Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

70-200 2.8 של סיגמא, או 70-200 4 של ניקון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לשדרג את עדשת הטלה שלי (70-300VR של ניקון) לטובת עדשה איכותית יותר.

האופציות שעומדות על הפרק:

ניקון 70-200 F/4 VRIII AF-S.

סיגמא 70-200 F/2.8 OS HSM.

מצלם בD7100. העדשה שתבחר ככל הנראה תמשיך איתי הלאה.

במה לבחור?

יש לציין שסיגמא עם שנתיים אחריות (יבואן רשמי) עולה 4100₪, ניקון עם שנת אחריות אחת (לא יבואן רשמי) 5400₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני אחסוך לך את החפירות על f2.8 לעומת f4 ושאר הדברים כי אני יודע שאתה מבין בנושא.

אני רק אשים פה את סדרת הסרטונים האלה בו מאט גריינג'ר משווה בין 70-200 f2.8 של ניקון טמרון וסיגמא

אם אין לך כח לצפות בשעה של דיבורים המסקנה הסופית היא שהניקון טובה יותר מהאחרות אבל הסיגמא כלכך קרובה אלייה שבהתחשב בהבדל המחירים הסיגמא עדיפה.

לינק לפלייליסט:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ראיתי את התוצאות של המבחן בDXO. התרשמתי לטובה בסך הכול.

השאלה איך האמינות שלה לאורך זמן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני יודע שהם נותנים אחריות לעשר שנים על העדשות שלהם, אבל אני לא יודע אם זה תופס בארץ, כאן שפע נותנים שנתיים. אולי כדאי ליצור קשר עם סיגמא העולמית ולברר את זה, אולי בהזמנה ישירה מהם תוכל לקבל את האחריות הארוכה יותר תמורת זה שבמידה הצורך תשלח את העדשה אליהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא מכיר את ה-70-200 2.8 של סיגמא (אני מצלם עם הניקון 70-200 2.8 VR2), אך מהביקורות עולה כי הדגם האחרון שיצא לסדרה הוא טוב מאוד.

יצא לי להשתעשע בניקון F4, עדשה מדהימה, חדה מאוד ועם המייצב הכי טוב שיש כיום בעולם הצילום, כמו כן בעלת פילטר 67 ולא 77 וכמובן משקל וגודל שאפשר להסתובב איתה בכייף כל היום.

D7100 היא מצלמה בררנית לאופטיקה שלה ושתי העדשות שציינת יהיו שיפור אדיר לעומת ה-70-300VR (מאוד רכה ב-300MM, לא הכי מהירה)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אנחנו בישורת האחרונה וצריך לקבל החלטה.

הדעות חלוקות בנושא, אני מתקשה לקבל החלטה, DXO אומרים משהו אחד, בפוטוזון היא מקבלת ביקורת טובה, אבל לא יותר מכך, DP מעניקים לה הרבה חסרונות (שרובם לא קריטיים לי).

פורסם

אני לא מבין כלום בעדשות טלה, אבל יש עיקרון: אם אתה לא מוצא הבדל מהותי - קנה את הזולה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראיתי את הסרטונים,

הוא מראה שם שהפוקוס של הסיגמא לפעמים קצת נוטה להאנטינג, שזו תופעה שאני מכיר מה17-50, אבל שם זה לא מפריע לי.

בהתחשב בעובדה שרוב הזמן אני מצלם בפוקוס לאינסוף (10 מטר ומעלה) אני לא יודע עד כמה זה אמור להפריע לי.

בסך הכול עושה רושם שמט גרנר די מהלל את הסיגמא.

פורסם (נערך)

אני כבר כמה חודשים בסוגייה הזאת, אבל רק עם הקנון, היתי כל כך קרוב להזמין את הקנון 70-200 2.8 (כל כך קרוב שכבר מלאתי את הפרטים של הכרטיס אשראי ונשאר רק לבחור מישלוח), ובסוף עשיתי אחורה פנה כי ידידה משאילה לי את הסגימא שלה, אם תיהיה מוכן להמתין עד ספטמבר אני יעלה דיווח מלא של הסיגמא (יש לי מספר אירועים לצלם, החל מהטבלה ועד אירוע ספורט).

עידכון: סיגמא הורידו את המחיר שלה בשוויץ ל1100 פרנק (כ600 פרנק הורדה במחיר) הקנון עדין בשלה 2300 פרנק.

כנראה שתצא מחליפה, אחרת הם לא היו מורידים במחירץ.

עריכה אחרונה על ידי renaultfreek
פורסם

בארץ ההפרשים במחירים הזויים:

הניקון 2.8 עולה 8600₪,

הניקון 4 עולה 5300₪,

הסיגמא 2.8 עולה 4070₪ עם שנתיים אחריות של שפע (יבואן רשמי).

הניקון במחירים הללו עם אחריות יבואן מקביל.

עוד אופציה שהוצעה לי זו הסיגמא 50-500 OS. יש לה טווח עצום והיא ארוכה מאוד (וכבדה).

קשה להחליט.

פורסם

הניקון 2.8 עולה 8600₪, אחריות יבואן מקביל.

הסיגמא 2.8 עולה 4070₪ עם שנתיים אחריות של יבואן רשמי.

אני לא הייתי מתקשה להחליט.

מתחדשת*

פורסם
בארץ ההפרשים במחירים הזויים:

הניקון 2.8 עולה 8600₪,

הניקון 4 עולה 5300₪,

הסיגמא 2.8 עולה 4070₪ עם שנתיים אחריות של שפע (יבואן רשמי).

שוב, אני לא מבין כלום בעדשות הנ"ל, אבל בהנחה שאלו גם פערי המחיר בחו"ל (פחות או יותר), ברור שלך שהניקון 2.8 היא רמה אחרת. שווה את הכסף או לא, לא יודע, אבל משהו שעולה כפול, בשוק עם אלטרנטיבות זמינות, שווה יותר. בד"כ.

פורסם

DXO ומט גרגר (או איך שלא קוראים לו), טוענים שהן ברמה דומה, יש הפרש של 5-10% ביניהן.

בפורומי צילום גם כן הדעות חלוקות, בDSPOT ממליצים, בפורום צילום בתפוז ממליצים על הניקון F/4 ולא על הסיגמא F/2.8.

קשים הם חיי של ספוטר.

פורסם

פורומים לא ממליצים.

אנשים ממליצים.

מה שאני מנסה לאמר זה שצריך לבדוק מי ממליץ (כמה הוא מבין, ולכן כמה דעתו נחשבת) ומה הבסיס להעדפה שלו.

• תוכן חדש...