Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום הייתי מעויין לדעת מה היא המהירות בכביש בין עירוני המשתלמת ביותר מבחינת דלק ? 90 ? 100 110 ?

בכל מקרה יש לי רנו קליאו 2011 1.2 נפח מנוע ככה שהטורים שלי כבר ב100 בערך על 3K .

תוודה מראש . :-)

פורסם

הכי חסכוני? המינימום שאפשר ובהילוך הכי גבוה (כול זה בהנחה שאתה מלטף את דוושת הגז ולא מצמיד אותה לרצפה) . אבל בנינו צריך הרבה סבלנות לנסוע במהירות כזאת

פורסם

תיסע 85 קמ"ש.

הבדל ענק בצריכה בין 85 ל-110, תנסה.

מקסימום אם תיסע בכביש עם 2 נתיבים, אפילו בימני, אתה תעכב את כל התנועה.

במקרה הכי גרוע תירדם.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ככל שהמהירות כל עולה התנגדות הרכב לרוח ונדרשת יותר אנרגיה כדי לשמור ולהגיע למהירות גבוהה.

בגלל המאמץ הנוסף, בכל פעימת עבודה מוזרקת למנוע כמות דלק גבוהה יותר אשר נועדה בין היתר לקרר את הצילינדר.

צריכת הדלק בין 110 נניח ל 130 גבוהה יותר ב 20-30% ובערך אותו היחס בין 90 ל 110 קמ"ש.

מנסיוני - שמירה על מהירות בין 90 ל 100 קמ"ש תניב את צריכת הדלק הטובה ביותר. מי שרגיל לנסוע על 110 וצפונה ישים לב לשיפור משמעותי בצריכה אם הוא יוריד קצת את הרגל מהגז. זאת, בצירוף אימוץ כללי נהיגה חסכונית יכול להביא לחסכון של עשרות אחוזים בצריכת הדלק. נסו ותיווכחו בעצמכם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ענו לך נכון ככול שהמהירות והסלד נמוכים יותר קח יש יותר חיסכון בדלק.

בוא נגיד שזה מאוד קשה לנסוע על כביש 6 על 80( מניסיון) אבל בוא נגיד נקח כביש פחות משעמם כמו כביש 40 באר שבע- מצפה רמון שאורכו בערך 80קילומטר עזוב כמה מותר לנסוע שם. בפועל אתה יכול לנסוע ברוב חלקי הכביש על 110 מבחינה ביטיחותית או שאתה יכול לנסוע 80 ולא להירדם, אתה תראה הבדל די משמעותי בצריכת הדלק עם תסע על 80 ותגיע ליעד באיחור של 10-20 דקות גג מהרכב שיסע 110.

פורסם

אתה יכול לעשות ניסוי , לקחת רכב שמראה לך את הצריכת דלק הרגעית (ליטר לשעה), לשים על בקרת שיוט ב60-100 בקפיצות של 5 , בכביש אופקי כמובן, ולעשות חישוב, למשל 5 ליטר לשעה ב100 קמש זה אומר 5 ליטר ל100 ק"מ, 3 ליטר לשעה ב60 קמ"ש זה אומר 3 ליטר ל60 ק"מ שזה שוב 5 ליטר ל100 קילומטר בעצם ... סתם זרקתי פה מספרים.

מישהו מתנדב ? :-o

חשוב מאוד לוודא שהכביש באותו שיפוע, אני חושב ש0 מעלות לעומת 2 מעלות זה יתן הפרש גדול בצריכת דלק...

• תוכן חדש...