Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שקודה סופרב - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קח בחשבון רק שמנוע ה1800 טורבו במצבו המקורי נחמד מאוד למרות השהייה קצת מעצבנת בלחיצה,ומהירויות מעל 140-וצפונה כאילו עד לשם הכל זורם ואז לוקח הרבה זמן לטפס לכיוון ה200 קמ"ש.

צריכת דלק בדגם האוטומטי לא סימפטית-סביבות הליטר ל7 ק"מ (אולי יש לאוודי של אבא שלי בעיה?)

ואם אתה מחפש קלאסה ובלי לנקר עיניים-זה הרכב

התגובה בעיקר לגבי האופציה להצעת לאי 4/ אי6, ואני מניח שהתנהגות המנוע לא רחוקה באחיות שלה לקבוצה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קח בחשבון רק שמנוע ה1800 טורבו במצבו המקורי נחמד מאוד למרות השהייה קצת מעצבנת בלחיצה,ומהירויות מעל 140-וצפונה כאילו עד לשם הכל זורם ואז לוקח הרבה זמן לטפס לכיוון ה200 קמ"ש.

צריכת דלק בדגם האוטומטי לא סימפטית-סביבות הליטר ל7 ק"מ (אולי יש לאוודי של אבא שלי בעיה?)

לאבא שלי יש פאסאטליסינג1.8T. המנוע מצוין. ההשהייה היא בגלל ממיר המומנט וטיפה בגלל הטורבו. מעל 140 היא דווקא סוחבת יפה מאוד, כך שמעתי (אני לא עובר 90 כמובן). הכל ביחס לזה שהיא שוקלת כמעט טון וחצי כמובן. צריכת הדלק הממוצעת 1:9 בערך. בנהיגה עירונית בעיקר ועם הרבה לחיצות 1:7 זה גם הגיוני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בתור התחלה הייתי שוקל לרכוש את הסופרב עם מנוע 1.9TDI המומנט שלו עדיף משמעותית יכול להיות שהרכב יגיב טוב יותר, אם כי זה כמובן תלוי גם באופי הנהיגה שלך, מי שלא לוחץ על הרכב ירגיש טוב יותר עם הדיזל.

היתרון הענק של הסופרב הוא במרווח, ובפאר בגרסה המאובזרת, קסנון, ג'אנטים עור וכו'. אם כי עדיין הC5 שלך מאובזרת יותר אבל מרשימה פחות בגלל שהיא דומה מאוד (בעיקר חיצונית) לאחיות עם המנוע הפחות, 2.0 ו 1.8. (ודיזל לצורך העניין). היתרון הגדול מבחינתך (לפי מה שאפשר להבין מהודעתך) הוא הטרייד אין הנוח והמעבר לרכב חדש. השאלה היא מה אתה מחפש ברכב.

האמת שראיתי פעמים סופרב לא לבנות והן ניראות לא רע בכלל. אחת בצבע בורדו ואחת שחורה שחונה בתוך קניון רמת אביב כפרסומת (עם אנשי מכירות וכו', השקיעו).

גיא

פורסם

אני ממליץ על מה שגיא המליץ.

מנוע ה TDI נותן תחושה נפלאה, בזינוקים מהמקום, בין 100-150

גם חסכוני, גם יעיל, גם מנוע מוצלח לכל הדעות.

פורסם

הסקודה סופרב היא מכונית מצויינת.. ובכלל סקודה זה מצויין

בדיוק עכשיו קנינו את הפאביה 1400 אוטומט... רכב קטן חמוד ומעולה.. מנוע חלש אבל נוסע כמו גדול בלי שום בעיות...

סקודה זה פולקסוואגן שמורכבת בצ'כיה נקודה.

אני לא מבין איך אפשר להשוות את הC5 לסופרב זה לא אותו ליגה בכלל...

בקיצור הסופרב היא בחירה מעולה גדולה נוחה גרמנית להפליא ואמינה

פורסם

אולי הסופרב זה רכב טוב ותמורה טובה לכסף, אבל אתם בטוחים שהוא עדיף על הסיטרואן?

אני לא חושב ככה.

