Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TOP GEAR - מי באמת בוחן את הרכבים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן שאני נהנה לצפות בתוכנית, אך שמתי לב כי תמיד כשאחד מהמנחים בוחן רכב, בנהיגה רגילה הוא מופיע במסך (בתוך הרכב או בצילום מבחוץ), ואילו וכשהמהירות עולה הזכוכית של הרכבים מתכהה, או שזווית הצילום הופכת נמוכה - ולא ניתן לראות את הנוהג.

אני מקליט את העונות האחרונות של הסדרה - וזה תמיד קורה בכל רכב ובכל מבחן.

עוד יותר מעניינת השאלה אם הם לא נוהגים ובוחנים את הרכבים בעצמם, איזה ערך וכיסוי יש להערכתם את המכוניות ?

האם רק נהגי מירוץ יכולים באמת לחוות דעה אמיתית ומוצקה על הרכבים? ואם כן, אז למעשה אין הבדל בין חוות דעתם של משתמשי הפורום לבין עיתונאי הרכב.

פורסם

מה זה חשוב מי בוחן?

top gear היא כבר מזמן תכנית בידור בנושאי מוטריקה , וגם לא מתיימרת להיות שום דבר אחר.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
מי שבוחן את הרכבים, הם ג'רמי קלארקסון, ריצ'ארד האמונד וג'יימס מיי. אני, אישית מאוד נהנה מהחוו"ד שלהם.

מסכים איתך, אחת התוכניות הטובות לדעתי...

:multi:
פורסם
כמובן שאני נהנה לצפות בתוכנית, אך שמתי לב כי תמיד כשאחד מהמנחים בוחן רכב, בנהיגה רגילה הוא מופיע במסך (בתוך הרכב או בצילום מבחוץ), ואילו וכשהמהירות עולה הזכוכית של הרכבים מתכהה, או שזווית הצילום הופכת נמוכה - ולא ניתן לראות את הנוהג.

אני מקליט את העונות האחרונות של הסדרה - וזה תמיד קורה בכל רכב ובכל מבחן.

עוד יותר מעניינת השאלה אם הם לא נוהגים ובוחנים את הרכבים בעצמם, איזה ערך וכיסוי יש להערכתם את המכוניות ?

האם רק נהגי מירוץ יכולים באמת לחוות דעה אמיתית ומוצקה על הרכבים? ואם כן, אז למעשה אין הבדל בין חוות דעתם של משתמשי הפורום לבין עיתונאי הרכב.

צילומי וידאו לתוכנית רכב הם עסק מתיש. במיוחד כשמדובר בצילומים מורכבים עם מסוקים ומנופים, ועל אחת כמה וכמה כשצריך לצלם אקשן.

שלישיית המנחים הם יותר מדי "high profile" בשביל לצלם שוב ושוב קטעי אקשן (ג'יימס מאי בכלל לא מסוגל, האמת) ולכן מן הסתם יש להם נהגי מבחן אחרים שזה תפקידם (למשל הסטיג).

כמובן ששלושתם בוחני רכב מנוסים ומבינים מספיק במכוניות בשביל לדעת לנתח אותן היטב ברוב המצבים, אבל להזכירך יש גם את המגזין "טופ גיר" שבו יש חבורה אחרת של בוחנים מנוסים, שבוודאי יכולים לתרום (לא שאני יודע אם זה קורה או לא).

בהחלט לא צריך להיות נהג מרוץ בשביל לחוות דעה מוצקה על רכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז זהו, שלא ברור כי הם הבוחנים בעת הנהיגה המאומצת. הצילומים עוברים עריכה במטרה לטשטש את זהות הנוהגים.

התכנית עצמה מהנה מאוד, וההגשה של המנחים מצוינת.

העליתי את הנושא לא בגלל מי נוהג ברכבים שהם בוחנים, אלא זה פתח לשאלה גדולה יותר :

האם עיתונאי רכב יכול להיחשב למומחה בתחומו אם את הערכת הרכב מבצע למעשה משהו אחר ?

