Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ניראה לי שאתה באופן כללי מפספס את כל מה שקשור לביטקוין ובמיוחד לטכנולוגיה והרעיון שעומד מאחריו.

נכון, בגלל זה שאלתי.

עושה רושם שיש פה אנשים אשר רק מנסים לשכנע את עצמם כמה ביטקוין זה רע(ולהפך, כמה ביטקוין זה טוב ומושלם) ומפספסים את הרעיון והטכנולוגיה... ממש מזכיר דיון על האם אלוהים קיים או לא.

אולי, אני מבטיח לך שהשאלה נשאלה בתמימות אבל התגובה שלך גורמת לי לחשוב שאולי יש דברים בגו- מה גורם לך להכנס למגננה \ מתקפה הזו במקום לענות על השאלה?

למי שמעוניין לפתוח קצת את הראש, ממליץ על הסרטון TED הבא

^ אם אתה עדין רוצה תשובה לשאלה, אתה מוזמן לחפש בגוגל http://bfy.tw/FkDO.

תיהיה בטוח שאתה לא הראשון ולא האחרון ששאל את השאלה הזאת או כל שאלה אחרת.

שוב, אין מקום לציניות הזו, חיפשתי ולא מצאתי תשובה מניחה את הדעת, וגם בלינק הראשון בחיפוש של גוגל התשובה רחוקה מלהניח את הדעת-

"This argument assumes that transaction fees alone will be insufficient to keep Bitcoin miners financially solvent once the mining process has been completed. On the other hand, there are reasons to believe that transaction fees and mining costs will even out in the future. Looking ahead by several decades, it is not difficult to imagine that mining chips will become small and highly efficient. This would reduce the burden placed on miners and would allow mining to become an activity with a lower threshold of initial cost. Further, transaction fees may increase, and this could help to keep miners afloat as well.

"

על מה מבוסס בעצם המודגש? חוץ ממשאלת לב של הכותב?

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוקיי אז כולם קופצים עם הטיעון שהשקל והדולר "מגובים" על ידי הממשלות המתאימות ואף אחד לא מסביר מה זה אומר "מגובים", אז כמה שאלות:

1) אם מחר אני מתדפק על דלתות בנק ישראל עם שטר של 100 ש"ח או על דלתות הפדרל ריזרב עם שטר של 100 דולר ואומר שאני לא רוצה אותו יותר ושיגבו אותו וינפקו לי סחורה שוות ערך במקום, מה בדיוק אני מקבל? או באיזה בית משוגעים אני מסיים?

2) מה ז"א הערך שלו מגובה באגרות חוב? כמה שלא חיפשתי לא מצאתי על מה אתה מדבר.

לטענה לגבי תשלום מיסים, זה שהממשלה גובה מס בכסף שלה לא אומר שהוא שווה משהו.

אני יכול להסכים עם הטענה שכיום השימוש בביטקוין לא מאוד נפוץ אבל אני לא רואה סיבה למה שהוא לא יהיה שיטת תשלום מקובלת מאוד בעתיד.

זה אומר שכשממשלת ארה"ב (או יותר נכון, הועדה המפקחת על האוצר) מחליטים שיש צורך ביותר כסף בשוק, הם קונים בחזרה אגרות חוב של הממשלה מהבנקים, וככה מכניסים עוד דולרים למחזור. כשמחליטים שיש יותר מדי כסף בשוק, מוכרים אגרות חוב ואוספים דולרים לפדרל ריזרב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
הפרס יורד -> המוטיבציה לכרות יורדת -> העסקאות מגיעות לSTANDSTILL, מה אני מפספס?
שוב, עמלות.

הבנק שלך לא כורה שקלים מהעברות בנקאיות שאתה מבצע, ובכל זאת מבצע אותן תמורת עמלה.

כבר היום גובים עמלות לא קטנות תמורת טרנזקציות ביטקוין. מה יהיה גובה העמלות אחרי תום הכריה וכמה אכן ימשיכו לאמת העברות? שאלה נהדרת. הכתבה שצירפת צופה שעלות פעולת הרישום תרד ובשילוב עם עליה קלה בעמלות יוותר מספיק רווח כדי להשאיר את הכורים בתחום. יכול להיות גם שהתחום אכן לא היה רווחי, פעולות במטבע יתארכו לשבועות (או לחילופין העמלות יהפכו למוגזמות) והמטבע ימות.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שוב, עמלות.

