Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4441731,00.html

איפה הבחרה מאור ירוק שיראו את זה?

ובנימה אישית הייתי לפני מספר שנים באוסטרליה באזור המדובר (חצינו את היבשת מדרום לצפון) ולמרות שיש הגבלת מהירות שם בפועל כולם נוסעים שם כמה שמתחשק להם, אין שם שום אכיפה (וכמעט גם ללא נפש חיה).

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם המהירות לפי הביטול הייתה מספיקה לי :-(

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בארץ מהירות לא מוגבלת זה מתכון לאסון.

למרות שבכל מקרה בכבישים של 110 אני שם לב שרוב האנשים לא עוברים את ה 90, כאשר בכבישים של 90 רוב האנשים נוסעים באיזור ה 110.

משהו מוזר בראש הישראלי.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

זה מה שחסר לנו כאן- טרנטות מיתפרקות שיסעו ב150 ויגרמו לתאונות!

כל עוד מדובר ברכב מודרני (10 שנים אחרונות) במצב תקין (כיוון פרונט וכו') אין בעיה.

הבעיה מתחילה שרוב הנהגים בארץ אין ניסיון או מושג איך מיתנהגים במהירות כזו- אין לנו תרבות נהיגה בארץ וזו הסיבה הראשית לתאונות.

מספיק ליראות את הדבילים בארץ שבגשם מטורף עם ראות אפסית נוסעים מעל 100 קמ"ש (לרוב עם צמיגים סיניים) וניצמדים לתחת בלי שום שמירת מרחק.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עד כמה שזה נשמע קורץ, אתם באמת רוצים שמר ישראל ישראלי יסע במהירות בלתי מוגבלת כשיש לו כל כך הרבה דברים חשובים לעשות כדוגמת לדבר בפלאפון באוזן, להתגלח ולהחזיק את ספל הקפה שלו במהירות?

הרבה נהגים בארץ לא מסוגלים להשאיר את עצמם מרוכזים גם בהגבלות המהירות.

ORrrr אין לי מושג למה אבל אתה פשוט צודק, איך זה שבכביש של 110 אנשים נוסעים על 90 בשמאלי בעוד שבכביש של 90 אנשים בארץ נוסעים קבוע על 110? יש פה איזשהו פאן פסיכולוגי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

למרות שבכל מקרה בכבישים של 110 אני שם לב שרוב האנשים לא עוברים את ה 90, כאשר בכבישים של 90 רוב האנשים נוסעים באיזור ה 110.

משהו מוזר בראש הישראלי.

אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתון הזה - ברובם המכריע של הכבישים מירב הנהגים עוברים על המהירות המותרת ולא נוסעים פחות ממנה.

זה מה שחסר לנו כאן- טרנטות מיתפרקות שיסעו ב150 ויגרמו לתאונות!

כל עוד מדובר ברכב מודרני (10 שנים אחרונות) במצב תקין (כיוון פרונט וכו') אין בעיה.

הבעיה מתחילה שרוב הנהגים בארץ אין ניסיון או מושג איך מיתנהגים במהירות כזו- אין לנו תרבות נהיגה בארץ וזו הסיבה הראשית לתאונות.

מספיק ליראות את הדבילים בארץ שבגשם מטורף עם ראות אפסית נוסעים מעל 100 קמ"ש (לרוב עם צמיגים סיניים) וניצמדים לתחת בלי שום שמירת מרחק.

אתה בוודאי בטוח שבאוסטרליה כולם נוסעים על הולדן מונארו עם צמיגי TW100 אוחזים ועושים פרונט כל יומיים. רמז - לא.

הרבה נהגים בארץ לא מסוגלים להשאיר את עצמם מרוכזים גם בהגבלות המהירות.

