Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה שילמתי מספר פעמים (וכנראה אמשיך לשלם כך) לבייביסיטר\דוג ווקר של הכלב במטבע דיגיטלי

מה תגיד על זה?

הזמנתי שירות סטרימינג לקודי

קניתי מסך מחשב

קניתי עוד מוצר מצרפת

ובחופשה הקרובה אני משכיר ציוד סנובורד ומשלם בבמטבע דיגיטלי (לייטקויין לצורך העניין)

ספרו לי עוד כמה מטבעות דיגיטליים זו בועה.

תגיד, כשאתה משלם על כל השירותים והמוצרים האלה, ערך המוצר/שירות נקבע במטבע קריפטו או בשקלים/דולרים ואז מומר למטבע קריפטו?

כלומר השבוע שילמת לדוג ווקר 0.05 לייטקוין, האם גם שבוע הבא תשלם 0.05? ושבוע אחריו? ואחריו?

את מסך המחשב קנית תמורת לייטקוין אחד. נניח אתה צריך עוד מסך בעוד חודשיים - האם תקנה גם אותו תמורת לייטקוין אחד?

ועוד אגב - האם שילמת עמלות על כל אותן העסקאות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אוהב את המינוחים.

"גופים רציניים"

אותם גופים שעושים תספורות וגוזרים עליך עמלות מימין ומשמאל מתי שבא להם, שולטים בכסף שלך ויכולים ביום בהיר אחד לקרוס ואיתם כל הכסף שלך (כן, גם המטבעות יכולים לקרוס).

אני לא רוצה להשמע פלצן\מתנשא, וגם לא בא לי לכתוב את כל הדברים מחדש, אז כדאי לך לחקור קצת ולקרוא, ואז תבין למה אנשים מעדיפים לקבל\לשלם במטבעות דיגיטליים

ההבדל המהותי בין הקריסות הוא שאם הביטקוין יקרוס ל100 דולר נגיד? עדיין הכסף אצלי. הוא לא נעלם לשום מקום, לא כמו כספי הפנסיה שלנו שהם גם מספרים במחשב ונעלמים לאט לאט ובשיטתיות

כן, הגופים האלה. למה לי בכלל להשתמש בביטקויין ולא בשקל או בדולר?

פורסם

לאחרונה שילמתי מספר פעמים (וכנראה אמשיך לשלם כך) לבייביסיטר\דוג ווקר של הכלב במטבע דיגיטלי

מה תגיד על זה?

קניתי מסך מחשב

קניתי עוד מוצר מצרפת

ובחופשה הקרובה אני משכיר ציוד סנובורד ומשלם בבמטבע דיגיטלי (לייטקויין לצורך העניין)

תגיד, כשאתה משלם על כל השירותים והמוצרים האלה, ערך המוצר/שירות נקבע במטבע קריפטו או בשקלים/דולרים ואז מומר למטבע קריפטו?

כלומר השבוע שילמת לדוג ווקר 0.05 לייטקוין, האם גם שבוע הבא תשלם 0.05? ושבוע אחריו? ואחריו?

את מסך המחשב קנית תמורת לייטקוין אחד. נניח אתה צריך עוד מסך בעוד חודשיים - האם תקנה גם אותו תמורת לייטקוין אחד?

ועוד אגב - האם שילמת עמלות על כל אותן העסקאות?

בדיוק. אתה לא משלם במטבע דיגיטלי. אתה משלם בדולרים (או בשקלים). פשוט ממיר אותם קודם למטבע הדיגיטלי. או משתמש בכאלה שכבר יש לך, אבל לפי שער החליפין באותו הרגע.

המטבע שבו נקוב המחיר (תרגום: המטבע שבו המחיר קבוע) - זה המטבע שבו אתה משלם. כל השאר זה סתם מסחר נוסף בדרך לתשלום.

פורסם (נערך)

אז כדאי לך לחקור קצת ולקרוא, ואז תבין למה אנשים מעדיפים לקבל\לשלם במטבעות דיגיטליים

אתה חוזר על המנטרה הזאת בכל הודעה שניה שלך.

אני קראתי ולא מעט ואני באמת לא מבין.

אני אשמח שתסביר למה אתה סומך על ביטקואין יותר מאשר על דולר ושקל?

לומר שאתה לא סומך על דולר אמרקאי, זו טענה מאוד חזקה ולא עניין של מה בכך.

אז מה גורם לך לא לסמוך על הממשלה הכי חזקה בעולם?

האם אתה באמת סומך על מטבעות דיגיטלים יותר? האם הפנסיה שלך ושאר החסכונות הם בביטקואין?

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם (נערך)
כן, הגופים האלה. למה לי בכלל להשתמש בביטקויין ולא בשקל או בדולר?