הבנק שלך לא כורה שקלים מהעברות בנקאיות שאתה מבצע, ובכל זאת מבצע אותן תמורת עמלה.

כבר היום גובים עמלות לא קטנות תמורת טרנזקציות ביטקוין. מה יהיה גובה העמלות אחרי תום הכריה וכמה אכן ימשיכו לאמת העברות? שאלה נהדרת. הכתבה שצירפת צופה שעלות פעולת הרישום תרד ובשילוב עם עליה קלה בעמלות יוותר מספיק רווח כדי להשאיר את הכורים בתחום. יכול להיות גם שהתחום אכן לא היה רווחי, פעולות במטבע יתארכו לשבועות (או לחילופין העמלות יהפכו למוגזמות) והמטבע ימות.

אוקיי, תודה על ההסבר, מה בעצם קובע את העמלות? חשבתי שזה משהו לא דינמי שהוא hardcoded בצורה שהבלוקצ'יין בנוי.

פורסם (נערך)

גם לניירות ערך רבים אין שווי של ממש בעולם האמיתי והערך שלהם נקבע על פי האמונה של הציבור בהם. זה לא מאוד חריג בכל בורסה..

אופציות\חוזים עתידיים מכל סוג שהוא

חוזה עתידי (ואופציה) כשמו כן הוא - חוזה בינך לבין מישהו אחר שבו אתה משלם לו X, ומקבל ממנו חזרה Y בתנאי Z.

את החוזה הזה אתה יכול למכור למישהו אחר או לחילופין לקנות חוזה כזה ממישהו אחר.

אבל הערך של החוזה הזה נובע מתוקף ההבטחה שהצד השני יעמוד בחוזה, על ידי הבורסה שבה נסחרים החוזים האלה. למעשה החוזה שלך הוא לא באמת מול מישהו אלא מול הבורסה, וחוזה מקביל קיים בין הבורסה לבין הצד השני. היא הגורם המתווך בין כל הקונים לכל המוכרים.

החוזה בעצם שקול למשהו כמו כרטיס לוטו - אתה קנית אותו בסכום מסוים, ומובטח לך ע״י גוף מוסדר כלשהו שבתנאי מסוים תקבל איזשהו תגמול בסכום המוסכם מראש.

במקרה של הביטקוין, הוא דומה יותר לסחורה - בעת הקניה אין לך שום הבטחה שמישהו יתן לך משהו עליו אי פעם בעתיד. זה תלוי רק בביקוש שיהיה לו. ההבדל הוא שלסחורות ״אמיתיות״ יש איזשהו ערך מעבר לערך הספקולטיבי שלהן, וזה מה שהופך אותן ל״סחורות״. אם קנית זהב, לא משנה כמה מחירו יפול עדיין תוכל להתיך אותו ולייצר ממנו תכשיט, לעשות ממנו כתר לשן שבורה או לצפות באמצעותו מגעים חשמליים. הערך של הביטקוין הוא ספקולטיבי בלבד.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
זה כל היופי במטבע רשמי, אתה לא צריך את בנק ישראל בשביל להמיר לסחורה, אתה יכול להיתדפק על דלתות כל בית עסק ולהמיר אותו לכל סחורה שאתה בוחר שקיימת בעולם.

בוא נראה אותך עושה את זה עם ביטקוין.

קיבלת כאן הוכחות מספר פעמים על מוצרים שאפשר לקנות בביטקוין, יותר ויותר עסקים מקבלים עסקאות בביטקוין,

אתרים מקלים תשלום בביטקוין ועוד המון דוגמאות

כשהבועה תתפוצץ לא יהיה מה לעשות עם זה.

מה ההבדל עם מדינות עולם שלישי? המטבע שלהן שווה מעט, אבל עדיין יש מדינה שעומדת מאחוריו. כשמדינה קורסת, הכסף שלה לא שווה כלום כמו גרמניה אחרי המלחמה למשל.

ידעת שבזימבאבווה יש מסחר יומי של עשרות מילונים בביטקוין?

אלו האנשים י צריכים את זה,

מה שמביא אותי לנקודה הבאה, הבלוקצ'יין והביטקוין שהוא יישום עליו באים לפתור את בעיית man in the middle שעומדת בפנינו בכל תחום.

