Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפתעה בדמות קאדילק ATS.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מדבר על מה הם עשו לסאאב אבל זה פעל גם בכיוון ההפוך.

תפשפש בזכרון, אני זוכר בפרוש רכב שהם הציגו אותו והתגאו באיזה טכנולוגיה של סאאב.

קורה ספורטיבו,

התכוונתי ל V מהסוג של ATS-V :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מדבר על מה הם עשו לסאאב אבל זה פעל גם בכיוון ההפוך.

תפשפש בזכרון, אני זוכר בפרוש רכב שהם הציגו אותו והתגאו באיזה טכנולוגיה של סאאב.

על זה נאמר, הרצחת וגם ירשת?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
^ מאיזו בחינה?

גם אני נהגתי על השתיים. קיים פער, אך הוא מתבטא בעיקרו ביחידת הכח - בהתייחסות ל-328, עם דגש על הגיר(זה שבבימר עוזר להוציא את המיטב ממנוע חזק ורהוט, זה שבקדילק קצת מסרס מנוע חזק ופחות רהוט). רהיטות היא מילת המפתח גם בהתייחסות לעבודת המתלה וההגה של המכונית, רק שכאן הפער הרבה יותר קטן.

אפתור לכם את הדילמה בין השתיים; הדגם הבסיסי של ATS נמכר בפועל במחיר דומה לב.מ.וו 316, 270 מול 136 כ"ס. Enough said.

אם מתבוננים רק על הקטע הדינמי אז: ל- 3 turn in מידי שאין לקאדי, ל-3 אין הגה עם שטח מת עצום במרכזו והוצאת הזנב של השלוש נשלטת יותר ומתרחשת במהירות גבוהה בהרבה - ורק כשמבקשים את זה. לגבי יחידות הכוח אין לנו מחלוקת, השלוש טובה בהרבה. נהגתי על השלוש עם מושבי הספורט והגב שלי אמר תודה, באמריקאית הוא התחיל לשלוח אותות מצוקה בשלב מוקדם של הנסיעה. הנדסת האנוש של האמריקאית מפגרת משהו, מנופי ההילוכים שעל ההגה עם תנועה קצרצרה ונוקשה, מד הסל"ד מוסתר (בטח לאנשים בגובה שלי), דוושת גז נוקשה ולא נעימה, בלמים עם תחושה של עץ (הרכב עוצר טוב אבל לדוושה מהלך קצר ולא נעים) וכו'. א-ב-ל אם מרחיבים את התמונה ומוסיפים לשיקולים את עלויות כלי הרכב ואת האבזור העודף והנדיב שבקאדי - ההחלטה הופכת לקשה - כי מה עדיף צעיר/עני או מבוגר/עשיר?
פורסם

החלק שהפתיע אותי - זה שהקאדילק הפתיעה אותך, כי ההפתעה הזו היא "חדשות דאשתקד". למה בדיוק ציפית?

dirty old man

need love too

פורסם
במקרה של סאאב, זה היה בית ספר ל"איך הורסים מכונית אירופאית". GM לקחה חברה עם מוצרים משובחים ותדמית מכובדת, העבירה אותם לפלטפורמות זולות של אופל, פגעה באיכות היצור ובסוף הדרך עוד חגגה עליהם עם badge engineering על בסיס סובארו אימפרזה ושבי טריילבלייזר, או מה שזה לא היה.

כמובן ש GM היתה האחראית העיקרית למותה של סאאב, אבל היא לא היתה האחראית הבלעדית.

מכונית השלד של סאאב היתה ה 900, שלא היתה אלא מתיחת פנים מקיפה ל 99 שנולדה עוד ב 68'.

ה 900 הציעה מנועי טורבו חזקים, עיצוב מקורי והתנהגות כביש מצויינת ששולבה בנוחות נסיעה טובה.

כל זה היה טוב עד מחצית שנות ה 80', אבל לא הספיק בסוף שנות ה 80', כשלשוק מכוניות הסאלון התווספו מתחרות ברמה גבוהה כמו הב.מ.וו סדרה 5.

לכן הצטרפה סאאב לפיאט, לנצ'יה ואלפא, וביחד פיתחו פלטפורמה חדשה שנקראה טיפו 4.

