Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה כוח עם תגבור חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התגבור מגיע ממנוע חשמלי במקום ממשאבה הידראולית. המנגנון קטן וקל באופן משמעותי ממנגנון הידראולי וצורך פחות משאבים מיחידת ההנעה. עובדה זו הופכת אותו לחסכוני יותר מהגה מתוגבר הידראולית ולכן כולם עוברים אליו.

פורסם

יש זחלן, מוט פיתול, חיישנים. מה שהבנתי זה שההגה הזה בחיים לא יכול להתקלקל, כי גם שהוא מתקלקל יש את "הגיבוי" של הגה כח רגיל. לעומת זאת, תקלה במשאבת הידראולית רגילה וזה בלאגן.

פורסם

חחח כנראה שלא היתה לך פיאט עם הגה חשמלי!!

גם מתקלקל וגם אין שום גיבוי. מקסימום גיבוי של שרירי הידיים

פורסם (נערך)

אז למה השם המסובך, הגה כוח עם תיגבור חשמלי, במקום לקרוא לו ישר הגה חשמלי?

תודה !

עריכה אחרונה על ידי Ocar
פורסם

למיטב הכרתי, מדובר בהגה מכני (גלגל שיניים ומסרק) אשר מתוגבר על ידי מנוע חשמלי במקום על ידי צילינדר עם משאבה הידראולית. יתרון התגבור החשמלי הוא בחסכון בצריכת הספק מהמנוע וגם בכך שאם המערכת החשמלית אינה עובדת, ההגה לא כבד מדי לעומת תגבור הידראולי, בו אתה צריך להתגבר על ההתנגדות של הנוזל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש יתרון נוסף והוא יכולת לשלב את תגבור ההגה במערכות ממוחשבות של הרכב.

להגה חשמלי אפשר לבנות אלגוריטם פעולה - כמה מתגבר ובאיזה מהירות, אפשר לתת לנהג לבחור בין כמה מצבי תגבור, אפשר לישם מערכת חניה אוטמטית, לישם מערכת שמירה על נתיב ועוד.

כמו כן, בגדול הגה חשמלי אמין יותר, קומפקטי יותר, צורך פחות אנרגיה לא דורש תחזוקה.

בחלק מהמערכות מנוע חשמלי מחובר לעמוד ההגה, ובחלק למסרק הגה.

פורסם

במידה וקיימת בעיה במערכת החשמל של הגה כוח חשמלי ההגה נהפך להיות קשה בדיוק כמו בהגה כוח הידראולי.

ישנם רכבים עם הגה כוח אלקטרו-הידראולי כלומר מנוע חשמלי מניע משאבה הידראולית במקום שהמנוע יסבוב את המשאבה גם במקרה זה קיים חיסכון באנרגיה ודלק.

בדרך כלל לא תמיד ברכבים אלה המנוע+המשאבה ההידראולית הם יחידה אחת.

איזה כייף לי :)

פורסם

באלקטרו הידראוולי המשאבה החשמלית פועלת כל הזמן, כמו משאבה קלאסית שמונעת על ידי רצועה מהמנוע. כך שחיסכון בדלק הוא לדעתי די זניח.

מה שכן, יש פחות צנרת וגמישות טובה יותר בבחירת מיקום הרכיבים.

פורסם

הנצילות של הגה כוח אלקטרו-הידראולי הרבה יותר גדולה מאשר עם הגה כוח הידראולי בגלל שיש פחות איבוד אנרגיה לכן החיסכון באנרגיה עשוי להיות להגיע

ל-85 אחוז ובתרגום לדלק כ-0.2 ליטר ל-100 קילומטר. במונחים של ייצרני הרכב זה חיסכון משמעותי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם כך, מדוע לא משתמשים במדחס מזגן עם מנוע חשמלי, למעט בחלק ממכוניות היברידיות?

פורסם
אז למה השם המסובך, הגה כוח עם תיגבור חשמלי, במקום לקרוא לו ישר הגה חשמלי?

תודה !

השם "הגה חשמלי" מתאר בצורה הרבה יותר מדויקת מערכת Drive by Wire מאשר הגה עם תגבור חשמלי.

מה גם שלשונית זה לא נכון מכיוון שמערכת ההיגוי היא מכאנית ורק התגבור הוא חשמלי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...