Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש - עד 130 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

דיפדפתי קצת בפורום, אבל מרוב עצים לא רואים את היער.

אמא שלי מתכננת להחליף את הרכב (מאזדה 3 2011) בקרוב. בררתי קצת את העניין וגיליתי שהמחירון על הרכב הוא 96,000 שקל.

אני ריאלי וככל הנראה נקבל על הרכב באיזור ה 75-80 אלף, שעליהם אמא שלי מוכנה להוסיף עוד 50 מה שנותן תקציב של 125-130 אלף שקל.

איפה הבעיה אתם בטח שואלים? הבעיה היא שאני ואמא שלי מתחלקים על הרכב בערך חצי-חצי ולכל אחד מאיתנו דרישות שונות.

אמא שלי מעוניינת ברכב חסכוני בדלק, קטן וזול. ותכלס אני רוצה בדיוק הפוך :lol:

אחד הדברים שיותר חשובים לי (לא יודע כמה פעמים זה עלה פה בפורום אבל חיפשתי ולא מצאתי כלום) זה המערכת סטוק.

אני ממש זקוק להמלצה לרכב (בין סופר מיני למשפחתי) שיהיה גם חסכונים בדלק, גם "חזק" וגם יפה חיצונית וגם שהמערכת תיהיה טובה.

תודה רבה מראש...

פורסם

לא יודע לגבי המערכת, אבל לגבי כל השאר: סקודה ראפיד מאובזרת

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ההמלצה ברורה מאד - אם הרכב לא עשה 150,000 ק"מ בשנתיים - לא להחליפו. מה ההגיון למכור את רכב בשיא אובדן הערך ולהחליפו באחר בתוספת של 50 אש"ח?

לגבי רכב חסכוני וחזק - בחר מה יותר חשוב. בדרך כלל התכונות סותרות זו את זו.

והכי חשוב - חוץ מהעובדה שיש לרכב שני משתמשים ושלך חשובה מערכת תלא ציינת דבר לגבי השימוש בו. באיזה תנאים הוא יסע? כמה? כמה נוסעים? כמה מטען? מה חשוב לך במערכת: עוצמה כדי להעיר את השכנים? שחזור מדוייק של הצלילים באולם קונצרטים? לוח בקרה יותר מרשים מאייפד?

בחור - הגדר את הצרכים, ואז חזור לשרשור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההמלצה ברורה מאד - אם הרכב לא עשה 150,000 ק"מ בשנתיים - לא להחליפו. מה ההגיון למכור את רכב בשיא אובדן הערך ולהחליפו באחר בתוספת של 50 אש"ח?

והכי חשוב - חוץ מהעובדה שיש לרכב שני משתמשים ושלך חשובה מערכת תלא ציינת דבר לגבי השימוש בו. באיזה תנאים הוא יסע? כמה? כמה נוסעים? כמה מטען? מה חשוב לך במערכת: עוצמה כדי להעיר את השכנים? שחזור מדוייק של הצלילים באולם קונצרטים? לוח בקרה יותר מרשים מאייפד?

הרכב בן כמעט 3 וכבר עשה 120,000 קילומטר.

לגבי מה שרשמת לגבי חסכוני וחזק, זה ברור למי יותר חשוב מה. אמא שלי מעוניינת ברכב עם תצרוכת דלק כמה שיותר קרובה לטוסטוס ולי זה לא כל כך חשוב. (למרות שהצריכת דלק של המזאדה 3 נראית גם לי מוגזמת...)

הרכב משמש את אמא שלי להגיע כל יום לעבודה וחזרה (בסביבות ה 80-90 ק"מ ביום) ואילו את השימוש שלי ברכב אי אפשר ממש להגדיר. יכולים להיות סופ"שים שאני לא יוצא בכלל מהבית ויש סופ"שים שאני נוסע גם 300+ קילומטר.

בדר"כ אני נוסע או לבד או עם החברה, אבל לאמא שלי חשוב גם שיהיה מקום לרגליים לנוסעים שיושבים מאחורה.

שוב, הדרישות שלי ושל אמא שלי דיי סותרות (אולי בגלל שאני עדיין ילד בן 20 שרק רוצה להרשים תחברים עם אבזור ונפח מנוע) ולכן פניתי אליכם בנסיון למצוא רכב שמציע את הכי טוב משני העולמות.

השאלה היא האם יש רכב כזה.

אה, ובבקשה אל תמליצו לי על רכבים צרפתיים. יש לי נסיון ממש רע עם רנו מגאן ואין מצב בחיים שהצרפתים האלו יראו ממני שקל.

(לגבי המערכת: כמה שיותר טובה. איכות+עוצמה. באסים טובים.)

פורסם

OK - עכשיו יצא המרצע מהשק, הרכב שורף 40,000 ק"מ בשנה. זה הרבה מאד.

