Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפתעה בדמות קאדילק ATS.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה התחיל בצורה משעממת למדי. נסעתי עם כמה חברים לשתות הרבה יין

בבנייני האומה

בירושלים, בכניסה ניגשה אליי נציגה של קאדילק בעלת מחשוף עמוק והציעה לי להרשם לנסיעת מבחן באחד מרכבי קאדילק. טוב שיהיה חשבתי לעצמי...

כעבור כמה ימים נציג מאולם התצוגה בשם דוד יצר איתי קשר והציע לי להגיע להרצליה לצורך ביצוע נסיעת מבחן. סירבתי בנימוס ואמרתי שאם יהיה להם רכב הדגמה בחיפה, אשמח. בתגובה אמר לי כי יבדוק את העניין ויחזור אליי (כמעט מיותר לציין כי בשלב זה לא באמת ציפיתי שמישהו יחזור אליי).

כעבור עוד כמה ימים שוב טלפון מקאדילק, הפעם כדי לתאם נסיעה. וואלה רציניים החבר'ה שם, יאללה אני זורם.

במהלך השיחה הבנתי שהם יותר רציניים ממה שחשבתי, שכן התברר כי אין צורך להגיע לאולם כלל. הנציג אמר כי יגיע לאסוף אותי ישירות מהבית וניסע לאן שארצה. סגרנו ליום רביעי.

בינתיים דיברתי עם RK (שבטח יכתוב כאן משהו אח"כ) ואמרתי לו שהוא מבטל את הפגישות שלו ביום רביעי ובמקום זאת מצטרף לנסיעת המבחן.

יום רביעי. השארתי את האלפא בידיים טובות שיפנקו אותה עם מים, סבון, ג'ילדות, לחץ אוויר ומיקרופייבר ושמתי פעמיי לכיוון "לב המפרץ" - שם קבעתי עם הנציג של קאדילק. כעבור כמה רגעים אני קולט בזווית העין סילואט די מרשים. הרכב הגיע, בצבע לבן פנינה.

נעבור לרכב עצמו:

מבחוץ היא נראית מרשימה ובעלת נוכחות ולטעמי האישי העיצוב מוצלח למדי ובהחלט בעל אופי. V

בפנים נתיישב על מושבי עור איכותי (מחושמלים עם זכרונות ובעלי חימום מקדימה). איכות החומרים וההרכבה ראויה לציון, התרשמתי מאוד לטובה. V

רשימת האבזור

ארוכה ביותר ואמנם לא התעמקתי בשלל הפיצ'רים במהלך נסיעת המבחן, כן אזכיר מספר כמה מעניינים:

- חיישנים היקפיים, מערכת התראה על סטייה מנתיב והתראה מפני התנגשות חזיתית אשר מזהירים את הנהג באמצעות חיווי בלוח השעונים ו-ויברציה במושב הנהג (מספיק שאדם יעבור ליד הרכב כאשר הוא עומד והרכב יעדכן אותך).

- תצוגה עילית אשר ניתנת להתאמה אישית.

- אפשרות להציג את Waze על המסך של הרכב.

המסלול שלנו התחיל בלב המפרץ (במפרץ חיפה), דרך העיר התחתית ועוד כמה רחובות שבורים לכיוון כביש החוף. מכביש החוף ירדנו במחלף עתלית, בית אורן למעלה, בית אורן למטה, שוב למעלה וירדנו לבסוף דרך כביש המחצבות בדרכינו חזרה לנקודת ההתחלה.

מה חווינו?

מנוע. מדובר על 2 ליטר טורבו בעל 36 קג"מ/2,400 סל"ד ו-272 כ"ס/5,300 סל"ד. בפועל זה מרגיש יותר כמו 200+ כ"ס ולא 272.

יחד עם זאת, אין מדובר על מנוע אנמי אלא על יחידה רהוטה למדי אשר מצליחה לייצר קצב טוב ואפילו הצליל חביב.

הגיר הינו פלנטרי (No double clutch bullshit here) בעל 6 הילוכים די ארוכים (100 קמ"ש/1,700 סל"ד~). במצב ידני, אשר מקנה עצמאות מלאה לנהג, אפשר לשלוט בו גם דרך משוטים על ההגה או באמצעות הבורר (וכאן אציין לזכות את העובדה כי דחיפה קדימה מורידה הילוך ולהפך, כמו שצריך). התגובות של הגיר טובות והוא שותף נאמן למעשה הנהיגה.

הבלמים הינם מתוצרת ברמבו והם בעלי תגובה טובה, יכולת עצירה טובה והתנגדות טובה לדעיכה. לאורך כל הנסיעה שלנו, בעיקר בקטע של בית אורן ועד שיצאנו מכביש המחצבות, הם הפגינו יכולת מרשימה למדי. V

ניהוג. קאדילק עשו מאמצים לא מעטים כדי להקנות ל-ATS נימוסים אירופאיים ונראה שהם הצליחו במשימה.

