Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא ספיידר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,החלטתי להגשים לי חלום(חלקכם יגידו לי שהחלום קצת מוזר עקב המעבר שלי מהרכב הנוכחי) ולקנות לי אלפא רומאו ספיידר.

אני לא אשקר,התקציב קצת לא הסתדר לי עקב לימודים ועוד הרבה דברים מסביב,יוצא לי לקחת מימון(אמנם לא גבוה במיוחד על סך 25 אלף שקל) שלא מסתדר לי כרגע אבל אוכל לעמוד בו גם בתור סטודנט ובמיוחד בתנאים של פריים פלוס חצי.

בכל אופן אני אשאל ואשתף את הדברים שיש לי כרגע בראש:

אז ככה,אני יורד לרגע זה מלאון קופרה שנת 2009,רכב ששירת אותי בצורה סופר אמינה כמעט 3 שנים,אפס תקלות,אפס בעיות, רכב מאוד מוצלח מהנסיון שלי ואני ממליץ עליו לכל אחד,רכב זריז כיפי עם התנהגות מעולה ומי שמכיר קצת את הלאון קופרה יודע פשוט באיזה רכב מדובר. מומלץ בחום לכל אחד,האחזקה שלו גם סבירה בהחלט (תודות לנועם ממוסך יוסה בר"ג). הרבה אנשים אמרו לי לא למכור את הרכב כי יהיה לי קשה להביא מבחינת הביצועים משהו דומה לזה אלא אם אני לא אוסיף עוד ערמות של כסף על מנת להשיג חווית נהיגה טובה יותר מהלאון אך בכל זאת אני סוג של נמשך בצורה לא נורמלית למראה של הספיידר וחולם עליה כבר כמה שנים והנה נפלה ההחלטה (באופן ספונטני לגמרי) והחלטתי למכור את הקופרה ולומר לעצמי הנה אתה קונה את האלפא כי אם לא בגיל הזה אז מתי תקנה אותה.

בכל אופן,הדגם שהסתכלתי עליו הוא מנוע 2.2 סלספיד,ידוע לי שהירידה מ240 כ"ס ל185 יהיה רציני מדי במיוחד כשאתה יורד מגיר ידני לגיר אוטומטי,ידוע לי שחוויות הנהיגה הולכת להיות אחרת לגמרי,אני מודע לשוק הרחב של הגרמניות מאז הוצאת הרשיון ועד היום כל הרכבים היו או פולסקווגן או סיאט לעומת השוק הדל של האלפות אם זה מבחינת חלפים, אמינות לא ממש טובה שמדברים עליה,שוק אפטר מרקט נמוך עד דל מאוד אך בכל זאת המראה של הספיידר פשוט קונה אותי.

אני לא אשאל לגבי אחזקה וכדומה כי הבנתי שהדגם דומה מאוד עד כמעט באופן מוחלט (בנושא המכני) ל159 ככה שמחיר האחזקה הולך להיות בעיקרון סביר,ידוע לי שיותר יקר מהקופרה אך לא בצורה דרסטית.

האם אתם חושבים שאני עושה טעות?

האם מעבר לרכב אך ורק בגלל מראה ובנוסף ויתור על חווית נהיגה היא דבר הגיוני? הרי תמיד אפשר לחזור בחזרה (לך תמצא משהו שמור).

בכל אופן השאלה הכי חשובה לי היא זאת: הרכב נמצא באיזור חיפה,מישהו יכול לתת לי מישהו אמין וסופר מקצועי שעושה שם בדיקת רכבים? הייתי מעדיף להיכנס למוסך אלפא רומאו אך אני לא מכיר לרגע זה אחד כזה באיזור חיפה,חשוב לי לעשות את כל הבדיקות האפשריות אם זה לגיר למנוע לגג הנפתח ולכל פרט ופרט אפשרי על מנת שאני לא אפול עם הרכב הזה.

