Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה הפשוטה היא שזה הרבה יותר זול לייצור ולנהג הממוצע בנהיגה יומיומית זה לא ממש משנה, ובמקרי חירום אפילו יהיה לו יותר קל להשתלט על המצב מאשר במכונית עם הנעה אחורית.

הנעה אחורית תהיה בד"כ במכוניות ספורטיביות למטרות הנאה ושליטה

או ברכבים שמטרתם לסחוב ציוד מאחורה, טנדרים וכיוצ"ב מכיוון שברכב שהמשקל בו מתרכז באחוריים הנעה אחורית היא בגדר חיוב (אפילו בחוק הישראלי) נסיבות שהסבירו בפוסטים לפני.

זה כל הסיפור.

יש כמובן את בעלי המיאטה שאוהבים הנאה אחורית מסוג אחר :)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה לעונים.

בדיוק חיפשתי ונזכרתי בפרק של טופ גיר שהוא בדק את saab והוא ציין שהמהנדסים של היצרן טוענים שבהנעה קדמית יכולת ניצול של כוח סוס הוא עד מאתיים ומשהו ומעבר לזה אין לכך משמעות, לך תבין אחרי שאתה רואה הונדה קופה ששיפר בחור לוקח מקום ראשון במירוץ הדראג בזמנים ש4*4 והנעה אחורית לא התקרבו אליו. ואני בטוח שכמות הסוסים ומומנט אצלו מעל 240.

המונח שאתה מחפש הוא לוחמת מומנט או מעגל האחיזה, לגלגלים הקדמיים יש שני תפקידים בהנעה קדמית: העברת כוח (כלומר התקדמות), וקביעת הכיוון (כלומר סיבוב), היה נהוג לומר שבאיזור 200 ומשהו כ"ס לוחמת המומנט (כלומר העברת כוח במקביל לסיבוב) היא בעייתית וזה קצה גבול היכולת ומעל זה יש לעבור להנעה אחורית או כפולה.

מערכות אלקטרוניות העלו את הרף הזה (זכורה לי הליאון קופרה R עם 265 כ"ס והנעה קדמית).

אבל כל המידע הזה לא רלוונטי בעליל כשמדובר על קו ישר (ומירוץ דראג הוא קו ישר שאפשר לבדוק סרגל לפיו), אז אין לוחמת מומנט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אבל כל המידע הזה לא רלוונטי בעליל כשמדובר על קו ישר (ומירוץ דראג הוא קו ישר שאפשר לבדוק סרגל לפיו), אז אין לוחמת מומנט.

מאוד רלוונטי גם בקו ישר, יש מספר גורמים תורמים, בינהם תצורה לא סימטרית (ציריות לא שוות).

פורסם

ואיך זה רלוונטי ללוחמת מומנט ו"תקרת הזכוכית" של כ-200 כ"ס להנעה קדמית?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
2) יותר קל להשתלט על תת-היגוי מאשר היגוי-יתר.

לא לגמרי מדויק. יותר קל להשתלט, הן על תת-היגוי והן על היגוי יתר, במכונית הנעה קדמית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הנעה קדמית לא סימטרית (ציריות באורך שונה) עם חלוקת מומנט לא שווה בין הגלגלים היא ברירת המחדל במרבית המקרים.

סיבות:

- יותר זול לתכנן רכב כזה, לא צריך חלוקת משקל מושלמת

- יותר זול לייצר, פחות חומרים

- יותר קל לנהג הממוצע לשלוט במצבי קיצון מאשר ברכב הנעה אחורית

אלה שיקולים מספיקים עבור מרבית היצרנים כדי לבחור בהנעה קדמית.

יש לכל שיטת הנעה את היתרונות והחיסרונות שלה. אני בוחר בהנעה אחורית כי לדעתי יש לה יותר יתרונות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעבר לתחום הדינמי, הנעה קדמית מאפשרת מרווח גדול יותר לנוסעים מאחור ולמטען וכן אין צורך בתעלה מרכזית גבוהה שגונבת מקום לרגליים.

פורסם

קודם כל למדתי כמה מושגים שלא חשבתי עליהם. איזה תקופה טובה זאת הייתה ב-wtcc כאשר אלפא וב.מ.וו נלחמו אחד בשני :rolleyes: האם לאורך של הרכב יש משמעות כאשר מדובר בהנעה אחורית? כי נגיד אני לא רואה את פיגו 208 או רנו קליאו קופה עם הנעה אחורית.

החיים הם כמו....

פורסם

ה-WTCC מוכיח בדיוק שסוג ההנעה משנה פחות, בוודאי לעומת ההשקעה הכספית (במירוצים, אך גם במכוניות כביש). לכאורה הנעה אחורית הייתה צריכה לנצח כל הזמן, בעוד שבפועל לאלפא היו שנים יפות של שליטה מוחלטת (בעיקר ב-ETCC, לפני השדרוג ל-WTCC, אז ה-156 כבר התיישנה וכל מה שהצליחה להוציא היה מקום שליש לת'ומפסון ב-2007), לאחר מכן הייתה שליטה של BMW, ולאחריה סיאט (ועוד דיזל!) ושברולט (כן כן, קרוז, ששולטת גם כיום). ההנעה היא רק פרמטר אחד (גם אם חשוב) מתוך כלל המשתנים ברכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה הייתרון של הנעה אחורית?

דווקא הבנתי שהנעה קדמית משפרת את האחיזה, או שמכרו לי לוקשים?

זכור לי גם שהייתה לי מכונית על שלט 4X4 וכשביטלתי את ההנעה הקדמית ונשארתי רק עם האחורית האוטו היה בלתי ניתן לשליטה.

במקרה של מכונית על שלט, כאשר הופכים הנעה אחורית בלבד חייב להתקין ג'יירו לגלגלים הקידמיים. וזאת שברכב אמיתי בזמן דריפת או זריקת תחת ההגה מסתובב באינרציה לכיוון הנגדי ובמכונית אצלך לא זה לא קורה. השליטה ברכב על שלט בלי ג'יירו בלתי ניתן או כמעט בלתי נתנת לשליטה.

החיים הם כמו....

פורסם
אין חצי סמיילי לרפואה?

לא חסיד גדול של סמיילים.

106GTI מכונית משעממת? לא לפי דעתם של 95% מכתבי הרכב האירופאים. יש מכוניות הנעה קדמית מצוינות ויש מכוניות הנעה אחורית משמימות ואף נוראיות.

רנו קליאו קופה עם הנעה אחורית
לא רק שהייתה קליאו עם הנעה אחורית, אלא אפילו רנו 5 עם מנוע מרכזי והנעה אחורית.

באופן כללי לא חסרו מכוניות הנעה אחורית קטנטנות לאורך היסטוריה. לוטוס 7 הייתה עם בסיס גלגלים של פחות מ-2.3 מטרים. פורשה 356 הסתפקה בבסיס גלגלים של 2.1 מטרים (אבל עם מנוע אחורי זה סיפור קצת שונה).

• תוכן חדש...