Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אחותי עברה בשעה טובה טסט 17, ויש לה רישיון רק על אוטומט (היא ונהיגה לא חברים כ"כ טובים). היא מעוניינת לרכוש רכב קטן, אוטומט עד 10,000 ש"ח כרכב ראשון לשנה הקרובה כדי ללמוד עליו וכדי לא לפחד לדפוק אותו - אני לא מוכן לתת לה לנהוג על הסקודה.

היא תיסע איתו בעיקר בעיר ובסביבה הקרובה, סדר גודל של 7K ק"מ בשנה לעבודה, לימודים (סטודנטית) ובילויים. מכיוון שאני לא מבין כלום במכוניות במחירים האלה, אז שאלותיי:

1. האם למכוניות במחירים הנ"ל יש לפחות ABS וכרית אוויר לנהג?

2. מה הק"מ המקסימלי הסביר למכונית שנת 2000? אם אני קונה רכב עם 150K ק"מ במחיר כזה עם גיר אוטומט, זה לא מתכון לצרות? אם כן, אז מה לעשות?

3. לאור הנתונים הנ"ל, מה הייתם ממליצים לבדוק? ליקטתי את הרשימה הבאה מחיפושים ביד 2:

א. רנו קליאו B גיר AL4

ב. אופל קורסה - יש גם עד שנת 2000 אוטומט צורה ישנה, ומעל עם גיר רובוטי

ג. דייהטסו שרייד

ד. פיאט פונטו ספייס - גיר רציף דגם ELX, קשה מאוד למצוא

ה. פיג'ו 206 - גיר AL4

ו. משהו אחר?...

האם אתם ממליצים על רכב מסוים מהרשימה או על רכב שלא מופיע ברשימה?

כמה בערך צריך להשקיע על תיקונים בשנה (בממוצע) לרכב כזה?

תודה,

גיא.

פורסם

א.עדיף אופל בצורת אוטומט מלא ולא רובוטי.

ב.יש בשוק גם 306 בגרסת גיר של ZF , יש לך גם 106 וסקסו אוטומטיות במחירי רצפה.

ג..יונדאי אטוס .

ד.דייהטסו קורה

פורסם

המלצה שלי : דייהטסו אפלאוז

אומנם מדובר ב-1600 סמ"ק ובשנתון נמוך ,אבל הרכב מאובזר חסכוני גם בגרסת האוטומט ,אמין ,וישאיר כמה אלפים בודדים בתקציב הנ"ל ליישור קו.

המנועים האלה (בתנאי שמערכת הקירור הייתה תקינה ) אמינים גם בקילומטראז' גבוה בהתאם לגילם.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCartrade.php?CatID=1&SubCatID=8&RecordID=391689fb2651e4868f8ae0ddcb9937997fa&Code=c442383f628e6c87b49fec2a0fb2ed50

בברכה

מוטי

פורסם

בתקציב הזה כפי שמוטי כתב,אפשר לרכוש יפנומטית מתחילת שנות ה-2000 כמו דייהטסו -רכב קטן זה לא.

לא הייתי מתקרב לצרפתיות אוטומטיות בגיל כזה של רכב כי תיקון של גיר אוטומטי עלול במקרה של תקלה,לעלות קרוב לשווי הרכב אם לא יותר.

בדקו גם האם,סיריון 2001 -2003 עם מנוע 1300 בלבד (למנוע 1000 לא להתקרב בשום אופן !) נכנסת בתקציב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לדעתי מכול האופציות כדי לשקול את השרייד,יונדאי אטוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צרם לי קצת "לא לפחד לדפוק אותו" אם היא תלמד לחנות בשיטת ה"בומים" על אוטו זול כי לא אכפת ממנו, מה יגרום לה להפסיק לעשות את זה כשתתקדם לאוטו חדש יותר? (לא נשכח שיש גם רכבים אחרים מסביב ששייכים לאנשים שכן אכפת להם)

לדעתי, כדאי לקנות אוטו בגודל רגיל (משפחתי) ולהתרגל. קצת יותר להתאמץ בתימרוני חניות. אם הרכב הבא יהיה האצ'בק היא תעריך את זה ויהיה לה קל יותר, אבל שום דבר לא יפתיע.

בנוגע לרעיון לאוטו, אני מצטרפת להמלצה על משפחתומטית יפנית מסוף שנות ה90-תחילת 2000. אפשר למצוא אותן עם 2 כ"א וabs

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תאמיני לי שלכולם בפורום הזה אכפת מהרכב ודואגים לו, ויתרה מכך אני מקפיד לחנות בחניות שלא יכולים לחנות לידי בכלל - גם בגלל שיטת הבומים וגם בגלל סימני פתיחת הדלתות.