נסיעה במהירות נמוכה לא תורמת לריכוז, אלא ההיפך הוא הנכון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם אם תיתן לנהג הישראלי הממוצא פרארי הוא ייצליח להתוף אותו ולרסק אותו- תרבות נהיגה מוטורית אין בארץ, אין כאן לאנשים מושג בשביל מה שומרים מרחק אין להם מושג איך מפעילים איתות ובשביל מה לכל הרוחות יש מראות בצידי הרכב (המראה הפנימית זה בשביל ליראות אצמך מחטט באף או להיתאפר).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ובכל זאת, מספר ההרוגים לנפש בתאונות דרכים אצלנו הוא מהנמוכים ביותר בעולם. הרבה פחות ממדינות בעלות תרבות מוטורית הרבה יותר מפותחת, אז אולי זה לא כזה נורא.

פורסם

לא נכון, זה יוריד את התאונות ב-50%.

משהו מוזר בראש הישראלי.

לא נכון. בכביש של 110 ובכביש של 90, נוסעים בערך 120.

ובכל זאת, מספר ההרוגים לנפש בתאונות דרכים אצלנו הוא מהנמוכים ביותר בעולם.

הרוגים לנפש זה נתון חסר משמעות.

הרוגים לנפש לנסועה, זו התחלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ההשמצות ברובן לא במקום.

קנדה - מקום שבו לא עוקפים בתור, לא מצפצפים, לא מהבהבים. הכביש בדרך לקלגרי, מהירות מותרת 100 עד 110 ורוב הפרייבטים נוסעים 120-130. ככה גם בכבישים בין-עירוניים רבים אחרים שנסעתי בהם שם.

גם אם תיתן לנהג הישראלי הממוצא פרארי הוא ייצליח להתוף אותו ולרסק אותו- תרבות נהיגה מוטורית אין בארץ

תן לאיטלקי הממוצע (אני מדבר בעיקר על איטליה שמדרום לטוסקנה) פרארי ותראה מה קורה. הרי רמזורים בשבילו זה קישוט לחג המולד והתפקיד של הידיים בזמן נהיגה זה למזמז את הבחורה שיושבת לידו ולעשות תנועות מגונות לנהגים אחרים בכביש.

לפי דעתי אם יעלו המהירות המותרת לרכבים עד 4 טון ל-130 קמ"ש לכל אורך כביש 6 ובחלקים מכבישים דו-נתיביים מסוימים בארץ, לא תהיה עליה במספר התאונות.

פורסם
לפי דעתי אם יעלו המהירות המותרת לרכבים עד 4 טון ל-130 קמ"ש לכל אורך כביש 6

יופי- בארץ יעשו לך כביש ללא הגבלת מהירות, אבל מעניין מה תעשה שתיסע ב180 ופיתאום תיפגוש רכב תקוע בנתיב שלך- כי בארץ לא נהוג לתכנן שוליים לעצירה בטוחה.. כביש 6 דוגמא מצויינת!.

אני גם בעד העלאת מהירות- אבל לדעתי צריך לבוא אם חשיבה ותיכנון נכון והסברה מתאימה.

יש בארץ כבישים חדשים מחוץ לעיר עם 4 נתיבים ושוליים שמספיקים לסמיטריילרים אבל המהירות מוגבלת ל70 0 לך תבין...

ואת האיטלקי אני לא מאשים-במיוחד שלצידו איטלקיה חמה עם 2 מטר רגליים וחצאית מיני ...

פורסם
לא נכון, זה יוריד את התאונות ב-50%.

לא נכון. בכביש של 110 ובכביש של 90, נוסעים בערך 120.

הרוגים לנפש זה נתון חסר משמעות.

הרוגים לנפש לנסועה, זו התחלה.

אי אפשר באמת למדוד את זה.. כי לא רק נהגים נחשבים אלא גם הנוסעים שלהם.

מעבר לכך - בניגוד לרוב המדינות המפותחות, אצלנו:

1. רוב התחבורה הציבורית אצלנו מבוססת אוטובוסים שנחשבים בסטטיסטיקה הזו לעומת רכבות במדינות אחרות שכמעט לא רלוונטיות.

2. נוסעים יותר ברכב פרטי מאשר בתחבורה ציבורית/אופניים.

3. אין לי ביסוס לזה, אבל מספיק להסתכל בכביש ולראות - יותר נוסעים (שאינם נהגים) פר מכונית.