ההגה עצמו מדוייק ולכן מאפשר למקם את הרכב בדיוק היכן שרוצים ואפילו כמות מידע מסויימת מצליחה לחדור את מסך הברזל החשמלי. ה-Turn in טוב מאוד ואין תת היגוי מוחשי לדווח עליו וזוויות הגלגול נמצאות תחת שליטה (מתלים מגנטיים מתכווננים). בשורה התחתונה, רכב מאוד מאוזן וכנראה בין המוצלחים, מבחינה זו, בסגמנט שלו. V

נוחות. כבר אמרתי שיש לה אחלה מתלים? אז לא רק בשביל הספורט אלא גם בשביל הנוחות. בדקנו את נוחות הנסיעה בכבישים ה"טובים" יותר של חיפה (שזה בעצם אוסף בורות וסדקים לאורך, לרוחב ולגובה עם חתיכות אספלט פה ושם). הרכב פשוט נוח, לא נוח כמו ספינה אמריקאית של פעם אלא נוח כמו אירופאית מרוסנת היטב, כזו עם קשיחות נדרשת אך לא מכאיבה. בנוסף, בנסיעה על אותם כבישים מצולקים, לא נשמע כל רחש או קרקוש מאף חלק של הרכב.

יחד עם זאת, יש לציין כי מרווח הפנים שלה אינו נמנה על הטובים בקטגוריה. מלפנים המרווח סביר+, אך מאחור היא קטנה ואינטימית מחלק ממתחרותיה, אבל בסה"כ עושה את העבודה. אני הרגשתי בבית. V

מחיר. נכון ש-250,000 ש"ח/300,000 ש"ח (בהתאם לרמת הגימור) זה לא מעט כסף, אך ביחס לתמורה וביחס לתמורה הקיימת אצל המתחרות מדובר על עסקה מצויינת, גם עבור זה שלא ממהר לבית אורן אלא לבית הקפה הקרוב. V

שורה תחתונה, זו מכונית אירופאית (ניהוג, חומרים, איכות הרכבה וניחוח יוקרתי נדרש) בעלת שורשים

אמריקאיים (מחיר ואבזור).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם יצאת לכביש מפותלים/מהירים עם הרכב,אבל אחרי שנהגתי בו,המילה הראשונה שיצאה לי מהפה הייתה וואו,הרכב אוחז ומהנה לנהיגה ברמות,לזה לא ציפיתי מקאדילאק,הרכב מרגיש כשווה ערך לכל סדרה 3,לפחות בכל הקשור לאחיזה,תקשורת,כל מה שקשור למעורבות הנהג בצד המהנה של הנהיגה,וככל שלחצתי את הרכב יותר,הוא לא התפזר,ורק נשאר לשחק איתו עם משחקי הגה/גז.

המנוע באמת לא מרגיש כמו 270 כס,אבל הוא מנוע משובח,עולה מהר בסלד,די גמיש,וחזק.

פשוט אחלה רכב.

פורסם

GUGY, תקרא את מה שנכתב - נסענו בבית אורן ובכביש נשר, אני מאמין שהם מפותלים מספיק :wink:

התלונות המהותית היחידה היא באמת חוסר התחושה היחסי של עוצמת המנוע - בהחלט ייתכן שיחסי ההעברה הם האשמים בכך. הקצב שה-ATS מייצרת יותר מראוי וההתנהגות שלה בהחלט משובחת ואפילו מהנה. אמנם מרגישים שאתה צריך לבלום ולהפנות יותר מטון וחצי, אבל אף אחד עדיין לא ביטל את חוקי הפיזיקה.

עוד בצד החובה - קצת סירבול בתפעול מחשב הדרך, אבל לא משהו שלא ניתן להתרגל אליו לדעתי.

בשורה התחתונה - בהחלט הצליח לקאדילאק. היא מרגישה מאד איכותית ומפנקת - תחושת הפלסטיקים, תחושת העור, הררי האבזור. אולי קצת צפופה מאחור - אבל לא יותר צפופה מלקסוס IS הקודמת, למשל, או אלפא 159. היא יפהפיה לדעתי, בחוץ ובפנים. היא קורצת לנהג, היא מחמיאה לנוסעים. היא נוחה, ומרגישים בפירוש את המעבר בין מצבי המתלים - עוד V לרשימה. אחלה אוטו!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מבחינתי זאת ממש לא הפתעה. נהגתי ברכב הזה לפני כחצי שנה ומאוד התרשמתי לטובה. אם ה CTS החדשה מציגה התנהגות כביש ברמה דומה, יש כאן קלף חזק מאוד מול המתחרות הגרמניות.

