Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל איפה זה פרונט התחיה ?

דבר שני, האוטו אצלי נוסע ישר גם בלי לגעת בהגה, אבל ההגה נוטה קצת ימינה משהו כמו 10 מעלות.

זה אומר שאני צריך כיוון פרונט ?

ככה, יש שני מצבים:

1. אתה נוסע ישר עוזב את ההגה וכל האוטו מתחיל לברוח לצדדים --> כיוון פרונט/לחץ אוויר בצמיגים/צמיגים שחוקים

2. אתה נוסע ישר אבל ההגה עקום --> גלגל הגה, פשוט הרכיבו את ההגה עקום.

פורסם
ככה, יש שני מצבים:

1. אתה נוסע ישר עוזב את ההגה וכל האוטו מתחיל לברוח לצדדים --> כיוון פרונט/לחץ אוויר בצמיגים/צמיגים שחוקים

2. אתה נוסע ישר אבל ההגה עקום --> גלגל הגה, פשוט הרכיבו את ההגה עקום.

מה פתאום הרכיבו את ההגה עקום????????? :?:

כיוון ההגה למצב ישר (כשהרכב נוסע ישר) הוא חלק מכיון הפרונט. למשל סטייה בערכי ה tow inn יכולה להביא לסטייה בהגה ללא משיכה. לא פותחים בורג ומסדרים את זה!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
הצמיגים נקנו, במחיר של 625 האחד (לפני מע"מ)

היחס הייה מעולה והמקום מקצועי (מכיר את כמה שנים).

מחר הולכים לכיוון פרונט, ניסע כמה ק"מ רגוע על הצמיגים החדשים, ואז נראה מה הם שווים :wink:

תודה לכל העונים והמשיבים.

נ.ב. הצמיגים טריים חצי שנה משבוע היצור שלהם עד שהגיעו אלי לאוטו...

תתחדש!

היכן תעשה את כיוון הפרונט?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כיוון ההגה למצב ישר (כשהרכב נוסע ישר) הוא חלק מכיון הפרונט. למשל סטייה בערכי ה tow inn יכולה להביא לסטייה בהגה ללא משיכה. לא פותחים בורג ומסדרים את זה!

בברכה נדב

קורה לפעמים שעקב עליה על מדרכות שחיקת צמיגים לא שווה וכיוון פרונט לא אידיאלי ההגה יוצא מזוית 180 מעלות בקו ישר ואז עושים "ישור שפרול " שזה נסיעה בקו ישר על כביש ישר לא משופע עם הגה משוחרר (לאחר שפתחו את האום המרכזי) וסידור גלגל ההגה שישב ישר.

ניצן

פורסם

כיוון פרונט נעשה, לשביעות רצוני המלאה, במכון רוט בבני ברק.

מאוד התרשמתי מהמקצועיות שלהם, ולאחר שהם הבינו שאני פדנט הם טיפלו בי במקצועיות יתרה!

מומלץ גם כן כמו המקום בו קניתי צמיגים

בברכה נדב

פורסם
כיוון פרונט נעשה, לשביעות רצוני המלאה, במכון רוט בבני ברק.

בברכה נדב

כמה כסף לקחו לך על הכיוון פרונט, וכמה זמן זה לקח?

אדם.

פורסם

כיוון הפרונט עלה 257 ש"ח (!)

כמה זמן הוא לקח... יותר משעה... אך יש דברים שצריך להתחשב בהם.

חיכיתי רבע שעה בתור...

קצת הפרעתי למכוון בשאלות...