הסאאב 9000 היתה מכונית בינונית למדי כבר שהוצגה, ומכאן מעמדה של סאאב החל להתערר.

הסאאב 900 שהוצגה ב 93' התבססה בלית ברירה על רצפת האופל ווקטרה, מאחר ולסאאב לא היו די משאבים לפיתוח פלטפורמה עצמאית, וגם אם היו, הסאאב 900 תמיד היתה מכונית אקצנטרית למדי שקסמה לאניני טעם או מכורים למותג (מזכיר משהו ?), כך שלהיט מכירות היא לא יכלה להיות.

ה 9-5 התבססה אף היא על רצפת הווקטרה (דור שני), ולמעט מנועים מצויינים לא היה לה מה להציע.

עם כל הכבוד וההערכה לסאאב, ואין חובב רכב שהשמות סאאב, לנצ'יה, אלפא וסיטרואן לא מרעידות קלות את נימי נפשו, מותה היה צפוי.

ככה זה בטבע, רק החזקים שורדים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כמובן ש GM היתה האחראית העיקרית למותה של סאאב, אבל היא לא היתה האחראית הבלעדית.

מכונית השלד של סאאב היתה ה 900, שלא היתה אלא מתיחת פנים מקיפה ל 99 שנולדה עוד ב 68'.

ה 900 הציעה מנועי טורבו חזקים, עיצוב מקורי והתנהגות כביש מצויינת ששולבה בנוחות נסיעה טובה.

כל זה היה טוב עד מחצית שנות ה 80', אבל לא הספיק בסוף שנות ה 80', כשלשוק מכוניות הסאלון התווספו מתחרות ברמה גבוהה כמו הב.מ.וו סדרה 5.

לכן הצטרפה סאאב לפיאט, לנצ'יה ואלפא, וביחד פיתחו פלטפורמה חדשה שנקראה טיפו 4.

הסאאב 9000 היתה מכונית בינונית למדי כבר שהוצגה, ומכאן מעמדה של סאאב החל להתערר.

הסאאב 900 שהוצגה ב 93' התבססה בלית ברירה על רצפת האופל ווקטרה, מאחר ולסאאב לא היו די משאבים לפיתוח פלטפורמה עצמאית, וגם אם היו, הסאאב 900 תמיד היתה מכונית אקצנטרית למדי שקסמה לאניני טעם או מכורים למותג (מזכיר משהו ?), כך שלהיט מכירות היא לא יכלה להיות.

ה 9-5 התבססה אף היא על רצפת הווקטרה (דור שני), ולמעט מנועים מצויינים לא היה לה מה להציע.

עם כל הכבוד וההערכה לסאאב, ואין חובב רכב שהשמות סאאב, לנצ'יה, אלפא וסיטרואן לא מרעידות קלות את נימי נפשו, מותה היה צפוי.

ככה זה בטבע, רק החזקים שורדים.

בגדול, מסכים איתך, אבל ישנן מספר נקודות שראויות להתייחסות;

-סאאב 9000 המקורית לא היתה בינונית בכלל. היא היתה מכונית מנהלים מוצלחת מאוד, בדיוק בדומה לשתי אחיותיה לפלטפורמה(164, תמה). מכונית בינונית, אפילו בינונית מינוס, היתה הכרומה.

-כשפלטפורמת טיפו 4 פותחה, ב.מ.וו עדיין לא הציגו את סדרה 5 E34. מול כל מה שהיה אז בשוק, זה היה בסיס מוצלח.

-מי שבאמת שינתה את חוקי המשחק היתה E34, שגרמה לכל המתחרות, לרבות W124, להיראות פתאום מיושנות או מוגבלות.

-900 סימן 2 שהוצגה ב-93' היתה נפילה אדירה, בכל מובן. למזלי הטוב, נזדמן לי לנהוג ב-900 מקורית בשלהי שנות השמונים. זו היתה מכונית הרבה יותר טובה.

-להבדיל ממכוניות רבות שמשתפרות במהלך חייהן(בהתייחסות ספציפית למתחרות, סיטרואן XM ופיז'ו 605, לנצ'יה תמה ואפילו E34), סאאב 9000 הפכה עם השנים ותוספת הכח למכונית פחות מוצלחת.

