Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מפספס משהו? היא המובילה במחירה מבחינת איכות כוללת, זמינות כוח, חסכון בדלק ואבזור מפנק. אין קומפקטית אוטומטית זולה יותר ממנה, ומתחתיה יש רק מכוניות סופר-מיני נחותות לאין שיעור.

באשר לבעיות גיר-מנוע: הבנתי שה-1.2 החדש מחוסר שרשרת תזמון (אז הוא לא יסבול מהכשל המפורסם) ותיבת ה-DSG7, כך נראה, עברה את חבלי הלידה שלה (לא נתקלתי בדיווחים פה בפורום המתייחסים לרכבי ה-MQB שנציגתם, הגולף, נמצאת כבר מעל לשנה בשוק).

ובכן, איפה הקאצ'? :-)

:idea:
פורסם

לא מבין למה אתה מצפה?

רק כדי שיהיה קל להבין את התחושה שלך - תשווה עבורנו למכונית אחרת ש"זוכה" להרבה תשומת לב לעומת הלאון לדעתך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כמי שבמשפחתו הקרובה, עברו ב8 השנים האחרונות, לא פחות מ6 רכבי ואג, 4 מהן סיאט חדשות ו3 מהן לאון חדשות, אומר לך היכן היא נופלת, לפחות כרגע, מבחינתי:

1. שירות הלקוחות של צ׳מפיון הוויב כלפיו לא טוב לכל הפחות, כמעט בכל אספקט, ובפרט באשר למענה על תקלות. גם אני ניכוותי מכך לא פעם.

2. הלאון הנוכחית אבדה את הקסם מבחינתי. הצורה הראשונה הייתה מוצלחת לכל הדעות, הצורה השניה (שהוחלפה ע״י הנוכחית) הייתה מיוחדת, היו שאהבו יותר או פחות, והצורה הנוכחית היא פשוט איביזה גדולה. לא אומר שהיא מכוערת, בפרט ב3 דלתות או בגרסאות החמות, אבל היא פחות מיוחדת ומכל מקום, פחות לטעמי.

3. הזלזול בקשרי לקוחות. מעבר לכך שלקוח חוזר לא זוכה לשום דבר, אפילו יחס אחר, סיאט, למעט יוצאי דופן, פוגעים קשות בשוק המשומשות שלהם. זה מתחיל בתמחור גבוה מידי לכתחילה, ומסתיים בשרשרת מבצעים בלתי אפשרית, אשר מעבר לסלידה שהיא גורמת למי שכבר רכש, פוגעת כאמור, ולעיתים קשות, בערך הרכב שלו (להוציא כמובן יוצאים מהכלל).

וכך, ככל שקיימות אופציות , ויש כאלו היום מה שבעבר פחות, גם אם טובות פחות, הצרכן יבחר בהן.

פרט לכך, לטעמי כאמור, היא פחות יפה, לא מכוערת, דומה מידי לאיביזה, מסך המגע קטן עד גיחוך וקו הג׳נטים החדש גרוע.

יחד עם זאת, מדובר בקניה טובה בהמשך כשיחלו המבצעים.

השנקל שלי.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

אולי הגזמתי ב"כל כך", אבל כוונתי שבקושי מדברים עליה בפורום (ביצעתי חיפוש), במיוחד בהתחשב בכך שתוצרת VAG מאד חביבה על החברים כאן.

מישהו יודע בכמה אפשר ללחוץ מטה את המחיר של דגם ה-1.2 האוטומטי (סטייל) והאם הוא עדיין נמכר עם גג נפתח (כביכול חבילת השקה)?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

אותי מעניין למה אין כמעט התייחסות ללאון FR (למעט בבלוג של ענת-מלכת הכביש)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אני באופן אישי ראיתי רק כמה בודדות ממנה על הכביש,

כנראה שעוד לא מכרו מספיק בשביל שיהיו שרשורי קניה או טיפול סביבה.

בכל אופן, גם אני חושב שהיא איבדה מהקסם של הלאון הקודמת,

משהו בה רגיל מידי וסתמי מידי. למעט הקופרה כמובן.