עם כל הכבוד, יש כאן מעל 30 עמודים, עם עשרות קישורים ומאמרים שגם אני צירפתי.

אתה עונה לי בתגובה מזלזלת\מתנשאת, ומהשאלה הזו אני רק יכול להניח שאין לך מושג.

מישהו ראה יותר מדי מר רובוט.

מה הקשר בדיוק? אתה מביך

אתה חוזר על המנטרה הזאת בכל הודעה שניה שלך.

אני קראתי ולא מעט ואני באמת לא מבין.

אני אשמח שתסביר למה אתה סומך על ביטקואין יותר מאשר על דולר ושקל?

לומר שאתה לא סומך על דולר אמרקאי, זו טענה מאוד חזקה ולא עניין של מה בכך.

אז מה גורם לך לא לסמוך על הממשלה הכי חזקה בעולם?

האם אתה באמת סומך על מטבעות דיגיטלים יותר? האם הפנסיה שלך ושאר החסכונות הם בביטקואין?

אני אשאל הפוך: מה אתה כן מבין? בלוקצ'יין, ביטקוין, proof of work, כורים?

מה קראת ואיפה? ולא, דה מרקר לא נחשב.

עצם זה שאני(ועוד עשרות ברחבי העולם) משלם על שירותים, סותר את הטענה שזו השקעה ספקולטיבית, ומחזק את הטענה שכסף הוא רק אמונה. כמו שאנחנו מאמינים שבנק הוא ישות חיה והכסף שלנו בטוח אצלה, ואז מתפלאים שאדם אחד מועל בשמו של הבנק ואין מי שיחזיר את הכסף - תספורת - סדר מדומיין אחד מיני עשרות רבים שיש בעולם.

כשאתה מקים חברה אתה סה"כ רושם על דף רשמי שמתוייג ברשם החברות (או טופס דיגיטלי), ורשם החברות הוא זה שמספק אסמכתא לכך שהחברה שלך חוקית ומתנהלת לפי החוק.

איזה קטע? כסף זה אותו דבר. סדר מדומיין שנותן אמונה שהדף נייר או מטיל הזהב שווים משהו, כי מספיק אנשים מאמינים בזה כי יש גוף גדול שנותן להם ביטחון.

ככה אדם בפיליפינים יכול לקבל ממני תשלום בהעברה בנקאית.

הבלוק צ'יין חוסך לך את אותו ה middleman, המתווך. בגלל שכל כורה הוא בנק קטן - שחותם על עסקאות, וכל הכורים צריכים להסכים על העסקה כדי שתואשר, כמובן שזה יותר מסובך, אבל בשביל זה צריך באמת לקרוא את ה whitepaper של ביטקוין

ואז לראות הרצאה על blockchain (באמת שזה יותר מידי מילים למקלדת).

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

מקס - במטבעות הוירטואליים, או לפחות חלקם, יש גורם לא ידועחשוב: מי מנהל את המטבע.

כסף של מדינה מנוהל עלח ידיה, אתה יודע מי מנהל אותו ומדיניות הניהול ידועה. נכון, הכסף יכול לאבד מערכו בקצב מהיר - הזקנים שבינינו זוכרים את ה"כלכלה הנכונה" לפני 35 שנה - אבל יש מי שאחראי לדברים ואם הוא כושל ניתן להחליפו, גם אם זה קשה. בביטקויין אין לך מושג מי מנהל אותו וכיצד הוא מנוהל, לכן אין לך שום דרך לחזות את התנהגותו העתידית. נכון להיום יש הייפ על כל דבר שהוא דיגיטלי וסייבר וכו', אז ערכו רץ. אבל אם יום אחד ההייפ יגמר, או שמי שמנהל אותו בסתר יחליט לממש רווחים אלה או אחרים ששה ערכו ייפול, ואף אחד בעולם לא ידע מי אחראי לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה בשביל לקנות ביטקוין אני חייב להזדהות עם צילום של תעודה מזהה? לפי מה שאני מבין זה לא רק בארץ.

ואיך בדיוק חשבת להוכיח שאתה זה אתה אם אי פעם תצטרך עזרה עם הארנק שלך?

מקס - במטבעות הוירטואליים, או לפחות חלקם, יש גורם לא ידועחשוב: מי מנהל את המטבע.

כסף של מדינה מנוהל עלח ידיה, אתה יודע מי מנהל אותו ומדיניות הניהול ידועה. נכון, הכסף יכול לאבד מערכו בקצב מהיר - הזקנים שבינינו זוכרים את ה"כלכלה הנכונה" לפני 35 שנה - אבל יש מי שאחראי לדברים ואם הוא כושל ניתן להחליפו, גם אם זה קשה. בביטקויין אין לך מושג מי מנהל אותו וכיצד הוא מנוהל, לכן אין לך שום דרך לחזות את התנהגותו העתידית. נכון להיום יש הייפ על כל דבר שהוא דיגיטלי וסייבר וכו', אז ערכו רץ. אבל אם יום אחד ההייפ יגמר, או שמי שמנהל אותו בסתר יחליט לממש רווחים אלה או אחרים ששה ערכו ייפול, ואף אחד בעולם לא ידע מי אחראי לכך.

