Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

איזה רכב לדעתכם יותר אמין ואיכותי , (רכבים חדשים מהיבואן )

מאזדה 3 החדשה

או טיוטה קורולה החדשה ?

אשמח אם תוכלו להתייחס בתשובה לבטיחות , איבזור ונוחות , צריכת דלק כמובן ואמינות של הרכב.

וכן לגבי שירות היבואן לרכב במוסכים.

תודה.

פורסם

שתיהן משפחתיות טובות מאוד. שתיהן כנראה יהיו אמינות מאוד, המאזדה איכותית יותר מבחינת החומרים בתא הנוסעים ואיכות ההרכבה. הטויוטה טובה גם היא מבחינת איכות, אבל יש ל-3 יתרון קטן בסעיף הזה.

בטיחות - אף אחת מהן לא תאכזב ושתיהן זכו לציון מקסימלי של 5 כוכבים במבחן הריסוק האירופאי (NCAP). המאזדה מציעה מערכת הבולמת את הרכב אוטומטית כאשר אתה מתקרב יותר מדי לעצם מסוים (רכב, קיר, עמוד...) במהירות של עד 30 קמ"ש. לטויוטה יש אם אני לא טועה יתרון בכרית אוויר נוספת (בסך הכל 7 כריות אוויר, לעומת 6 במאזדה).

אבזור - גם ה-3 וגם הקורולה מאובזרות יפה מאוד. הקורולה בגרסת ה"סאן" הבסיסית מציעה מערכת מולטימדיה טובה מאוד ונוחה יחסית לתפעול, דיבורית בלוטות', כפתורי שליטה מההגה, 7 כריות אויר, חיבור ל-USB+AUX, מצלמת רוורס ועוד...

המאזדה מציעה מערכת מולטימדיה טובה עם גלגל שליטה הנמצא קרוב לתיבת ההילוכים, בלימה עצמאית למניעת תאונות עד 30 קמ"ש, בקרת אקלים מפוצלת, 6 כריות אוויר, התנעה באמצעות לחצן, מראת פנים מתכהה נגד סינוור, בקרת שיוט, מצלמת רוורס, תפעול ידני על תיבת ההילוכים באמצעות משוטים מאחורי ההגה, חישוקים קלים 16 אינצ'...

נוחות - שתיהן נוחות למדי. הטויוטה רכה יותר ומעלימה טוב יותר בורות ומפגעי כביש. המאזדה 3 בגרסה הבסיסית נוחה גם היא (נוחה בהרבה לעומת הגרסאות המאובזרות עם החישוקים 18 אינצ' וצמיגים נמוכי חתך). המתלים עושים עבודה טובה למדי אם כי הם קצת נוקשים, מחוץ לעיר היא דווקא מרוסנת יותר. הטויוטה נוחה יותר, המאזדה מדויקת יותר ואוחזת יותר.

צריכת הדלק - טובה מאוד בשני המקרים.

אני לא מכיר את השירות אצל טויוטה יותר מדי, אבל את של מאזדה אני מכיר ואני די מרוצה. אמנם גם הם לפעמים מעצבנים, אבל השירות די טוב בסך הכל.

בקיצור אם אתה בעל משפחה מלאה והנאה מנהיגה בשבילך זה לא בסדר העדיפויות, הייתי ממליץ לך ללכת על הקורולה. אם אתה בעל משפחה קטנה ולא צריך מרווח גדול כמו בקורולה, המאזדה תהיה בחירה טובה וצעירה יותר. היא אמנם פחות נוחה במעט מהקורולה, פחות שימושית ופחות מרווחת, אבל היא מאובזרת יותר, איכותית יותר, מהנה יותר לנהיגה ויפה יותר לדעתי.

אתה יכול להציץ במבחן הזה שפורסם בדיוק היום במגזין "אוטו":

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30660-%D7%A1%D7%90%D7%92%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7%99.aspx

פורסם

כל מבחן שיש אצל אוטו/YNET, תמיד הרכבים של פורד/מאזדה הם מעולים.