כסף זה ערך. זה מה שנותן לכם לקנות סחורה, כי אתם לא אלו שמייצרים אותה.

ממליץ לצפות:

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

טוב בטח הערך הממשי של דולר זומבבווה הוא קצת יותר מזה של ביטקוין: אפשר להשתמש בו בנייר טואלט או לעטוף דגים או שימושי נייר אחרים...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ידעת שבזימבאבווה יש מסחר יומי של עשרות מילונים בביטקוין?

אלו האנשים י צריכים את זה,

מה שמביא אותי לנקודה הבאה, הבלוקצ'יין והביטקוין שהוא יישום עליו באים לפתור את בעיית man in the middle שעומדת בפנינו בכל תחום.

כסף זה ערך. זה מה שנותן לכם לקנות סחורה, כי אתם לא אלו שמייצרים אותה.

ממליץ לצפות:

אולי באים לפתור, אבל בהנחה ואתה לא פוגש בנאדם ברחוב ומעביר לו USB עם הביטקוינים שלך, אתה נתקע עם וואחד מידל מאן שגם לוקח לך אחוז נכבד מהעסקה. היום מהמרי הביטקוין מוכנים לספוג את זה כי הם רואים רווחים גדולים, אז הם סופגים כמה מאות שקלים עמלה לטרנסאקציה, אבל זה לא ריאלי לאורך זמן (למעט הבורסות שמאפשרות לך למכור ולקנות - הן אלה שעושות את הכסף הגדול באמת...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

התפתחויות חדשות בעניין שהעלתי קודם בשרשור - https://seekingalpha.com/article/4133884-bitcoin-additional-suspicious-developments

בקצרה - ישנו מטבע בשם Tether שאמור להיות מגובה בדולר. כלומר, אם נניח ישנם 1,200,000,000 מטבעות Tether, איפה שהוא אמור להיות חשבון בנק עם מליארד ומאתיים מליון דולר במזומן לגבות את המטבעות. אממה? החברה שעומדת מאחורי המטבע לא רק שלא מוכנה לעבור Audit, אלא גם מריצה את אחת בורסאות הביט-קוין הגדולות ביותר - ביט-פינקס.

החשד הוא ש Tether מדפיסה מטבעות יש מאין, אותם הם ממירים ישירות בביט-קוינים טבין ותקילין... שימו לב לגרף https://coinmarketcap.com/currencies/tether/

No worries 8)

פורסם
אולי באים לפתור, אבל בהנחה ואתה לא פוגש בנאדם ברחוב ומעביר לו USB עם הביטקוינים שלך, אתה נתקע עם וואחד מידל מאן שגם לוקח לך אחוז נכבד מהעסקה. היום מהמרי הביטקוין מוכנים לספוג את זה כי הם רואים רווחים גדולים, אז הם סופגים כמה מאות שקלים עמלה לטרנסאקציה, אבל זה לא ריאלי לאורך זמן (למעט הבורסות שמאפשרות לך למכור ולקנות - הן אלה שעושות את הכסף הגדול באמת...)

רוני, אני לא צריך לספר לך כמה אינטרסים יש כאן, מאחורי הקלעים, כמו בכל דבר שכסף קשור בו.

יש בעיות, שמנסים לפתור, אחת מהן היא גודל הבלוק, מהירות יצירת בלק, מהירות אישור עסקה.

בגלל האדפטציה המהירה, ועלייה מאסיבית בכמות העסקאות בחודשים האחרונים, הרשת נכנסה קצת לפקק,

אנחנו בתחילת הדרך, פעם גם לא הייתה לך אפליקציה של חשבון הבנק שלך שהיית יכול לבצע פקודות, היית צריך להגיע לסניף ולהזדהות, ואחרי זה הייתה רק אפליקציה להצגת מידע, ולאט לאט נכנסו גם פעולות בחשבון.

מה שאני בא להגיד זה שיהיו פתרונות שיקלו על הרשת

בנוסף, העמלות גבוהות היום בגלל שאנשים משלמים יותר כדי להכניס את העסקה שלהם לעדיפות גבוהה יותר אצל הכורים.

וגם בגלל הסינים (לא הממשלה), שתקפו את הרשת עם מאות עסקאות סרק קטנות, כחלק מפמפום המטבע

העמלות האלו יחזרו להיות נורמליות כמו שהיה עד אוקטובר

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...