Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

10 חודשים עם פלואנס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עזוב, יש אנשים שחיים בסטיגמות של העבר, וקשה להוציא אותם מזה.

שימשיכו לקנות את היפניות שלהם וישברו את הגב, בנתיים ניסע בצרפתיות ונהנה מנוחות נסיעה ופינוקים, נחסוך דלק, ואם חס וחלילה נהיה מעורבים בתאונה הרכב יגן עלינו.

הדיזל סופר אמינה. לא מתפרקת ב50 אלף ק"מ ולא נעליים.

סטיגמות קיימות לשני הכיוונים (יפניות-לא-בטוחות-ולא-נוחות-ולא-מאובזרות זאת סטיגמה ששייכת גם היא לעבר, ידידי).

סתם כדי לסבר את האוזן, לקורולה החדשה (וגם לקודמת) יש ציונים מקבילים פחות או יותר לאלו של המגאן במבחני ריסוק. הפלואנס, לעומת זאת, כלל לא נבחנה (ה ZE נבחנה וקיבלה ארבעה כוכבים אבל מדובר ברכב עם מבנה שונה ולכן לא ניתן להניח שזה הציון שתקבל הפלואנס הרגילה).

לגבי האמינות- מנסיון עם שתי פלואנס, דיזל ובנזין, אין בעיות מכאניות גם באיזור ה 100K. אבל איכות הגימור בתא הנוסעים היא בעייתית ובאיזור ה 50K מתחילים כל מני קרקושים מתוך הדשבורד ומהמושבים. בדיזל התחיל בדיוק שבוע שעבר רעש מעצבן מהדשבורד, אחרי שהרכב עבר 48K. בבנזין גם היה משהו דומה.

אני לא מאלה שמוכנים לקנות רק יפניות, ממש לא. למעשה המלצתי לאבא שלי שחיפש בזמנו סופר מיני, לקנות רנו קליאו. אבל צריך להיצמד לעובדות.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מאזדה 3 למשל, האם היא בטוחה? עד כמה שזכור לי הדור הקודם זכה ל4/5 כוכבים.

B3? כנ"ל.

פורד פוקוס דור קודם? (לא יפנית אמנם) כנ"ל.

הקורולה שנמכרה בארץ, כאשר נמכרה עם 4 כריות אוויר, לא מגיע לה ציון של 5/5 כוכבים (כי היא קיבלה ציון כזה עם 7 כריות אוויר)

אם תשווה את נוחות הנסיעה במכוניות עממיות, אני התרשמתי שבאירופאיות נוחות הנסיעה עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לסובארו מוניטין של נוחות נסיעה מצויינת למרות שהיא יפנית. לרב מכוניות אירופאיות מציגות תא נוסעים מלוטש יותר הן ברמת החומרים/עיצוב והן בתשומת הלב לפרטים כמו מחזיקי כרטיסי חנייה ועוד, אך גם פה הפער מצטמצם ולדוגמה לקיה סיד החדשה תא נוסעים שני רק לגולף/אוקטביה ברמת הליטוש ואיכות הגימור.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם תשווה את נוחות הנסיעה במכוניות עממיות, אני התרשמתי שבאירופאיות נוחות הנסיעה עדיפה.

אתה צודק,

גם אני הייתי דגלתי בסטיגמות טיפשיות ורק אחרי שצברתי עוד ועוד ניסיון על רכבים של חברים ומשפחה אני יכול לדרג את נוחות הנסיעה שלהם בצורה אמיתית ולא לפי מה ששמעתי.

אני יכול להגיד חד משמעית שאירופאיות הרבה יותר נוחות מהאסיתיות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לסובארו מוניטין של נוחות נסיעה מצויינת למרות שהיא יפנית. לרב מכוניות אירופאיות מציגות תא נוסעים מלוטש יותר הן ברמת החומרים/עיצוב והן בתשומת הלב לפרטים כמו מחזיקי כרטיסי חנייה ועוד, אך גם פה הפער מצטמצם ולדוגמה לקיה סיד החדשה תא נוסעים שני רק לגולף/אוקטביה ברמת הליטוש ואיכות הגימור.

מנסיעות הבודדות שהיו לי על בי3(וטוב שכך), הרכב מזעזע.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אני מסכים לגביי איכות תא הנוסעים בקוריאניות, גם יונדאי ביצעו קפיצת מדרגה לא קטנה מאז ימי הדור הראשון של הi30 שהציגה תא נוסעים נאה ומאובזר למדי.

אתה צודק,

גם אני הייתי דגלתי בסטיגמות טיפשיות ורק אחרי שצברתי עוד ועוד ניסיון על רכבים של חברים ומשפחה אני יכול לדרג את נוחות הנסיעה שלהם בצורה אמיתית ולא לפי מה ששמעתי.

אני יכול להגיד חד משמעית שאירופאיות הרבה יותר נוחות מהאסיתיות.

אצלי זה לא סטיגמות, נסעתי ונהגתי.

הi30 החדשה אכן נראית טוב בתא הנוסעים, לא מביישת את המתחרות האירופאיות או האסיתיות האחרות, הבטיחות שלה טובה, הרכב אמין, צריכת הדלק מתאימה לקטגוריית המשפחתיות.

אבל מה, נוחות הנסיעה זה לא מה שתקבל בC4/308/מגאן/פלואנס ושות'.