הלכתי לבעלים של המקום ודיברתי איתו מעט, כשגמרו את הכיוון ביקשתי ממנו להצטרף לסיבוב שהוא עושה. איך שנכנסתי לאוטו אמרתי לו: "אתה יודע יש לי בעייה רצינית עם כל העניין הזה של כיוון פרונטים, אני קצת משוגע כשחסר לי PSI אחד בצמיג אני מרגיש את זה ומשתגע לגמרי. ואפילו יותר משגע אותי כשנוסעים ישר וההגה מכוון מעט הצידה. ומעבר לזה לקח לי הרבה זמן למצוא את המקום שלך ולחליט שאני בא לפה, ואם אתה זוכר הייתי פה אתמול ושאלתי כמה שאלות לפני שהחלטי סופית שאני מגיע אליך לעשות את העבודה"

מה שהוא אמר לי בתגובה זה שאני לא השרוט היחידי שמגיע אליו, ושאני לא אקח את זה כעלבון כמובן. חוץ מזה הוא אמר לי שאחרי יום יומיים אם אני לא מרוצה ממשהו אני יכול לחזור אליו והוא יכוון איך שאני רוצה כי לפעמים זה סובייקטיבי. אחרי השיחה הזו, הוא העלה את הרכב לבור עוד איזה פעמיים (עם סיבוב בין כל עליה לבור) כדי לכוון את זה במדוייק יותר.

הוא גם כן שאל אותי איפה בררתי וכו...

בכל מקרה בגלל זה הכיוון לקח מעט יותר זמן. כמו שאמרתי המנהל מהתחלה נתן את האוטו שלי לעובד סבלני, שעבד מאוד מאוד לאט ובסבלנות (ולא אהב את השאלות שלי).

בכל מקרה מומלץ, למרות ששאלתי אותו על רכבים ישנים (יש לי חבר עם בעיות פרונט ברכבי אספנות) והוא אמר לי שהוא לא אוהב לעשות את זה ושזה אף פעם לא יוצא לשביעות רצונם של הלקוחות עם הרכבים הישנים הללו...

בברכה נדב

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה:

האם במצב המדובר, כאשר הרכב נוסע ישר אבל זווית ההגה מעט שונה מ180, ישנן השלכות כלשהן מלבד הקריזות של הנהג?

פורסם

בברכה נדב

יכול לקרות בהמון מקרים:

פירוק מסרק ההגה לטובת החלפתו/שיפוצו.

פירוק גלגל ההגה לטובת פתיחת לוח השעונים.

פירוק גלגל ההגה לצורך תיקון צופר/כרית אוויר/ידיות מחוונים.

לא חסר

פורסם
כיוון הפרונט עלה 257 ש"ח (!)

יקר למדי, הכיוון היה ממוחשב לגמרי ?

מי עבד לך על האוטו, בחור בשם יוסי ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק על איזה מכון אתה ממליץ? לכיוון פרונט.

השליטה במכונית הינה המהנה ולא המהירות.

שלוט בכוחות הפועלים על הרכב ותלמד להנות.

פורסם
איציק על איזה מכון אתה ממליץ? לכיוון פרונט.

מכון התחיה בתל אביב (סמוך לאיצטדיון בלומפילד).

מקצועי מאוד, יחס מעולה ומחירים הוגנים.

מדובר בכיוון פרונט ממוחשב 4 גלגלים במקביל (אגב, במקרה אתמול עשיתי אצלו שוב כיוון פרונט לאחר החלפת 4 בולמי זעזועים וזרוע הגה שמאלית).

כיוון פרונט עולה אצלו בסביבות ה 180-200 שח (כולל מעמ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מכון התחיה בתל אביב (סמוך לאיצטדיון בלומפילד).

מקצועי מאוד, יחס מעולה ומחירים הוגנים.

מדובר בכיוון פרונט ממוחשב 4 גלגלים במקביל (אגב, במקרה אתמול עשיתי אצלו שוב כיוון פרונט לאחר החלפת 4 בולמי זעזועים וזרוע הגה שמאלית).

כיוון פרונט עולה אצלו בסביבות ה 180-200 שח (כולל מעמ).

איציק

מצטרף להמלצה! אנחנו עושים כיוון פרונט , רק במכון התחיה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הגעתי אליו דרך המלצות רבות, אחרי ביקור במקום ושיחה קצרה עם הבעלים. אינני זוכר את שמו של המכוון, אך האדם שבדק את הרכב וביצע ביקורת היה הבעלים (רוט ג'וניור)...

בברכה נדב

• תוכן חדש...