מעניין למה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

^

לפי "YNET" ו"אוטו" (ולא רק הם) הדגמים של פורד ושל מאזדה נחשבים למעולים בגלל שהם באמת כאלה רוב הפעמים. אני יכול להיכנס ולהתחיל לפרט לך "איך, למה וכמה", אבל זה כבר לא ישנה את דעתך. אתה מוזמן לראות שגם במבחנים בחו"ל דגמי מאזדה ופורד בדרך כלל זוכים לשבחים מצד בוחני הרכב ומגיעים גם בדרך כלל במבחנים השוואתיים למקומות הראשונים.

אחרי זה אתה תגיד "בחו"ל זה לא אותם מנועים, לא אותם גירים..." וכדומה.

בארץ כל ה"מבינים" למיניהם בוחרים להאמין שרכבי מאזדה הם רכבים גרועים מהסיבה שיש אותם בכל חור. משם זה מקור השנאה למותג אצל אותם "מבינים". בחו"ל מאזדה זאת בחירה מומלצת ע"י רוב המגזינים גם באירופה וגם בארה"ב. כנ"ל גם פורד.

פורסם

המזדה "נוצצת" יותר מאובזרת יותר (בקטנה) רכב עם פוזה אבל בין החלשות בקטגוריה (מנוע 1.5)

כמו כן היא משמעותית צפופה מהקורולה למרות בסיס גלגלים זהה של 2.70.

צריכת הדלק שלה מעט טובה יותר מהקורולה.

הקורולה מרווחת כמו מכונית מנהלים מקדימה ומאחור(ריצפה שטוחה),ביצועיה בין הטובים בסיגמנט.

יותר סולידית,מזכירה קצת מכונית אמריקאית גם בהתנהגות.מאד נוחה וקלה לנהיגה,מושבים נוחים,מיתלים רכים(אך לא מידי)אחיזת כביש טובה(לאוריס האחות אחיזה גבוהה יותר עקב מתלה אחורי רב חיבורי) אם כי קצת זורקת זנב בסיבובים ,איבזור טוב,עיצוב חיצוני יפה,פנימי לא כל כך.

הדבר המעיב העיקרי לטעמי היא צריכת דלק רחוקה מאד מנתוני היצרן( 1 ל 9. 10 בעיר ו 1 ל12 מחוץ לעיר בנסיעה רגועה)

פורסם

מעניין מאוד במציאות אצל מי צריכת הדלק תהיה באמת טובה יותר. אני מהמר דווקא על הקורולה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
^

לפי "YNET" ו"אוטו" (ולא רק הם) הדגמים של פורד ושל מאזדה נחשבים למעולים בגלל שהם באמת כאלה רוב הפעמים. אני יכול להיכנס ולהתחיל לפרט לך "איך, למה וכמה", אבל זה כבר לא ישנה את דעתך. אתה מוזמן לראות שגם במבחנים בחו"ל דגמי מאזדה ופורד בדרך כלל זוכים לשבחים מצד בוחני הרכב ומגיעים גם בדרך כלל במבחנים השוואתיים למקומות הראשונים.

אחרי זה אתה תגיד "בחו"ל זה לא אותם מנועים, לא אותם גירים..." וכדומה.

בארץ כל ה"מבינים" למיניהם בוחרים להאמין שרכבי מאזדה הם רכבים גרועים מהסיבה שיש אותם בכל חור. משם זה מקור השנאה למותג אצל אותם "מבינים". בחו"ל מאזדה זאת בחירה מומלצת ע"י רוב המגזינים גם באירופה וגם בארה"ב. כנ"ל גם פורד.

"מעולים" זאת לא קצת מילה גדולה מדי לשימוש בקטגוריה של משפחתיות עממיות?!

פורסם

זו התלבטות שגם עברה בראשנו, מפאת חוסר רצון להמתין הוזמנה הקורולה לפני מעל חודשיים.

את האמת אנחנו די מרוצים, כשהייתה התלבטות זה היה לפני בכלל שפורסם מידע על המאזדה 3 אלא רק תמונות, לפני כן הייתה לנו גם כן מאזדה 3 (הדגם האחרון) לכן עברה מחשבה להחליף באחת חדשה.

לבסוף, אנחנו מרוצים מאוד ואין מבטים לכיוון המאזדה שמא לא עשינו את הבחירה הטובה ביותר.

אגב, לבחור שכתב בעניין צריכת הדלק, אצלנו האוטו צורך 100K/8.4L בתוך העיר, שזה בערך עיקר/כל הנסיעות שלנו, גם שלא מדובר בתוך העיר אלא בבין עירוני אז מדובר בשעות עמוסות.