פורסם

יש לנו סקודה סופרב 2005 חדשה,דגם מפואר בחנייה.

אני אומר לך מנסיון,רכב פנטסטי.

לפנייה היתה לנו את האוקטביה שגם היא מוצלחת והחלטנו לעשות טרייד אין ולשדרג לסופרב שמעניקה נוחיות בלתי רגילה,אחיזת כביש מדהימה,מנוע חזק ואיבזור מושלם.

חיצוניות של פאסט ופנים של A6 רכב מעולה שאנשים כנראה לא מודעים אילו בגלל שהוא סקודה.

ממליץ בחום,כל נסיעה שלי עליו היא חוויה.

פורסם

msigal, גם אני נמצא בדילמה דומה לשלך [רק שאצלי אני עובר מ AUDI A4].

אחרי חרישה מסוימת בסוכנויות המכירות, לא מצאתי עיסקה טובה יותר מאשר עם הסופרב [רק שאני מדבר על המנוע 1.9 דיזל], ה-AUDI יקרות מדי, על הגולף לא שמעתי דברים טובים [TDI], וזה מבנאדם שכבר יש לו את הרכב ועושה 6000 ק"מ לחודש עם האוטו [האוטו כבר היה פעמיים במוסך עם בעיות חשמל, לא עלינו, בתוך חודש וחצי].

הכיוון שלי היה לקנות אוקטביה חדשה, אבל מכיוון שהם לא מתכוונים לייבא את האוקטביה החדשה, עד שהם ייפרדו מהסטוק שיש להם עם האוקטביה הנוכחית [את הידיעה הזו קיבלתי מחבר שעובד בסקודה], אז האוטו היחיד שאני רואה לנכון לקנות זה הסופרב [מבחינת התמורה שהוא נותן למחיר ביחס למכוניות אחרות בשוק].

כשאני נכנסתי לסוכנות סקודה [גם החיפאית], הסוכן מכירות די נדלק על הרכב שלי ומאוד רצה לעשות עיסקה, אבל המחיר שקיבלתי על הרכב שלי מאיש הטרייד אין שלו, לא היה לרוחי, ולכן העיסקה לא נסגרה [הוא דיבר איתי מספר פעמים מאז, אבל אני לא לחוץ עד כדי כך למכור את הרכב].

אני לא חושב שיש רכב שנותן יותר היום מהסופרב בקטע של תמורה למחיר [ואני מדבר על הסגמנט הזה של מכוניות יוקרה, ואל תביאו לי אימפרזה WRX כדוגמא :wink: ], אשמח לשמוע מישהו שחולק עלי, כי אני לא מצאתי עיסקה יותר טובה ממנה בשוק [כמובן ביחס למנוע דיזל].

בכל מקרה, לך יש רכב די מפואר, ואם אתה מרוצה מהמחיר שנתנו לך עליו, לפי דעתי תלך על זה [ונראה לי שאתה מבין על מה אני מדבר], הסקודה מאוד מפוארת [גם מבפנים וגם מבחוץ], היא מאוד מרשימה כלפי חוץ.

היא אולי לא תיתן לך את אותה ההנאה שהסיטרואן נותנת לך, אבל לפחות אתה מתקדם, אתה עובר לרכב חדש [יש לך אפשרות לקרוע את הניילונים :smile:], והכי חשוב, אתה נוהג על רכב גרמני [אמינות גרמנית] שזה לפי מה שרשמת, מה שאתה מעדיף, אני לא חושב שאתה תתאכזב מהקנייה הזאת.

לאבא שלי יש אוקטביה כבר קרוב ל-3 שנים, עברה כבר מעל 100 אלף ק"מ, לא עשתה לנו בעיה אחת, זה אשכרה פולקסוואגן עם סמל של סקודה [ובזמנו היא גם עלתה 20 אלף שקל פחות מהבורה, מקבילתה]. ברגע שה AUDI שלי תמצא בית חדש, האוקטביה גם תגיד שלום, והסופרב תמצא לה בית חמים ונעים למשך 3 וחצי שנים אצלנו. :smile:

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני לא חושב שיש מה להשוות בין הסיטרואן לסופרב.