ועוד משהו,אם מישהו אולי מכיר את האלפא שנת 2011 ביד 2 (על זאת מדובר לרגע זה) ויכול לשפוך לי עליה קצת פרטים או לחלופין את האלפא שנת 08' ידנית? אני שמתי לב שהיא נמכרת כבר תקופה לא קצרה,בערך כ3-4 חודשים.

אשמח לתשובות ותגובות,המשך לילה מעולה!

פורסם

תקן את הכותרת. אתה בדרך לבדוק אלפא, לא בהכרח לקנות אותה.

הירידה היא לא רק בכ"ס אלא במומנט ובזמינותו.

באסה לעבור לידני

המראה כובש אותך וזה לגיטימי. אני קצת מתפלא שזה הדבר היחיד שמוליך אותך אבל עם הלב קשה להתווכח.

לקחת מימון בשביל לעבור מקופרה לספיידר נראה לי הזוי כי אתה שורף כסף שאין לך. מצד שני, נקודת המוצא שלך היא קופרה כך שאתה לא מתחיל כעת בהתנהלות המופקרת, אלא רק מקצין אותה.

הגישה של "אם לא עכשיו אז מתי" נכונה לגמרי לגבי אלפא. זו גם תהיה התשובה שלך לשאלה מתי לבזבז כסף שאין.

פורסם

מאמין ששתי המכוניות שונות די אחת מהשניה בכדי שסיבוב לא ארוך יוכל להבהיר לך על מה אתה מוותר ומה אתה מקבל, אם בכלל, למעט המראה. שווה, לא שווה, זה רק אתה יכול לדעת.

פורסם

אתה צודק במשהו אחד.. בדרך לבדוק אלפא, העניין שאם היא תימצא טובה בבדיקה יכול להיות שאני ארכוש אותה. העניין הוא שאם לא אותה אז אני ארכוש אחת אחרת, אם לא עכשיו אני אחכה עד שתיפול אחת ככה שהכותרת נכונה.

אם אני אקנה שנתון 08-10 אני כבר לא אצטרך שום מימון, אולי גג 10 אלף שקל, לא משהו רציני. הלכתי לרגע זה על האקזמפלר היקר ביותר שראיתי מכיוון שלפי תיאור בעל הרכב ולפי התמונות זה נראה הכי טוב מכל האלפות שראיתי( נראה כשהגיד אם כך המצב).

פורסם

בעניין הפרקטי , תבדוק עליות ביטוח ... זה עשוי להפיל אותך מהכסא .

בעניין הרגשי , אם אתה אדון לעצמך ולכספך אין דבר טוב יותר מהגשמת חלומות.

תעשה סיבוב ברכב ואתה תדע לבד

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

מספר שאלות ותהיות:

1. לא כ"כ הבנתי מדוע אתה חושק באלפא (האם רק בגלל המראה ? גם אם כן - זה בסדר. שלא תחשוב שלא. בטוח שיש עוד כמוך).

2. בחיים לא הייתי לוקח מימון לרכישת רכב. לדעתי - קונים מה שנכנס בתקציב (זו לא דירה. אבל אולי זה רק אני...?).

3. אחזקה של אלפא (גם כזו חדישה) תהייה לדעתי יקרה יותר מזו של הלאון שברשותך (עד כמה ? אני מניח שעוד מעט בעל רכב כזה יוכל להיות יותר מדוייק ממני).

4. מוסך אלפא מורשה יבואן בחיפה - "הכוכב". תוכל למצוא המלצות בפורום האלפיסטים. אולי ניתן לבדוק אצלו (לפחות מכאנית).

5. לגבי מוסך מומחה אלפא לא מורשה יבואן - איני מכיר כזה בצפון (במרכז יש לך את אוטואיטליה, מיכאל, איציק, התלתן).

6. כפי שכבר נאמר - אתה חייב (חייב אולי לא - אבל זו המלצה) לעשות סיבוב על רכב כזה + סלספיד. יכול להיות שתתחבר ויכול להיות שלא.

7. אין כמו להגשים חלומות.

בהצלחה.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...