Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום ראשון אני טס עם חברה שלי לפריז לחמישה ימים.

איזה מקומות מומלצים שם? לטייל? לאכול? ככה שבכל יום יהיה לי איפה ללכת ומקומות קרובים אחד לשני בכל יום.

אשמח לפרטים ומקומות יפים ומעניינים

נ.ב

מזג אויר שם נע בין 11 מעלות ביום. הלבוש כיצד להתארגן? ממש קר או סביל?

תודה רבה ושבת שלום

Kia Sportage, 2014 

פורסם

קר כמו ת"א בחורף (חורף, לא כמו שהיה השנה).

אני תמיד אוהב את השילוב של חולצה תרמית קלה ומעיל רוח/גשם. גם מכנס דוחה מים זה טוב, כי אתה לא רוצה שלחות וגשם ישביתו אותך.

מה מומלץ תלוי מאוד במה אתה אוהב.

אתה תלך למונמרט, רובע האומנים, כי חובה... אבל ההמון שם מדכא (אולי במרץ יש פחות. צרפתי תמונה ממאי).

אתה תעלה על מגדל אייפל כי חובה... ודי שווה בשביל הנוף. אפשר לדלג על התור אם עולים ברגל (לא כזה נורא).

אתה תטייל בשאנס אליזה, כי חובה... אבל גם שם ההמון מדכא והרחוב פשוט מוצף בחנויות של רשתות. פעם היה יותר איכותי ושיקי.

אתה תטפס על שער הניצחון, אם התור לא יכה אותך.

אפשר לקנות כרטיסים מראש למוזיאונים. אני אוהב את האורסיי (מומלץ לקנות מראש), האימפרסיוניסטים... והכי אוהב את סנטר פומפידו (מוזיאון אומנות מודרנית). גם אם אומנות מודרנית זה לא כוס התה שלך, יש גם אקשן ברחבה.

כמובן שיש את הלובר. תתכנן מראש מה אתה רוצה לראות, כי אי אפשר לראות הכל בלובר. אל תתעקש על המונה ליזה. להיות ברחבת המוזיאון זה גם חובה.

יש את ארמון וורסאי, כחצי שעה ברכבת מפאריז. להגיע רק אם מזג האוויר טוב ואפשר לטייל בגנים. אולי הם כבר פורחים, שזה אחלה.

אם אתה אוהב ג'אז, יש מרתפים מגניבים. לך לאינטרנט ובחר הופעה.

להסתובבות לילית (לא רק) יש את הרובע הלטיני ("הגדה השמאלית").

הכי אני ממליץ זה לחרוש ברגל ובאופניים (יש את Velib שזה כמו תל-אופן). המטרו מאוד נוחה, אבל באופניים אתה רואה איפה אתה. טיול רגלי חובה זה ללכת משער הניצחון, בואכה כיכר הקונקורד, עד ללובר.

אני אנסה להזכר בעוד.

montmart.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

עוד כמה: כנסיית נוטרה דאם, האי , גלידריית ברטיליון על האי, קנר לקה במסעדת מיראמה, רובע לה מארה ומסעדת בופינג'ר- באזור גם מוזיאון פיקסו קטן, גברי מאפה וארוחות קלות ברשת פול- למרות שיש טובים יותר, רובע לה דפנס, שוק רחוב ליד פורום לה האל, גבינות נקניקים ועוד, הוטל דה ויל- בית הערייה. עלייה לקומה עליונה בכלבו סמריטן לתפית, השדרות הגדולות ובהן בתי כלבו כגאלרי דה לאפייט, מונפרנס- לא חובה וגם בית העלמין שבו שידוע פחות מפר לשז, מסעדות טובות- אני כבר לא בקיא, מסעדת ל'אנטרקוט באחד הרחובות בסמוך לשאנז אליזה, תמרוקים לחברה בחנות שמול היציאה מהלובר, כנסיית סקרה קר ברובע מונמרטר, מעדניית פושון והמדלן, לס אינבלידס,

חסר הרבה וצריך לסדר בצורה הגיונית

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

כל ההמלצות שנתנו לך כאן טובות - ויש עוד אינסוף טובות לא פחות: אפשר לטייל בפאריז גם חודש בלי לחזור לאותו מקום פעמיים. כמו בכל דבר, הכל עניין של טעם אישי ומה אתם מעדיפים לעשות.

פורסם

קיבלת המלצות מצויינות.

הייתי שם לפני שנתיים. במוזיאונים לא ביקרתי. המלון היה במרכז העיר, ובעזרת מפה שוטטנו ברגל כל יום, מהבוקר עד הערב, ברובע אחר וחזרה למלון.

הפעם היחידה שהשתמשנו במטרו (מאוד יעל ונוח) היה כדי להגיע למגדל אייפל.

