Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בידני אחרי 7 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בשעה טובה רכשתי יונדאי i10 ידנית.

יש לי רישיון כ7 שנים ובמהלכם נהגתי רק במכוניות אוטומטיות, כשלמדתי נהיגה למדתי על ידני

אני צריך להיכנס למצב שאני קצת מרענן את היכולת נהיגה שלי בידני - החל מהיסודות ועד לנהיגה מתקדמת כדי שאגיע לרכב החדש - לא אזיק לגיר או אעשה טעויות פטאליות בכביש.

יש עצה איך לעשות זאת? סרטונים ביוטיוב? אתרים מיוחדים?

האופציה שעלתה לי לראש גם זה לקחת מורה נהיגה לתרגל איתו, אבל אני לא מעוניין להוציא סכומי כסף גדולים על זה. לנהוג בידני בגדול אני די משוכנע שאני זוכר, אבל לנהוג נכון מבחינה תפעולית זה כבר עניין אחר.

פורסם

לא צריך להוציא סכומים גדולים,מספיק שיעור או שתיים וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצא מורה לנהיגה שמלמד על רכב בנזין קטן. רצוי בעיר גבעית או הררית כדי לתרגל זינוקים אמיתיים בעליה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה מרגיש יחסית בבטחון, קח תרכב שתקבל תעשה כמה נסיעות תרגול וזהו.

היכולת המתקדמת תבוא עם הזמן.

אם אתה מרגיש קצת לא בטוח, קח שיעור כפול עם מורה.

פורסם

אם אתה לוקח שיעור נהיגה חשוב מאוד שתבחר מורה עם רכב בנזין ולא דיזל. ההרגשה של תפעול רכב בנזין ידני ורכב דיזל ידני הן שונות לגמרי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם אתה מרגיש בטחון פשוט תתחיל לאט לאט להזכר ברכב שלך.

אם אתה מרגיש שאתה ממש לא זוכר כלום וצריך רענון רציני תפנה למורה שמלמד על ידני בנזין, תעשה שיעור אחד אצלו כדי להזכר איך לנהוג ורק אז תתחיל לנסוע ברכב שלך.

תתחדש וסע בדרכים טובות!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נסיעות ראשונות מחוץ לעיר, רצוי ביום נטול פקקים כדי להתרגל לאוטו ולמצמד

אם תוך 3-4 נסיעות אתה לא מרגיש עדיין בטוח, תיקח מלווה שייתן לך עצות (יכול להיות גם מורה נהיגה, נראה לי שייקח הרבה פחות כסף אם הוא מלווה באוטו שלך ולא שלו).

להבדיל מהטסט, זינוק בעליה אפשר לעשות בחיים עם בלם יד ולתרגל לאט עם הזמן, זה לא חייב להיות מושלם בפעם הראשונה. שמעתי שלא שוללים רישיון אם הוא נכבה לפעמים...

פורסם

אני נהגתי על ידני רק בשיעורי נהיגה, השכרנו 500 ידנית באזור איטליה 4 שנים לאחר מכן, נכבה המנוע בתדירות יחסית גבוהה (פעם אחת בנסיעה לפחות אני מניח) אבל הסתדנו בלי יותר מדי דרמה.

התכוננתי על ידי זה שחבר עם רכב ידני נתן לי להתאמן 20 דקות במגרש חניה.

מאז יצא לי לשכור רכב ידני עוד פעמיים וכרגע אני עם רכב שכור (וידני) עד קניית הרכב הבא שלי, שיהיה ידני.

זה כיף להשתפר ולהתאמן אני עושה המון סיבובים סתמיים ורק מחפש תירוץ לעלות על ההגה, הייתי במקומך שוכר רכב ו״מתעלל״ בו קצת באימונים.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

גם אני אחרי מספר שנים על אוטומט עברתי בזמנו לידני, ביום הראשון לקחתי את הרכב לרחוב צדדי עם עלייה והתאמנתי על זינוקים, זה נתן לי מספיק ביטחון להתחלה, כמובן שלאחר מספר ימים כבר מתרגלים לידני.

פורסם

יום שישי היום, זה מעולה עבורך.

התנועה לקראת הצהריים מתמעטת.

קח את הרכב לאיזה מגרש, עדיף עם עליות וירידות, תרגל שימוש נכון בקלאץ' וזינוקים בעליה.

אחר כך חפש רחובות שקטים יותר ורגועים יותר ותתחיל לנהוג בזהירות.

מחוץ לעיר זו לא חכמה, ברגע שהוא התחיל את הנסיעה, רוב הזמן הוא ישאר על הילוך חמישי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב עדיין לא אצלי :) יש לי עוד כמה חודשים עד שהוא יגיע.

יש למישהו המלצה למגרש כזה באיזור חולון-בת ים-ראשון? עדיף מקום ללא יותר מידי פעילות של תנועה ועם עליות וירידות.

בנוסף, אני אשמח להמלצה על מורה נהיגה עם רכב בנזין באיזור הנ"ל (למורה נהיגה שלי היה רכב דיזל)

פורסם

תוספת קטנה

אני מניח של I10 יש מנגנון שמונע הדרדרות בעליות מו הפיקנטו

מנסיון זה מאוד עוזר

חזרי לידני אחרי 11 שנות בצורת בקלות ובכיף

גילוי נאות אני נוהג 36 שנים :)

פורסם

אני מניח שבמישורים לא תהיה לך בעיה ותתרגל מהר מאוד. הבעיה הגדולה עם ידני זה זינוק בעלייה. פשוט תמשוך הנדברקס וזה יעזור לך מאוד.

פורסם (נערך)

לגבי זינק בעליה - אני כל כך רגיל לשימוש בבלם יד עד שאני משתמש בו גם ברכב האוטומטי. כחיפאי שנהג בידנית 25 שנה (ומאז החלפה לאוטומטית עדיין עושה זאת מפעם לפעם בחו"ל) אני לא מצליח להפטר מהמנהג. נכון שכיום המורים לנהיגה מלמדים לבצע זינוק על ידי העברה מהירה של הרגל מהבלם למאיץ, אולם רובם מלמדים על מכוניות דיזל, וברכבי בנזין התגובה שונה לגמרי והזינק בסיוע בלם היד הרבה יותר קל.

vday- גם אני נוהג הרבה שנים (הרשיון יחגוג בקרוב 37 שנה) ועברתי לאוטומטי לפני 13 שנה - ולמרות זאת הייתי שמח לחזור לידני. הבעיה היא שהאשה לא מסכימה, מבחhנתה זו פגיעה באיכות החיים. אני יכול להבין אותה - למרות שגם היא נהגה למעלה מ-20 שנה על ידניות לפני שעברה לאוטומטית הצד הטכני של תפעול הרכב משעמם אותה (לעומת זאת ההתמצאות שלה בתנועה מעולה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא צריך להוציא סכומים גדולים,מספיק שיעור או שתיים וזהו.

+1

אני נהגתי על אוטומט במשך 8 שנים עד שקניתי את האיביזה. שיעור אחד אצל מורה נהיגה וזהו...

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...