Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן טידה או סוזוקי SX4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בין שני הדגמים האלה, שנתון 2010 כנראה.

למישהו יש נסיון בשתי המכוניות או לפחות באחת מהן ויכול לייעץ?

מודה מאוד לכל מי שיעזור כי אני לא מצליח להחליט.

פורסם

ב-2010 התלבטתי בדיוק בין דגמים אלה. בגלל איזהו בעיה בסוכנות קרסו ולאור נסיון טוב עם סוזוקי בעבר קניתי את ה-SX4 (גרסת 4 דלתות). בינתיים עושה את העבודה היטב. סה"כ זריזה, נוחה לצרכים שלי, תא מטען גדול.

השאלה היא מה הצרכים שלך, שאותם לא פירטת.

בכל מקרה - אם אתה בוחר בסוזוקי ותקציבך מאפשר זאת אל תקנה דגם לפני 2010, בגלל מתיחת הפנים ובעיקר החלפת המנוע במשופר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא שמת לב שהוא מחפש רכב יד שניה (2010)?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבעל טידה וגם מכיר מקרוב את הסוזוקי אערוך השוואה כללית:

חסרונות הטידה בהשוואה לסוזוקי:

הטיפולים יקרים מהסוזוקי

תא נוסעים קטן וצר מהסוזוקי

ייבואן גרוע

תא מטען קטן (בקצת) מהסוזוקי אבל עדיין גדול

הניסאן סובלת מכמה "מחלות"(כמו רעש בבלימה, מוט הגה מתקלקל מהר ומזגן יחסית חלש)

יתרונות בהשוואה לסוזוקי:

בטיחות

מנוע וגיר זריזים ויעילים

נוחות

עיצוב

שמירת ערך

איכות תא נוסעים ברמה גבוהה מהסוזוקי

ההחלטה בידך, (אני אישית אוהב יותר את הניסן) אם כל האופציות פתוחות הייתי הולך על קורולה/מזדה 3 הפופולאריות (בעיקר בגלל השמירת ערך והסחירות שלהן).

מקווה שעזרתי, בהצלחה

בעל ניסאן

פורסם

הייתי הולך על הSX4.

לסוזוקי אמינות מופתית ולרכב הנ"ל ביקוש רב.

הניסן גם כן רכב טוב אך פשוט ובעל כמה מחלות ידועות כמו שציין קודמי.

פורסם

שני היצרנים אמינים מאד.

למי שהציע מאזדה 3 (מן הסתם 1600) - היא נופלת מהסוזוקי כמעט בכל פרמטר, פרט לעיצוב ואולי אחיזה. והגרוע ביותר - צריכת דלק גבוהה ב-20% לפחות.

לגבי תא המטען של הסוזוקי - אני התיחסתי לדגם הסדאן, שתא המטען שלו כפול בנפחו מזה של דגם ההאצ'. מצד שני להאצ' יתרנות מבחינת גודל הגלגלים ומווח הגחון (סנטימטר נוסף).

פורסם
שני היצרנים אמינים מאד.

למי שהציע מאזדה 3 (מן הסתם 1600) - היא נופלת מהסוזוקי כמעט בכל פרמטר, פרט לעיצוב ואולי אחיזה. והגרוע ביותר - צריכת דלק גבוהה ב-20% לפחות.

לגבי תא המטען של הסוזוקי - אני התיחסתי לדגם הסדאן, שתא המטען שלו כפול בנפחו מזה של דגם ההאצ'. מצד שני להאצ' יתרנות מבחינת גודל הגלגלים ומווח הגחון (סנטימטר נוסף).

לא מסכים איתך, מאזדה 3/קורולה רכבים מוצלחים הרבה יותר הsx4, (מסכים איתך לגבי הצריכת דלק), החומרים שמהם מאזדה/טויוטה מייצרת איכותיים פי כמה מהסוזוקי, החל מהנדסת אנוש, איכות חומרי יצור המנוע והמכניקה(אלומיניום) וכלה ברמת הצביעה של הרכב.

הדבר מתבטא באיכות בידוד רעשים טובה, נוחות, אחיזה, בטיחות ולבסוף הביקוש ושמירת ערך מן הגבוהות בארץ.

הסוזוקי נחשב לרכב אמין בעיקר בגלל הפשטות שבו וחוסר "התחכום" שבו (שזה טוב לחלק מהאנשים).

מאחר ולא הוגדרו הצרכים אסכם כך:

אם הרכב מיועד למשפחה עם ילדים וחשוב גודל תא נוסעים וצריכת הדלק יותר מביצועים ואיכות=סוזוקי

אם הרכב מיועד למשפחה עם עד 2 ילדים וחשובה הבטיחות, צ.דלק ונוחות=ניסאן טידה(כי המושב האחורי צפוף ל3 אנשים)

אם חשוב איכות נסיעה, ביצועים, שמירת ערך, בטיחות, טכנולוגיה= קורולה/מזדה 3

בהצלחה

בעל ניסאן

פורסם

תראה - הקורולה האחרונה שהיתה לי היתה דגם 1998, רכב מצויין אבל לא רלוונטי ולא אתווכח לגבי הקורולה.

לגבי המאזדה 3 - כיוון שקיבלתי מאזדה 3 וסוזוקי SX4 בהפרש של יום ונהגתי בשתיהן 3 שנים אני מכיר אותן. אני מברך שהמאזדה הוחזרה לחברת הליסינג והסוזוקי נשארה בידי. המאזדה עם כל האיכות שלה לא הסתדרה עם העליות של חיפה - גם בגלל חולשת המנוע וגם בגלל תיבת הילוכים שתמיד מצאה את ההילוך הלא מתאים. ומעבר לכך הישיבה היתה מאוד לא נוחה, תא המטען קטן עם פתח צר, והדלק - 7-8 קמ"ל. עכשיו, כסיימנו את חוזה הליסינג ה-SX4 עברה לידי אשתי והיא מברכת אותו כל יום. ואם נביא בחשבון שהסוזוקי גם עלתה כ-15,000 ש"ח פחות מהמאזדה (מחירי 2010) אין בכלל ויכוח איזה מכונית עדיפה.

נקודות החולשה של הסוזוקי הן כיעור, אולי אחיזת כביש (אם כי לא נתקלתי בשום בעיה בכבישי חיפה, גם במהירות יחסית גבוהה) וחסר בכוכב NCAP, כאשר מדובר בדגם 2006 - ששונה מדגם 2010 שעליו מדובר בשרשור זה.

לגבי איכות צביעה של סוזוקי - אני לא יודע על מה אתה מדבר - לאבי יש ליאנה בת למעלה מ-12 שנה ואין בה ולו נקודת חלודה זעירה. ה-SX4 שלי רק בת 3 אז אני מעדיף לא להתיחס לנקודה, פשוט מדובר ברכב צעיר מדי.

• תוכן חדש...