מה שכן, לא צוין כאן אבל ל ATS יש בעיה אמיתית במרווח הפנים ובמיוחד במושב האחורי. זה לא רכב לאנשים גדולים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על אחלה סיקור. כתיבה איכותית יותר מרוב הסיקורים שאני פוגש כיום במגזינים, שם פותחים בחפירות של ההיסטוריה של המותג, תעשיית הליסינג אז והיום, וכמה היבואן חמוד (בכל זאת, בעמוד הבא יש מודעה שלו). ובסוף שוכחים לספר על הנהיגה.

למרבה הצער, זה עוד מותג-מגזרי בו ריפודי עור ולבן-פנינה הולך טוב עם המערכת להתראה כשמישהו עובר ליד האוטו (להצמיד לך מטען חבלה). קשה לי לראות את עצמי קונה כזה ומסתכן בטעות בזיהוי שתקצר את חיי משמעותית.

פורסם

צביקה פיק - צוין גם צוין. אני לא חושב שזה קריטי, לא כמו בלקסוס IS הקודמת, למשל, אבל בהחלט היא לא מרווחת מי יודע מה. אני 1.71, זה פחות הפריע לי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מבחינתי זאת ממש לא הפתעה. נהגתי ברכב הזה לפני כחצי שנה ומאוד התרשמתי לטובה. אם ה CTS החדשה מציגה התנהגות כביש ברמה דומה, יש כאן קלף חזק מאוד מול המתחרות הגרמניות.

מה שכן, לא צוין כאן אבל ל ATS יש בעיה אמיתית במרווח הפנים ובמיוחד במושב האחורי. זה לא רכב לאנשים גדולים.

אני 1.85 גובה ו1.85 רוחב,והרגשתי מצויין,לפחות מקדימה.

פורסם

סקירה מעולה, המחירים האלה הם סדר גודל של פסאט מאובזרת וסדרה 3 - מעניין לראות השוואה ביניהן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא רואה תחרות בין פסאט מאובזרת -ATS, במלוא הכבוד. סדרה 3 בהחלט - ב"אוטו" ה-328 ניצחה, מעניין להשוות ביניהן במציאות. ה-ATS הזולה זולה בעשירייה מ-320 אוטומטית בסיסית, וגם המאובזרת זולה מ-328. לא נהגתי ב-BMW, אבל מעניין עד כמה היא טובה לרוכש הממוצע של רכבים אלה בכדי להצדיק את הפרשי המחיר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה לכולם.

אין צורך להגזים. נכון שמרווח פנים אינו נמנה על יתרונות הרכב, אך הוא סביר. אני 1.83 וכשישבתי מאחור לא הייתה הרגשת צפיפות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

נהניתי לקרוא.

אני לא מסכים איתך לגבי איכות הפנים. הקונסולה המרכזית נראית ומרגישה כמו צעצוע סיני מהסוג הנחות ביותר ואוסף טביעות אצבע ברמה שמייתרת את הצורך במאגר ביומטרי. הכפתורים מעיקים, ממשק המגע בעל פידבק לא מובן (לפעמים רוטט בלחיצה, לפעמים לא, לפעמים אחרי שניה) ובאופן כללי פשוט לא עובד טוב (ניסיתי להגביר ווליום ולהנמיך - אסון). בנוסף הבגאז' קטן - מאוד קטן. כ"כ, הארגונומיה של הכפתורים לא מוצלחת במיוחד. למשל, הכפתור של המתלים המגנטיים נמצא איפשהו מתחת לבורר האורות, במיקום לא נוח ללחיצה.

בקיצור, על אף השיפור העיצובי יש לקאדילק לאן להתקדם כדי לעמוד בשורה אחת מול האירופאיות. באופן כללי, פשוט לא נעים להיות בתוכה, למרות המושבים הנוחים (מאוד). מהבחינה הזו הרבה יותר נעים ב318 או בA4 הפשוטה ביותר (ואת הC קלאס אפילו לא צריך לציין).

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הבגאז' אכן קטן, מקבל. לגבי הטאצ' - מודה שלא בדקתי, אבל יכול מאד להיות - התפעול של מחשב הדרך, כמו שכתבתי, ממש לא להיט. עם זאת, לא הייתי מרחיק לכת ואומר שלא נעים לשהות בה - עיצוב הפנים היה לרוחי, וכך גם החומרים. לגבי המושבים גם אתה כתבת שהם מאד נוחים (גם האחוריים).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המושבים אכן נוחים, אבל חוץ מזה, אין לה כלום.

אה, ואיך אפשר לשכוח - בגרסת הבסיס היא מגיעה עם "בלם רגל" :|

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...