Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

יש לי פגרו כאמור בכותרת שמשמש אותי לטיולי שטח, גרירת הטרקטורון שלי ובעיקר לכייף.

אני מאוד אוהב את הרכב הזה, אני לא הולך למכור אותו לקנות גיפ יותר חזק (תודה עתידית על העצה הזאת שתגיע)

הרכב עובר בקרוב טיפול קוסמטי שיכלול צבע חדש, תאורת שטח, גגון ועוד.

לרכב חסר כח, מנוע הדיזל מיושן וחלש (טורבו דיזל 2500)

זה מורגש בעיקר בדיונות, בחולות, בעליות קשות...

איך ניתן לשפר את כח הרכב הזה? האם צ'יפ יתן לי תוצאה טובה? הזרקת מתנול? הגדלת הטורבו?

מה ניתן לעשות בגבולות ההגיון התקציבי ברכב הזה כדי להרגיש שיפור כח? אודה לעונים.

פורסם

השיפור הכי טוב והכי גדול שאפשר לעשות לפג'רו הזה, זה להחליף אותה באחת עם מנוע בנזין V6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יחסים לפורום שבו מתעמקים ומתעקשים על כל פסיק ונקודה שלא הונחה במקומה הראוי, יש כאן בעיות די רציניות של הבנת הניקרא.

אדרבא, פורום שיפורים כשמו כן הוא כנירא נועד לייעוץ אודות שיפורים אפשריים וזה לא פורום -תחליף תמכור- או שאני טועה?

פורסם

merc2013, עם גישה לא גמישה קשה להשיג משהו. רכב שהוא בסיס טוב לשיפורים זה דבר אחד, נהגתי על פג'רו 2.5TD ידנית - הרכב נוסע כמו עגלה שהסוס שלה מת. בגלל זה לא קניתי את הרכב הזה. יש לך 100 סוסים (ביום טוב של שנת 1997) על שני טונות. המנוע שלך לא יהפוך תוך שנייה ל200 סוסים. לאומת מנוע בנזין V6 3.5 שכבר בא עם 205 סוסים בגירסא 24 שסתומים ומעל 30קג"מ מומנט.

כאשר יש מוצר מדף מוכן שכולל את השיפור שאתה רוצה לעשות, זה עולה הרבה פחות מלהפוך רכב נוכחי למשהו שהוא לא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מבין אותך, אבל השאלה היא - מה אם אזרוק עליו כמה 4-5 אלף ואתן לו ניהול מנוע ואולי עוד משהו שלא עולה על דעתי, האם יתן לי שינוי?

פורסם

נניח צ'יפ יוסיף עד 30 סוסים. אתה בטוח שהמנוע שלך במצב טוב ויעמוד בזה?

לצורך העינין באמזון ראיתי כל מיני קופסא שאמורה לעלות הספק ב15%:

http://www.amazon.com/Mitsubishi-Pajero-Sport-Performance-EVO-TECH/dp/B007KJL7ZG

הקופסא הזאת מרמה את המחשב בכך שמתחברת לחיישנים. ואני חושב ש15% במקרה הזה נשמעים אופטימיים משהו.

השאלה כמה אתה רוצה להשקיע ומה אתה רוצה להשיג.

אם התקציב שלך 4~5K אולי כדאי לך לעשות יישור קו לרכב וטיפול גדול.

פורסם

אני ערכתי את ההודעה הקודמת שלי ונתתי קישור למוצר שאמור לשפר במעט את המנוע. לא יודע כמה מוצר הזה טוב, אני לא כל כך מתחבר לרעיון שלו.

ואני שוב שואל: כמה אתה רוצה להשקיע ומה אתה רוצה להשיג?

וגם: נניח תוסיף רכב 10כ"ס. לדעתך תרגיש את זה? אתה יכול להכפיל את הכוח ש הרכב אם תחליף אותו לגירסא של בנזין (שיפור במקרה הזה זה כמו העלאת שכר בכמה אחוזים בשנה, בעוד החלפת רכב זה כאילו עברת למשרה בה משלמים כפליים - הדלק יעלה קרוב לכפליים :D).

פורסם

אבל אם מדובר על שיפור של כ30% או נניח 20% בעזרת תוכנת ניהול מנוע בלבד, זה כבר משהו! וזה נותן את המומנט - זה מה שחשוב לי. אני לא צריך מהירות, אני צריך את המומנט, מהירות תגובה קצת יותר טובה.

פורסם

TZ תרשה לי לתקן אותך. ב 97' כשהאוטו היה חדש, ביפן, לפני שהעלו אותו על אוניה לישראל, היו לו 99 סוסים. ב 17 השנים שחלפו, אני מניח שכמה מהם הזדקנו, אחרים נמלטו, ואחרים הלכו לרעות בשדות האושר הניצחיים...

לפותח השרשור - היה לי כזה רכב. הוא עגלה, ואין מה לעשות עם זה.

רוצה לאנוס את המנוע להוציא עוד 10 סוסונים - תגדיל את האינטרקולר, ותשנה את ההזרקה לאינטרקולר המוגדל.

דעתי היא שזה דבילי. תמכור ותקנה את הדגם עם ה 2.8 ליטר. (שגם בא עם צמיגים יותר גדולים, כלומר שיוט בכביש מהיר על סל"ד יותר נמוך).

בסופו של דבר ה 2.5 ליטר הוא עגלה. יש לו המון יתרונות שלא ניתן לקחת ממנו, אבל הוא לעולם לא יתן בראש לזקן על קלנועית ביציאה מהמקום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...