האם אפשר לשמוח על חוות דעת של משהו מהם אם אין לידו נהג מירוצים אמיתי ?

פורסם

לגבי העניין עם מבחני המירוצים.

רוב מי שינהג ברכבי ספורט הם אינם נהגי מירוצים, וגם לא מתיימרים להיות כאלו. לכן דווקא בוחן בעל יכולות נהיגה ממוצעות יכול לתת חוות דעת איכותית ומתאימה יותר. כך גם לגבי שימושיות, צריכת דלק וכו'...

על כל אלו, אין צורך בבוחנים שהם נהגי על, מומחי אלקטרוניקה ומהנדסי מכונות. הם רק צריכים לדעת להעביר מסר בצורה טובה.

פורסם
אז זהו, שלא ברור כי הם הבוחנים בעת הנהיגה המאומצת. הצילומים עוברים עריכה במטרה לטשטש את זהות הנוהגים.

התכנית עצמה מהנה מאוד, וההגשה של המנחים מצוינת.

העליתי את הנושא לא בגלל מי נוהג ברכבים שהם בוחנים, אלא זה פתח לשאלה גדולה יותר :

האם עיתונאי רכב יכול להיחשב למומחה בתחומו אם את הערכת הרכב מבצע למעשה משהו אחר ?

האם אפשר לשמוח על חוות דעת של משהו מהם אם אין לידו נהג מירוצים אמיתי ?

אני לא רואה שום בעיה עם מצב שבו המנחים בוחנים את האוטו בדרך שלהם, מגיעים למסכנות, מצלמים צילומים שלהם בתוך וליד האוטו בזריזות, ואז את המלא פעמים שמנסים לעשות שוט מושלם של המכונית עוברת באיזה פניה ירוקה ויפה, מצלמים עם הצוות של העריכה והמנחים בנתיים כותבים את מה שהם חוו ברכב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מי שבוחן בפועל הם המנחים עצמם.

אבל כמו שרוני אמר, קשה מאוד להיות יום שלם בנהיגה אגרסיבית.

בגלל זה כשצריך לעשות צילומים יפים הם פשוט מביאים נהגים מקצועיים כדי שזה ייראה טוב בצילום.

פורסם

המנחים של טופ-גיר בהחלט נוהגים במכוניות ובהחלט נוהגים מהר ואפילו מהר מדי (תשאלו את מר המונד). ברור שהם לא מבלים כל היום במכונית עד שיצא שוט מוצלח. אני גם לא חושב שיש בזה שום בעיית אמינות.

נכון שזאת תוכנית בידור מהמושקעות ביותר בטלוויזיה, עם צילום ועריכה שהם אות ומופת לכלל התעשיה ופס-קול שהוא תאווה לאוזן.

ועדיין ולמרות זאת, חוו"ד של המנחים אמנם מאוד פשטניות, אבל לרוב קולעות למטרה. בנוסף, ואולי בגלל שהם משודרים בערוץ ציבורי וגם עושים הון אדיר מסינדיקציה, הם לא מפחדים להעליב ולרדת על אף אחד. כמה עיתונאי רכב יכולים לרדת על מרצדס S63AMG על כך שהיא מכונית שלא יודעת מה היא רוצה להיות ואז ולסיים את הביקורת בשורה --

Mercedes S63AMG - You're fired

פורסם

Doc Slow, אני מסכים בהחלט בנוגע לצילומים והפסקול.

צילומי המסוק והאפקטים פשוט מטורפים, אני מתלהב כל פעם מחדש.

התוכנית הפכה עם השנים למשהו יותר הומוריסטי ומצחיק עם צילומים מטורפים של מכוניות על, דעות שיכולות להשפיע על החלטות צרכניות נפוצות מזמן קשה למצוא שם.

פיפט' גיר למשל הרבה יותר רלוונטיים ללקוח הממוצע אבל השידור בדיסקאברי צולע ואין לי מושג באיזה ערוץ זה משודר במקור בבריטניה והאם הוא משדר גם בארץ.

• תוכן חדש...