Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים נשרפה לי מנורת אור דרך בסניק - תקלה פשוטה וטריויאלית. אבל לפעמים דווקא הדברים הקטנים מובילים אותנו לגילויים מאוד מעניינים: אחרי שהוצאת את הנורה (וגיליתי שבסניק, כמו בכל מכונית צרפתית ראויה, צריך אצבעות של פסנתרנית וחוש מישוש של גניקולוג כדי להחליף מנורה) העפתי מבט על תושבת המנורה והחוטים המחברים אותה וגיליתי שהבידוד סביב החוטים פשוט מתפורר לגמרי, והחוטים חשופים במקומות רבים.

הזוי בעיני שברכב בן 8.5 (לא ממש זקן על פי ההגדרות שלי) החוטים מגיעים למצב כזה, וכנראה שאיכות כזו של חיווט מסבירה לפחות חלק מבעיות החשמל שרנו נודעו בהן.

עכשיו מתחילה הסאגה: פירוק פגוש קדמי, פירוק מנורות החזית, בידוד מחדש של החוטים והרכבה של הכל בחזרה. אין לי מושג מתי אני אעשה את זה, אני מודה שאני מתעצל להתחיל, אבל גם לא ממש רוצה קצרים באוטו.

IMG_20140301_144220.jpg

IMG_20140302_101838.jpg

IMG_20140302_101842.jpg

פורסם

נתקלתי בזה גם אני, ברנו אחרת.

זו תוצאה של החום הרב באיזור, הפלסטיק של הבידוד לא עמיד מספיק בחום והופך להיות שביר עם הזמן.

ממלוץ לא לבודד, אלא להחליף את השקע של המנורה שכבר מגיע עם חוטים חדשים.

האם המגעים של הנורה לא נראים מפויחים?

אם יש מגע לא יציב, זה יגרום להתחממות באותה נקודה ולעומס חום יותר גבוה על הבידוד.

פורסם

המגעים של המנורה דווקא נראים חדשים לגמרי, לא רק שלא מפויחים, אפילו לא מלוכלכים בכלל.

במוסך טענו שזה חלק מהצמה, ולכן אין אפשרות מלבד לבודד את הקיים - אני מעריך שלא אדע עד שלא אפרק ואבחן את המצב מקרוב, ומדובר (לצערי) על פירוק מאסיבי למדי שכולל את פירוק הפגוש הקדמי.

פורסם

אני הייתי חותך את החוטים כ 15 ס"מ לפני השקע ומלחים במקומם שקע חדש עם חוטים חדשים.

פורסם

השאלה היא אם ניתן להשיג שקע כזה חדש, הרי הוא צריך להיות עם החיבור המיוחד לפנס של רנו (נתפס בחצי סיבוב לפנס עצמו).

פורסם

אצלי בסניק התפורר המחבר עצמו

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

תרשה לי לשאול אותך ממי ובאיזה מצב קנית את הרכב? האם המחיר שיקף את מצבו וידעת עליו?

לפי השירשורים שלך, קורות אצלך תקלות שמראות על היסטוריית תחזוקה ירודה או שימוש מקסח ברכב.

אני כבר כ-10 שנים עם שני דגמי סניק - הכל עובד, הכל פיקס, כלום לא נושר וכלום לא מתפורר, וטפו טפו טפו שימשיך ככה לעשור הבא.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם (נערך)

הסניק שלי היתה יד שניה (אני יד 3), והיא נקנתה עם 77K ק"מ, כולל הסטוריית טיפולים מלאה במורשה רנו. היא נקנתה מבכיר באחת מהחברות הגדולות במשק הישראלי, והיתה הרכב השני בבית אחרי הליסינג המאוד מרשים שלהם. אז לא היסטוריית תחזוקה ירודה ורחוק מאוד משימוש מכסח ברכב. המחיר, אגב, היה ריאלי לגמרי, כ 10% מתחת למחירון והעסקה נעשתה ברוח טובה לגמרי.

תקלות? אני לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר שהן מעידות על היסטוריה לקויה. עד עכשיו היו:

1. לוח שעונים תקול - בעיה ידועה בסניק 2.

2. בוכנות תא מטען - בלאי סביר למדי.

3. הבעיה הנוכחית עם החוטים - אין לה שום קשר לאחזקה, כיון שזה לא חלק שמטפלים בו.

חוץ מזה אני לא זוכר שהיו לי איתה בעיות... אבל אולי זכרוני בוגד בי.

עריכה: אה, והיה את חיישן האורות/גשם, אבל זו לא היתה תקלה, אלא החלפת שמשה בפורמט "ביטוח שמשות". כל השאר היו שדרוגים/שיפורים שעשיתי.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

אז אחרי שפרקתי את החזית של הסניק, ופרקתי את הפנסים, גיליתי שהמצב הוא בדיוק כמו שחשבתי, וזהה בשני הצדדים.

עכשיו ההתלבטות שלי היא איך לסדר את זה באופן איכותי, ואם לעשות את זה לבד או ללכת לבעל מקצוע.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

אופציה נוספת - לשלוף את החוטים מהקונקטור, ולהשחיל עליהם בידוד מתכווץ.

אם בעייתי לשלוף מהקונקור, אז לחתוך, להשחיל בידוד ולחבר בהלחמה חזרה.

• תוכן חדש...