של הבקבוק) וזה יחסוך מים, עדיף פשוט להשתמש בידית הקטנה.

אם יש נזילה לאסלה תחליף את הגומיה התחתונה, זה עולה גרושים.

הניסוח שלי לא היה כ"כ מדויק - התכוונתי כאשר אני מסובב את הבורג עם כיוון השעון (נכנס פנימה, זרימת המים אמורה להיפסק כשהוא מגיע לקו), כשאני מסובב נגד כיוון השעון אז רואים זרימה של מים (בניגוד ל'זרימה', עד כמה שאפשר לקרוא לזה זרימה, כשאני מסובב עם כיוון השעון).

כשאתה מרים את המצוף ביד הזרימה בברז נפסקת?

אם כן אז אטם הפעמון אבל אם לא אז זה אטם שסתום הבריכה.

כשאני מרים את המצוף הזרימה לא נפסקת (עדיין שומע את המים, זאת לא זרימה שממש נראית לעין), רק כשאני סוגר את הברז אז זה מפסיק

אטם שסתום הבריכה הכוונה לאטם המצוף?

באותה מדה אפשר לכוון את המצוף נמוך יותר. התוצאה זהה: פחות מים בכל הדחה.

אוקיי הבנתי

תודה חברים

פורסם

בדיוק.

חשוב גם לנקות את השטחים שם מכל הג'יפה שהצטברה עם השנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם הברז סגור ואין איבוד מים, צריך להחליף את אטם הפעמון.

אם הברז סגור ויש איבוד מים יש להחליף את האטם התחתון אבל אפשר להתחיל מניקוי אבנית מסביב לאטם.

פורסם
אם הברז סגור ואין איבוד מים, צריך להחליף את אטם הפעמון.

אם הברז סגור ויש איבוד מים יש להחליף את האטם התחתון אבל אפשר להתחיל מניקוי אבנית מסביב לאטם.

ברז סגור ואין איבוד מים - התכוונת לאטם המצוף לא?

ברז סגור ויש איבוד מים נשמע יותר הגיוני שזה אטם הפעמון (אטם תחתון)

השאלה אם זרימת המים לאסלה היא כתוצאה ממנגנון הגנה שהניאגרה לא תעלה על גדותיה ותנזל, לפי מה שאני רואה\שומע המים מגיעים מהצינור למנגנון של המצוף, יש מן רעש חלש של אוויר\מים, על פניו נראה שאין בועות (זרימת מים) אבל מצד שני אחרי כמה דקות רואים שהמפלס עולה קצת.

יש איזה מדריך או משהו איך לפרק ולהחליף את אטם המצוף?

זה המצוף (רק מקלקר):

557355.jpg

פורסם

גם אני עם אותה בעיה בדיוק. ליפסקי.

תחליף מצוף וגומיה. הכל ביחד 35 שקלים. המים עולים על גדותיהם ונכנסים לחור שמשחרר עודפים.

פורסם

גומיה של הפעמון?

כי המצוף מגיע כבר עם המנגנון והגומיה קומפלט לא? (אם התכוונת לגומיה של המצוף)

אגב כשאני סוגר את הברז אז אין יותר זרימה לאסלה, כנראה - משמע שהאטם של המצוף הוא הבעייתי

פורסם

לפירוק תבריג החוצה את החלק עם המשושה הגדול, צריך 2 מפתחות צינורות. אחד גדול לתפוס את המשושה ואחד יותר קטן להחזיק את הצד השני.

לפעמים סתם נתקע לכלוך או אבן בתוך זה ואז אין אטימה.

מצד שני אפשר לקנות מצוף חדש, המחיר בסביבות 20 שקלים למצוף קומפלט, פעם אחרונה שראיתי בחנות. על הדרך אפשר להחליף את הגומיה התחתונה ב-8 עד 10 שקלים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

^^

זה מה שכתבתי.

מחליפים הכל וזהו. רק הבעסה של להחליף מצוף ואז לראות שזאת הגומיה שווה את ההחלפה.

פורסם
ברז סגור ואין איבוד מים - התכוונת לאטם המצוף לא?

ברז סגור ויש איבוד מים נשמע יותר הגיוני שזה אטם הפעמון (אטם תחתון)

השאלה אם זרימת המים לאסלה היא כתוצאה ממנגנון הגנה שהניאגרה לא תעלה על גדותיה ותנזל, לפי מה שאני רואה\שומע המים מגיעים מהצינור למנגנון של המצוף, יש מן רעש חלש של אוויר\מים, על פניו נראה שאין בועות (זרימת מים) אבל מצד שני אחרי כמה דקות רואים שהמפלס עולה קצת.

יש איזה מדריך או משהו איך לפרק ולהחליף את אטם המצוף?

זה המצוף (רק מקלקר):

[ATTACH=CONFIG]376590[/ATTACH]

התבלבלתי במיקום של אטם הפעמון.

הנה הסבר מיוטיוב על שני סוגי הנזילות

פורסם

כן זה אכן האטם של המצוף, אחרי כל הבדיקות והניסיונות שעשיתי (כולל כמה בדיקות במד מים, בשעון של הX0.0001, כמה פחות או יותר ליטר זה מבזבז, למי שזה מעניין אותו זה בערך 0.015 ליטר לשעתיים - 0.18 ליטר ליום - 5.4 ל' לחודש, 65~ לשנה...כולל טפטופים מהברז בחוץ ובלי לקחת בחשבון את הזמן שמשתמשים באסלה ועד שהיא מתמלאת ורק אז מתחילה הנזילה...בקיצור, שעמום של מהנדסים].

חשבתי לקנות את הדגם החדש של המצוף של פלסאון (בלי המוט הארוך), גם אחרי שקראתי כמה ביקורות על זה שהוא פחות אמין ודורש יותר ניקוי, לפי איך שזה נראה אני לא בטוח בכלל שהוא יתאים לניאגרה אצלי כי המוטות של הלחצנים\ידיות הדחה קרובים מדי, לא נראה שיש מספיק רווח להכניס את כל המצוף הזה שם - לפחות בקצה שלו.

בכל מקרה אני אחפש מצוף שיתאים לניאגרות של ליפסקי (נראה לי שגם פלסאון הישן אותו הדבר רק שהמצוף שלהם מפלסטיק ולא קלקר)

אגב ניאגרות - עד כמה זה בעייתי להחליף את כל הניאגרה? נניח לניאגרת חרס או לפלסאון חדש וזהו..?

אני אצטרך לקדוח חורים חדשים או שאפשר להלביש אותו על המחזיק הקיים?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

קפיץ קפוץ...

אסלת מונובלוק של חרסה סטודיו,ישנה זרימה של מים לאחר החלפה של גומיית אטם תחתונה(דיסק) ואטם עבה תחת המנגנון.

רעיונות מישהו או פשוט לחליף את כל המנגנון וזהו...

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תוכן חדש...