Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 107, טיפול שמנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

בשעה טובה קניתי פיגו 107 גיר רובוטי של טויוטה, על מנת לנסוע בראש שקט החלטתי לבצע יישור קו.

ביצעתי החלפת כל הפילטרים באוטו, כמו כן ביצעתי החלפת שמנים במנוע ובגיר.

מכיוון שאני לא מכיר את האוטו חפרתי קצת בפורומים בחול וראיתי ששם ממליצים על שמן מנוע 5w-30 ושמן גיר 75w-90.

אז ביום שישי האחרון ביצעתי החלפת שמנים והייתי מבסוט שהאוטו פיקס עכשיו, אבל היום חפרתי עוד קצת וגילית שהשמן 5w-30 מומלץ למדינות יותר קרות מישראל כמו אנגליה ולישראל דווקא מומלץ לשים 5w-40, כמו כן קראתי ששמן הגיר 75w-90 אמרו להיות בתקן GL-4 והיום קראתי על הגלון שקניתי ושמתי באוטו שהשמן הוא בתקן GL-5.

רציתי להיתייעץ האם לבצע שוב פעם את החלפת שמן המנוע ל 5w-40 והאם להחליף את השמן הגיר לשמן בתקן GL-4?

אשמח לקבל חו"ד ממי שמבין ויכול לתת תשובה בנושא.

תודה מראש.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אני לא מכיר את הרכב או את דרישות היצרן.

אתה יכול לצטט מה רשום בספר הרכב באנגלית?

אין שום בעייה עם שמן 5W30 וזה שהוא "לא מתאים למדינות חמות" זה מיתוס מטופש שהשתרש ביחד עם יתר המיתוסים שאנשים לא יודעים על שמני מנוע. מלבד עניין הצמיגות חשוב להכניס שמן העומד בתקן אותו דורש היצרן, לא כל השמנים אותו דבר גם אם הצמיגות זהה.

לעניין שמן הגיר, בתיבות הרובוטיות של היאריס והקורולה ההנחייה היא להשתמש בשמן 75W ייעודי. אישית אני משתמש בו גם בתיבה הידנית של הטויוטה שלי ואני מבסוט, הכל תקין כבר כמה עשרות אלפי קילומטרים והעברת ההילוכים רכה וחלקה.

לעניין תקן השמן גיר, חקרתי את הנושא בעבר וזה מה שאני זוכר במעורפל. GL-5 דורש מהשמן להיות עמיד יותר בפני גזירה ולכן ניתן למצוא אותו בדיפרנציאלים או תיבות העברה. כשמילאתי ברכבי שמן גיר 75W90 של רוייאל פרפל בתקן GL-5 החלפת ההילוכים הפכה להיות קשה, הידית נכנסה בחריקה ובמכה. אחרי 600 קילומטר החלפתי לשמן המקורי של טויוטה והבעייה נעלמה כלא הייתה.

שוב, אני מציע לבדוק מה רשום בספר הרכב באנגלית, זה מקור המידע המהימן ביותר אחרי ספרות טכנית מקורית של היצרן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...