הסיטרואן מסמלת נון קונפורמסטיות משהו מאד שונה מהמיין סטרים.

הסופרב לעומתה משדרת סולידיות ושמרנות.

אם מדברים על תדמית, לעבור מ-C5 לסופרב זה חלק מההתבגרות וההתברגנות...

אמרנו כבר "המעמד מחייב..."

אגב אופציה שונה לחלוטין שעשויה לבוא בחשבון היא הסאאב 9-3...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני ממליץ על מה שגיא המליץ.

מנוע ה TDI נותן תחושה נפלאה, בזינוקים מהמקום, בין 100-150

גם חסכוני, גם יעיל, גם מנוע מוצלח לכל הדעות.

אכן מנוע מוצלח, אבל במקרה של ה-130, עדיין לא ברמה של המתחרות. הוא יהיה פחות חזק מה-1.8T בכל מצב לדעתי, אם כי יציג צריכת דלק עדיפה משמעותית (גם יתרון למי שנוסע הרבה).

בכל מקרה, הסופרב תהיה עדיפה על הסיטרואן באיכות ייצור חומרים והרכבה וכן במרווח מאחור. מלבד זאת אני מוכן להתערב שה-C5 מנצחת אותה בכל פרמטר אחר. מצד שני שמעתי שלסופרב יש זנב שמח :lol::lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסופרב רכב מעולה אבל הבחירה צריכה להיות לא המנוע 1.8 טורבו אלה 1.9 טורבו דיזל הסופרב שוקלת כ1500ק"ג ואם 150 כ"ס ו21 קג"מ האוטו עגלה גם ציפ חזק יעלה את ההספק ל192 כ"ס ו27 קג"מ

מנוע הדיזל מגיע אם 130כ"ס ו28.5 קג"מ בשרניים וציפ קטן מקפיץ את ההספק ל163 כ"ס ולמומנט אימתני של 37.5 קג"מ גם עלות הסולר ותיצרוכת הסולר הם לטובת הטורבו דיזל

ומניסיון והשואות דגם הדיזל נוסע הרבה יותר טוב לפני שתחליט קח סיבוב בדיזל

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה זהו רכב מעולה שנותן תמורה מלאה למחיר

http://www.upsolute.com/db/ger/eng_list.php?s_FZName=skoda

פורסם
מישהו יכול להסביר לי רגע איך לעזעזל שבב אלקטרוני גורם למנוע להתחזק?

השבב שייך למערכת ניהול המנוע. מערכת ניהול המנוע שולטת על המון דברים, ובעצם, אה,

מנהלת את המנוע :wink:

היכולות שלה משתנות ממכונית למכונית, במכוניות מוגדשות טורבו המערכת מסוגלת לשלוט על לחץ

הגדישה, למשל, דבר שמיתרגם באופן פשוט וישיר לביצועים.

בדרך כלל המערכת יכולה לשלוט על מפות ההצתה, תערובת הדלק, ומי יודע מה עוד...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
השבב שייך למערכת ניהול המנוע. מערכת ניהול המנוע שולטת על המון דברים, ובעצם, אה,

מנהלת את המנוע :wink:

היכולות שלה משתנות ממכונית למכונית, במכוניות מוגדשות טורבו המערכת מסוגלת לשלוט על לחץ

הגדישה, למשל, דבר שמיתרגם באופן פשוט וישיר לביצועים.

בדרך כלל המערכת יכולה לשלוט על מפות ההצתה, תערובת הדלק, ומי יודע מה עוד...

אוסיף ואומר שיצרני רכב מוציאים רכבים שהם פשרה מסויימת (הכל באופן יחסי כמובן). המנועים צריכים לעמוד בתקנות זיהום, תצרוכת דלק סבירה וכו'. בד"כ למנועים יש מעטפת ביצועים גבוהה יותר ממה שהמנוע מוציא בפועל, כלומר עם שינוי קטן אפשר להגיע לתוצאות גדולות (במנועים מוגדשים בעיקר), ובדרך לפגוע בתצרוכת דלק, אמינות של המנוע (שוב, באופן יחסי) וכו'.

• תוכן חדש...