אל תוותר בשאנס אליזה על סוכנויות המכירה של מכוניות העל. אם תעיף מבט לכביש, סביר שתראה גם אחת או יותר בנסיעה.

פורסם (נערך)

נתחיל מהשורה התחתונה: זאת עיר שאין לה התחלה ואין לה סוף - אפשר להיות בה 20 פעם ועדיין לא לראות את כולה.

הנה כמה המלצות שלי:

דבר ראשון, בנוגע למוזיאונים - מומלץ מאוד לקחת את הסיורים המודרכים באנגלית. אלו סיורים באורך של שעה וחצי פלוס מינוס עם מדריך לקבוצה של מספר אנשים, בהם אתה עובר על הדברים העיקריים והחשובים בכל מוזיאון. לטעמי - נותן חוויה מעניינת הרבה יותר מסתם להיסתובב ולהסתכל (כי הרי בינינו, מי קורא באמת את מה שכתוב ליד כל תמונה) - המוזיאונים האלה ענקיים ובלי מדריך אתה מרגיש אבוד מאוד מהר. עם מדריך אתה מגלה צדדים מאוד מעניינים באומנות ובציורים ואפילו לומד - כן כן :)

(אתה מקבל אוזניות ובהם אתה שומע את המדריך - כך שההמולה לא מפריע להקשיב).

מוזיאון דאורסיי מקסים, לדעתי הוא המעניין ביותר (לא לוותר על ואן גוך !). הלובר ענק - שם במיוחד לא לוותר על סיור מודרך.

אוכל:

מסעדה מקומית נחמדה ליד בית העירייה:

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d719461-Reviews-Le_trumilou-Paris_Ile_de_France.html

רחובות נחמדים:

אחד הרחובות שאני הכי אוהב בפריז הוא רחוב Mouffetard, רחוב קטן ומקסים עם המון חנויות מקומיות, בתי קפה ומאפה - כיף גדול להסתובב שם:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d191100-Reviews-Rue_Mouffetard_Market-Paris_Ile_de_France.html

עוד רחוב\שוק נחמד הוא RUE LEVI, רחוב פחות מוכר ופחות תיירותי:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d5501803-Reviews-Rue_de_Levis-Paris_Ile_de_France.html

מסעדה מקומית טובה באזור של RUE LEVI:

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d1474626-Reviews-Le_P_tit_Canon-Paris_Ile_de_France.html

פארקים:

פארק מונסו - פארק קטן ויפה, כ 20 דקות הליכה משער הניצחון, פשוט לשבת על ספסל ולהנות מהאוויר והאווירה:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d194190-Reviews-Parc_Monceau-Paris_Ile_de_France.html

פארק Buttes Chaumont - נמצא קצת רחוק בחלק הצפון מזרחי של העיר (חייבים מטרו), פארק גדול יותר עם גבעות, אגם וברווזים - אפשר ללכת ממנו לאזור התעלות של הסיין - שהוא אזור נחמד עם חנויות מקומיות.

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d189249-Reviews-Parc_des_Buttes_Chaumont-Paris_Ile_de_France.html

אכתוב יותר מאוחר המלצה לבאר שאנסונים מקומי (כשנכנסו אליו הסתכלו עלינו מופתעים כל הפריזאים - איך זוג תיירים גילה את המקום :-D) ולשוק עתיקות שאפילו אותי ריתק (ואני בד"כ שונא שווקים).

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

וואו כמה המלצות .

קודם כל תודה רבה לכם

ועוד שאלה, עניין של מטענים והכל, כמו בארץ או שצריך משהו מיוחד?

העניין של הגעה מהשדה תעופה למלון. מה עדיף? עד איזה שעה המטרו עובד?

האם כל המקומות שהמלצתם, הם קרובים אחד לשני על מנת שכל יום להיות במקום אחר מתוכנן וקרוב אחד לשני באותו היום?

Kia Sportage, 2014 

פורסם (נערך)

פריז היא ענקית, בעזרת המטרו אפשר להגיע בקלות ובמהירות לכל מקום, בדכ עם החלפה של קו אחד או שניים. אני ממליץ מאוד לרכוש כרטיסי pass המאפשרים נסיעה חופשית של כמה ימים (צריך לבדוק את הסוגים - לא זוכר בדיוק).

לגבי שעות פעילות:

The first train leaves at 5:30AM. The last train, arrives at the terminal station at 1:15AM, except on Fridays , Saturdays and on nights before a holiday, when the service ends at 2:15AM.

מסעדה טובה וחמימה ברחוב מופטרד עליו המלצתי מיקודם

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d1775551-Reviews-Le_Verre_a_Pied-Paris_Ile_de_France.html

שוק העתיקות המפורסם והגדול ביותר בפריז (ללמוד טוב איך מגיעים ולשים לב לארנק , השוק עצמו בטוח אבל הדרך עליו עוברת ברחוב עמוס בהצטלבות של מספר שווקים לא כל כך נעימים - אין מה לדאוג פשוט להיות זהיר)

http://www.marcheauxpuces-saintouen.com/1.aspx

בר מקומי לשאנסונים ויין (כדאי לבדוק מתי יש הופעה חיה ולהגיע מוקדם כי המקום קטן והמקום מתמלא)

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187147-d245092-Reviews-Le_Limonaire-Paris_Ile_de_France.html

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
וואו כמה המלצות .