הרעיון בביטקוין הוא שאף אחד לא מנהל את המטבע, אבל עלייתם של מטבעות אחרים שיצאו משליטה לא עוזרת לארגומנט הזה. הטירוף חצה כל גבולות וכיום למשל אנשים נותנים ערך משוגע למטבעות שמנוהלים באופן מלא ע"י חברות (ע"ע ריפל, שהבעלים שלו היה לזמן מסוים האיש העשיר בעולם), או למטבעות שמישהו עשה בתור בדיחה על הביטקוין (ע"ע dogecoin).

אחת הבעיות העיקריות של העסק הזה היא דווקא חוסר הרגולציה, שמאפשרת לאנשים לעשות טונות של כסף על חשבונם של פתיים, ולצערי יש יותר מדי פתיים. סתם לדוגמא קחו את כל הקבוצות של ה"משקיעים" שמתאמות ביניהן מתקפה על מטבעות מסוימים. הם מקפיצים את המחיר של מטבעות (pumping) באופן מתואם, מחכים שכל מיני פתיים יקנו את המטבע ואז מוכרים ברווח ומשאירים את הפתיים עם הרבה פחות כסף.

מדהים איך אנשים שומעים "מטבע קריפטו" וישר זונחים כל התנהגות כלכלית הגיונית שמגובה בשכל ישר כמו קניית נכסים מניבים או לא ספקולטיביים, וכמו שמירה על עמלות נמוכות. אתם הולכים לבנק בשביל שימליצו לכם על תיק השקעות מניב, אתם נלחמים על העמלות, אבל כשאתם שומעים ששכן שלכם עשה מיליונים בביטקוין זה פתאום בסדר לשלם עמלות של מאות שקלים לקנייה, למכירה, להעברה לארנק, להמרה וכולי. כבר שמעתי על אנשים ששמו כמה מאות במטבעות דיגיטליים ועכשיו נשארו להם כמה עשרות - הכל בגלל עמלות כאלו ואחרות. אה, סליחה, זה לא כמה עשרות, זה כמה אלפי "שמיפל" שבטוח מחר יקפוץ ב-500%...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, האמת היא שאני לא מתכוון להתעסק עם מטבעות קריפטו, ולכן לא מתעמק בהם יותר מדי.

עם זאת, מישהו חייב לעמוד מאחורי הביטקויין - אותו מישהו שתכנן ותכנת את העסק הזה, שיווק אותו, ומתחזק אותו גם כיום. לא ידוע מיהו, אבל הוא חייב להיות קיים. וכיון שזהותו של "בעל הבית" סודית אין כל אפשרות לבקרה על התנהלותו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Keyser, מוקדש גם לaudiR8

בלוקצ'יין לא ממציא לך פתרון מחדש, הוא מוסיף למוצר שלך.

משילות, שקיפות, Proof of stake - העסקה מאושרת ע"י כולם.

הוא מחליף לך צורך בשירותי צד שלילי לסליקת FIAT ועוד ועוד.

יש PGP, סבבה, אבל הוא רץ מול גורם צד שלישי שבעצם הוא האסמכתא. בבלוקצ'יין הוא רק המתווך. האסמכתא היא כל הכורים ברשת (שמתוגמלים בהתאם) - בגלל זה בד"כ נלווה TOKEN\מטבע לכל פרוייקט.

יש גם מוצרים שהשכילו והקדימו תרופה למכה, משיקים את המוצר שלהם עם בלוקצ'יין ומטבע חדש לפני שמישהו ייקח מהם את זה.

כמו שעשו STEEMIT עם הרשת החברתית.

בנושא אחר - באגירה כל הזמן טוען כאן ש"אי אפשר להשיג את הכסף מהיר" ו"אין מה לעשות עם המטבע חוץ מלסחור בו ולהחזיק ספוקולטיבית"

אז הנה חזרתי לעדכן שוב.

מה תגיד על זה?

קניתי מסך מחשב

קניתי עוד מוצר מצרפת

כל זה נהדר, אבל אבל לעבור תהליך אימות מול כל ה"כורים" האלה אתה צריך לשלם לא מעט עמלה. כלומר ברגע שאתה משלם משהו עם המטבע הזה אתה משלם גם מע'"מ\מס רכישה וגם עמלה.