-כפי שציינת, מנועים מצויינים הם לא הכל. סאאב הזניחה את רוב השאר - ושילמה את המחיר. :-(

פוסט מורטם, המסקנה המתבקשת היא שמה שהיה חסר לסאאב זו מכונית משפחתית איכותית, שתחליף את ה-96 המקורית. מכונית כזו היתה מספקת לחברה את נפח המכירות המתבקש וייתכן שהיתה שומרת על עצמאותה עוד שנים רבות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אולי זה רק אני אבל עם תג מחיר באיזור 250k שקלים והספק נמוך יותר, וחוסר אבזור, יש סיבה מיוחדת להעדיף נניח גולף GTI על פני הקאדילק המדוברת?

אמנם ה-GTI זה בערך הרכב היחיד שיש לי אליו חיבה מבין שלל יצירות VAG אבל עושה רושם שהקאדילק הזאת עולה עליה בכל פרמטר אפשרי.

היא מתנהגת ואוחזת, היא מאובזרת, היא יוקרתית באמת ולא רק מתחפשת לכזאת, היא חזקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מצטרף למשבחים, ATS היא תמורה מעולה למחיר ומכונית מעולה בפני עצמה.

הכשלים הכי משמעותיים שלה ביום- יום הם הנדסת האנוש של ממשק המגע שממש גרם לי לרצות להכניס אגרוף לפאנל שלו, ספסל אחורי מעט צפוף ותא מטען קטן. השניים האחרונים הם משהו שאפשר לחיות איתו.

כן, יש לה גם כמה נקודות של חוסר עידון או ליטוש לא מספק, אבל הן בטלות בשישים אל מול החבילה.

היא גם מאירה את המתחרות שלה בסגמנט באור שחושף את הבלוף במיתוג שלהן ואת הנהירה של אנשים אחר סמלי המכוניות מהטריו הגרמני.

סדרה 3 החדשה היא לא עילית הנהיגה והגם שסביב הקצוות היא טובה מה-ATS, בשאר הזמן, כדי להגיע לרמת האבזור והביצועים של ה-ATS צריך להוסיף כל כך הרבה כסף וזה ממש לא שווה את זה, לא ברכישה, לא באחזקה ולא במכירה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

היא גם מאירה את המתחרות שלה בסגמנט באור שחושף את הבלוף במיתוג שלהן ואת הנהירה של אנשים אחר סמלי המכוניות מהטריו הגרמני.

חולק עליך לחלוטין!

אתה מתעלם לחלוטין מעיקרון ה 90-10.

יצרני רכב אירופאים מייצרים רכבים עם 90% מהיכולות של ב.מ.וו 3 כבר עשרות שנים, זה ה 10% שעושים את ההבדל שעולים כ"כ הרבה במחקר ופיתוח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סדרה 3 החדשה היא לא עילית הנהיגה והגם שסביב הקצוות היא טובה מה-ATS, בשאר הזמן, כדי להגיע לרמת האבזור והביצועים של ה-ATS צריך להוסיף כל כך הרבה כסף וזה ממש לא שווה את זה, לא ברכישה, לא באחזקה ולא במכירה.

דעתי שונה לגמרי, אם - לצורך הדיון - בתחום הדינמי והנדסת האנוש הציון של סדרה 3 אצלי הוא מאה או קרוב לכך, אז בהשוואה לה אני נותן לקאדילק בסעיפים הללו ציון של מקסימום 70. מאידך, אם בסעיפי האבזור והמחיר (=תמורה לכסף) הקאדילק היא מאה אז כאן הבאוורית מקבלת 70 לכל היותר. במצב הזה צריך לבוא הרוכש הפוטנציאלי ולהחליט מה חשוב לו יותר כסף או איכות - להגיד שכולם יעדיפו את החבילה הזולה יהיה נכון בדיוק כמו לטעון את ההפך.
פורסם

בר, נהגתי ב- 328 עם מושבי הספורט ונהנתי מאוד, יתכן שבגרסאות זולות יותר הייתי מתרשם אחרת.

לקחתי את ה-3 כנקודת ייחוס למאה, מול אותה נקודת ייחוס נבחנה ה- ats בגירסתה המאובזרת. ההשוואה הזו לא עשתה חסד עם האמריקאית בסעיפים של דינמיות והנדסת אנוש.

בסעיפים אחרים - כפי שראית - התמונה מתהפכת.

• תוכן חדש...