על קיה ריו, יונדאי אקסנט, גטס וכו' אני לא מדבר בכלל, הן רחוקות שנות אור מהקטגורייה של הסופר מיני כמו הקליאו או 207/206. הi20 יותר טובה, אבל גם לא קולעת בדיוק ברמה של האחרות. הפיאסטה למשל נוחה למדי לדעתי (דור קודם). נסעתי בצבא, הכבישים משובשים מאוד בבסיס שלי, ולא מרגישים כלום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בכוונה לא דיברתי על הנוחות כי אין לי מספיק נסיון עם רכבים יפניים כדי לקבל תמונה מלאה. עם זאת, הלאנטיס שיש לנו במשפחה נוחה בהרבה מהפלואנס לדעתי, והמתלים בפירוש מגהצים מהמורות טוב יותר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

איזה מודל הלנטיס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
גיר רציף ברנו ? חידשת לי.

אכן, הגיר של ניסאן.

במתיחת פנים של 2013, גם גרסת ה-1600 קיבלה את התיבה הרציפה של ניסאן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אכן, הגיר של ניסאן.

במתיחת פנים של 2013, גם גרסת ה-1600 קיבלה את התיבה הרציפה של ניסאן.

זה גם מנוע אחר, במקום ה105 או 110 כ"ס, יש לו משהו כמו 115 או 117 כ"ס, זה המנוע שיש בניסאן ג'וק.

פורסם

לאנטיס? אחד הרכבים הכי פחות נוחים, עם כסאות קרש. רגע, זו היתה בדיחה?

לפותח השרשור - בהחלט רכישה חביבה. תן לנו קצת תמונות וטעימות אישיות שלך מהרכב, לא רק נתונים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יצא לי לנסוע בתור נוסע כמה פעמים על הלנטיס מדגם שהחליף את הרכב שיש לך,לא מאוד רך בעיר,מאחור די קשיח,הפלואנס הייתה לי נוחה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לאנטיס? אחד הרכבים הכי פחות נוחים, עם כסאות קרש. רגע, זו היתה בדיחה?

לפותח השרשור - בהחלט רכישה חביבה. תן לנו קצת תמונות וטעימות אישיות שלך מהרכב, לא רק נתונים.

טעימות אישיות......ממממ..אז ככה

יש לנו ילדה בת כמעט 4 ותינוק בן חצי שנה. זה אומר מושב וסל-קל. יד על הלב..עד לא נעביר אותה לבוסטר אף אחד לא יכול לשבת מאחורה. אולי בחורה במשקל 40 ק"ג תצליח להידחס לשם. העגלב זה סיפור אחר. בקלות עודף נכנסת לא המטען הענק ונשאר עוד המון מקום לקניות השבועיות. לדעתי אפשר בשקט 2 גופות להכניס לתא המטען הזה. לדעתי זה רכב שחובה שיהייה בו מצלמת רוורס..פשוט לא ניתן לראות איפה התחת שלו נגמר. המנוע...אוי המנוע והגיר הזה...

שילוב מנצח!!!!

אמנם הוא חלק אבל אם אפשר להתלונן על דבר אחד זה שאין את התחושה של הידבקות לכיסא כאשר מורידים את הדוושה לרצפה. האוטו פשוט מעלה טורים ל 5500 ולא יורד משם עד שמורידים את הרגל מדוושת הגז.

מצד שני..עד בערך 140-150 האוטו מאיץ ממש טוב ויכול להישאר שם כנסיעה מנהלתית רגועה. טורים באזור 3200 בערך , דיי שקט והרכב מהגץ את הכבישים לא רע בכלל.

יש לי קצת תלונות על המזגן..מרגיש כאילו חסר לו דרגה או 2 בעוצמת הרוח אבל יכול להיות שזה ביגלל התעלה שרצה למושבים מאחורה ולוקחת עוצמה מהמזגן מקדימה.

בכל מקרה ...ביום ממש חם לוקח כ 3 דקות לקרר ממש טוב את הרכב . כמובן שזה בקרת אקלים ולא מזגן מכאני כמו בגרסת הליסינג.

אני מאוד אוהב את נעילת הדלתות האוטומטית. מגיע ל 10קמ"ש וכל הדלתות ננעלות. אחלה כאשר יש ילדים מאחורה והדלתות יפתחו או כשאחת הדלתות מקדימה נפתחת או כשפותחים עם הכפתור של הנעילה שנמצא מתחת לאורות המצוקה.

יצא לי פעם אחת בטעות או לא לבדוק את בקרת היציבות/אחיזה. הדבקתי את דוושת הגז לריצפה ויצאתי לסיבוב ...לא היה פירפור ולא הרגשתי שאני בתת היגוי או היגוי ייתר. שמעתי קצת עבודת בלמים והאטו דיי נסע לאן שאני רציתי. טוב לדעת שזה עובד. גם ABS נבדקו . הפעם במקרה אמת והבלמים ממש עוצמתיים. שומעים אותם עובדים ממש קשה אבל האוטו נבלם דיי מהר ויש שליטה מלאה על הרכב כך שיכולתי גם לפנות לכיוון השול השמאלי למנוע פגיעה ברכב שמולי ( היתה תאונה מקדימה והרכב מולי בלם קצת מאוחר מדיי ולא הספיק . אני הספקתי.

לדעתי השנה יהייהטיפול רפידות אז אדע כמה התענוג יעלה לי.

דבר אחד שהצליח לעצבן ברכב זה השעון שלו. זה חלק ממערכת ההפעלה של מערכת המולטימדיה ולא הצלחתי בכלל לגרום לא לעבור. במוסך טענו שאחרי 3 שעות של עבודה הצליחו אבל למחרת השעון חזר לפגר. אחרי כמה ימים עבר לבד לשעון חורף/קיץ לבד. מעצבן אבל נסבל. ( נו מערכת XP..מה לעשות )

צריך באמת לשלוח את כרטיס ה IGO לעדכון אחרי 3 שנים שלא עודכן.

זהו..אנסה להעלות גם קצת תמונות בהמשך

• תוכן חדש...