כשאתה קונה שירותי dog walekr, איזה אימות אתה צריך? או כשאתה קונה עגבניה במכולת? או כשאתה קונה אוטו? את כל הרמאויות שאתה יכול להיתקל בהן במסחר "רגיל" יש גם במטבע ווירטואלי, רק שפה זה גרוע יותר: במקרה של הונאה אין לך אפשרות להוכיח... כלום בעצם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כל זה נהדר, אבל אבל לעבור תהליך אימות מול כל ה"כורים" האלה אתה צריך לשלם לא מעט עמלה. כלומר ברגע שאתה משלם משהו עם המטבע הזה אתה משלם גם מע'"מ\מס רכישה וגם עמלה.

כשאתה קונה שירותי dog walekr, איזה אימות אתה צריך? או כשאתה קונה עגבניה במכולת? או כשאתה קונה אוטו? את כל הרמאויות שאתה יכול להיתקל בהן במסחר "רגיל" יש גם במטבע ווירטואלי, רק שפה זה גרוע יותר: במקרה של הונאה אין לך אפשרות להוכיח... כלום בעצם.

אנשים פרטיים תמיד יכולים לעקוץ אותך, כלבוטק קיים מלפני המטבעות הדיגיטליים

"לא מעט עמלה" זה משהו שנכון להיום, וזו כמובן בעיה שפותרים, שום טכנולוגיה לא יוצאת בשלה לשוק, ובמהלך השנה אמור להכנס פרוטוקול Lightning network כשכבה מעל הקוד הקיים, מה שיגדיל את מהירות אישור העסקה וייצור בלוק עסקאות, ויוריד עמלות.

העמלות גדלו בזמן האחרון בגלל העומס.

לא כולם פושעים, חנות היא עדיין חנות ואם אתה תשלם במזומן או בביטקויין אתה סה"כ מקבל קבלה כמו שאתה מקבל בKSP, ואחרי זה יכולים להתנער ממך ולהקשות עליך, התשלום לא משנה באמת

לא תוכל להוכיח מול אנשים פרטיים, באותה מידה הדוג ווקר יכול לקחת ממני ביטקוין ולברוח עם הכלב ולמכור אותו. יש אנשים שחשוב להם השם שלהם והתשלום הוא רק דרך. שאלתי אותו - הסכים, יש ביננו עסקה, כמו שהייתה יכול להיות עסקת מזומן.

מול חנות - אתה מקבל קבלה, ואז תוכל להוכיח שהמוצר פגום ושילמת עליו.

גם מול הציוד סקי אני מקבל קבלה וכמובן משלם רק כשמגיע לשם

רוני, האמת היא שאני לא מתכוון להתעסק עם מטבעות קריפטו, ולכן לא מתעמק בהם יותר מדי.

עם זאת, מישהו חייב לעמוד מאחורי הביטקויין - אותו מישהו שתכנן ותכנת את העסק הזה, שיווק אותו, ומתחזק אותו גם כיום. לא ידוע מיהו, אבל הוא חייב להיות קיים. וכיון שזהותו של "בעל הבית" סודית אין כל אפשרות לבקרה על התנהלותו.

מי שמתחזק את הרשת הוא קהילת ה CORE, מי שמאשר את העסקאות הם הכורים. היוצר הוא פרט שולי בעניין וזו גם הסיבה שהוא אנונימי, תשומת הלב צריכה להיות על הטכנולוגיה ופתרון הבעיה, ולא היוצר (שגם יכול לגרום לתנודתיות במטבע, וזו גם הסיבה שיוצר הלייטקוין מכר את כל המטבעות שלו)

אתה חזור אחורה לבעיה שאתה מכיר - The middleman. אתה מחפש גוף גדול שייתן לך אסמכתא, בלוקצ'יין פותר את זה ע"י אסמכתא של כ-ל הכורים ברשת - כח חישוב אדיר (לא יודע מספרים מדוייקים)

פורסם

אני לא מבין בבלוקצ'יין כהוא זה, אבל אני שואל את עצמי האם אותם יוצרים אנונימיים לא השאירו לעצמם איזו דרך קיצור שמאפשרת להם לבצע מניפולציות אלה או אחרות. לא יכול לסמוך על גורמים לא מזוהים.

פורסם

בטח שהשאירו, יוצר(ים) הביטקוין הריץ על המחשב שלו את הבלוק הראשון, ועוד כמה בלוקים אחריו, כרה לעצמו מטבעות וכנראה פרש לחיים מלאים בטוב. הקונספירציה אומרת שיום אחד הוא ימכור כמות גדולה של מטבעות ויגרום לנפילה חדה.

ביינתים זה עובד, וכל ה eco system מסביב מתפתח בגדול.

יכול להיות באמת שיקרוס, כמו בדוט קום, כמו ב2008, אבל זה שיקרוס לא אומר שהתחום יעעלם לגמרי מהעולם.

• תוכן חדש...