מה שכן, האוטו זריז ודי מרצה מהבחינה הזו, כמובן שזה בא על חשבון צריכת הדלק.

פורסם
זו התלבטות שגם עברה בראשנו, מפאת חוסר רצון להמתין הוזמנה הקורולה לפני מעל חודשיים.

את האמת אנחנו די מרוצים, כשהייתה התלבטות זה היה לפני בכלל שפורסם מידע על המאזדה 3 אלא רק תמונות, לפני כן הייתה לנו גם כן מאזדה 3 (הדגם האחרון) לכן עברה מחשבה להחליף באחת חדשה.

לבסוף, אנחנו מרוצים מאוד ואין מבטים לכיוון המאזדה שמא לא עשינו את הבחירה הטובה ביותר.

אגב, לבחור שכתב בעניין צריכת הדלק, אצלנו האוטו צורך 100K/8.4L בתוך העיר, שזה בערך עיקר/כל הנסיעות שלנו, גם שלא מדובר בתוך העיר אלא בבין עירוני אז מדובר בשעות עמוסות.

מה שכן, האוטו זריז ודי מרצה מהבחינה הזו, כמובן שזה בא על חשבון צריכת הדלק.

סה"כ 8.4 ל 100 צריכה הגיונית לנסיעה משולבת.

את הנתונים שהבאתי לקחתי מהרכב שביצעתי עליו נסיעת מבחן.

כאשר התחלתי את הנסיעה המד הראה 11.5 ליטר ל100 ק"מ.

45 דקות מאוחר יותר לאחר הנסיעה שלי המד הראה 10.2 ליטר ל 100 ק"מ.

פורסם
"מעולים" זאת לא קצת מילה גדולה מדי לשימוש בקטגוריה של משפחתיות עממיות?!

צודק, אבל הכוונה הייתה שהם "מעולים" ביחס לקטגוריה. ד"א התכוונתי לא רק למשפחתיות קומפקטיות, אלא על ההיצע של הדגמים שלהם בכללי לעומת הקטגוריות שבהן הם מתחרים. גם של מאזדה וגם של פורד...

פורסם

לדעתי ה 3 החדשה יותר עדיפה, עיצוב מרענן, פנים הרכב יותר מושך , שילדה יותר טובה ומהנה.

ממליץ גם לבדוק את האופציה של לאון החדשה 1.2 , דעה אישית כמובן. חבילת השקה משתלמת ואבזור טוב, מנועה 1.2 בשילוב DSG עם ביצועים עדיפים על אטמוספריים של טויוטה ומאזדה וגם יותר חסכוניים.מבחינת אמינות, מנועי 1.2 החדשים עברו רענון ולכן לא צפויות בעיות מיוחדות כמו מותחנים למשל שהיו קודם וחוץ מזה מדובר במנוע די אמין, וכמובן שגולת הכותרת היא ה DSG אז גם פה נעשה שיפור (למרות הריקול של השמן שלא משפיע על המכוניות החדשות המשווקות עכשיו) וגם מקבלים אחריות ל 5 שנים על התיבה.

מבחינת בטיחות כמדומני כולן קיבלו 5 כוכבים.

אבל אם מבחינתך זו לא אופציה, לך על 3.

פורסם

זה באמת משנה במי בחרו במקום הראשון?

למי שיש ילדים במושבי בטיחות וצריך גם לקחת עגלה מידי פעם, אין מה לחפש אצל מאזדה או פורד, שאר המתחרות פשוט הרבה יותר פרקטיות (ושיפסיקו כבל להזכיר את הפוקוס סטיישן כל פעם, שכן המרווח מאחור זהה לשאר הגרסאות וזה סיוט עם ילדים במושבי בטיחות). כחבילה כוללת, האוקטביה היא הכי פרקטית/משפחתית, אלא אם יש שלושה ילדים ואז אולי הקורולה עדיפה בשל הרצפה השטוחה. עבור שאר האנשים שרק פעם בכמה זמן לוקחים אנשים מאחור, כל המכוניות במבחן טובות ואין כאן נפילה והבחירה היא אישית לחלוטין.

• תוכן חדש...