Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אחרי הרבה התלבטויות החלטנו שאנו מחפשים לקנות את הפיקנטו משנתון 2010/2011.

כרגע השאלה המרכזית היא דרך איזה בעלות לחפש, הנטייה היא לקנות מליסינג בגלל שני יתרונות:

1. מחיר זול יותר

2. אחריות לאחר קנייה, ובנוסף בניגוד לאדם פרטי הסיכוי שחברת ליסינג תעלים/תסלף נתונים נמוך יותר.

היתרון היחיד שאני מוצא בקנייה מפרטי הוא שהרכב יהיו פחות "חרושים".

אשמח אם תוכלו לרכז פה קצת יתרונות וחסרונות לכל דרך (כי בטוח שפיספסתי), ולהתייחס גם להאם יש הבדל במכירה עתידית של הרכב (בהנחה שנחליף שוב לאחר 5 שנים, give or take).

תודה!

פורסם

בוקר טוב,

בחברות ליסינג ישנה שקיפות מלאה לגבי היסטורית הטיפולים של הרכב(מהיום הראשון),

חברות הליסינג(הגדולות) לא יעלימו מכם פרטים,

רוב החברות שמכבדות את עצמן יתנו לכם בדיקת קניה והיסטורית טיפולים ואף יסדרו את הליקויים ויעשו השבחה לרכב.

נוצרה איזושהיא סטיגמה שבליסינג קורעים את הרכב,יכול להיות שזה נכון ויכול להיות שלא.

בכל מקרה,לפחות יודעים מה עבר על הרכב,

מאדם פרטי לא תוכלו לדעת מה עבר על הרכב.

בנוסף,

עניין האחריות,

ישנן חברות ליסינג שנותנות אחריות ארוכת טווח(שנתיים) ויש כאלו שנותנות שנה.

גם המחיר יהיה עדיף בחברות הליסינג,

לגבי המכירה בעתיד,

אין ספק שיהיה קשה יותר למכור את הרכב מאשר מאדם פרטי.

קחו בחשבון שכל חברה שמכבדת את עצמה תתחייב לטרייד אין עתידי(באותה ההנחה שניתנה מהקניה).

ז"א-אם המחירון הוא 60 וקניתם ב 50, בעתיד יורידו לכם עשרת אלפים שקל ממחיר מחירון ויזכו אתכם בסכום שנשאר לרכב הבא(הכי פייר שיש).

בכל אופן,

פיקנטו היא בחירה מצוינת.

בהצלחה.

פורסם

יכול לספר לך חוויה של קניה שלי משלמה סיקסט.

לפי שמועות שרצות מומלץ לא להתקרב אליהם, את זה הבנתי רק אחר כך.

תיק טיפולים שהביאו לי היה בעצם דף נייר מודפס, שהוציאה מזכירה, אני מאוד בספק אם הרכב הזה באמת עבר טיפול במוסך רציני.

מעבר לזה אכן, המוכרים היו נחמדים, הרכב היה ממש חדש, עוד עם קצת נילונים.

נקי, המחיר מצוין.

קיבלתי עוד אחריות יצרן של שנה(!)

ממש כמו חדש.

הרכב הוא i30

עכשיו לחוויות של מה קרה לאחר הקניה.

שבוע אחרי נדלקה נורית esp, תוקן על חשבון החברה

לאחר תקופה החל לרדת גשם בארץ, פתחתי את הבגאז וגיליתי אמבטיה של מים.

הלכתי למוסך אמרו לי ששלמה סיקסט רמאים, והאוטו עבר תאונה ולכן הבגאז׳ לא נסגר טוב, הוא אמר שזה ידוע שהם מרמים בלי סוף ושאל למה התקרבתי אליהם.

יצרתי קשר עם שלמה סיקסט, שלחו אותי על חשבונם למוסך חאפרים במרכז שאמר שסתם איזה גןמיה זזה מאחורה, הוזיזו וזה אכן הסתדר.

כעבור שבוע חלון שמאלי קרס, לא ברור למה.