אם אני במקום אמך אני לא נותן לך שום מילה בנושא בחירת רכב, כיון שגם כך הוצאות הדלק גבוהות מאוד, אז נושא החסכון בדלק, וגם בטיפולים, הופך מרכזי, למרות שמי שמבלה הרבה שעות ברכב גם יהנה מנוחות ואבזור.

נראה שאתם זקוקים לדיזל, בתחום הזה האירופים בד"כ נחשבים חזקים ואמינים, אבל חכה למומחי הפורום. יש לי תחושה שתקבל המלצה לצרפתיות, גרמניות וצ'כיות.

גלבי המערכת - לאור הדרישות שלך הייתי מחפש רכב עם רדיו תדיראן 5 תחנות. כדי לשמור על הבריאות שלך ועל העצבים של השכנים. ראה כאן. וברצינות, כעת אתה נהנה מהעוצמה ומהבאסים, יש לך עוד 50-60 שנה לסבול מחרשות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי ממליץ לכם לבדוק את הרנו פלואנס טורבו-דיזל,זה הרכב הכי מרווח בקטגוריה,עם ביצועים טובים וגם יושב לכם בול בתקציב..

בהצלחה,

זיו.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

בנסועה הזו רק דיזל.

הרנו מגאן דיזל תספק לכם את התמורה הטובה ביותר, לפי דעתי.

בכל מקרה, עם קילומטראג׳ של 150k, אני חושב ש75-80k הם מאוד אופיטימיים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בין הברידי לדיזל הייתי הולך על הברידי ללא ספק, אבל היא מעט יקרה יותר וקצת מחוץ לתקציב. אוריס הברידית תהיה כנראה גם מעט זריזה וחסכונית יותר, מה שעונה יותר על הדרישות של שניכם. עדיף שתעשו נסיעות מבחן באמת ואז תחליטו. לדעתי האישית ההפרש במחיר יתקזז בסופו של דבר בסעיף ירידת הערך, כך שזה פחות משמעותי.

פורסם
בין הברידי לדיזל הייתי הולך על הברידי ללא ספק, אבל היא מעט יקרה יותר וקצת מחוץ לתקציב. אוריס הברידית תהיה כנראה גם מעט זריזה וחסכונית יותר, מה שעונה יותר על הדרישות של שניכם. עדיף שתעשו נסיעות מבחן באמת ואז תחליטו. לדעתי האישית ההפרש במחיר יתקזז בסופו של דבר בסעיף ירידת הערך, כך שזה פחות משמעותי.

יש שני יתרונות לדיזל עבור פות״ש

1. הדיזל חסכוני יותר מהיברידי מחוץ לעיר (ועם 50k בשנה, אני מעריך שעיקר הנסיעות מחוץ לעיר).

2. סביר שרכב דיזל עם 150k בשלוש שנים יהיה סחיר יותר מהיברידי עם נתונים דומים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

1. אפילו שרוב הנסיעות מחוץ לעיר ושם פער יהיה זניח לטובת הדיזל, בתוך העיר ובפקקים (גם בבינעירוני יש הרבה פקקים) יהיה פער ניכר לטובת אוריס, אז סה"כ עניין צריכת הדלק אמור להיות לטובת אוריס. כמובן בלי שנדע מה בדיוק חלוקת הנסועה באיזה איזור ובאיזה שעות אי אפשר להיות מדויק בנושא.

2. זה 120 אלף ק"ם. וגם בשוק יד שניה הייתי לוקח הברידי עם 120K על פני דיזל, אבל אולי זה רק אני. עם הזדקנות רכבי הדיזל הרעש של המנוע הופך לפחות ופחות נעים (גם כחדש הוא לא להיט, אבל נסבל).

פורסם

אני חושב שכדאי לבדוק את הקיה סיד דיזל למרות שהיא קצת חורגת מהתקציב (יש להם מבצע עם הוט והסתדרות המורים כרגע).

בנוסף סיאט לאון 1.2 יכולה להיות דיי חסכונית בנסיעה רגועה וגם להשאיר עודף נחמד מהתקציב.

פורסם

חולק על דעתך. אנחנו מחליפים כל שנתיים וחצי את המכוניות הפרטיות וככה במשך לא מעט שנים. יש שיקולים של לקראת סיום אחריות שעדין קל למכור רכב כשיש לו אחריות לכמה חודשים, שווי שימוש וכו' וכו'. רכב הוא לא השקעה ולא תוכנית חיסכון, הוא הוצאה שתמיד עולה כסף וכל אחד בהתאם ליכולתו קונה מתי שיכול או רוצה. ולנושא הספציפי, בכמות הנסועה של פותח השירשור עם 40 אלף קילומטרים בשנה, כדאי שילכו על דיזל או היברידי.

• תוכן חדש...