פורסם

למה להעליב לי את האוטו? :-)

אני קניתי אותה מכל הסיבות שצוינו למעלה, כמו גולף רק ב 15 אלף שקל פחות.

אחרי כמה חודשים, אני יכול להגיד שזה לא לגמרי כמו גולף, הפלסטיקה קצת פחות טובה, שיכוך רעשי הכביש לא מספיק טוב יחסית למה שציפיתי, והמתלים קצת נוקשים מדי, אבל זהו, כל השאר סבבה.

לגבי המראה, אני יכול להגיד שקיבלתי עליה המון פידבקים חיוביים מאנשים שרואים אותה, כולל בעלי סיאט לאון מהדגם הישן, שהתלהבו מהמראה החדש. על טעם ועל ריח...

בכל אופן, אני מאוד נהנה מזה שאין הרבה כמוה, מרגיש קצת ייחודי, לא עוד אחד מהעדר, וכן, מפריע לי שהיא ממש דומה לאיביזיה...

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם (נערך)

סנאד, איזה דגם יש לך ובכמה הוצאת אותה מהסוכנות? אפשר בהודעה פרטית, אם אתה לא רוצה לחשוף. אשמח מאד אם תואיל לענות על כך.

כשאתה אומר שהפלסטיקה, הבידוד והנוחות לא ברמה שציפית, אתה מתכוון ביחס לגולף? כי אם אמת המידה היא הגולף, זו עדיין רמה גבוהה ביותר, הטובה בקטגוריה!

באשר לדגם עליו דיברתי, האם יש מכונית שיוט טובה ממנה במחיר שלה?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

אני מאוהב במראה של הרכב הזה והוא גורם לי לסובב את הראש בכל פעם מחדש...לדעתי אין דבר יותר יפה מ"איביזה מגודלת".

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני באופן אישי ראיתי רק כמה בודדות ממנה על הכביש,

כנראה שעוד לא מכרו מספיק בשביל שיהיו שרשורי קניה או טיפול סביבה.

בכל אופן, גם אני חושב שהיא איבדה מהקסם של הלאון הקודמת,

משהו בה רגיל מידי וסתמי מידי. למעט הקופרה כמובן.

+1 וחבל.

ראיתי כבר לא מעט רכבים מהדגם החדש על הכביש, ותמיד אני שואל את עצמי "זה מטוס? זו ציפור? זו איביזה?" עד שאני מתקרב מספיק כדי לראות אם זו איביזה או איביזה XL, כלומר לאון.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

יש לי את ה 5 דלתות, 1.2, DSG, קניתי באוקטובר במבצע המכירות השנתי שלהם. זה כמובן כולל את מבצע ההשקה של הרכב שכולל את הגג הנפתח, ובנוסף לכבוד המבצע מכירות יש 2000 שקל הנחה, צבע מטאלי וחיישני רוורס שטוחים (על הנייר הם שווים עוד איזה 10K, לא חושב שאני אראה משהו מזה כשאני אמכור).

עלות - 121767 + 1756 אגרת רישוי.

האמת שההשוואה שלי היא ביחס לג'טה דור קודם שהייתה לי לפני כן, אבל כשראיתי את הגולף בסוכנות, היא הרגישה לי כמעט זהה לג'טה, אז זה היינו הך (אגב הג'טה החדשה הרגישה משמעותית פחות טוב מהקודמת).

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם
אותי מעניין למה אין כמעט התייחסות ללאון FR (למעט בבלוג של ענת-מלכת הכביש)

זאת לא רק רמת גימור שונה? למה היא מצריכה התייחסות מיוחדת?

הרכב באמת נראה כמו איביזה מוגדלת, בסה"כ רכב יפה אבל לדור הקודם היה מראה מיוחד יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא יודע את המצב במרכז הארץ, אבל בנצרת כל רכב שני על הכביש הוא לאון חדשה.

אולם התצוגה פה עובד חזק מאוד, שופץ מהיסוד (נראה כמו מעבדה סטרילית לרכבי סיאט) וגדל משמעותית לחמישה-שישה עובדים.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• תוכן חדש...