היות והאחריות נגמרה, נפרדתי לשלום מ1500 ש״ח לא כולל עבודה.

לאחר חודש נדלקה נורית esp שוב.

נפרדתי מאוד 400 ש״ח

לאחר חודש מסרק ההגה נדפק.

נפרדתי מעוד 2500

ולאחר עוד חודש נפל החלון הימני, ואז שוב כמו מקודם נפרדתי מעוד 1500 ש״ח.

האוטו היה עם קילומטראז נמוך.

עכשיו ממה שהבנתי מהסיפור הזה, לקנות מליסינג, כן( אולי) אבל לא להתקרב לשלמה סיקסט.

אולי זה רכב קוריאני ופשוט הם זבל,

אולי סתם חוסר מזל, כי אומרים שi30 טובה ואמינה.

(אם כי חווית הנהיגה בה בינונית ביותר.)

תאכלס יצאתי לא הכי מרוצה מהסיפור הזה.

חומר למחשבה.

פורסם

וואו איזה שתי תגובות מנוגדות...

אינפינטי כמו שציינת נראה שהיתרונות עולים על החסרונות בקנייה מליסינג.

overg, סיפור נוראי, מפחיד ליפול על אוטו כזה. עם זאת, אני די בטוח שאם הם העלימו ממך תאונה שעבר הרכב, ניתן לתבוע אותם על העלמת מידע.

אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים מחברות ליסינג אחרות.

פורסם

קיבלת שתי תגובות כל כך מנוגדות כי אחד עובד בחברת ליסינג והשני לקוח של כזו.

האם כל מגרש ליסינג טלית שכולה תכלת כמו שמציין infinity23? ממש לא.

האם כל רכב שתרכוש מליסינג יגרור אותך ל6000שח תיקונים בשנה הראשונה ויגיע עם הסטוריה של תאונה חמורה? ממש לא.

אני אישית מכיר מישהו ששמר על הרכב הצמוד שלו (מאזדה 3) כמו על הפרטי - למעט מושב הנהג כל המושבים היו עדיין עם הניילונים וכיסוי מושבים מעל.

לא עישנו\שתו\אכלו\הפליצו ברכב, לא תאונות, לא נשרט בחניה אפילו. ובגלל שהוא היה צריך לשלם על הדלק - הוא לא נסע בו הרבה, החזיר אחרי שנתיים ומשהו עם 40K על השעון. הרכב הזה נמכר עשר דקות אחרי שהוא החזיר אותו לחברת הליסינג לאחד ממקורבי העובדים.

אף אחד משלושת הסיפורים שקראת עד עכשיו לא מעיד על הכלל. יש אנשים עם חוויות טובות ויש כאלה עם חוויות פחות טובות. האמת נמצאת בד"כ באמצע.

בהצלחה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
קיבלת שתי תגובות כל כך מנוגדות כי אחד עובד בחברת ליסינג והשני לקוח של כזו.

האם כל מגרש ליסינג טלית שכולה תכלת כמו שמציין infinity23? ממש לא.

האם כל רכב שתרכוש מליסינג יגרור אותך ל6000שח תיקונים בשנה הראשונה ויגיע עם הסטוריה של תאונה חמורה? ממש לא.

אני אישית מכיר מישהו ששמר על הרכב הצמוד שלו (מאזדה 3) כמו על הפרטי - למעט מושב הנהג כל המושבים היו עדיין עם הניילונים וכיסוי מושבים מעל.

לא עישנו\שתו\אכלו\הפליצו ברכב, לא תאונות, לא נשרט בחניה אפילו. ובגלל שהוא היה צריך לשלם על הדלק - הוא לא נסע בו הרבה, החזיר אחרי שנתיים ומשהו עם 40K על השעון. הרכב הזה נמכר עשר דקות אחרי שהוא החזיר אותו לחברת הליסינג לאחד ממקורבי העובדים.

אף אחד משלושת הסיפורים שקראת עד עכשיו לא מעיד על הכלל. יש אנשים עם חוויות טובות ויש כאלה עם חוויות פחות טובות. האמת נמצאת בד"כ באמצע.

