Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורשה 928 שלי מתחממת ונמצא שהרדיאטור נוזל בכמה מקומות. הבעלים הקודם לא שמע על נוזל קירור וסתם את הרדיאוטר. רדיאטור אלומיניום על פי בעלי מקצוע לא ניתן להלחים ולכן יש באפשרותי שתי אופציות. ייבוא רדיאטור (OEM) מחו"ל בעלות של 5000 ₪ אחרי משלוח ומיסים. או לייצר אחד על פי מידות הישן בארץ מנחושת ב 2000-2500 ₪. היתרון של אורגינל הוא התאמה מדויקת ועמידות לאורך שנים (יש אומרים שטיפול במערכת הקירור כנדרש יאפשר לרדיאטור לשרוד אפילו 30 שנה). כמו כן זה שומר על האורגינאליות של הרכב כרכב אספנות. החסרונות הן העלות הגבוהה, והעובדה שלהפעיל אחריות זה אומר לשלוח שוב לחו"ל. היתרונות של רדיאטור מנחושת תוצרת מקומית הן העלויות הנמוכות, אחריות ע"י בעל העסק, עמידות גבוהה והעובדה שניתן לתקן אותו בעתיד, כמו כן תמיכה בתוצרת כחול לבן. החסרון הוא שהוא לא מקורי.

אני מניח שזו דילמה דיי נפוצה בקרב האספנים בארץ ואני חושב שרובם יתנו לי את התשובה ללכת על ייצור מקומי.

פורסם

יש לבדוק האם במנוע מותקנים אביזרים נוספים מנחושת. עירוב מתכות שלא כפי שתוכנן על ידי היצרן עלול לגרום לבעיות של קורוזיה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מצד אחד אני הייתי בוחר ברדיאטור מיצור מקומי.

לדעתי לרדיאטור מאלומיניום יש אורך חיים קצר ולא ניתן לתקנו, בעוד שרדיאטור מנחושת מחזיק שנים וניתן לתקן אותו לפי הצורך.

יש לי רדיאטור אחד בן 57 (שנת יצור 1956) שנסע לפני שלושה שבועות לערד וחזר, וב- 2010 נסע לאילת בחמסין וחזר.

המזל הוא שכבר בשנות החמישים לקדיאלק היה נוזל קירור יעודי וכנראה שכל השנים היה במנוע נוזל קירור ששמר על הרדיאטור. החלפתי רדיאטור אחד (מתוך שניים) של מערכת החימום.

מצד שני, אם מקוריות חשובה לך אז אל תתפשר בגללי.

שלמה דן גדרון

פורסם
יש לבדוק האם במנוע מותקנים אביזרים נוספים מנחושת. עירוב מתכות שלא כפי שתוכנן על ידי היצרן עלול לגרום לבעיות של קורוזיה.

פעם ראשונה אני שונע את זה. אתה יכול לפרט יותר?

פורסם

איני מתיימר להיות בר סמכא בנושא. נא קרא כאן בכדי להבין במעט על שימוש במתכות שונות והקורוזיה שעלולה להיווצר -

http://water.yoffi.info/corrosion.html

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בהצמדת מתכות עם מטען חשמלי שונה (יונים במטען חשמלי 2+ או 1+ למשל) תהיה החלדה מואצת של אחת מהן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מתנצל מראש - יתכן שדברי יתקבלו ע"י קוראים מסויימים כ"חילול הקודש" (ועוד כשמדובר ב"פורשה":-)).

ובכל זאת - יצרנים במזרח הרחוק (סין, טייואן) מייצרים רדיאטורי אלומיניום (עם דודי פלסטיק) "כמו OEM" למגוון רחב מאד של כלי רכב.

הם נראים בדיוק כמו המקוריים, וכנראה שגם האיכות לא כל כך נוראית. בוודאי שכושר הקירור שלהם לא נופל מהמקורי.

עבור כלי רכב "רגילים", זאת בדרך כלל ה"בחירה הטבעית" של המוסכים.

רדיאטור כזה המיובא סדרתית נמכר במחיר של כ-300 ש"ח, אפילו פחות. ככל הידוע לי, אחד היבואנים הוא "ביתן-ספארק".

ברור שרדיאטור בהזמנה מיוחדת (אם קיים כזה, אבל סביר שכן) יעלה יותר, אבל לא יגיע ל-5000 ש"ח.

ושוב, אם תמצא כזה - תשמור על המקוריות, תמנע "קורוזיה גלוונית" (זאת הנגרמת ע"י מגע בין חומרים שונים), ותהנה מהרבה שנים של שקט...

שווה לחפש.....

עודד

פורסם

יש לי חבר שבונה רדיטורים מאלומיניום גם את האמבטיות והיציאות, בקיצור אלומיניום מלא. בין לקוחותיו הרבה מרכבי המרוצים בארץ. במידה ואתה רוצה את הטלפון שלו בה"פ. (לא זול אבל מקצועי).

טל

פורסם

לעניות דעתי אם הרכב מגיע במקור עם רדיאטור מאלומיניום לא כדאי להרכיב רדיאטור מנחושת בשום מצב, וזה בגלל הולכת החום הנחותה שלו לעומת האלומיניום. יכול להיות שההבדל בין החומרים לא ישפיע על הרכב בצורה קריטית אבל ברכב כזה אני אישית לא הייתי חושב פעמיים :lol:

פורסם
לעניות דעתי אם הרכב מגיע במקור עם רדיאטור מאלומיניום לא כדאי להרכיב רדיאטור מנחושת בשום מצב, וזה בגלל הולכת החום הנחותה שלו לעומת האלומיניום. יכול להיות שההבדל בין החומרים לא ישפיע על הרכב בצורה קריטית אבל ברכב כזה אני אישית לא הייתי חושב פעמיים :lol:

שלום

שטויות במיץ עגבניות!!!

נהפוך הוא נחושת מוליכה חום הרבה יותר טוב מאלומיניום.

חוץ מזה דופן הנחושת הרבה יותר דקה מהדופן במצנן מאלומיניום ,

וזה משפר את הקירור .

אין שום בעיה ליצר רדיאטור מנחושת הוא יותר טוב מכול הבחינות והרבה יותר זול.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני מכיר עסק שיכול להיות שיצליח לתקן את החורים שיש לך ברדיאטור ההתמחות שלו זה תיקון צנרת אלומניום להשקיה. עד שאח שלי מצא אותו הייתי עם חלק של ההשקיה אצל שלושה מתקני רדיאטורים ואצל שלושה רתכי אלומניום ואף אחד לא רצה לגעת בזה. אם הרדיאטור סתום אז אין טעם לתקן את החורים. ואם בכל זאת אתה רוצה לתקן אני יחפש את הטלפון שלו. נ.ב. הוא מהצפון ליד כרמיאל.

• תוכן חדש...