בקיצור, גם אם מספר המכוניות לנפש קטן יותר אצלנו. יש נתונים ברורים שמראים שאצלנו דווקא יותר נוסעים ברכבים לעומת מקומות אחרים עם תחבורה ציבורית מפותחת יותר, ולמרות זאת מספר ההרוגים אצלנו קטן יותר.

אין לי הסבר טוב לזה, אגב. תשתיות הכבישים פה אמנם טובות יחסית, אבל בטח לא יותר ממדינות מפותחות אחרות. תרבות מוטורית אין אצלנו בשיט. המכוניות ישנות יותר.

ההסברים הפסודו-הגיוניים היחידים שיש לי לעניין הזה, זה שאצלנו המכוניות קטנות יותר ועושות פחות נזק בהתנגשויות, ושיש אצלנו יותר מקרי קיצון של או כבישים מאוד עמוסים שהנסיעה בהם איטית, או כבישים פנויים יותר שהנסיעה בהם מהירה יותר אך פנויה.

יצא לי לשים לב כמה וכמה פעמים בחו"ל שמהירות הנסיעה בכבישים כאשר יש עומס גבוהה משמעותית מאשר אצלנו. זה מרגיז מאוד, אבל אולי מוביל לפחות הרוגים בכביש.

פורסם

בניגוד לרוב חוזי העתידות כאן, אני לא צופה שום שינוי במידה ויאפשרו נסיעה ללא הגבלת מהירות בקטעי כביש מסוימים.

הדבר היחיד שיקרה, זה שכל ה"עבריינים" בכביש 6, כבר לא יהיו עבריינים.

ושהם יפסיקו להסתכל לשולי הכביש ובוויז תוך כדי נסיעה כדי לחפש שוטרים.

הרי כולם שם כבר נוסעים במהירות שאינה חוקית, הרבה יותר בטיחותי שיתעסקו בכביש מאשר במשחקי חתול ועכבר עם שוטרים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ORrrr hwgeek DJI

יש לכם שמץ של מושג כמה תאונות נגרמות בגלל מהירות ביחס לחוק?

לא, כמובן שאין לכם, אחרת לא הייתם מקישים על המקלדת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תגיד- עדיין לא הבנתה למה אני נגד? אני לא נגד המהירות אלה מה שקרוה בארץ, קח לדוגמא את התאונה בכביש 6, מה עוזר לך כביש גם עם יהיה ללא הגבלת מהירות אבל ללא שוליים לעצירה בטוחה?

אני אומר שלפני העלאת המהירות צריך ליפתור בעיות אחרות שמסכנות חיים, גם לדעתי ליסוע 90 ברוב הכבישים ברכבים המודרנים של היום זה דבילי, אין בעיה ליסוע 130 בצורה בטוחה ויעילה, הבעיה היא שאני לא סומך על כל המפגרים מלפני ומאחורי ורק חסר לי הדביל שיחתוך אותי ב150 בלי להיסתכל במראה!.

אינ נגד זה שבארץ תמיד עושים חצי עבודה, או שעושים כביש חדש סופר אכותי, בטוח עם שוליים שמתאים למהירויות של 150- אבל דופקים הגבלה של 70 או עושים כביש של 110 אבל ללא שוללים לעצירה בטוחה או שביכלל בכביש יש בורות ואתה בסופרלד שאתה עולה ויורד.

מהירות זו ממש לא הסכנה, אלה הגורמים מסביב-ובזה אני רוצה שיטפלו קודם.

נ.ב- מה יעזור לך כביש מהיר של 150 לאורך 20 ק"מ שלבסוף תיתקע בפקק של שעתיים? אולי תעשה קצת כיף בדרך אבל עדיין לא תגיעה מהר יותר לעבודה/סידורים/בית.

זה גם חלק מהביעה שהתנועה כאן לא מתוכננת בצורה יעילה (צווארי בקבוק ותיזמון רמזורים והכוונת תנועה).

• תוכן חדש...