בהצלחה.

חשוב לציין שהמוסך לא מצא תאונה, רק אמר שכנראה האוטו קיבל מכה מאחורה.

או שמשהו עשה עבודה טובה.

תאכלס במגרש ליסינג כנראה צריך להכיר את הרכבים, או להיות מקושר.

בכל מקרה הבנתי ששאר הגדולות:

אוןיס, אלדן, וכו הם בסדר גמור

פורסם

לפני הכל, אם אתה מתכוון לרכוש קיה פיקנטו אוטומטית, קח לתשומת לבך שהרכב הזה צורך דלק כמו מכונית 1.600 אוטומטית מתחילת שנות האלפיים!

עכשיו לשאלתך:

למעט ישירות מהטרייד-אין של היבואנים, וגם אז בזהירות, אני לא מציע, ולא חושב שכדאי לרכוש רכב מליסינג/מגרש/סוחר/סוכנות...

יש מספיק מכוניות יד ראשונה למכירה בשוק, ואם עוקבים אחרי ההוראות וההמלצות שניתנות גם כאן בפורום, אין סיבה שתיפול בפח.

בניגוד לנאמר למעלה, כבר נתקלתי במקרים בהם חברת ליסינג מכובדת סירבה(!) להציג ספר טיפולים של רכב שנראה ממש כמו חדש. לא מוסר פרטים כי זה לא מגוף ראשון, אבל לא נראה לי שהבנאדם שיקר.

חברות הליסינג וההשכרה מקצצות כמה שהן יכולות בעלויות התחזוקה של המכוניות, בדרכים כאלו ואחרות (מוותרות על אחריות היצרן ועל ביטוח מקיף) וכך הן אינן מחוייבות לטפל "לפי הספר" אלא איך שנראה להן, הן מתקנות מכוניות שעבורו תאונות קשות (כי אין את עניין ה"טוטאל לוס")...

לעומת זאת, אם מאתרים בן אדם פרטי שמוכר את הרכב ומוודאים שהוא זה שרכש אותו חדש, מקבלים ממנו התחייבות כתובה וחתומה לגבי הדברים שמסר (קילומטראז', תאונות, תקלות ידועות...), אפשר לרכוש רכב כזה בשקט.

ושווה, לטעמי, לשלם מעט יותר עבורו.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בחברות ליסינג ישנה שקיפות מלאה לגבי היסטורית הטיפולים של הרכב(מהיום הראשון),

חברות הליסינג(הגדולות) לא יעלימו מכם פרטים,

רוב החברות שמכבדות את עצמן יתנו לכם בדיקת קניה והיסטורית טיפולים ואף יסדרו את הליקויים ויעשו השבחה לרכב.

נשמע מצויין עבור מי שלא מכיר פרטים קטנים מאחורי המצויינות הזאת. בפועל הטיפולים לרוב לא במוסכי יבואן, אלא במוסכי הסדר כלליים. דברים שאפשר לא לסדר ולמשוך איתם, לפעמים לא מקבלים את תשומת הלב הראוייה אצל חלק מחברות.

היסטוריית טיפולים מלאה? ההיסטוריה היא לא במוסכי היבואן במקרים רבים.

יש רכבים שנסעו עליהם באגרסיביות, הרכבים עברו השחבחה ודיטיילינג לפני מכירה עם קיטור לכן נוצצים וזורחים. אתה סומך על הבדיקה של חברת הליסינג שעובדת עם מכון בהסדר?

רכב יד ראשונה פרטי עם היסטוריה מלאה במוסכי היבואן עדיף בהרבה. לרוב אנשים נוהגים יותר בעדינות ברכב שקנו במיטב כספם ושומרים אליו יותר מאשר רכב לא שלהם שמשלמים אליו המון והרכב בסוף לא ישאר אצלם, ירידת ערך ומצב הרכב לא מעניין את מי שנוהג בו, רי הם לא נהנים ממכירה שלו ולא משלמים אליו במוסך. שיר רכב חברה שמעת?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...