אבל במקרה שלה היא עדיין לא יודעת לנהוג - עכשיו מתחילה הלמידה האמיתית. גם את הטסט שהיא עברה היא עשתה אותו בכבישים ריקים באמצע הסערה שהיתה, היו בחוץ 2 מעלות וגשם, כולם היו בבתים והכבישים היו ריקים. אז עברה.

גם לי זה צורם, אבל זאת המציאות - הרכב שהיא תקנה יחטוף מכות. בגלל זה מדובר ברכב זול, ובגלל זה אני לא נותן לה לנהוג על הסקודה. באשר למכוניות של אחרים שאולי ייפגעו, אין לי מה לעשות ברגע שהטסטר העביר אותה טסט. הדבר היחיד שאני יכול לעשות, זה לעשות ביטוח צד ג', ואם יקרה משהו לחנך אותה לשים פתק על הרכב.

פורסם
תאמיני לי שלכולם בפורום הזה אכפת מהרכב ודואגים לו, ויתרה מכך אני מקפיד לחנות בחניות שלא יכולים לחנות לידי בכלל - גם בגלל שיטת הבומים וגם בגלל סימני פתיחת הדלתות.

אבל במקרה שלה היא עדיין לא יודעת לנהוג - עכשיו מתחילה הלמידה האמיתית. גם את הטסט שהיא עברה היא עשתה אותו בכבישים ריקים באמצע הסערה שהיתה, היו בחוץ 2 מעלות וגשם, כולם היו בבתים והכבישים היו ריקים. אז עברה.

גם לי זה צורם, אבל זאת המציאות - הרכב שהיא תקנה יחטוף מכות. בגלל זה מדובר ברכב זול, ובגלל זה אני לא נותן לה לנהוג על הסקודה. באשר למכוניות של אחרים שאולי ייפגעו, אין לי מה לעשות ברגע שהטסטר העביר אותה טסט. הדבר היחיד שאני יכול לעשות, זה לעשות ביטוח צד ג', ואם יקרה משהו לחנך אותה לשים פתק על הרכב.

אולי כדאי לחנך ל"לדפוק את האוטו זה לא בסדר ולא בא בחשבון" כנראה שלי לא הייתה את הבעיה הזאת כי האוטו הראשון שנהגתי עליו היה של אבא שלי, הרכב לא היה חדש, אבל מצד שני ידעתי שצריך לשמור עליו גם אם זה אומר לעשות עוד 4 סיבובים בחניה כי אני לא בטוחה שאני נכנסת במקום שאני רואה. הכל עיניין של מודעות.

העיקר שלא תצא מהבית עם גישה של "בקטנה, זה רק פח" :evil:

אגב, בחיים לא היה לי אוטו עם חיישני רוורס, אני חושבת שגם לה לא כדאי להתקין כאלה, פשוט שלא תחנה ברוורס כל עוד היא לא מכירה את המימדים של האוטו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תשמעי, את כותבת דברים נכונים והלוואי כולם היו כמוך.

יש לי רישיון כמעט 10 שנים (הוצאתי ישר בגיל 17, למדתי על פולקסווגן בורה 1.9 TDI ידנית שזה רכב גדול), ואח"כ עברתי לנהוג על פיאט אונו 1.4 ידנית בת 15 שנה. רק ב- 2008 קנית את הסקודה פאביה הנ"ל כחדשה.

גם אני לא יודע מה זה חיישני רוורס, לא צריך אותם באופן אישי וגם לא סובל התקנות מקומיות באופן כללי. אף פעם לא עשיתי שום שריטה לכל המכוניות בהן נהגתי והן היו נראות חדשות לגמרי, לא יודע איך נשמע רעש של תאונה במציאות וגם לא יודע מה זה דו"ח. הכל עניין של מודעות וגם של נהיגה זהירה תוך הגבה לסכנות באופן מהיר ומיידי. יתרה מכך, אני תמיד עושה עשר סיבובים לפני שאני חונה את הרכב, כדי לצמצם למינ' את הסכנות לרכב מאנשים שלא אכפת להם. אפילו המרצים במכללה כבר צוחקים עליי לגבי מקומות החניה שלי בקמפוס, טוענים (בצחוק) שיש לי "חניות פרטיות". אבל אני יודע למה אני עושה זאת (מצ"ב תמונה למטה). כשאני חונה בחניה הזאת, לפחות אני יודע שבמהלך 9 שעות שאני בלימודים, לא יקרה כלום לאוטו.

