Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי מאזדה 3 אוטומטית שנת 2006.

בלוח שעונים במאזדה יש מד דיגיטלי שמראה את החלפת ההילוכים, מעין שעון דיגיטלי שמתחלפות בו ספרות 1 2 3 4 - בטח אתם מבינים מה אני מדברת... :-)

היום שמתי לב כשאני נוסעת - ואני למשל על 30 קמ"ש השעון מראה שאני על הילוך 3 וקצת יותר קמ"ש הוא מראה 4 למרות שזה ממש לא ההילוכים שאני נמצאת עליהם.

הרכב עצמו נוסע בסדר גמור. אני לא מרגישה משהו לא תקין בהילוכים רק השעון הזה נראה לי מזייף.

מה זה לדעתכם הסיבה ? תודה

פורסם

במאזדה 3 הגיר באמת כבר נמצא בהילוך שלישי בנסיעה איטית בפקק במהירות סביב 30 קמ"ש, לטובת חיסכון בדלק.

תני גז, תראי שהוא מוריד לשני.

לדעתי המצב אצלך תקין.

פורסם

ערב טוב , זה תקין גם אצלי שאני נוהג בעדינות הרכב מגיע להילוך 4 ב40 קמ"ש , אם תנהגי יותר אגרסיבי תראי שההילוכים לא עוברים בקצב זה,

פורסם

אז זהו שאני נותנת קצת גז הוא עובר להילוך 4 בצג אבל אני אולי ב 50 קמ"ש בשלב הזה...

אני גם שמה לב שהצג מתחלף, אבל ההילוך תכלס לא משתנה...

אני עוצרת הוא עדיין על 3. אם אני יעביר לניוטרל ויחזיר לדרייב זרה אז זה יראה לי 1.

פורסם

זה בהחלט תקין וזה בגלל שהגיר בשאיפה להיות במצב הכי חסכוני.

מצב של הילוך רביעי ב40 קמש זה אכן חסכוני כשאת עם ליטוף על הדוושה.

גם במאזדה 3 ספיריט מנוע 2000 של חבר זה ככה. 40 קמש הילוך רביעי.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אני גם שמה לב שהצג מתחלף, אבל ההילוך תכלס לא משתנה...

אני עוצרת הוא עדיין על 3. אם אני יעביר לניוטרל ויחזיר לדרייב זרה אז זה יראה לי 1.

במצב עצירה מוחלטת אמור לחזור לראשון, תמיד.

אם כשהרכב עומד במקום, ידית הילוכים בדרייב ובתצוגת הילוכים מופיע משהו שונה מ 1 - לא תקין.

פורסם

אני חושבת שכשהרכב עמד, כשעצרתי ברמזור הוא עבר ל 1 - אבל לפני החנייה אולי הוא נשאר ב 3 - אני לא זוכרת בדיוק... אני אבדוק שוב מחר. תודה לבינתיים :-) לילה טוב...

פורסם

טוב אז בדקתי היום, זה באמת חוזר ל 1 כשאני במצב עצירה. זה אומר שזה תקין ?

אתם יכולים להסביר לי למה ב 3 ו 4 זה במצב של חיסכון בדלק ?

תודה ושבת שלום..

פורסם

זה חסכוני בדלק כי המנוע פועל בטורים (סל"ד) נמוכים.

בלי להכנס להסברים ארוכים, ככל שהטורים יותר נמוכים המנוע עושה פחות סיבובים בדקה ופחות מחזורי שריפת דלק.

אבל בטורים נמוכים אין למנוע הרבה כוח.

ולכן כשנדרש כוח, כלומר נהג לוחץ לחיצה בריאה על הגז הגיר מוריד הילוכים, הטרים עולים והאוטו מאיץ מהר.

• תוכן חדש...