קודם כל תודה רבה לכם

ועוד שאלה, עניין של מטענים והכל, כמו בארץ או שצריך משהו מיוחד?

העניין של הגעה מהשדה תעופה למלון. מה עדיף? עד איזה שעה המטרו עובד?

האם כל המקומות שהמלצתם, הם קרובים אחד לשני על מנת שכל יום להיות במקום אחר מתוכנן וקרוב אחד לשני באותו היום?

בקשר למטענים, החשמל הוא כמו בארץ כל עוד מדובר על תקעים של שני פינים (בלי הארקה). ההארקה בצרפת היא ע"י פין שיוצא מהקיר (בתקע יש שקע עבור ההארקה) ולכן אם אתה מביא משהו עם תקע של שלושה פינים (נניח מחשב נייד) זה לא יתאים ותצטרך מתאם. כל ממה שיש לו רק שני פינים (מטענים של טלפונים) יתאימו.

בהנחה שאתם נוחתים בשארל-דה-גול ההמלצה שלי היא לקחת את הרכבת (RER B, פשוט לעקוב אחרי השלטים שמובילים לרכבת בשדה התעופה, אין שם רכבת אחרת שעוברת) לפריז. בעיר תוכלו כבר להחליף לקו המטרו שמגיע למלון שלכם. שימו לב שיש רכבות שיוצאות משדה התעופה ומדלגות על כל התחנות עד לפריז עצמה (התחנה הראשונה בעצם שרכבות כאלה עוצרות בה אחרי השדה היא gare du nord). זה גם מזרז את העניינים וגם יותר סימפטי, בעיקר לאור העובדה שהפרברים הצפוניים של פריז הם הפחות סימפטיים. זה לא מאוד קריטי אבל יותר נחמד, ואם מדובר על "לדלג" על רכבת אחת אולי זה כדאי.

פורסם

עד כאן הבנתי והכנתי לעצמי רשימת מקומות שחייבים לעבור בהם.

השאלה היא איזה כרטיס להזמין בשביל המטרו ?

http://www.masa.co.il/%D7%A6%D7%A8%D7%A4%D7%AA/%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%96/light/

יש כאן הסבר אבל זה מחולק לאיזורים ואני לא יודע בדיוק מה להזמין. מה אומרים חבר'ה?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

בהגדרה כל פריז עצמה היא אזור 1. אתם תצטרכו כרטיסים שמכילים מעבר לזה רק לנסיעות שכוללות יציאה מפריז (נניח לוורסאי או לרובע הדפנס, למרות שספציפית לרובע הדפנס אפשר גם להסתדר בלי אבל נעזוב את זה. כשאתה תייר אל תתחכם :mmangel:. כמובן שגם משדה התעופה ואליו תצטרכו כרטיס מיוחד). ההמלצה שלי היא בשדה התעופה לקנות כרטיס הלוך חזור ממנו ואליו, וחוץ מזה לקנות חופשי שבועי לאזור 1. אם תרצו לעשות גיחה מחוץ לעיר פעם אחת תקנו במיוחד כרטיס בשביל זה.

פורסם

יש כל כך הרבה לעבור בפאריז וכל כך קצת זמן, אז מחוץ לפאריז לא נצא.

אז לקנות כרטיס של איזור 1 הבנתי תודה.

אם יהיה בהמשך שאלות אשאל. תודה רבה עד כה

Kia Sportage, 2014 

פורסם (נערך)

אפשר לצאת לפריפריה הקרובה - כגון ארמון וגני ורסאי. סע לתחנת הרכבת המתאימה ואם אין לך כרטיס תקופתי המכסה את האיזור קנה כרטיס חד פעמי הלוך ושוב. כנ"ל לגבי יורודיסני, אם אתה מעוניין - מדובר בנסיעה של כמה עשרות קילומטרים ברכבת הפרברית (RER).

המלצה חמה שלי, אם יש לך עניין כלשהו במדעים או טכנולוגיה היא מוזיאון המדע ב-Parc de la Villette. אמנם חלפו כמעט 15 שנים מאז ביקרתי שם, אבל החוויה עדיין טריה - החל בחתכים דרך דה-שבו ועד דגמים של משגרי לווינים בגודל מלא. בסמוך יש גם iMAX שבאותם ימים היה בגדר דבר ייחודי מאד, כיום, כמובן, כאשר יש בארץ בתי קולנוע מסוג זה האטרקציה פחות מעניינת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...