אבל... ואבל גדול: לא כולם כמוני וכמוך. לא לכולם יש מודעות, ולא כולם רוצים להכניס לראש מה שמסבירים להם. אני רוצה לקנות לה רכב קטן ולהתקין שם חיישנים כדי שהיא לא תדפוק מכוניות של אחרים, וכדי שהיא לא תחנה בשיטת הבומים. זה רכוש של אחרים וזה לא מכובד ולא ראוי כלל: "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך". יחד עם זאת, צריך להיות ראליים: יש לה בעיה של נהיגה, הייתי איתה בכמה שיעורי נהיגה, ורק בזכות המורה לא נדרסו 2 טרמפיסטים בכביש 70, ובזכות המורה מאזדה 6 חדשה לא חטפה גירוד בכל צד ימין. מרגע שמשרד התחבורה העביר אותה טסט, מבחינתו היא יודעת לנהוג ואני מיישר קו עם זה.

אם אני לא אעזור לה לקנות אוטו - היא תקנה בכל מקרה, רק שהיא תקנה רכב דפוק אחרי תאונה ועם מד ק"מ אחרי שיפוצים. אני מבחינתי אעשה הכל כדי לעזור לה בנהיגה וכדי שלא יהיו שום דפיקות.

תמונה1.jpg

פורסם

ממליץ על הדייהטסו שרייד.

אם תצליח למצוא משנת 98-2000 עם ק"מ סביר זכית.

רכב עם אפס תקלות, לא חסכוני כמו הסופר מיני של היום אך די חסכוני בנסיעה רגועה.

השרייד יכולות לנסוע גם 300 אלף + מבלי להחליף מנוע וגיר.

ואין ABS, יש כרית אוויר אחת. ( יש לי את הדגם הכי מאובזר )

בהצלחה

פורסם

אני כהרגלי אמליץ על משהו שיש לי נסיון מוכח איתו, סיטרואן קסארה.

ב10 אפשר להביא גם שנתון 2003. עם 4 כריות אוויר ABS וכו.

לבדוק טוב טוב את התיבה האוטומטית, ולבדוק שלא תידלוק כרית אוויר(אם היא דולקת לבדוק אם זה מהקונקטורים בכיסאות ולא ממשהו אחר).

לאחר שנתים עם קסארה 2002 2.0, וחודש וחצי עם 2001 1.6 ז"ל, אני מאוד ממליץ על הרכב.

פורסם

השרייד כ"כ אמינה ששווה לנסוע לראות אחת באזור תל אביב?

בכל מקרה מצאתי באזור שלי סוזוקי יורוסוויפט אוטומטית שנת 2001 עם 123K ק"מ דגם GLX מנוע 1.3L, רוצה עליה 10.5K ש"ח, ועוד פיאט פונטו ספייס דגם ELX עם גיר אוטומט (זה גיר רציף), מנוע 16 שסתומים 80 כ"ס נפח 1.25L עם 130K קצת פחות מ- 10K ש"ח. מה דעתכם?

פורסם

הסוזוקי זה קרש על 4 גלגלים,עם בטיחות שלא נדע,אבל הפונטו אופציה לא רעה במיוחד כשזאת ELX מה שראית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
השרייד כ"כ אמינה ששווה לנסוע לראות אחת באזור תל אביב?

בכל מקרה מצאתי באזור שלי סוזוקי יורוסוויפט אוטומטית שנת 2001 עם 123K ק"מ דגם GLX מנוע 1.3L, רוצה עליה 10.5K ש"ח, ועוד פיאט פונטו ספייס דגם ELX עם גיר אוטומט (זה גיר רציף), מנוע 16 שסתומים 80 כ"ס נפח 1.25L עם 130K קצת פחות מ- 10K ש"ח. מה דעתכם?

כל מוסכניק שתשאל יגיד לך לגבי השרייד מה שכתבתי.

בכל מקרה לצורך המחשה אני רכשתי מדודה שלי דייהטסו שרייד שנת 2000, עד היום כ-14 שנים על הכביש לא הייתה תקלה אחת ברכב מלבד טיפולים שגרתיים או דברים שטותיים כאלה ואחרים כתוצאה מבלאי ( גומיות לחלונות וכה' )

• תוכן חדש...